@ismimyokk12 Hayvanlara şiddetin cezası olsa kaç yazar ki, daha gizlice yapılır hepsi bu, insana şiddetin ağır cezaları var mı? Var, engelliyor mu peki? Hayır, eeeeeee?
@ismimyokk12 Hayır amacım o değildi, ben de hayvanseverim fakat içinde yaşadığımız toplumda hayvanların sorunlarıyla ilgilenisiye kadar o kadar çok problem var ki çözülmesi gereken ve insanları doğrudan ilgilendiren, bu yüzden önce insan sorunları çözülmeli.
@ismimyokk12 öyle birşey yok dedim, anlama sorununuz var belli ki, işinize geldiği gibi konuşmayın uzunca açıkladım, insana işlenen suçlar dahi engellenemiyorken hayvana işlenen suçlar nasıl engellensin? Aklı olan anlar ne demek istediğimi, dibi delik kaba su doldurulmaz.
Sizinle daha fazla tartışmayı anlamsız görüyorum, daha en baştan bilip bilmeden hakaret ederek basitliğinizi ortaya koydunuz zaten, yazmayın kaale almıyorum.
Elbette ki önce insan, insan sorunları çözülemeden önce hayvan sorunlarının çözüleceğini düşünmek iyimserliğin de ötesinde aptallıktır, internet üzerinden takındığınız o toz pembe gözlüklerinizi az çıkarın da sokağa, gerçek hayata bakın!
Bu dünyada sadece biz insanlar ya da insan görünen varlıklar değil tüm canlılar güzel yaşamayı hak ediyor (kendine istemediğin şeyi başkasına yapma ) kim veya ne olursa olsun...
İnsanlar kadar değerli varlıklar onlar. Onların da yaşama hakkı var ve bizler onlara istemesek bile zarar veriyoruz. Yaşam alanlarını değiştiriyoruz. Bunun telafisi için elimizden geleni yapmak zorundayız. Bu bir lütuf olmamalı zorunluluk olmalı
Hepsi tabii ki. (yanlışlıkla b şıkkını işaretledim ama hepsi olucak cevabım🎈) Umarım hayvan dostlarımız bir daha şiddet görmezler, bir daha o kötü görüntüleri görmeyiz. Hayvanlar da bir can. Onların da yaşama hakkı var. ❤️
Size zarar verenlerin tcvz edenlerin iskence edenlerin Rabbim tek tek belasını versin. Beddua etmeyi sevmem hiç ama hayvanlara , çocuklara ve kadınlara yapılanlara karşı sonuna kadar ederim.
Özellikle de şu sirkleri sevmiyorum. Hayvanlara eziyet ediyorlar. At arabasına da karşıyım. Yazık değil mi o canlılara. Hayvan hakları konusunda yasalar düzenlenmeli
Böyle bir kanun çıkması elbette çok güzel bir adım olur. Bir şeyler değiştirebilir diye düşünüyorum. Onların da bir "can" olduğunu unutmayalım lütfen 🙏🏻
Hepsi seçeneği bana daha mantıklı geldi çünki bizim nasıl bi canımız varsa onlarında bir canı var ve bunu hiçe sayan insanları görmekten aşırı fazla nefret ediyorum
Umarım iyi olur bu yasa hayvanlar için. Hayvanlara sahip çıkmalıyız. Tabi sadece hayvanlara değil tüm canlilara sahip çıkmalıyız başta insanımız olmak üzere.
Hayvanlara her insandışılığı yapıp 300 lira ceza ödeyip serbesttiler. Az akılcıl düşünseler bunu yapabilen topluma tehlikeli biri deyip ona göre ceza verirler...
Onlarda can onlarıda Allah yaratmış yaradilana Yaradan`dan ötürü saygı duymamış gerekir. sevmiyorsa bir insan beslemek zorunda değil ilgilenmek zorunda da değil eziyet etme Yeter.
Pek birşey olacagını dusunmuyorum. Adamlar hayvan tecavuzune bile para cezasi veriyor buda bazi devlet buyuklerinin isine geliyor. Haa bide taksitte yapılıyor
Ana Sayfa > Güzellik & Bakım > Anketler > 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılması önerilen düzenlemelerle sevimli dostlarımızın hayatlarında neler değişecek?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
279Cevap
Hayvanlara karşı her türlü şiddet ve işkencenin önüne geçilecek.
Hepsi diyorum. Kesinlikle hepsi. Hayvanlar özeldir.
Hepsi lazım o yüzden onlarda canlı dostlarımız ve masumlar kötünhiç bir muameleyi hak etmiyorlar
hayvanlaari koruyalim kolluyalim korumayanin kafasina vuralim
Kadına çocuğa şiddeti kınadığımız gibi hayvana şiddetide kınayalım
İnsana şiddetin önüne geçildi de sanki hayvana şiddet kaldı geriye!
