İki haftada 10 kilo vermem gerek. Nasıl verebilirim? Acil kilo vermeliyim. Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
Çok hızlı, acil 10 kilo vermem gerekiyor. 10 kilo nasıl verebilirim?

Kilo verme konusunda aceleci ve kararlı iseniz, ilk hedef olarak mevcut diyetinizde ve günlük rutinlerinizde ufak değişiklikler yaparak amacınıza ulaşabilirsiniz. Kilo verme hedeflerinizde faydayı doğru sağlamak, her seferinde farklı ama önemli bir adım atmak kilo kaybınızı arttıracaktır. Peki bu adımlar ve rutinler neler olmalıdır? Sizler için birkaç tane öneride bulanacağım. Eğer acil kilo vermem lazım diyorsanız mutlaka göz atın. :)
Her gün yaptığınız kardiyo hareketlerine yeni bir egzersiz ekleyerek veya set sayılarınızı belli bir oranda arttırarak kilo kaybınızı hızlandıracak etkili bir yöntemdir. Örneğin, günlük 40 dakika yaptığınız kardiyo egzersizlerinizi herhangi bir sakatlık oluşturmayacak şekilde 1 saate çıkarabilir ve haftalar geçtikçe süreyi arttırabilirsiniz. Acil kilo vermem gerek diyen kişilerin, ilk yapması gereken adım diyebilirim.
Kilo kaybı için, günlük yediklerinizi her öğünden sonra hesaplayın ve bu hesaba göre gün geçtikçe alacağınız kalori miktarını azaltın. Kalori saymak ayrıca size sorumluluk yükleyebilir ancak kilo vermenize çok faydalı olacaktır.
Yediğiniz yemekleri değiştirmenin yanı sıra, içtiğiniz içecekleri de değiştirmeniz gerekebilir. Bu durum kilo vermeyi hızlandıran basit ama etkili bir yoldur. Asitli içecekler, meyve suları, enerji içecekleri gibi içeceklerde kalori oranı yüksektir. Bu sebeple kalorisi yüksek içecekleri hayatınızdan çıkarmanızda fayda var.
Bu içeceklerin yerine su içmeye özen göstermeniz gerekmektedir. Su hem iç organlarımıza oldukça faydalı hem de sizi tok tutarak ve metabolizmanızı hızlandırarak daha hızlı kilo vermenizi sağlayacaktır.
Vücudumuz kilo verme evresine geçtiğinde karbonhidrat tüketimini azaltacağımız için enerjiye ihtiyaç duyar ve bunu karşılayamazsak gün içinde yorgun hissedebiliriz. Bu yorgunluktan kurtulmanın en iyi yolu proteinli yiyeceklere yönelmektir. Protein alımınız arttıkça kalori tüketiminiz azalacak ve iştahınız yüksek oranda kapanacaktır.
öncelikle kilo vermek için çok kararlı olmalısın. hızlı kilo vermenin bünyene zara verebileceğini de unutma. ama bu konuda istekliysen ve sadece dış görünüşüne önem veriosan sana şunu önerebilirim:
1- güne erken başlaman gerek.eğer bu saatlerde bilgisayar başındaysan ve bikaç saat sonra yatıyosan büyük ihtimalle öğlen gibi kalkarsın. bu da kilo vermen önünde engel. çünkü vücut metabolizması belli satlerde daha hızlı çalışır bu yüzden güne erken başlayıp biyolojik saatimizle uyum içinde olmalıyız.
2-her sabah kalktıktan sonra maydonoz- limon kürü hazırla. 15 -16 maydonozu blendırda yarım bardak su ve biraz limon suyuyla beraber çırp ve bunu on gün boyunca uygula. hem yağ yakımı hızlanır hem de iştahın kesilir. bunu içtikten yarım saat sonra kahvaltı yap.
3- kahvaltı yapmadan önce yarım saat yürüyüş veya egzersiz yap. kilo vermek içim mutlaka hareket etmelisin bunu unutma.
4-kahvaltıda bir kibrit kutusu kadar peynir ,5 zeytin ve şekeriz süt veya çay iç. öğle yemeğinde de bol salat ye. aslında salata düşük kalorili olduğu çin sınırsız. hem öğle hem sabah hem akşam.öğlen ve akşam yemeğinde yinedüşük kalorli yağsız gıdalar yemeye özen göster. öğlen yemeği için bir kase çorba, salata ve 3 köfte büyüklüğünde beyaz et yiyebilirsin. düşükkalorili besinleri tercih et.
5- ara öğünlerde birdilim ananas, küçük boy armut veya yarım elam yiyebilirsin. akşam 18:00 dan sonra yemek yeme sona ermeli ve iki saat sonra bir porsiyon meyve yiyebilirsin.
