Çok teşekkürler...
Demokrasi en iyi yönetim biçimi midir yoksa bir saçmalık mıdır?
Çok teşekkürler...
Başını sokrates'in çektiği bir çok filozof ve politikacı demokrasinin çok yüce bir yönetim biçimi olduğunu savunur ve bunu destekler. ancak nietzsche başta olmak üzere bir grup filozof ve politikacı da demokrasinin bir saçmalık olduğunu ve bilgisiz cahil bir grbun kendini var etme çabası olarak yorumlar. peki sizce demokrasi nasıl bir sistemdir?

Topluma göre değişir, Kaşiflerin ve Mucidlerin çoğunlukta olduğu bir toplumda demokrasi iyi iş görür ama ahmagların aklını kiraya vermişlerin, teoriden sallama boş makaleler yazarak birilerinin doçent profesör gibi boş ünvanlar alıp bilim insanı zannedildiği toplumda demokrasi felakete sürükler. Canlı ispatı Türkiye
😎👍🏻
Demokrasi adam akıllı uygulandığı zaman dünyanın en güzel yönetim biçimidir. Bunun en güzel örneği ise batı ülkelerinden görüyoruz. Bize ve doğu ülkelerine göre en az 50 sene öndeler her yönden. Şeriat, krallık ya da padişahlık ile yönetilen ülkeler batmaya ve yok olmaya mahkumlar. Çünkü güç tek bir kişinin elinden oluyor. Böyle olunca da ortada çok büyük bir adaletsizlik çıkıyor. Günümüz Türkiye'si çok güzel bir örnek aslında. Birileri kendi akrabalarını kayırdıkça, diğer kesim aç kalmaya mahkum oluyor.
Demokrasi dendiğinde çoğu kişi oy verme olarak anlıyor. Halbuki öz denetim olması gerek, bilinçli insan olması gerek, eğitimin olması gerek. 20 yıldır aynı hükümetim yönettiği yerde %50 ve üzerinin oy verdiği bir yönetim şekli pek demokrasi değil.
Herkesin oy kullanmasına karşıyım ben. Ülkenin en büyük sorunlarından birisi. Kırsal kesim ve eğitimi eksik kalmış kişilerin oy hakkı olmamalı. Her insan bildiği işi yapmalı.
Valla basını okurken tabi ki en iyi yönetim biçimi yazacaktım sonuna doğru bir dk ya acaba mı dedim? 😊 aklıma Aysun geldi. Bence Demokrasi en güzel yönetim biçimi yalnız güçlü parlemento olmalı ve Başkan seçilmişler tarafından seçilmeli. Direkt halk Başkan seçmemeli.
Cevap
5Cevap
Demokrasi çoğunluğun azınlığı yönetmesidir ve "nerde çokluk orada bokluk" lafı da vardır.
Biz boşuna blanquist komunist olmadık.
Demokrasi ; Kalabalık yığının kendi doğrularını kendileriyle hemfikir olmayan ve henüz yeteri kadar kalabalıklaşamamış topluluklara dayatma biçimidir.
Adı üstünte Demo yani tam sürümü çıkmadı çıkınca karar vericem
Bu çok fenaydı 🤣
@DreamGhosters gratse amigo 😊
apolitiğim kim ne yapıyorsa yapsın hayat saçmalık
Henüz Türkçeyi doğru kullanamayan, kendisini ifade edemeyen biriyle felsefik bir konuşma yapmak gibi bir hengameye gireceğimi sanmıyorum...
Yine de, sorunuza cevap : Demokrasi iyi bir yönetim biçimidir.
En iyi diye bisey yok bana kalırsa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?