@ismimyokk12 Alakası yok gerçekçiyim, insan hayatı bile bu kadar ucuzken hayal dünyasında yaşamıyorum
@ismimyokk12 Hayvanlara şiddetin cezası olsa kaç yazar ki, daha gizlice yapılır hepsi bu, insana şiddetin ağır cezaları var mı? Var, engelliyor mu peki? Hayır, eeeeeee?
@ismimyokk12 Hayır amacım o değildi, ben de hayvanseverim fakat içinde yaşadığımız toplumda hayvanların sorunlarıyla ilgilenisiye kadar o kadar çok problem var ki çözülmesi gereken ve insanları doğrudan ilgilendiren, bu yüzden önce insan sorunları çözülmeli.
@ismimyokk12 Neymiş iğrenç olan? Laf olsun diye konuşmayı bırakın sataşmaktan başka halt yaptığınız yok.
@ismimyokk12 Cevaplıyorum mantık çevresinde hala hakaret peşindesin, yürü git o zaman niye kaale alayım seni
@ismimyokk12 Belli ki fikrin olmadan boş konuşanlardansın :)
@ismimyokk12 öyle birşey yok dedim, anlama sorununuz var belli ki, işinize geldiği gibi konuşmayın uzunca açıkladım, insana işlenen suçlar dahi engellenemiyorken hayvana işlenen suçlar nasıl engellensin? Aklı olan anlar ne demek istediğimi, dibi delik kaba su doldurulmaz.
Sizinle daha fazla tartışmayı anlamsız görüyorum, daha en baştan bilip bilmeden hakaret ederek basitliğinizi ortaya koydunuz zaten, yazmayın kaale almıyorum.
Elbette ki önce insan, insan sorunları çözülemeden önce hayvan sorunlarının çözüleceğini düşünmek iyimserliğin de ötesinde aptallıktır, internet üzerinden takındığınız o toz pembe gözlüklerinizi az çıkarın da sokağa, gerçek hayata bakın!
Keske insanlar hayvanlar kadar cesur ve icten olabilseler
kendinizi onların üzerine koyun dayak yerken açılırken diliniz olup anlatamadığinizi
İnsan görünümlü hayvanları nörecik
Yaa o kedi ne öyle ben onun yanaklarını ısırırım. 😍
hepsinin olmasını isteriz cunku hayvanlar insanlardan daha cok değer hak ediyor minnoşlarım benim
Bunlar gerçekten hayata geçirilecek mi eğer gerçek ise süper👍
Çok iyi olmuş sessiz canlılar onlar oyyy canlarım benim
Cezanın caydiriliciligi olacağını düşünmüyorum. Halkın bilinçlenmesi lazım
hayvanlari dogal ortamlardan koparip onlari kafeslere atmayi hic iyi bulmuyorum
Umarım Hayvana Şiddet ve İşkence olaylarını tamamen sonlandırır 🙏
Caydirici cezalar onemli umarim artik bazi seyler degisir
Hepsi ve daha fazlası.. hayvanlar bambaşka güzel varlıklardır❤️
Bir an önce yürürlüğe girmesi lazım çok geç kalındı
Hayvanlari çok seviyorum insanlardan daha çok seviyorum
Kanunlar bi yere kadar onemli olan onların da can taşıdığı bilincinde olmak
O iğrenç ve pislik insanlar artık o masum canlılara kolayca zarar veremeyecek
Umarım çok etkili olur. Dostlarımıza daha fazla zarar gelmesin. 😢
Hepsi önemli konular. Umarım hayvan hakları konusu daha da önemli hale gelir.
keske bu maddelerin hepsi onaylansa... hic umidim yok hi
Hayvanlar Allahın sessiz kullarıdır onları sevin ve koruyun.
korunacak gerekli cezalar gelicek onlarda cana insan ha havyan aynı sey tek fark korunmasızlar bebekler gibi
Önce insan eğitilmeli. Hayvanlarda sorun yok. Saf sevgi ile zaaflari olan insan ırkı çatışması. Önce eğitim bu ülkede hele ki.
Çok iyi umarım öyle olur hayvanlar dünyada ki en önemli varlıklar 🥰
Bu dünyada sadece biz insanlar ya da insan görünen varlıklar değil tüm canlılar güzel yaşamayı hak ediyor (kendine istemediğin şeyi başkasına yapma ) kim veya ne olursa olsun...
__-- İnsan olalım insan gibi yaşıyalım--__
Kanun koyuldu değişti mi de düzenleme yapıldığında değişecek?
