Hemen şıklardan birini seç, sen de #İyiKalpliOl! 💚
Hayvan dostlarımız için senin görüş ve yorumların çok önemli, yanıtlarını bekliyoruz. 🤗
Hayvanları çok seviyorum en küçük böceğe kadar, hayvanlar benim sahip olduğum her şeyimi paylaşabildiğim tek dostlarım. her zaman onları korumalıyız, beslemeliyiz Sevmeliyiz ve sahip çıkmalıyız. onlar da bizim gibi bir can. insan hayatı ne kadar önemliyse hayvan hayatı da o kadar önemli. Hayvanların sevgiye ihtiyacı vardır bu yüzden onları sürekli sevmeliyiz.
Hayvanlara yapılan her türlü kötülük insana yapılmış gibi cezalandırılmalı. Hatta daha kötü cezalandırılmalı çünkü hayvan kendisini insana karşı savunamaz. Sanki yetişkin birinin küçük bir çocuğa kötülük yapıyormuş gibi cezalandırılmalı, en az.
Mesela bir kediye ya da köpeğe tekme atan bir daha bu ülkede iş yeri açamamalı, iş yeri varsa el konulmalı, bütün mal varlığına el konulup sınır dışı edilmeli.
Tabi hayvanları öldürme, tecavüz gibi suçların cezası çok daha ağır olmalı. Ömür boyu hapis ve eğer yasa çıkarsa idam olmalı.
Tabi ki sadece hayvanlara karşı değil, insanlara karşı işlenen suçlarda bu şekilde cezalandırılmalı. Ve mahkemeler çok kısa sürede sonuca ulaşmalı, işi uzatan ya da suçluyu serbest bırakan savcı ya da hakim vatan hainliği yapmış sayılmalı ve vatan hainliğinden ceza görmeli, çünkü suçluyu bilerek ve isteyerek toplumun içine salmak vatan hainliğidir.
Bunlar olursa ülke cennet gibi bir yer olur, hem insanlar hem hayvanlar rahat bir nefes alır, hatta bitkileri de ekleyelim, canlı , genç ağaçları kesenlere de aynı işlemler uygulanmalı.
Hayvan denilen birçok canlının, güya esrefi mahlukat olarak yaratılan birçok insandan daha karakterli ve sadık oldukları kesin,, Hayvanlara yapılan kötü muamelenin, işkencenin bahanesi olamaz,, Dinen bu dünyada bizimle ortak yaşamaları için yaratılmış olan canlılara, kanunların da sahip çıkması ve korunmaları için gerekli yasaların bir an önce hayata gecirilmesi şart.
Umarım bu yasa çıkar.
Zira daha kadınlarımızı bile kendi vatandaşından koruyamayan bir yasadan hayvanları koruması beklenemez ama neyse.
İnşallah aklı başında davranarak güzel bir yasa ile en azından hayvanlarımızı koruma altına alıp sahip olduklarını hissettiririz.
“Onlar benim dilsiz kullarımdır.” Diyor Allah.
Cevap
276Cevap
Her birey sokaktaki canlılar için elini taşın altına koymalıdır gadası
Beni öldürmeyin
Üşüyorum, çok soğuk ama çok
Açlık var yüreğimde ama,
Susuzluktan hissetmiyorum ki... İçim titriyor, korumasız bir dünya karanlık.
Neden neden bu kadar üşüyorum,
Neden buz tutmuş sokaklarda geziyorum, Ellerim yok benim, patilerim var,
Elbiselerim yok benim,
Okşamayı sevdiğiniz
Tüylerim var,
Kıyamadığınız sürmeli gözlerim,
Hani bize minnoş minnoş dersiniz
İşte ondan, ama ben üşüyorum,
Açım, donmuş sokaklarda bir damla su yok,
Ben bir damla sevgi arayabileyim, ben ve biz
Sizden salt sevgi istemiyoruz.
