Ben okulu bıraktım ve lastikçiliğe başladım, okul dönemi kahvaltı yapmıyor, öğlen okul yemeğini yiyor ve saat 4.30 gibi akşam yemeğini yiyordum (hamur işi yeme, abur cubur yeme, porsiyon azalt tarzı konuları biliyorum) bu sistem güzeldi ve hiç ekmek yemiyordum bu şekilde güzel sistem yapmıştım. su anda lastikcide çalışıyorum sabah 8 akşam 8 çalışıyorum, kahvaltı yapmıyorum öğlen ya dürüm vesaire yiyorum ya da karpuz peynir vesaire yiyorum ama sıkıntı şu hem akşam geç saatte,9 gibi yemek yiyorum hemde çalışıp eritirim diye bir psikolojiye girdim, daha bir aydır çalışıyorum ve 2 kilo aldım, aslında tartıda o kadar büyük bir fark yok ama hem göbeğim şişkin hemde yüzüm daha sivilceli oldu sizden yardım istediğim konular şunlar:(akşamları yorgun olduğum ki için kardiyo ve spor yapamıyorum tek avantajım yaptığım işte yoğun enerji harcanam)
1:bu göbek şişkinliği ve kilo sorununu nasıl çözebilirim?
2:, Bunun nedeni nedir,(akşam geç saatte yemek mi, porsiyonları büyütmem mi, abur cubur yemek mi, stres mi?) bu arada belli başlı dönemlerden geçtiğim için bu aralar çok stresliyim onunda kiloya etkisi varmıdır
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Once sorularina cevap vereyim.
Gobek siskinligi genel kilondan da kaynakli olabilir. Yediklerinden de kaynakli olabilir. Stresten bile olur. Sadece sudur diyemiyorum. Ama en onemli bence asiri seker ve karbonhidrat tuketimidir. Bunlar cok da su tutar, odem olusur. Ve lutfen stres yapma😫 Bilgilerinde yasin 19 gozukuyor daha cok kucuksun. Kendini yorma. Surece yay.
Peki ne yapabilirsin?
Oncelikle asla diyetisyen degilim. Kendince kilo veren bir ablan olarak yaziyorum. Sabah kahvaltisi yapmiyorsun anladigim kadariyla ama bence cok onemli bir ogun. Orada yedigin haslanmis yumurta, peynir, zeytin, sogus (salatalik, domates) ve 1 2 dilim ekmek hem sana gerekli proteini, yagi, karbonhidrati saglar. Bence yemelisin. Evden getirebilirsin bunlari. Ara ogun olarak da meyve, cig kuruyemis yiyebilirsin. Ama kuruyemislerde dikkatli ol. Bir avuctan sonrasi asiri kalorili oluyor. Aksam yemeginde de yine evden yemek goturebilirsin. Tercihen az yagli, bol proteinli. Tavuk, balik, baklagiller mesela. Yaninda yogurt vb. seylerle.
Aslinda her sey kalori hesabi. Bol protein, kaliteli karbonhidrat, dengeli yaglar ve bol su icmek. Kendini asla tamamen yemekten koparma. Kilo verdim dersin ama giden yag degil sadece kastir. Internette aktivite duzeyi, yas, cinsiyet, boy ve kilo bilgileri girilerek kilo vermede alinmasi gereken kalori miktarini soyleyen siteler var. Ona bir bak.
Lastiklerle uğraşırken zaten kilo verrirsin
Kilo ve boy