eşim bende boşanmak istiyor 1 kızım var. ben istemıyorum.ailemın maddı durumu iyi değil. ve artık baba evıne donemem.babam bıraz ters adam annemde oyle. kocama yalvardım ayrılmıyalım dıye ama sevgilsi varmıs onunla evlenecekmıs. artık ınkar etmıyor yanımda bıle onunla telefonda konusuyor. kızımın dogum gununde bıle o kadının bır telefonuyla bızı bırakıp gıttı. cok mutsuzum. sızce ne yapmalıyım? cok mutsuzum.çok..eşimi nasıl ıkna edebılırım. bu yasta dul kalmaktanda korkuyorum.daha yasım 25.
Cevabın nedir?
Bir kadın olarak, başka bir kadının çaresizliğini gördüğüm zaman gerçekten çok kızıyorum..
Bir tarafta 25 yaşında ki bir kız 25 yaşındayım evlenemedim evde kaldım diyor.. Diğer tarafta da sen 25 yaşındayım kocam beni aldatıyor boşanmak istiyor, boşanırsam dul olarak hayatıma nasıl devam edeceğim korkuyorum diyorsun..
Evlenmek, aileye, topluma ve bir erkeğe karşı kendini garanti altına aldırmak için tercih edilirse olacağı budur..
Neden evliliğe değilde kendinize, karakterinize ve kendi özgüveninizi oluşturacak o güce yatırım yaparak hayata başlamıyorsunuz..
Kendi ayakları üzerinde duran bir kadın her zaman güçlüdür ve her zaman sağlam adımlarla devam eder hayatına.. bekarken de bu böyledir.. evliyken de ve boşandıktan sonra da..
Hayatına kaldığın yerden devam edebileceğin bir dünya kurmalıydın kendine ve ondan sonra evlenmeliydin..
Suçlu kocan değil.. Suçlu sensin..
Çünkü onun kadını değil sadece muhtaç bir kadınsın onun gözünde.. Onun varlığı ile ayakta kalabilen birisin..
Kendini bir erkeğin karşısında bu kadar aciz bir duruma düşürmene değdi mi..?
Pasif kaldığın için onu başka bir kadına göndermeye değdi mi..
Şimdi onurlu bir kadın olarak seni istemeyen bir adamla o evliliğe devam etmiyorsun
ve ondan sonra boşanıyorsun..
Seni aldattığı için tazminatını alıyorsun. Çoğununa nafaka bağlatıyorsun..
Daha yaşın çok genç. Çalışacaksın.. Kendi ayaklarının üzerinde duracaksın ve güçlü olacaksın..
ve o adama da bir daha tenezzül etmeyeceksin..
Devam edersen hem kendine hem de o çocuğa sandığından daha fazla zarar verirsin..41 Yorumla
En İyi Cevaplar
zor bir durum amabir yerde sorun varsa tek taraflı değildir.Karşılıklı hatalar sizi çıkmaza sokmuştur.Yada senle evlenmeye mecbur kaldı ondan evlendi.son olasılık da kocan şerefsiz pisliğin teki.Kendine çeki düzen ver ve dik dur.tamam bana biraz süre ver de ve hemen iş bakmaya başla.Bu sırada yaptığın hataları gözden geçir kenine bak.Yumuşak başlı ol ve en önemlisi ezik durma.Kimse öz güveni olmayan ezik görünen birine saygı duymaz.Ayrıca senin bu sözlerinin o sevdiğin için değil ona muhtaç olduğun için istediğini düşünür.Ne olursa olsun başını eğme.Çocuğunu düşün.Elbetteki mutlu bir yuvada anne babasıyla yaşaması en güzeli ama mutsuz bir yuvada anne babasıyla yaşamasındansa ayrılmanız daha iyi.Bence bir psikoloğa gitmen sana yol gösterebilir.Neticede bizim buradan bişey dememiz için seni tanımamız gerekiyor.
10 Yorumla
Millet bol keseden atmış. Ateş düştüğü yeri yakıyor tabii. O çocuğa bunu nasıl anlatacaksın? Geçmiş olsun arkadaşım, kusura bakma ama kocan o kadınla tanışmadan önce aklın nerdeydi? Adamın her türlü vitaminini! doğru düzgün verdiğine emin misin? Kimse çocuğu varken kolay kolay başka kadınla görüşmez, adamın belli ki senden beklentisi kalmamış. Çoğu boşan yeni hayat kur demiş, bende diyorum ki, yeni hayat kurma aynı evde yeni biri ol!. Adamın ayaklarını falan yıkama, kölelikte yapma. Ama öyle bir kadın ol ki; o kadında bulup sende bulamadığı bir şey kalmasın. Bir yuva kolay kolay yıkılmaz. Adamın derdi dış görüntün, güzelliğin de olmasa gerek ki; seni beğenipte evlenmiş. Tabii sen kendini saldıysan (göbek, paçoz giyinme, tembellik vb.) yani adamın evlenmek istediği kadından başka bir şeye dönüştüysen kimse kusura bakmasın da adam haksız sayılmaz. Yuvanı yıkma. Evlenmeden önce kimdiysen, o adam seninle neden evlendiyse yine o ol.
01 Yorumla
+1 yılSevmeye niyetliysen iyi düşünmelisin ağlamayı öğrenip gülmeyi bilmelisin aşk bir kumar gibidir çok dikkat etmelisin oynadığın zar değil duygularındır iyi bilmelisin!Bir merhaba ile girerler hayatımıza..
Hakkını helal et Deyip çıkarlar geride kalana söz hakkı bile bırakmazlar..
Ne kadar ağlamış ne kadar üzülmüş umursamazlar..