Sizinle aynı dünyayı paylaşan varlıklar
Kaybolup yittiğimiz evrende
Sahip çıkın istiyoruz,
Bize yaşam alanı bırakın, Açlıktan, trafikten
Bizden daha hayvan olmanızdan
Kaybettiğiniz bizler,
Yaşam hakkımızı istiyoruz. Hırslarına, yokluklarına, acılarına ve yaşamına
Kaptıran insan oğlu ve kızıBiz sokak hayvanlarıyız,
Ölüyoruz, öldürülüyoruz,
Dövülüyoruz,
Yok ediliyoruz, Hoş.. Siz kendinizi,
Kadınlarınızı,
Dahi
Sokaklarda korumaktan acizsiniz,
Bizi nasıl koruyacaksınız.
Gerçekten şu hayvanlara zarar verenden anlamıyorum masum sürekli sevgi isteyen canlıları zarar veriyorlar #hayvanaşiddetehayır diyebilmek için hayvansever olmak gerekiyor eğer hayvanları sevmeyip yanına yaklaştığında tekme atıyorsa o işi geç madem #hayvanaşiddetehayır diyebiliyorsunuz o zaman tekme atmak da bir şiddet sakın hayvanlara tekme atıp da ben huylanıyorum demeyin ve sakın hayvanlara dokunamayıp onlara sevgi göstermeyenler kendine ben hayvan severim demesin ve petshoplara sesleniyorum bunlar eşya değil bunlar bir can siz kalite mi belirliyorsunuz? Yok scottish fold sıfır kalite bu ne yaa? Koltuk takımı mı alıyoruz? Bunu sadece hayvanlara kötü davranıp da #hayvanaşiddetehayır diyenlere söylüyorum 1. onlar vitrin süsü değiller 2. Onlar satın alınacak bir şey değiller ONLAR BİR CANLAR! Bu masum hayvanların size hiç bir zararı YOK ! ve son olarak para için hayvanların kürkünü satanlar ve alanlar gerçekten masum canlıları öldürebiliyor musunuz AVCILIK ZEVK İÇİN YAPILMAZ! VE BİR MESLEK DEĞİLDİR hayvan katildir! Ve kürkünü satın alanlar YAZIK! O kürkler sizin hiçbir b*kunuza yaramıycak!
Hayvanlara canlı muamelesi yapılsa her tür sorun çözülür fakat bu sefer yeni sorunlar ortaya çıkabilir. Mesela bir hayvan öldürülmesi. Canlı kabul edilir ise cinayet kapsamına girer. Emniyet daha insan cinayetlerini bile zar zor çözerken birde bunlar üstüne binecek. Sonra bir hayvan sahiplenme ortadan kalkar birer kimlik ve o kişinin nüfusuna girmesi gerekir. Sonra aç hayvanlara devlet yardım yapması zorunlu hale gelir. Insanlara bile (köle vari bir ücret ile çalışıyorlar, acıları doyurmayı bırak yani.) Sizce bunların olabilme imkanı var mı?
Merhaba hayvanlar sokakta başıboş sokaklarda geziyorlar, hayvanlar barına biriktirip hayvan bakımına sağlıklı ömürlü yaşayabilmek daha mantıklıdır? Ama sokakta hayvanları evcilleştirip sonrada zamandan sokağa atıyorlar, sokağa attıkça her türlü hayvanlar çiftleşerek kaynaklaşıyor ki maalesef hayvanlara gördüğümüzü açlık ve susuz kalan üzülüyorum! Hayvanları hep baktım, ve sevdim, seviyorum hayvanları yiyecekleri ve suyuları bile veriyorum, bundan sonraki yiyecekleri verecek haylim kalmadı çünkü zaman planlarım başladı, herhangi iş ve okul vb. Gibi durumdayım. Hayvan barına olsun ki çoğaltmasın!!
Ya biz ablamla birlikte pershoptan köpek satin almıştık. O kadar çok pismanim ki hayvanlar mal degil candir ama o an ki hevesle yaptık bir hata. petshopcuyu bu kötü davranışından dolayı ödüllendirilmişiz gibi hissediyorum. Cidden çok üzgünüm ama köpeğimi o kadar çok seviyorum ki yavrumun bir gram bokunu kimseye değişmen. Keşke petshoplarda hayvan satılması yasaklansa 💐
Bizim memlekette insanların bir değeri olmasığı gibi maalesef hayvanlarında yok. Her yaşam alanını kendisi zanneden insanoğlun unuttuğu tek bişe var bu hayvanlarında yaşam alanı dünya. Acilen devletin bu konuda yasalarda ki cezaları arttırması lazım. Ve savcı/Hakimin kanunları uygulaması lazım
Onlar bizim can yoldaşlarımız. Cins ya da değil sokakta ya da evdeki canlar hepsi can hepsi Bebek onların bebek. Onlara zarar verenlerin en ağır cezalarla yargılanması gerekli.