6- günde 10 bardak su içmelisin. su içmek metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını kolaylaştırır.
iki haftada 10 kilo verebilir misin bilmiyorum ama herşey senin elinde.. başarılar..
İki haftada iyi bir diyet ve sıkı bir antrenmanla 5 kilo verirsin. Ama 10 kilo verdirecek herhangi bir yöntemden kaçınmalısın. Sağlığından, belki de hayatından olursun.
İddiaya falan mı girdin ne bu acele?
2 hafta da verirsen eger, kilolarindan ve ayni zamanda sagligindan olursun. Normal olani hafta da 1-2 kilodur zaten. Bol su icmen, yemek aralarin da cok uzun zaman birakmaman ( nekadar acikirsan okadar cok ve hizli yersin ) , aksam 7 den sonra bisey yememen, hafta da 3-4 gun en az 45 dakika - 1 saat kadar spor yapman, gun icerisinde hareket miktarini arttirman ( Cok hareketsizsen, yarim saatte bir 15 adim atmayi aliskanlik haline getir. ) ve doydugun nokta da birakman yeterli olacaktir. Bu bile kilo vermeni saglar. Zaten bir sure sonra miden küçülecektir. Bunun gibi klasik kurallari uygulaman gerekir. Zaten bunlardan fazlasi vucudun icin zorlayici ve sagliksiz olacaktir. Kendini fazlasiyla ac birakman gibi.
Canim en az bi 60 falan olman iyi olacaktir. Tesekkurler buarada:)
Bol pul biber dökerek ye her yemeğini dolaşımı hızlandırıp kilo verdiriyor. Ekmek çok az ye ve kepek ekmek falan ye. Light yogurt ye mutlaka yağ yakımını kolaylaştırıyor ve form çay iç 10 kilo olmasa da baya kilo vericeksin.
Cevap
68Cevap
Yetişkin bir insanın günlük alması gereken maksimum kalori 2000-2200 kcal arasındadır. Bu değerlerde kalori alındığında var olan kilo korunur. Tabiki bu değerler, ne çok hareketli ne de çk hareketsiz geçirdiğiniz günler için geçerlidir. Mesela, çok fazla koşu, yürüyüş vs. yaparsanız o gün 3000 kcal alsanız bile kilo almazsınız. 8000 kcal değeri 1 kilograma karşılık gelir. Örneğin, sizin 1 günde harcadığınız kalori 2000 kcal olsun. Siz her gün 1200 kcal alırsanız aradaki fark olan 800 kcal değerinin 8000 kcal değerine ulaşması 8000/800'den 10 gün'ü bulur. Kalori hesabıyla diyet yaparken bunları göz önünde bulundurmak gerekir.
3 kilo nedir ki birsey degil hemen verilir !
Fast food yeme
aksamlari yagsiz yohurt ye
icecek yerine kendin bir sise ye limon ve salatalik dogra.. Soguk ca ic hem serinletir hem susuzlugunu gideriz hem de kilodan yok eder..
Oglenleri salata ye
aksamlari saat 7 den sorna birsey yeme sadece ustteki soyledigim icicegi ic..
Kolay gelsin
tebrkler. herhangi bir diyeti yap farketmez ama sabah öğlen akşam 0.5 lt lik yani büyükçe bir su bardağı kaynara yakın sıcaklıkta yarım limon sık ve iç hemen. bir ayda minimum 7-8 kilo verirsin. karbonhidrat ve proteini birlikte yemiyerek. tecrübemle sabit
Çok teşekkür ederim
Isveç diyeti tavsiye ederim... 13 günlük kabus ama en azından devamında spor falan yaparsan 1 ayda rahat 10 kilo verirsin... Geri kalan 2 ayda da tutucan boğazını vericen 3 kiloyuda... Ama ne o öyle 45 kilo yaaa bostan korkuluğu gibi, yahu kız dediğin ele avuca gelecek balık etli olucak.. bırakın bu kompleksli hayatı
düşük karbon hidrat diyeti ve spor kardio ağırlıklı bide yanında spor yapmadan 1 saat önce l-carnetine iç ben 1 haftada 5 kilo verdim bu arada düşük karbonhidrat diyetine body. tr den baktım ordakini uyguladim
sıfır ekmek bol su bol yoğurt
ise yarmi dersiniz
motoru bozarsın 😂 sabah 2 yumurta biraz peynir domates ve yeşillik
öğlen 150 gr tavuk az zeytin yağda kizartilmis yahut haşlama olabilir farketmez bol salata ekmek yok
ikindi yoğurt
akşam 150 gr tavuk veya et bol salata
günlük 150 gr fındık yahut kavrulmuş badem içi mutlaka tüket
günlük 3-4 litre su
sabah kahvaltisindan 1 saat sonra l-carnetine iç ictikten 1 saat sonrada spor yap spordan 1 ya da 1.5 saat sonra yemek ye
teşekkür ederim
ekmeğin tadını unut öncelikle kaju çerezi, patates, ekmek gibi bol karbonhidrat içeren şeyleri yeme ayrıca sekerdende kesinlikle uzak durmalisin şeker pancar çilek şeftali nektari kola soğuk çay recel turleri gibi besinleri asla tüketme
havuç günde en fazla 1 tane
karbonhidrat ihtiyacını lifli gıdalardan giderebilirsin günde 50 gr karbonhidrat miktarını asla geçme
1 ay sonra haftada bir karbonhidrat yüklemesi yapabilirsin ayrıca bu diyette tereyağ ya da zeytin yağ gibi doğal yağları tuketebilirsin ayrica margarin mısır yağı ya da trans yağlardan kesinlikle uzak dur
1 haftada 5 kilo verdim ben ve şimdi 2. ayimdayim vücudum gözle görülür şekilde bayagi bir değişti
hiçbişey yemezsen hızlı zayıflarsın ama zayıfladıgn gibi aynı kiloları geri alırsın o yüzden spor ve düzenli diyet yaparak zayıflayabilirsin aynı zamanda kullanman gereken ilaçlarda olabilir bir endokrin uzmanına gözük.