Birde giderken hakkını helal et derler ya,
"haram ettikleri hayatın helalliğini neden isterler..20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
67
Cevap
140Cevap
Ben 30 yaşındayım ve evlenmeye cesaret edemememin bir sebebi evleneceğim insana maddi manevi yetemezsem düşüncesi, onu istediğinden mahrum bırakırsam, eksik bırakırsam düşüncesi.
Bu korkularımı bir türlü yenemedim kendi adıma.
Sanki benimle evlenecek kadın hayata benim gibi 1-0 yenik başlayacakmış gibi düşünüyorum.
Sen 25 yaşında genç ve önünde uzun yıllar olan bir kadınsın.
Bu evliliği sürdürmeye çalışmanı anlayabilirim ama aklı başkasındayken bir adamı istemeyi anlayamıyorum.
Mahkemeye boşanma davasını sen aç, ve avukatınla görüş sana yaşattıklarını anlat.
Zaten ortada çocuk olduğu için sana aylık nafaka bağlayacaktır ama bir de senin yanında sevgilisi ile konuştuğu ve inkar etmediği için manevi tazminat davası da aç.
Ailene durumu anlat aldatıldığını söyle ve gururlu bir kadının yapacağı gibi hayata tutunmaya çalış çocuğunun geleceğini düşün.40 YorumlaAyrilin
Calisip aslanlar gibi sürdürün yasaminizi,bakin kiziniza da.
Bu kolay bir sey degil ama yapamayacaginiz da bir sey degil
Sadece cesaretli olun
O baba ve koca müsvettesi kisiden de bir an önce ayrilin
Kenedenizin ve kiziniz bugünü,gelecegi icin vereceginiz en dogru karar bu olacaktir emin olun
Bir seyleri basarabileceginize inanin
Yasiniz henüz cok genc.Bunu simdi yapmazsaniz ileride deli gibi pisman olacaksinizdir
Yeni bir baslangic yapin...
Ve bence sakin ama sakin o esiniz olacak kisiyi de ikna etmeye calismayin
Bu sizin kendinize olan sayginizi tamamen bitirir.
..32 Yorumla- +1 yıl
Ne de güzel anlatmışsın . +1
Insanları elestırmek kolaydır bakıyorum da bazıları sızı hemen elestırmıs evlenırken ıyı tanısaydın dıye. Ayrıca esınızın sevgılısı olması bosanma sırasında sıze nafaka vermesını kolaylastıran hatta garantı eden bır durum. Esınızın maddı durumunu bılmesem de esınızden hayat sartlarınızı ıyı kotu ıdare ettırebılecegınız bır nafaka alabılırsınız. Ayrıca 25 yasındasınız calısıp ekstra bır para gırdırerek evınıze kızınıza daha ıyı bır hayat sunabılırsınız. Hukukşu ansızden yana, guvenınız de sızden yana olursa her ısı halledebılırsınız. Ayrıca dul kalmak olarak bakmayın bu duruma. Toplum baskısı karsısında yılmamalı bır anne. Sız daha bır cocuk yetıstıreceksınız onun onundekı rol modelsınız hemen pes etmeyın
20 Yorumla
+1 yılEşini ikna edemezsin artık ki öyle şeref yoksunu biriyle devam etmesen daha iyi ne zaman yarı yolda bırakacağı belli olmaz. Öteki terbiyesiz kızında koçanında ALLAH cezasını versin. Üzüldüm senin adına bir de çocuğunun olması yapılacak iş mi bu şimdi. Şu saatten sonra yalvarma durumu ailenle görüş iyi bir avukat bulmaya çalışın sağlam bir avukatla o zibididen yüklü nafaka koparmaya çalışın. Bu süre zarfında ailenin yanında olacaksın. Uygun bir iş bulup çalışmaya başlamalısın. Bir süre her açıdan maddi manevi kendini topladıktan sonra belki düzgün bir adam çıkar karşına seni ve kızını mutlu edebilecek biri onunla evlenirsin. Ama mümkünse ilkin de yaptığın hataları yapma bundan bir ders çıkar. ALLAH senin kızının ailenin yardımcısı olsun. Bu hayatta hiçbir şey senin üzülmenden ve kızından önemli değil bunun bilincinde ol ve ona göre hareket et dimdik dur.
10 YorumlaAllah sabır versin öncelikle.kardeşim mi diyim ne diyim bilemedim ama neyi nasıl ikna ediceksin yahu.adam yanımda bile konusuyor diyorsun ne ikna etmesi.bayana iş mi yok.bulursun bir iş alnının akıyla kazanırsın paranı kimseyede muhtac olmazsın.bence bu şekilde davranan adamı da bu telefon kayıtlarıyla vs ver mahkemeye ki nafaka vs de alasın dımdızlak bir anda kalmamak için.tamam çocugun var diye düşünüyorsundur da daha 25 yaşındaymıssın sanada yazık günah.bu yaşta bu denli bütün hayatını cocuguna göre endeksleme.kendinide düşün biraz nasıl vazgeciririm ne demektir
10 Yorumlaçık bu zihniyetten derim. yuvam yıkılmasın aman bişey olmasın baba evine dövemem diye o adamın göz göre göre seni hiç saymasına gözmü yumacaksın.. Türk kadınını kücümsüyorlar bazen işte bu yuzden. Dunyada tek ayrılan çift siz degilsiniz ben daha kücükken benım annem babamda ayrıldı, yakın akrabalarımdan da var.. egerki çiftler uyusamıyorsa ya da birisi sapkınlıga baslamıssa ( kocan gibi ) durmanın ne anlamı var. Nasıl böyle düşünebilirsin ki adam seni saymıyor bile. Barışsan ne olacak hicmi sevgin yok ona adam her gün başkasının koynunda.. En kötü ihtimal orta yollu bir iş bulup çalışır cocuguna bakarsın. Mahkemede de sevgilisini herşeyini anlatıp güzel bir nafaka baglatırsın.. Aglayıp sızlama güçlü dur senın hatan degil bu o karsındaki insan bile denilemiyecek şahsiyetin hatası.