Ayrıca hayvanlar üzerinde yapılan deneylere de karşıyım sonuna kadar :(
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılması önerilen düzenlemelerle sevimli dostlarımız;
- aynı katillerle, zalimlerle karşılaşmayacak.
- 2,5 aylıktan önce annelerinden zorla ayrılmayacak.
- mobil araçlar içinde kısırlaştırılıp iyileşemeden sokağa atılmayacak.
.
.
.
ve daha fazlası...
Tayyip Erdoğan ilk geldiğinde 5199 ile ilgili iyieatirmw yqpilacak dedi ve üstüne geçen bunca yılda 1 arpa boyu yol ilerlemedik mecliste milletvekilleri kendi yararlarina olan herşeyi bir gece de kabul ederken hayvanlara kadınlara çocukla şiddet ve tecavuz ile ilgili yaptırımlar asla konuşmadan öteye gidemedi bu ülkede birşeylerin değişmesi imkansiz kadar zor
gunumuz insanlari dine inanmayi, musluman olmayi sadece namaz kilarak, oruc tutarak onemsiyor ama merhametten hayvan sevgisinden haberleri yok, belki varsa bile istemiyorlar bilerek, kedi kopek gorduklerinde iy pis bu bilmem ne diyip tekme atiyorlar, itiyorlar sanki onlarin da cani yokmuscasina, bir cop poseti gibi. hz. muhammede inaniyorlar ama onun hayvan sevgisini ornek gormuyor bu zalim insanlar. umarim kucuk buyuk, her turlu bu dilsiz, gunahsiz kardeslerimize zarar verenler ettiklerini bulurlar. benim bir kedim var yemin ediyorum hayvan iskenceleriyle ilgili kotu seyler gordugumde oturup agliyorum, dayanamiyorum vallahi iyi ki seni sahiplenmisim diyorum kedime. ne olur kotu davranmayin onlara cunku onlar sizden emin olun hicbisey istemiyorlar.
Ah yavrularım benim. Ah kadersizlerim. Oy kullanabilselerdi acaba bu kadar ertelerler miydi hayvan yasalarını? Merhamet değil, oy pusulası dert.
Tüm hayvanları öyle çok seviyorum ki meyvenin içindeki minik kurtçuktan kocaman zürafaya, fillere kadar hepsini. Çok çok. Rabbim korusun.
Hepsi ama en çokda mal gibi alinip satılmalarindan rahatsizim. Bir kedi veya köpeğin insanlarla birlikte tek başına yaşaması falann hayvana yazık oluyor bence. Hayvanı biz seviyorum canım cicim yapiyoruz ama hayvanin bundan haberi olmuyor hayvan mutsuz olabiliyor yani.
Birde işkence görmelerindende rahatsız oluyorum tabikii.
Bende daha önce hayvan besledim çok ama şimdi istemiyorum hayvanların iyiliği için sadece :/
Öncelikle herşey ailede bitiyor. Ebeveynler çocuklarına hayvan sevgisini öğretmeliler ki onlarda büyüdüğün de kendi çocuklarına öğretebilsin. Hayvanların cinsine göre satın almayın onları sahiplenin. Bir anlık hevesle bir hayvanı sahiplenip sokaklara bırakmayın. Onlar Allahın sessiz kulları..
Umarım hayvanlara zulüm edenler gereken cezayı çeker. 🙏
Cezalar caydırıcı değil. Ve hayvana can değil de eşya muammelesi yapılıyor. Ben yanlışlıkla vurduğum da ya da çarptığımda ağlayacak gibi oluyorum. Yanlışlıkla vurmuş olduğum yeri öpüp oluyorum. Acıtmışımdır belki diye. İnsanları anlayamıyorum gerçekten. Hiç bir şey yapmayıp yatan hayvana bile karışıyorlar. Allah bildiği gibi yapsın inşallah.
