Demokrasinin en iyi yönetim biçimi olduğunu nereden biliyoruz?

Günümüzde demokrasiyi eleştirmek bile kötü karşılanıyor. Herkes oy kullanma hakkının vatandaşlık hakkı olduğunu düşünüyor. Ancak günümüzde de yaşadığımız gibi en iyi yönetim biçimi demokrasi değil. Oy verenler kime oy verdiklerini yeterince iyi araştırmıyorlar, zaten tüm vatandaşların böyle bir araştırma yapması gerçekçi değil. Onun yerine herkes kendi işine odaklansa daha verimli üretim yapan bir toplum ortaya çıkar.

Gerçekten bilgili, emekli akademisyenlerden vs oluşan bir kurul da adaylar arasından bizi kimin yöneteceğine karar verebilir. Bu kararı verirken o kişiyi ve ideolojisini iyi araştırıp, kendi ön yargılarını geride bırakabilir. Böylece kitlelerin aptallığı nedeniyle yanlış kişiler secilmez.

Kitleler aptaldır çünkü bir araya geldiklerinde rasyonel bir seçim yerine fanatik bir seçim yapıyorlar. Hepimiz kendimizi bir yere ait hissetmek istiyoruz. Sırf arkadaşlarımız o partiyi tutuyor ve arkadaşlarımızı seviyoruz diye x partisine oy veriyoruz mesela. Ya da x partisini tuttuğu için o kişiyle arkadaş oluyoruz vs.

Demokrasinin eleştirilmesinin bile kötü karşılanması, oy hakkının tartışılması, oy vermeye gitmenin teşvik edilmesi vs. bu sistemi besliyor ve bizi yöneten kişileri rasyonel şekilde seçemiyoruz. Bunun yarattığı ekonomik, ekolojik vs. sorunları zaten dünya çapında yaşıyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz?

Demokrasinin en iyi yönetim biçimi olduğunu nereden biliyoruz?