10 Yorumla
+1 yılanlaşmalı boşanırsan nafaka alamıyorsun diye biliyorum. emin değilim. ama bu konuda fikir sahibi olmadan sakın anlaşmalı boşanmaya evet deme. bence sen şu sıralar iş aramaya bak. kendi ayaklarının üzerinde dur. kocana asla ve asla yalakalık yapma onu seksi kullanarak eve bağlamaya çalışma bu onu senden daha fazla uzaklaştıracaktır. ve kızını sakın babasına karşı doldurma kızın babasından uzaklaşmasın belki sizi kızın barıştırır çok zor bir ihtimal ama yine de her ihtimali göz önünde bulundurmak gerek. ve bu süreçte sakın kendini bırakma bakımlı olmaya düzgün giyinmeye devam et. evden dışarı çıkmasan bile bunu yapmak zorundasın. ve şunu da unutma kocan başkası ile yatıyor tekrar geri dönüp gelse bir daha aynı şeyi yapmayacağının garantisi yok.
00 Yorumla
+1 yılBoşanman bence en iyisi. Allah yardımcın olsun ama ailenin yanına gidemiyorsan mor çatı falan var sizi sahiplenen. böyle eşinin seni aldatmasını sindirmektense orda kalman dul olman daha iyidir. Ki şimdi böyle yapan ilerde sen varken kadını eve de getirmeye kalkar ve daha kötü şeyler yaşarsın.
Allaha dua et ve boşanma davasını kabul et. Ancak davada eşinin seni aldattığını falan da ispatla ve güzel bir nafaka al eşinden.
Birçok kadın senin gibi düşünüyor hatta belki eve bağlanır diye yeniden çocuk yapanlar var. Ama bu işleri daha da zora sokar. Benim bizzat karşı komşum kadın kocasından boşanamıyor. (doğulular ve boşanma gibi birşey yok onlarda mecburen evli) Adam kadını aldatıyor kadının 4 çocuğu var. Dayağına bile ses çıkartamıyor ailesine dönemeyeceği için. Böyle olma. Hayatını zindana çevirme.00 Yorumlarabbim yardimcin olsun aynini bende yasadim bende aldatma olmadi ama esimin aile baskisi yuzunden bitirdik esimin anne babasina yalvrip ayaklarina kapandigim halde göz goregore resmi nikahimiz bitti esim hala seviyormuz beni dini nikahimiz duruyor neyse sana geleyim canim benim bak ben hemen öss ye girdim ve herkesten uzuak memlekette okuyorumşu andevlet sagolsun destek oluyor oglumda bende ben okuldayken krese veriyorum ögrenci evinde kaliyoruz biraz zorlugu yok mucok tabiki millet dul bir bayanin ailesimden uzakta okumasina tuhaf hakiyo ama ben namusumdan filan eminim millete halt düser bende simdi 24 yasindayim ve 22 yasinda dul kaldim hayata küsmedim oglum icin gereili psikolog desteginide ihmal etkiyorum bir sorujum yok cok sukur ailemle aram biraz bozuk ama o kadar muhim degil beni sevdiklerini biliyom ya o yeter
01 Yorumla
+1 yılbence bırak artık ona bağımlı kalmayı ya . yaşın henüz 25 ve ona mecbur değilsin . bu şekilde bir evlilik zaten devam etmez sen istesen de istemesen de er ya da geç biter o yüzden yol yakınken , hem kendini hem de kızını daha fazla yıpratmadan bırak onu. hayat birilerini umursamak ve onlara bağımlı kalmak için çok kısa. elin ayağın tutuyor çok şükür boşan bence daha sonra gir bir işe çalış alnının akıyla . ona muhtaç etme kendini ve kızını. belki başka birisi çıkar karşına onunla evlenirsin daha mutlu olursun. kendi hayatını ve o gariban kızın hayatını neden o sizi umursamayan adamın vicdanına bırakasın ki. emin ol boşanınca kızına ve kendine en büyük iyiliği yapmış olacaksın. yeter ki azimli ol ve kızına güzel bir hayat vermeye çalış...
unutma hiç kimse vazgeçilmez değildir..00 Yorumla
+1 yıl25 yasında dul kalmaktan korkma.
2.olabılecek herseyı yapma sansı varken (2.evlılık 2.dogum vs ) bu adamı derhal terket.
ona yalvarman fayda etmemıs kı bak...o zaten sızı terketmıs.sende onu bırak
ama once ıyı bır avukat bul.hayatında baska bır kadın oldugunu ıspat edecegın bır delıl mutlaka bul.
evınız kıra degılse bavulunu alıp cıkabılırsın bu kadın evı terkeder durumuna getırmıyor.kızınıda al cık ve lutfen o adama mınnet etme.
kocanla asla anlasma yoluna gırme ıyı bır nafaka talep et ve bunu garantıle.ısın cok zor ama ınan bu kadar alenı olarak aldatan bır adamada daha fazla gururunu ve onurunu yedırme.
allah yadımcın olsun.00 Yorumla
+1 yılTum bunlar senin hayatından onemli mi gercekten? Kızının boyle bir adamla her gun beraber yasayarak ondan iyice nefret etmesini, boyle bir babasi oldugu icin her gün aglamasini ister misin? Annem bana evlat sevgisinin her şeyin üstünde oldugunu ogretti. Senin dul kalmama istegin gerçekten evladının goz yaşının önüne geçer mi? Bence Hayır. Gercekten iyi bir avukat bul ve kocana baslarda bu durumdan bahsetme.tum deliller toplaninca bosanmayi kabul ettigini oyle soyle. Hareketlerinde dikkatli davranır yoksa ve sende yani avukatın da delilde zorlanir.birak 1 2 ay daha acısın kalbin. Eşinden aldığın yüklü maddi tazminatla kızınla kendine bakarsın. Kocan artk eski kocan olma sıfatına yukselmis. Yüzüne tukurulesi varlik.tebrik ederm.