175 Boy da Olduğunuzu 65 KG da Olduğunuzu Söylüyorsunuz Ama Hala Kg Vermek İstiyorsunuz Siz Zaten şu an İdeal Kg dasınız Sanırım Sizin Kg Takıntınız Var
hemen spor yapman lazım kesinlikle tuz-şeker ve yağlı yemek yememen lazım
2 hafta sonra gideceksen günlük 2 saat koşman lazım ama 4 saat aralıklı sonra şekersiz çay içi sebzeye yoğunluk ver emin ol 2 hafta -5 -6 kilo vereceksin !!!
yemeyi azalt tam kesme :) spor yap aktif şekilde bide hazımsızlığını giderecek çaylar iç ama imkansızı istiyosun kızım sen ya olmaz bence :) hani arkadaşın falan olsam tartılırken kantarla oynardım morelin bozulmasın diye ama yapcak bişi yok :)
Uzman bir kişiden yani diyetisyenden yardım al spor en önemli unsur kesinlikle spor yapman gerekiyor diyetisyen diyince gözün korkmasın aç kalmıyorsun belli bir süre sonra verdikleri çok bile geliyor
Benimde bir hafta sonra nişanım var hep kilo vercem dedim veremedim ama bu hafta stresten 2 kilo verdim önümüzdeki haftada 2 kilo verirsem tamamdır :) merak etme strese girince sende verirsin ya da ayran diyeti var onu yapabilirsn
Nasıl oluyo ayran diyeti
Peki teşekkür ederim
Rica ederim
Haftada 4.5 kilo verdiğim yöntemimi harfiyen uygularsan verirsin 9 kilo. Ama çok sağlıksız istersen anlatırım
Acil bana da söyle
.
Boy, kilo, yaş ve cinsiyet lazım.
BMI ve Bazal metabolizma hızınız,
Çalışıp çalışmadığınız, spor yapıp yapmadığınızın gibi bilgilerde.
.
sanayide tornacı rahmi ustanın dükkanın adresini vereyim bir çarka versin seni. Şaka bir yana varsa 6bin tl paran lipo yaptıracaksın
İsveç diyeti harfiyen uyduğun da 10kiloya yakın gidiyor 13günde ama tek sefer uygulayabilirsin 3ay beklemelisin çünkü bildiğin çin işkencesi gibi bir diyet
yemek yemeyi azalt her gün en az 45 dk tempolu yürü egzersiz yap en az 15 dk böyle çok rahat 10 kilo verirsin 4 ayda
Teşekkürler
çok hızlı kilo vermeni sağlayan diyetler var ama tavsiye etmem .. süreyi en az 3 haftaya çıkar ..
dur en iyisi ben diyet yaparken ne yediğimi sana yazayım.. sabah çay + bir kaç tane odunumsu bisküvi .. öğlen salata + ızgara tavuk veya tam tahıllı ekmeğe hazırladığım yağsız peynir, hindi salamı, yeşil zeytin olan sandviç .. akşam ızgara et veya tavuk .. ara öğünlerde bazen az miktarda kuruyemiş veya yarım elma, armut vb .. kesinlikle şekeri kes ve beyaz undan uzak dur ..
Yürüyüs yap günde 10 15 km yürü veya bisiklet sür 2 haftada 5 kilo filan verirsin ben 55 kiloyum 1 km yürüsem 53 filan oluyorum :D :D
ıkı haftada 10 kılo verdırrım ama dayanamazsın bır bır hafta sonrada 10 kıloyu gerı alırsın
"Kilonuz tamamen normal" diyor. Sen de bak istersen: link
En İyi Cevaplar