Canlı olan hiçbir şeye kasten zarar veremem. Bu yüzdendir ki "Bana yapılsa nasıl hissederim?" diye sorgulamayan ilkel ve empati yoksunu yaratıklar canımı sıkıyor.
Kanuna çok sevindim, ne yapsam boşa kürek çekiyor gibiydim. Artık çabaların bir manası olur umarım 🙂❤️
hayvanları sevmeyen kimseyi sevemez, çünkü sevgi taşa toprağa bile duyulan birşeydir içinizdeki sevgiyi daima yaşatın ve hayvanlara işkence çektiren o caniler bi elinizi vicdanıza koyun! onlardan uzak durun. bir kap yemek verdiğinizde size gösterdiği şefkati gördüğünüzde anlıcaksınız 🌸
İlk madde dışında hepsi. Sonuçta eğitimsiz ve kültürsüz bir güruh var karşımızda ve öyle olsa kadına çocuğa şiddet önlenirdi. Keşke önlense. Eğitim şart. Ailede başlamalı eğitim. Ama sevindirici bir haber. Yıllardır bunun mücadelesini verdim kendi adıma konuşmam gerekirse.
Eğer hayvana cinayet serbestse insana cinayet de serbest olmalı. Çünkü bu doğanın kanunu. Güçlü güçsüzü ezer ama yok insana cinayet ceza hükmünde, hayvana cinayet ise cezai hükümsüzlük ise o zaman ona da ceza gelmeli. O da can. Sıkıntı da burada oluşuyor. Kanun çok küçük ve dar. Genişletilmelidir..
Sahipli sahipsiz ayrımı kalktığına göre sahipsiz hayvanın tüm saldırısından onu besleyenler sorumlu olsun. Adam kediye zıt oluyor sokak köpeğini mahsus kedinin olduğu yerde besliyor. Sonra bir bakmışsın kedi boğularak öldürülmüş. Bu tip olayların yaşanmaması için sahipsiz hayvanlar besleyenlerin sorumluluğunda olsun. Hem böylelikle o beslenilen hayvanların istismara uğraması da önlenmiş olur.
Cezalar caydırıcı olursa ve sevimli dostlarımızın da bir can olduğu kabul edilirse, o kötü görüntüler bir daha olmayacak 👏🏻
maalesef son zamanlarda hayvanlara kaarşı kötü muamele ve şiddet haberleri zirve yapmış durumda. Allahın yarattığı bir varlık olan hayvanlarında tıpkı biz insanlar gibi bir yaşam hakkı olduğunu lütfen unutmadan onların yaşam haklarına duyarlı ve özenli bir yaşam sürmeye gayret gösterelim.
Haberlerde gördükçe yüreğim paramparça oluyor benim bir evcil hayvanım vardı insanlardan bin kat daha iyi ben ağlardım gelip gözyaşı mı yalardı insanlarda n daha çok huzur veriyor gerçekten onlar kendilerini koruyamazlar ama biz onları koruyalım
Hayvanlara kötü davranan herkese davranır. Bir canlıya zarar vermek ne tür bir manyaklıktır ruh hastalığıdır. İşkence yap araba arkasında sürekle para ver çık ne güzel. Keşke birileri onlara da aynısını yapsa.
5199 sayılı kanundaki değişiklikler için çok oyalanıldı hala meclisten geçemedi, onlarda bizim gibi birer canlı birey, onlarında hakları olmalı ve korunmalı...
Adı hayvan olanları, adı insan olanlardan korumak için kanun çıkarıyoruz ve bu cezalar az, daha fazla olmalı diye bu kanunu değiştiriyoruz. Bir nevi hayvanı insandan koruyoruz. Ne kötü varlıklarız değil mi? Yazık..!
Dostlarımıza yapılan kötülükler ciddi cezalar alırsa pislikler de biraz daha çekinir olur belki o kötülükleri yapmaya! Ama her zaman olduğu gibi bu kötülüklerin tamamen bitmesinin tek yolu aile eğitimi.