00 Yorumla
+1 yıl7 milyar insanda tek bir kişinin lafıyla hareket edersen veya edeceksen nasıl ayaklarının üzerinde duracaksın. kafanı kaldır ve dışarı bak... hayat bu kadar basit değil ama bir kişi hayatın değildir. öncelikle kendine bir iş bakmanı öneririm, onun için savaşmaktansa kendin için savaş ayakta dur... asla kimse için mecbur hissetme. vede bu yaptığını ona fena ödet, sevgilisinin itirafını al... veya telefon numarasını al ... kanıtlarıyla boşanmadavasında karşısına çıkar donuna kadar alırsın, ve yasak koydurursun aileye ihnaetten belirli süre evlenemez.
00 Yorumlauzerıne dunyaaa borc yukle toparlıyamasın kendını kızını da al annenın evıne don kıymaz onlar sana,sonra calısırsın kızına da bakarsın evıne de evlenmek ıcınde hemen bırını bulma kendını topla... o kadınında adresını ver gıdım sacını basını yolım yellozun
20 Yorumla
+1 yıl''Damdan düşenin halini damdan düşen anlar'' derler.
O bakımdan pek yararlı olamam belki.
Lakin kendine ve kızına bakacak yaştasın henüz, yaşın genç.
Çalışıp paranı kazanabilirsin.
Onunla kalmaya devam edersen kendine olan saygını yitirebilir, daha da fazla acı çekebilirsin.
Bunlara göz yumma. Gururunu ayaklar altına alma.
Sen bir kadınsın. Kadınlar güçlüdür.
Dul kalmaktan da korkma.
Dava aç, aldatıldığını ve buna tanık olduğunu anlat. Boşan, nafakanı al.
Hiçbir şekilde o adamla(!) daha fazla yaşama.00 YorumlaÇok zor bir durum sizin için yaşınız çok genç çocuğunuz var ama dünyanın sonu değil bunu kabullenmelisin hele ki senin yanında telefonla konuşuyorsa veya doğum gününde sizi bıraktıysa bitmiş artık alacağın nafaka ilk anda bir süre idare eder düğünden takı v.s. varsa ilk anda düzenini kurmana yardımcı olur dul kalıcam v.s. gibi takıntılar yapma gururunu bu kadar ayaklar altına alma şimdi bunları yapan ileride neler yapar biran önce kendi ekonomik özgürlüğünü eline almaya bak
sevgilisi olduğuna dair şahidin olsun delilin olsun yüklü miktarda nafaka alır anasını ağlatırsın şerefsizin...10 Yorumla
+1 yılBu her insanın başına gelebilirçEşin karar verdiyse geri dönüşü yoktur artık evliliğiniz bitmek üzeri sen şimdi yuvamı nasıl toplarım eşimi nasıl tekrardan elde ederim dicene.Yoluna bakmalısın ailen bile kabul etmezse seni çalışıp kendine bir ev tutcan ve hayata sade cocugun ile tekrardan başlıcan.Yine sen bilirsin ama sen şimdiden kendi ayaklar üzerindew durmaya çalış bence biran önce ufakta olsa yatırım yapmaya çalış.Benden sana bir arkadaş tavsiyesi boşandıktan sonra bile parmagındaki yüsügü cıkarma etrafta kalektersiz adam gibi görünen ve adam olmayan insanlar var kardeşim ALLAH yardımcın olsun.
00 YorumlaGerçekten çok üzücü yazık o çocuğa işte bir hevesle din iman gözetmeden ahlak yoksunu insanlara varınca bunlar çıkıyor karşımıza Allah korkusu yok adamda demekki ufacık çocuğu bir sevgili uğruna ana baba ayrı bir evde yetiştirmeyi göze ala biliyor yok mubabandan başka Ağabeyin akraban da bir erkek ne demek o ya benim yanımda arıyor çok alttan almışsınız resmen sizi avucuna düşürmüş gibi bakıyor yalvarmayın öncelikle ciddi olarak davranın en kötü olasılıkları göze alın içinizde sağlam olun en fazla gider sahip çıkan olur inşallah nafaka vs işinizi bir müddet görür ama bu dik duruşu görünce ister istemez ilgisi alakası değişebilir diye düşünüyorum. Allah yardımcın olsun dua ediyorum çocuk için .
00 YorumlaALLAH yar ve yardımcın olsun bacım MEVLA bir kapı kapatırsa başka kapı açar ayet var bunda
hayata karamsar bakma o hayvandan da sana hayır gelmez bu saatten sonra ama unutma çalma mazlumun ahını çıkar aheste aheste unutma onlar asla huzur bulamayacaklar hem de her ıkısı de
ailen senı kabul eder sen takma kafana dışarda bırakmazlar kendıne önce iş bul bıraz toparlan sonra kendı bütçen kadar ufak bir yer aç işlet ALLAH sana çok fazla verir rahmetiyle bereketlendırır yeter kı karamsar olma..
adına üzüldüm..00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar seni hiç anlamamış :( boşan tazminatınıda alırsın nafakada alırsın demişler... Bekara karı boşamak kolaydır... Ben maddi açıdan değil ama manevi açıdan o adamdan uzak durmanı öneririm. Ailenin yanına dönemem derken çok şey anladım. Öyle anne baba olmaz olsun. Boşanmış bir bayana hangi gözle bakılıyor bu memlekette çok iyi biliyorum. Kabul edeceğini bilsem yardım edebilirdim sana :( ne desem boş kötü bir durum üzülme olacağı varmış. Seni böyle ağlatan üzen biri mutlumu olacak sanıyorsun.. Sen çocuğunu düşün kocam dediğin adam seni bitirmiş kafasında çaresizlikten bu durumdasın :( off ben bile bunaldım. Seni mağdur etmemesi konusunda konuştunmu hiç?