Hepsi yaa onlar değerli benim için sevmiyorsanız dokunmayın.
umarım artık araba arkasına bağlı köpekler görmeyiz
İnsanlar kadar değerli varlıklar onlar. Onların da yaşama hakkı var ve bizler onlara istemesek bile zarar veriyoruz. Yaşam alanlarını değiştiriyoruz. Bunun telafisi için elimizden geleni yapmak zorundayız. Bu bir lütuf olmamalı zorunluluk olmalı
Hepsi tabii ki. (yanlışlıkla b şıkkını işaretledim ama hepsi olucak cevabım🎈)
Umarım hayvan dostlarımız bir daha şiddet görmezler, bir daha o kötü görüntüleri görmeyiz. Hayvanlar da bir can. Onların da yaşama hakkı var. ❤️
Sahipli veya sahipsiz fark etmeden her hayvan için aynı cezai maddeler uygulanacak.
Artık hayavanlara yapılan suçların cezasısı caydırıcı olmalı
Saat itibariyle bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma günü Kutlu olsun..
Bu gün birtanecik oğlum araba çarpması sonucu melek oldu. Lütfen dikkat edin sürücüler
Görünüşüne bakmayın çok uysal bir köpekti havlama huyu bile yok
Size zarar verenlerin tcvz edenlerin iskence edenlerin Rabbim tek tek belasını versin. Beddua etmeyi sevmem hiç ama hayvanlara , çocuklara ve kadınlara yapılanlara karşı sonuna kadar ederim.
Özellikle de şu sirkleri sevmiyorum. Hayvanlara eziyet ediyorlar. At arabasına da karşıyım. Yazık değil mi o canlılara. Hayvan hakları konusunda yasalar düzenlenmeli
Hayvanlarda candır sadece dilleri yoktur... bunu bilmek yeterlidir
Bence bu kanunların hepsi zaten olmalıydı. Çünkü onlarda bir can taşıyor ve bazı kendini bilmez insanlar onların da bir canının olduğunu unutuyorlar.
Hayvanlara zarar verenlerin çoğunun insanlara zarar vermek daha zor olacağı hayvanlara zarar veren gizli sadistler olduğunu düşünüyorum. Hepsi adidir.
Umarım gerçekten de caydırıcı cezalar gelir yoksa bu hayvan oğlu hayvanlar sevimli dostlarımıza zarar veriyor
Onların da bir canı var ve herkesin canı gibi tatlı. Yaşamaya , özlellikle de bazı iki ayaklılardan uzak yaşamaya hakları var.
Böyle bir kanun çıkması elbette çok güzel bir adım olur. Bir şeyler değiştirebilir diye düşünüyorum. Onların da bir "can" olduğunu unutmayalım lütfen 🙏🏻
Hepsi seçeneği bana daha mantıklı geldi çünki bizim nasıl bi canımız varsa onlarında bir canı var ve bunu hiçe sayan insanları görmekten aşırı fazla nefret ediyorum
Umarım iyi olur bu yasa hayvanlar için. Hayvanlara sahip çıkmalıyız. Tabi sadece hayvanlara değil tüm canlilara sahip çıkmalıyız başta insanımız olmak üzere.
Hayvanlar için bizim davranışlarımız önemli çünkü onlar sessiz varlıklardır. Onların sesi biz olmalıyız ki bir şeylerin önüne geçebilelim.
Hayvanlara her insandışılığı yapıp 300 lira ceza ödeyip serbesttiler. Az akılcıl düşünseler bunu yapabilen topluma tehlikeli biri deyip ona göre ceza verirler...
Onlarda can onlarıda Allah yaratmış yaradilana Yaradan`dan ötürü saygı duymamış gerekir. sevmiyorsa bir insan beslemek zorunda değil ilgilenmek zorunda da değil eziyet etme Yeter.
Pek birşey olacagını dusunmuyorum. Adamlar hayvan tecavuzune bile para cezasi veriyor buda bazi devlet buyuklerinin isine geliyor. Haa bide taksitte yapılıyor
Onlar Allah'ın bize emanetidir. Lütfen emanete hiyanet etmeyelim lutfen
Daha kadınları koruyamayan devletten hayvanları korumalarını beklemeniz akıl dışı.
Hepsi diyorum.
Hayvan haklarını yasal güvence altına almak bü ülke için büyük bir gelişme olur.
Hayvanlara karşı her türlü şiddet ve işkencenin önüne geçilecek...
bu kanunun bir an önce gelmesini temenni ediyorum. bence çok geç bile kalınmıs bir calısma. umarım hersey daha güzel olacak hayvanlar için :)