İcerigini bilmiyorum umarim faydasi olur,bu degisikler kagit uzerinde hep insanin can guvenliginin bile saglanamadigi bi yerde onlar icin alinan kararin, bu kadar erken olmasi (!) sasirtmadi.
Sahipli veya sahipsiz fark etmeden her hayvan için aynı cezai maddeler uygulanacak. Bunun çok önceden olması gerekiyordu. Şunu unutmayın ki hayvanlar insanlardan daha vefakar daha çok kıymet biliyor. Ağızları var dilleri yok
Ya hayvanlar en iyi dostlardır klişe bir söz bile olsa gerçekten öyle sana ard niyetle yaklaşmazlar, koşulsuz severler, hep yanında olurlar en önemlisi ise allahın sessiz kullarıdır bilmiyorum ben insanlardan daha çok seviyorum hayvanları
Kısasa kısas uygulanmalı bence tasarlayarak canice bir hayvanın canını alan müebbet almalı veya idam edilmeli. Masum savunmasız bir hayvana bu denli vahşeti yaşatan eline geçse insana kim bilir neler yapmaz
Aslında bütün hepsi şuana kadar yapılması gereken şeyler. Artık haberlerde neler görüyoruz sanki onların bir canı yokmuşcasına 3 5 kuruşluk para cezaları veriliyor oda sosyal medyada oluşan tepki sayesinde.
ÇOK TUHAF.
KANUNLARİMİZ insana benzer hayvanları cezalandirmasi gerekirken , aksine KORUYOR.( salı verme, serbest bırakılma, az cezayla )
Gerçek dili olmayan masumlar gelince KORUYAMİYOR. Üstüne de kanun çıkarıyor kifayetsiz..
PES
Ülkemizde maalesef canlı olan her şeyin kıymeti çok az..
Hayvanlar.. Ormanlar.. Ve bizler.
Aslında bazı şeyleri değerli kılmak o kadar basit ki..
Biraz empati biraz saygı..
Ama önce kendine saygı.
En az bizim kadar bu dünya da yaşamak onların da hakkı ama psikopat ve hasta ruhlu bazı esfelesafilinlere ne yaparsanız yapın bunlar yapacaklarından geri kalmıyor 😡😡😡 umarım yinede çok daha caydırıcı cezai yaptırımlar uygulanır
Enam38:
Yeryüzünde yürüyen hayvanlar ve gökyüzünde iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa hepsi sizin gibi topluluklardır. Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Nihayet (hepsi) toplanıp rablerinin huzuruna getirileceklerdir.
İnsanlarda insan olduğunu hatırlasalar.. hiç bir cezaya gerek kalmayacakta. işte😏
Umarım hepsi olur. Psikopat olan her zaman psikopattır her zaman ruh hastasıdır. En azından cezaların ağırlığından çekinerek suç işlemekten kaçınabilirler. Cezalar cezbedici değil caydırıcı olmalıdır.
Hayvana şiddete dur diyelim artık yazık değil mi onlara onlarında can nasıl bir kadını öldürmek yavrusunu öldürmek demek se bir hayvanı öldürmek demek her ikisinin de canına kıymak demektir artık şiddete son vermemizin zamanı geldi ağır bi para cezası ile, hapis ile veya idam yapılsa eminim kimse zarar vermiyecektir.
karışık var mı
var
karışık koy o zaman hepsi diyorum
artık bir şeyleri yoluna koymamız lazım bir an önce hepsinin önüne geçmemiz tüm canlı varlıkları hayvanları korumamız lazım
Hepsi ❤ Hayvan-insan ayirt etmeden empati kurmayi ogrenmemiz gerekiyor. Dunyaya baska bir varligin gozuyle bakabilirsek, bize yapilmasindan hoslanmadigimiz bir tavri hicbir canliya uygulamayiz.
ben yanlışlıkla bi yerini acıtırım diye kediyi bile elime alamazken, şeref yoksunu varlıklar nasıl hayvanlara işkence yapıyor aklım almıyor
Tecavüz eden, öldüren para cezasıyla kalmamalı. Belediyeler de sokak hayvanlarına kuş da dahil su ve mama dağıtmalı.
hepsi onlar acı çektiren tecavüz eden kötü muamelede bulunan kişilerin para cezası ile değil hapiste çürüyerek bedelini ödemesi gerekir doğrusu da budur
Hayvan hakları ve insan haklarına eşit olmalıdır. Bu dünya sadece bizim dünyamız değil. Hayvanlar, böcekler. ve bitkiler de bu dünyanın sahipleridir...