10 Yorumla Canım o gibi şerefsizle bence evlilik devam ettirilmez.Hem kadınlık gururu diye bişey var bir süre sonra kendine olanın güvenin ve gururun kırılır. Çevremde senin yaşlarında çocuklu ve eşinden ayrılmıs çok kadın var ve hiç biri babasının evine dönmedi çalışıp kendine ve çocuklarına çok iyi bakıyolar.Boşanırkende saf saf bosanmadılar tabı yuklu miktarda nafaka aldılar bence sende böyle bişey yapmalısın bosancaksan elinde avcunda ne varsa al seni aldattığı için ve elindede delilin olduğu sürece donunu bile alırsın.yeterki kendine güven.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltabi ki boşan sana yazık en önemlisi de o çocuğa yazık. ben de öyle bir ortamda büyüdüm ve annem zamnında boşanmadığı için bin pişman gençliği gitti elden ve babam 7 ay evvel vefat etti. sana şunu da söyleyeyim çok iyi bilirim öyle bir ortamda büyüyen çocuklarda her zaman bir güven eksilliği vardır her zaman hayatlarının annesiinkine benzemesinden korkarlar. ve ister istemez insan öyle bir ortamda yaşadığı için snir sahibi oluyor. ben buların etkilerini fazlasıyla yaşıyorum. çocuğuna yazık. Allah büyüktür deyip kendine yeni bir hayat kur ama sakın içine kapanma çacuğunu çok olumsuz etkiler. sen hayat dolu ol ki çocuğunda bundan etkilenip siir stres sahibi olmasın ve ilerde yaşayacağı kötü şeylerden seni sorumlu tutmasın dik dur en önemlisi. Allah yardımcın olsun
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 360 cevap paylaştı. Hem tazminat hem de okkalı bir nafaka alabilirsin.. Fakat sevgilisi olduğunu mahkemede ispatlaman gerek.. Para vermemek için boşanırken sevgilisi olduğunu kabul etmeyecektir ve evliliği bitiren şeyin senin kusurların olduğunu iddia ederek bu işten bedavaya kurtulmaya çalışacaktır..
Sevgilisi olduğuna dair şahit vs bulmaya çalış, ayrıca bir avukata danışmanı öneririm..
Avukata verecek paran yoksa kadınları koruyan bazı kuruluşlar sana barodan ücretsiz avukat temin edebilirler..30 YorumlaBoşanıp tek başına didine didine evlatlarına bakan gururlu kadınları tebrik ediyorum buradan,kocalarına ayrılmayalım diye yalvarmak yerine ben aslanlar gibi ayakta durur evladıma da bakarım eyvallah diyip yollarına bakıyorlar. Helal olsun koca yürekli o kadınlara;)
20 Yorumla
+1 yılgerçekten çok üzüldüm o niyetine baya girmiş anlaşılan.boşanma olacak gibi düşünüp çalışma imkanı araştırın derim nafaka falan alırsınız herhalde ama yine de güven olmaz ona
burada girip evli birine aşığım ne yapayım evli biriyle görüşüyorum sizce ne yapmalıyım diyen iğrenç insanlar görün nelere yol açıyorsunuz20 Yorumlabak şimdi. gidiyorsun mahkemeye beni dinle. beni dinlemezsen hayatın boka sarar.adam artık kararını vermiş seni boşuycak belli. gidiyosun mahkemeye. başka eş buldu diyorsun. iyi bir avukat buluyorsun. sana nafaka ödemek zorunda. çünki hayatını piç etti. koparabildiğin en büyük payı koparıp hayatına kendi ayakların üzerinde bir kiraya çıkarak devam ediyorsun. çocuğunla annen babanın yanına gidersen çok köt karşılanırsın ona eminim.mahvolmuş bir hayattan bahsediyoruz burada. özele gel istersen anlatayım neler yapacağını.şerefsiz herife bak hele.
00 Yorumla
+1 yıl2 yol var: Birincisi yüksek bir meblağ para alarak veya 1 ev falan + ilaveten nafaka alarak boşanabilirsin. İkinci yol, asla boşanma ve direnme yolu.senin yerinde olsam niyetim ne olursa olsun panik yapmamak ve serin kanlı olmak. Şöyle yap. Asla boşanamacam deme. Olayı akıına bırak ve kendisi sana boşanma karşılığında bazı şeyler teklif etsin..Sen isteme. Onun sana 1 ev ve yüksekmktarda para ve nafaka teklif edene kadar bekle ve diren. Sabret. Erkekler kazmadır. Belki sevglisinden sıkılır sana döner. Biliyorum zor. Allah yardımcın olsun. Ama sakin ol. panikleme. Ağlama zırlama. Aklını kullan. Devam edecek..
