Güncellemeler
+1 yıl
Demokrasi uygulanacaksa bireyleri bilinçlendirerek eğitim vererek en doğru kararın verilmesini alınmasını sağlanmalı. Yoksa boş. Bir kurt gelir ve eğitimsizlerden yararlanarak orta sınıfın desteğini alarak başa çıkar.
Bundanda rahatsız değilim. Demokrasinin özgürce birilerini seçmemizi sağlamasından rahatsız değilim. Tek rahatsız olduğum konu; Türlü türlü yalanlar, birbirini karalamalar. A derken B demek. Takılan maskeler.
Bundanda rahatsız değilim. Demokrasinin özgürce birilerini seçmemizi sağlamasından rahatsız değilim. Tek rahatsız olduğum konu; Türlü türlü yalanlar, birbirini karalamalar. A derken B demek. Takılan maskeler.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Hayır, demokrasi en iyi yönetim sistemi değildir. Platon da demokrasiye karşıdır.
Gerekirse ülkeyi tek adam yönetsin ama iyi yönetsin. Ama iyi bir halk için yönetici bile gerekmez, onlar kendi kendini yönetir. Evet, anarşi olsun fakat yakmalı yıkmalı değil.
Demokrasi bence bir safsata.
Anarşinin olabilmesi için yüksek bilinç düzeyi gerekli bana kalırsa. Anlayış gerekli. Anarşik sistem için ilk önce yeni doğan çocuklardan başlanmalı diyorlar. Gerekli uygun eğitim verilirse işte uygun davranış biçimleri kendi kendine öğrenme falan çocuğun çevresindekiler iyi örnek olursa özgür büyütürse bu artık bir kültür olur ve kuşaktan kuşağa devam eder diyorlar.
Yakma yıkmalı olmaması için böyle olması lazım diyorlar. Fakat aralarından illa yakanlar yıkanlar olacak onları da diğerleri uyaracak. Zaten yakan yıkan varsa iyi işlemiyordur.
Fakat işte hem özgürlük sistemi hemde yakma yıkma olmayacak. Biraz çelişiyor.
Demokrasi aptalların çoğunlukta olduğu ülkelerde olmamalı.
Kesinlikle. Eğitimli halkın sistemidir demokrasi.
Japonyada lise mezunu olamayan oy kullanamıyor.
En iyi şekilde uygulayan ülkeler var bu sistemi. Bizim gibi ülkelerde ise kutuplaşmayı sağlıyor. Belkide bir süreçtir bilemem.
Kanun çıkarılı IQ testi yapılmalı ve belli bir rakamın altında olanlar oy kullanmamalı denmeli.
Öyle bir şey yapılsa demokrasi olmaktan çıkar Ulti-Demokrasi olur.
Bence daha iyi olur.
ABD'yi düşünün. Biden gibi bir vasıfsız türlü manipülasyonlar ile başa geçti.
Demokrasi boş iş. Monarşi hiç bozulmamalıydı, çocukluğundan itibaren yetiştirilen yöneticiler olmalıydı.
Aynen öyle mesela Trump gibi birini seçtiler. Sırf zengin yatları katları var diye. Kennedy'i seçmişlerdi Holywood yıldızlarını andırıyor diye.
ABD'ye yine bir şey demiyorum özgürlük, eşitlik, zenginlik üzerine kurulan bir ülke. Senato diye bir şeyleri var. Cumhurbaşkanı senatodan izinsiz hiçbir şey yapamıyor. Kendi kendini yeniliyor sistem.
ABD-İngiltere gibi ülkelerde bu zaten 1700'lerden beri en iyi uygulanan sistem.
Fakat bu sistemi diğer ülkelere sattılar yönetebilmek için. Avrupa gibi krallıkla monarşilerle yönetilen ülkelere. Arap ülkelerine. Ve sistem gelir gelmez Avrupa ülkeleri diktatörleri başa geçirdi güdü olarak. Arap ülkeleride aynı şekilde. Rusya'da yine olan bu.
Bazı sistemler gerçekten bazı milletlere uluslara özgü. Demokrasi'de Amerika gibi özgürlükler çeşitlilikler ülkesine özgü bence.
Trump ABD için oldukça iyi bir lider
Trump Hanedanlığı