Hayvanlara zarar verenlere ağır cezalar verilirse ve insanlar küçüklükten itibaren okulda ve evde hayvanlara karşı iyi bir şekilde bilgillendirilirse hayvanların hayatları biraz daha kolaylaşmış olur.
Hauvalr da canlı varlıklar onlar da Allah katında sadece dili olmayan konuşamayan canlı varlıklardır,, bazı insanların aklına birşry sokamaz eğitemezsin ama hayvanları eğitebşlşr ve herşeyi de öğretirsen, hayvanlar bazı anne, babadan, ve çoğu insandan daha merhametli daha sadık daha sevecen, kendini sevdiren canlılardır,, onlara zarar verenlerin işkence çektirenler elleri kırılsın sokakta olan hayvanlara da yardım edelim özellikle kılın elimizden geldikçe yuva yapalım yemek verelim.
Hayvanlara karşı her türlü şiddet ve işkencenin önüne geçilecek.
Hayvanlar mal değil, “can” muamelesi görecek.
Hayvanlara karşı her türlü kötü muamele kabahat değil, suç kapsamında değerlendirilecek.
Sahipli veya sahipsiz fark etmeden her hayvan için aynı cezai maddeler uygulanacak.
Özetle hepsi diyorum. Hayvanlar değerlidir
Hayvan dediğimiz canlıları sınıflandırırken bitkisel ve hayvansal olarak değerlendirdiğimizde insanlarda hayvanlar aleminin bir üyesi olduğu unutulmamalı.
Ne yani kedime eşek sıpası diye sevmeme yasalar mı karışacak? Ne yani yasalar olmasa ben kedimi kesip kanını mı içecektim?
Yasa eğitim eğitim korur dünyayı!
Sirf cani sikildi diye yoldan gecerken gordugu kediye/kopege tekme sallayan bu toplumun bu siklardan cogunu yok sayacagina eminim.
Hâlâ kedilere kopeklere tekme atan, kucaklayip yere atan, korkutup kovalayan ve onlari uyardigimda gram pismanlik duymayan cocuklar ve yetiskinler varken bu maddelerin umursanacagini dusunmek hatta ummak bile mumkun degil.
#hayvanlardabircan
Hayvanlara değil yaşayan her canlıya saygısı olmayan, onları dışlayan ve canını yakanlar insan olamaz. Bizler kadar onların da yaşama hakları var. Onlarla dünya güzel 🤗
Hayvanlara tecavüz edenler eziyet işkence edio öldüren veya yaraliyanlar ceza alıcak cok guzel bir kanun minik dostlarimiza hayirli olsun insallah yürürlüğe girer
Hayvan satişi yasaklanacak mahledeki muhtarlık lar aracılığıyla sokaktaki hayvanlar beslenerek tabi devlet yardım edecek hayvanlara işkence veya bazı durumlarda para yerine hapis olacak 1 ay yaTİB çıkmayacak
Ya o hayvanlar ağsız dilsiz bilelim Melek size ne zararı var ki tutup tekme atıyoruz duruyorsunuz işkence yaptınız unutmayın beyler bayanlar bu dünyanın bir öbür Dünyası var orada hepinizden hesap soracaklar
En çok desteklediğim maddesi: Sahipli veya sahipsiz fark etmeden her hayvan için aynı cezai maddeler uygulanacak.
Sokak hayvanlarını kapsaması beni sevindiriyor. :)
Aslinda yasaya bile gerek yokta , artik insanlar cani oldugu icin hayvanlari kendimizden korumamiz lazim
Hayvana şiddet muhebbet hapsi barindirmali ya da idam keşke halka oy gibi sunulsa da kalibimi bazsam.
hayvanlar arık daha güvende olur kime cürett edemez hayvanlara karşı şiddeti hayvan hakkları kanunu bi an önce olu inşalah sevimli dostalrımız için HAYVANA ŞİDDETE HAYIR