02 Yorumla- +1 yıl
o da bir yol. bişi diyemem. ama domuzdan daha fazla kıl kopartmak önemli olan
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok zor bir durum ama insan her şeye dayanabiliyor güçlü olmalısın kafaya koymuşsa boşanmayı vazgeçiremezsin zaten ilişkisi varmış o kadın da yanlış yaptığının farkında değil şu anda ama bir gün akıllanır senin durumun u yaşayan bir sürü insan var yalnız değilsin ama emin ol yuva yıkanın yuvası olmaz kocandaki de hevestir geçicidir boşandıktan sonra bir bakarsın tekrar seni aramış bu işler hiç belli olmuyo eğer kocanı çok seviyorsan ayrılmalısın bence dul kalmaktan korkmana da gerek yok yanlış evlilikse bu nereye kadar sürcek kırk elli yaşında dul kalsan bu şekilde yürüse çok mu farklı olcak o zaman korkmuycak mısın böyle düşünme bence her insan dul kalabilir on yedi yaşında evlenip on dokuzunda dul kalanda olur insanın başına her şey gelebiliyo güçlü olmak lazım umarım hayatın yolunda gider kimseye bağımlı olmadan kendi başına mutlu olmayı öğrenirsin
00 Yorumla
+1 yılEşinizi ikna edemezsiniz ama ondan nafaka koparın derim. Kızınızın geleceği için. Hatta alabiliyorsanız ne var ne yok alın avukat ile görüşüp ve cesur olun. Ayrıca bir işe girin derim bayan olarak iş bulabilirsiniz mağaza elemanı bile olsanız bayan için iş çok aslında. Ama dediğim gibi siz ne alabiliyorsanız almaya uğraşın hatta eşinizin başka biri ile ilişkisini öne sürün daha etkili olur bu mahkemede
10 Yorumla
+1 yılhay yarabbim ya çapkınmış başkasının hayatını niye söndürmüş gerizekalı. sen artık onla yapamazsın boşan. hergün acı çekeceğine birgün çeker kurtulursun. dul kalmaktanda korkma. benim kuzenimde seninkisinin aynını yaşadı ama evlendi lakin onda çocuk yoktu. yinede korkma. umarım iyi ve güzel insanlarla karşılaşırsın hep mutlu olursun. sıkıntıların azalır. ben senin için dua ederim.
10 Yorumla
+1 yılBana kalırsa konuşmalarını kaydet. Ama çok dikkatli ol. Çaktırmadan yap. Boşanma davasında koy hakimin önüne. Donuna kadar al o herifin. Yüksek iste nafakayı. Hayat senin için biraz zor olacak ama çalışıp çocuğuna da bakmalısın. Sana ve o küçücük çocuğa bunu yaşatan insan değil ya neyse...
10 Yorumla
+1 yılhayarımda senin kadarda gurursuznu görmedim.kocan deseki sevgilimi kuma olarak getirecem onu bile kabul edersin sen.eee kocanla nasıl evlendin bilmiyorum.kendi tercihinle evlendiysen iyi olmuş sana.hakketmişsin.kocan yine açıkça söylemiş.hee kocan sana söyleymeyip aldatsaydı sen yakalasaydın ozaman kocana yüklenirdim.
11 Yorumla- +1 yıl
Bu ne sacma bir yorum e be kardeşim ne yapsın kadın sen hatanın ne olduğunu biliyormusun. Bu nasıl bir yorum nasıl bir zihniyettir.
"kocanla nasıl evlendin bilmiyorum.kendi tercihinle evlendiysen iyi olmuş sana."
Senin zihniyetinle ozaman şöylemi davranmalı.
Diyelim kardeşin annen baban vs araba kullanıyor aşırı süratten kaza yaptı ne yapacaksın ?
"iyi olmuş hızlı sürmeseydin böyle olmazdı"
diyip evemi döneceksin ?
allah kolaylik versin oyle herifi hayvan gibi dövmek lazim da o adam artik donmez geri sen yeni birini bulmaya bak kizini ve seni gercekten sevecek birini bul baska yolu yok ailene de hemen haber verme bu durumda olan birini tanişyorum simdi yeni esinden 2 yasinda cocugu var ve ailesi hala bilmyor
00 Yorumlaeğer kocan senden boşanıp onunla evlenirsen emin ol 1 yıl bile sürmez evlilikleri çünkü yuva yıkanın yuvası olmaz o bir kötülük yapmış boşver biraz daha bak kendine onun ilgisini çek kendine yeniden aşık et. çünkü boşanırsanız babasız büyür kızın biraz onu düşün
00 Yorumla
+1 yılEvlenmek için evlenmeyin sonuç bu oluyor işte.
Cnım benim belki hatalar sende de vardır bilemiycem ama hiç birsey tek taraflı değildir.
O adamın eziyetini aşagilamasini cekiceksin ama babani anneni cekmem diyorsun , sebep ?
Başkasini sevdigini bile bile o evde olmak onun parasini yemek ağri gelmiyormu sana ?
Geliyorsa ver cocugunu adama cik git o evden caliş cabala hayatini gecir ,
çalisana iş mi yok.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 476 cevap paylaştı. Ver mahkemeye, konuşmalarıda ispatla, daya nafakayı, yattığın yerden baksın sana ömrü boyu.
İlk baştada koparırsan tazminatı, oh çık bir tatile. Sitttir et yavşağı. Hani olmadı boşanıyorsunuz diyeceğimde, taaa iki günde bıkıp evladını biçare bırakmak. Herneyse, yiyorsa bunu yapmak eşek gibide bakacak kızına, o kızı emanet ettiği anaya. Ulan sana göre değil madem evlenme sabinin de günahını alma.00 YorumlaBence ikna etmeyi boşver nafaka al. O ilişki bitmiş artık barışsanız mutlu olacak mısın ki? Üniversite okudun mu? Okuduysan nafaka parası ile birlikte rahat rahat bakarsın zaten çocuklarına. Okumadıysan gelir durumuna göre falan mahkemenin vereceği para değişir ailenin yanına dönüp okuyabilirsin yine. İnsanlar internetten bile iş yapıyor artık.
Ama dediğim gibi ikna etmenin pek bir yolu yoktur. Geri sana dönmek bile istese eskisi gibi olabilecek misiniz ki artık?00 Yorumla
+1 yılNe saygısız ne karaktersiz ne adi bir eşin var ya yanında o kadınla telefonla konuşuyor bir de:((( Ya kimseye muhtaç olma.. Maddi sıkıntı çekmek, ailene mahcup olmak, KIZINI BABASIZ BÜYÜTMEK çok zor biliyorum. Ama bu konuda gururunu çiğneme derim. Ne yalvarması ya? Sen mi yalvarıyorsun bir de ona? Nesine yalvarıyorsun insan tiksinir öyle bir adamdan.. Evlendiniz diye hayatını ona adamadın ya! Onsuzda yaşarsın. Her şey affedilir ama ihanet affedilmez:/ Offff offfffffff
00 YorumlaTatlım dünyanın sonu değil :$
alçak bir adamsa soğuk bir babanın evi yeğdir.
Yaşın genç senin de karşına seni gerçekten mutlu edecek bir adam elbet çıkar
Allah o adi kadını yerle bir etsin eşine de kızın nedeniyle beddua edemiyırum Mevla ıslah etsin ama
Bırak yalvarma gözü kara ol...
Yaşadığın gerçekten zor Mevlam kolaylık versin00 Yorumla
+1 yılDul kalmak korkulacak bir şey değil.
Öncelikle bir işe gireceksin maddi durumun iyi değilse.
Kusura bakma ama hayatını evde oturup, bakılması gereken bir insan gibi şekillendirme.
Hayat zor, bazen daha da zor ancak aşılmayacak bir sorunda yok.
Zor geçer ama geçer.00 Yorumla
+1 yılAç iki şeref yoksununa dava.Bir şekilde bedel ödemek zorundalar.
Dava dilekçesine davalının adını soyadını bilinen son adresini varsa iş adresi yazarak,eşin sevgilisinden manevi tazmınat talep edebilirsiniz.
Asla yalvarmayın,kendinizi küçük düşürmekten haklıyken haksız durumuna düşmekten başka bir şey değil..Anneniz,babanız ne kadar ters insanlar olsalar da sonuçta onlar anne ve baba.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkardeş kaydet yaptığı konuşmaları resim falan varsa elinde delil mahkemede al donuna kadar cocuğun da var . kendine bir iş aramaya başla hemen iyi kötü biyerden başla bence . küçük bir evde bul kendine çık herşey yavaş yavaş düzene girer . elin ayağın tutuyo şükür kimseye muhtaç değilsin ... bu erkekleri hadi anladık artık beyinleri kafalarında değil uçkuru için yapmıcakları şey yokta sevgilisi olacak o... ne demeli acabaa. vercekler elime onu varya . sen dua et Allaha havale et onlar elbet bulacaklar cezalarını itler gibi ğişman olup kapına gelecekk inş.
22 Yorumla- +1 yıl
eşi bile olsa izinsiz sey kaydı 3 yıldan başlayan hapis cezalarıyla yargılanmayı gerektiriyo yani ses ve görüntü kaydı haklıyken haksız duruma düşürebilir
Cevap sahibi+1 yılispatlaması gerekiyo oyle şey olurmu ya
Boşanma, din nazarında mubahların en sevimsizidir.
Peygamber Efendimiz de, bir çok hadisinde insanları boşamaktan uzak tutmak için telkînatta bulunmuştur.
Meselâ bir hadisinde şöyle buyuruyor Allah rasûlü: "Helallerin Allah'a en sevimsiz olanı talaktır."00 Yorumla
+1 yılSizin ve çocuğunuz adına çok üzüldüm fakat önünüzde zorlu 2 seçenek var ya kendi yolunuza gideceksiniz ya da mücadele edeceksiniz eşinizi kazanmak için ama bir adam neyse odur değişmez kolay kolay, evliliğinin kalanı sana zindan olacaktır onunla geçirdiğin her sürede keşke ailenle anlaşabilsen.
00 Yorumla
+1 yılDik dur gir bir işe çalışmaya başla seni istemeyeni sen hiç isteme boşver...Madem boşanacak nafaka ödemeye mecbur sende girer bir işe çalışırsın bir de ev tuttunmu kendine bakarsın hayatına takma kafana bu kadar üzülmene değecek bir adam olmadığı belli...
10 YorumlaNasıl anlatsam ki siz israr ettikçe o daha çok dikine gidecektir, bırakın kendi bildiğini yapsın biliyorum o kadar kolay değil bunlari yapmak ama careniz yok. Emin olun sonra çok pişman olacak şimdi yapmanız gereken iyi ve duzenli bir is bulmak ilk maasinizda da ayrı bir eve çıkmak. Ucuz yollu bit ev ve kendi geciminizi saglayacak bir iş ve kaymakamlık veya valilikten maaş yardim ve de nafaka allah yardımcıniz olsun hanim efendi.
00 Yorumla
+1 yılbırak * u ya 25 yasındasın calışır kendı hayatını kendın kazanırsın ama nıe bole yapdıgını bılmıyorum tabı esının belkı sende goremedıgı seylerı dısarda aramısdır ama haklıdemıyorum herzaman konusması lazımdı ılk senle serefsızmış demekkı bıde bı sorum olcak nası evlendınız sız severekmı ?
*00 YorumlaALLAH yardım etsin sana.
Bence iş ara güvenilir bir yere gir.
Yeni birisiyle tanışırsın anlaşırsan seversen daha çok güvendiğin.
Onunla evlenir çocuğun da babasız büyümemiş olur :) .
Bence yuvanızı yıkmayın adamla konuşacak kişiler gönder akrabandan falan. Yuva çok önemlidir. Bir Hocaya da sorun dini açıdan boşanma Ayetle hadisle kanıtlarsa ona göre yap.00 Yorumlaanladığım kadarıyla ekonomik özgürlüğün yok, eşine bağımlısın. ama o evde sığınmacı gibi yaşamakta sana yakışmaz. kadın hatta anne asildir . sevgi aşk hiçbirşey kalmamış. boşan ve eşinden nafaka alırsın. bide bir yerde iş bulursan yaşar gidersin. korkma biraz cesur ol sadece. bide nerede yaşıyorsun.
110 Yorumla
Soran+1 yılistanbul
Soran+1 yılbursanın neresındensın
Soran+1 yılbabamın evi demırtasta bılıonmu dmrtası
Soran+1 yıldemırtas koyu eskıden köymüş
- +1 yıl
ne yardımsever vatandaş. hemen özele çağırdı.
+1 yılZor bir iş buradan yorum yapmak kolay ama kardeşim bu saatten sonra onun yanında kalman daha da zor baban annen ne kadar ters de olsa artık yerin onların yanı. Allah verir gücünü bence ezdirme kendini boşan gitsin öyle bir şerefsizin yanında kalmaktansa ailenin suratını zorluğunu çekersin.
00 Yorumlaondan önce sen ayrıl, boşanın sktrsin gitsin pezev*nk. kimse aç kalmaz bu devırde. girer bir işte çalısırsın kendı evını tutarsın. kızınla beraber yasar gidersiniz. elbet varsa kaderınde daha iyi biriyle karsılarsın zaten. içini rahat tut. kimseye bişey olmaz. kızınıda gösterme o ibn*ye.
00 Yorumlaaranızdaki sevgi neden bitti ? neden bu kocan dediğin şerefsiz başkasıbı tercih ediyor sorun nedir ? bunu irdelemek lazım bence neden eşini başkasına kaptıracak hal ve hareketlerde bulundun ? aşık olarak birbirinizi severek evlenmediniz mi ? şimdi neden böyle oldu kardeşim benim ? allah yar ve yardımcın olsun sana muhalefet olmak için söylemiyorum ama merak ediyorum erkeği bu hale getiren sizcede eşi değilmidir sizin suçunuz yok mu ? saygılar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSırf dul kalmamak için bir evliliğe devam edilmez. Eşinizin karşısında daha dik durun. Olaylar nasıl ne şekilde gelişti bilemiyorum, bu aşamaya gelindiğine göre ortada bir aldatma söz konusu tabi. Yaşınız genç, çalışmamak için sebebiniz yok. (çalışıyorsanız zaten problem yok) Kolay olmayacak ama kesinlikle bulunduğunuz şu durumdan daha mutlu olacaksınız. Hayat karşınıza daha iyi insanlar çıkarır umarım.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence hemen soyle feminen bir bosanma avukati bu soyle erkegi yolmasini bilen
maddi manevi acabildigin butun tazminat davalarini acin beraber
tabi davayi acmadan once avukatla konusup gerekli delilleri topla sonra ac
iyi bir tazminat ve nafaka ile hayata yeniden rahatlikla baslayabilirsin
keske olabilse de esin sana donebilse ama o tren kalkmis
esin tazminat ve nafakadan kurtulmak icin seninle barisabilir kandirabilir
bu yola ciktiysan bir daha geri donme doneceksende cikma00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha 25 yasindasin bu adami terket. Oncelikle elinde bir kac delili olsun sevgilisi olduguna dair sonra bir avukatla görüş. Bosanirsan yüklü miktardanafaka alabilirsin, cocukda sende kalir.sen sonra tekrar evlenebilirsin yasin genc.allah kolaylik versin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYalvarma ! sakın yapma bunu birdaha mücadele et kızın için evin için huzurun için benden boşanırsan bunları bunları yaparım söyle sende hiç mi merhamet yok söyle hiç mi vicdan yok bu yawrumuza nasıl kıyabilirsin söyle allahtan korkmaz peygamberden utanmaz
00 YorumlaEğer eşinin durumu iyi ise sağlam bir avukat bul ve boşan nafaka ile geçinebilirsin ve yarın bir gün seni ve kızını gerçekten mutlu edebilecek biri çıkabilir karşına. Bu adamla artık herşey bitmiş Allah ıslah etin onu da kötü şeyler söylemek istiyorum ama susuyorum. Allah yardımcın olsun.
00 Yorumlaboşanınca hayatta kalman ve kızının istikbalini güvende tutmak için ne yapman gerektiğini şöyle bir planla 5 yıllık veya 10 yıllık bir plan olabilir.Sonra bu plan üzerine yoğunlaşıp çabalamalısın planın bir bölümüde tutsa en azından hayatınızın bir kısmı raya girmiş olur allah yardımcınız olsun.
00 Yorumlacanım benım allah yardımcın olsun bol bol dua et benım aılemde bosandı senı cok ıyı anlıyorum. kocana ıyı bı dayak lazım bır yasındakı kzını dusunmuyor mu allah ıslah etsın ne dıyım buyuk konusmayım allah hayırlı ınsanlarla karsılastırsın sende sakın gucsuz gorunme dırenebıldıgın kadar dıren anlasmalı falanda bosanma sakın baksın sıze ıt herıf bosanma sen baksın sıze
01 Yorumla
+1 yılöncelikle kendine olan güvenini yerine getirmelisin, ayakta dimdik durmaya çalış, ve asla eşine muhtaç değilmişsin gibi davran,
bunları yapmak gerçekten çok zor olabilir,
ama eşin çok daha fazlasını hakediyor, küçük çocuğun olması senin hareket alanını daraltıyor
ama istanbulda olduğun için iş bulmakta zorlanmazsın,
eşin seni kaybetme korkusunu yaşadığı anda o sürtükten uzaklaşacak, bundan emin ol,
ama sen cesur ve dik durmalısın, bana güven00 Yorumla- Devamını Gör (147)
Devamını Gör(192)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası