Erkekler ilişkilerde baskın karakterli kadınlardan çekinir mi? İlişkide baskın karakterli kadın olmak avantaj mıdır dezvantaj mı?

Kadın olmak tabiiki avantajdır ama kadın da kadınlığını bilecek ve bir erkeğe nasıl davranması gerektiğini de bilecek, ağzından çıkanı da kulağı duyacak. Hiç bir erkek hiç bir kadın tarafından hırpalanmayı sevmez ve buna razı olmaz. İnadına sinirine, öfkesine ölçü koymayan kadı isterse kainatlar güzeli olsun derhal kapının önüne konur. Nasıl ki bir erkek kadınına el kaldırmamalı ise kadını da bir erkeğe dil kaldırmamalı, saldırganlaşmamalı, avazı çıktığı kadar bağırmamalıdır.
Her ikisi de baskın olmamalı
Eğer karşındaki erkekte baskın karakterliyse dezavantaj oluyor kendimden biliyorum. Hep kendisi daha ağır basmak istiyor ve senin ağır basmana izin vermiyor
Hiçbir erkek “Gidersen git” diyen kadından haz etmez.
Cevap
109Cevap
Ben kendim kadın olarak bile sevmiyorum baskın karakterli kadınları , güçlü karakterli olmak farklı baskınlık farklı.
kadin erkek esittir kimse baskin olmamalidir
fakat kadin cenesiyle baskindir erkek ise gucuyle
ama bence bu tarz seylerin olmamasi iki taraf icin de saglikli olur
kadin baskin olursa erkek ezilmis hisseder iliski biter
erkek baskin olursa kadin da ezilmis hisseder
seviyeli uyumlu iliski olmasi gerek.👍
türk ve arap erkekleri islamiyette ataerkillik olmasından dolayı böyle kadınlardan çekinir ve bu tür kadınlardan korktukları için asla evlenmezler.. aptal kadınları daha çokseverler hani ne dersen hee diycek tipleri bizim erkekler. baskın karaktersen seni ezemez sabah kahvaltısını hazırlamazsın onun istediği gibi giyinmezsin vs.. salak arıyolar işte. zatenevelenmeyen kadınların çoğu da baskın karakterlidir.
Güzel yorum, arap adet gelenekleri aslında bunlar, karnından sıpayı sırtından sopayı eksik etmicen sözü gbi, ama aslında öz Türk kültürü kadını hep baş unsur kabul eder. Öz’ümüze dönmemiz lazım
@AfrodizyaQ bu ülkede zor...
Evet zor, daha da araplaşıyor halk. Bırak Türklüğü. Osmanlı gibi yakında Türküm demek 3. sınıf olacak şimdi neo ottomanlar kurulma aşamasında ya, hahah
Yo şahsım ve twittır çevremde çok var, kadına değer veririz biz, Türkçülüğün esası bu.
Avrupa dediğin için söyledim bunuda, ama ülkede çok dediğin gibi, açık giyinsende kapalı giyinsende onlar hertürlü salya akıtır.
İsmail hemşerimsin. Kadını islamiyet baş üstünde tutmaz, tutsa,4-5tane alın demez, cariyeliği yasaklardı. Onu eve hapsedin der islamiyet özgürlüğünü bile alır, eğer kadın tanımın buysa senin tabi. benim ve Türk kültürünün değil.
@AfrodizyaQ peki bana şunun cevabını ver hangi kadın İslamiyetin belirttiği şekilde yaşamaya calisjyo evliliği boşver hangisi güzel huylu hangisi dedikodu yapmiyo hangisinin dili uzun değil hiçbirisi tabiki bu yüzden evlilikler kisa suruyo erkek işten eve 1 saat geç grliyo diye evliliği bitirenler var bu yüzden huzur yok kadınlara haddinden fazla yüz veriliyor haddinden fazla hak veriliyor onlarda istediği gibi kamciyi sallıyor namus kavramı bitmiş artık kadınlar için kimin eli kimin cebinde
Kardeşim kimseyi birşeyler için zorlayamazsın ilk önce bunu kavra,
2. olarak dediğin gibi islamiyeti benimseyen kızlara bak onlardan seç öğret dinini onu, bilmiyorlar dinlerini. Dediğin gibi yapmaları lazım erkeğin sözü üstüne söz söylenmez islamiyette,
Ve erkek genelini de düşün, onlarda sapık resmen.
Öyle bir dizinin deyimiyle zero ya da light erkek olmasın gerektiğinde sözü geçsin maçoluğu olsun gerektiğinde romantik olsun anlayışlı olsun. Tabi kız kısmı da anlayışlı hoşgörülü davranacak. Tabi bir taraf yönetilmek isterse o ayrı.
Her zaman baskın olmak iyi değildir. Zamanla erkeği aşağılayıcı boyuta ulaşır ve bu bir erkek için çok kötü. Gözümde böyle aşağılanmış bir eşde görmek istemem karşımda. Güçlü ve ne istediğini bilen biri olmalı
Ayaklari saglam basan, edepli iradeli hayattan beklentileri olan, bir sey sordugunda "sen bilirsin" demeden bir fikir ureten kadindan korkmayin, sevin...
Sanırım ben baskın karakterim. Buna neden olan kişi karşımdaki ama. Herşeyi bana bırakıyor. Ben de kontrol eden plan yapan taraf olmak zorunda kalıyorum. Bence karşıdakinin duruşu ve tutumu da önemli kimin baskın olacağında😉
alımlı, Seksi, tatlı olabilen, birazda duygusal çekingen kadınlar güzel gelir çekingenden kastım korkaklık değil.
Ataerkil bir memleketiz biz genel olarak. Erkeğin baskin olmasi , hükmetmesi , saygi görmesi gerektiğini benimsemişiz. Akilli fikir üreten kadina sus kadin kismi bilmez konuşma demişiz. Hayatinda ki kadini ezmiyeceksin kardeş. yeri geldimi fikir aldin mi tamam dedin mi kadini hoş ettinmi eksilmiyosun korkma. Dişariya aslan olacaksin.. Kendini sadece kadina ispatlayan erkeklerimizin işine geleceğini sanmiyorum :)
Kadın yönetmeli ama sözde dinlemeli mesela bana hanımcı derler ama bence iyi bişey sadakatli olduğumu gösterir beyler gittiğiniz yerlere haber verin izin alın emin olun kendinizi müthiş hissedersiniz
Baskin karakterleri oldum olasi sevmem. Karsilikli saygi en guzeli degil mi. Tartisip orta yolu bulmak varken birinin digeri uzerinde baskinlik kurmasi hic hos degil...
Ayni dusuncedeyim hala. Her ikisinde olmali bir digerinden ustun olmamali kararlar da ayni sekil
Erkekler için bence dezavantajdır çünkü egolarının yerle bir olması onlara hiçbir avantaj sağlamaz 😅
Yönetmem, yönetilmem.. fazla baskin karekterli kadin esini komplekse sokar ve sonunda da bunun zararini gorur.. o adam kendisine iyi davranan kadini bulur bir gun aglayarak kaliverir..
ancak bukadar güzel anlatılabilirdi kardeşim
Vala şimdi kadın yerine göre davrancak benim anlayışım, erkekde öyle, ve çekip çevirecek kendi ayakları üstünde duran oturaklı kadın benimde tercihim aslında ama malesef pek yok böyle, dozu ayarı tutturan.
Erkek baskın olmalıdır kadın baskın olursa erkek gururuna yediremeyebilir
Ben de baskınlığı benimkini çok geçmiş bir eş istemezdim. Erkeklerin biraz daha kontrolde olması daha mantıklı.(tabi danışma felan olmalı monarchy demiyoruz 🙃)
Hersey ayarında kadında erkekte ayarında baskın olmalı
gerçekten kız baskn karakterliyse hosuma gidiyor
ben kendim de baskın karakterliyiim ama karşı cinsin oyle olması cok etkiliyor bir de sigara kullanıyor ise ))
karakter olarak bn baskınım ama erkekler bu durumu sevmiyorlar EGOLARI YERLE BİR OLUNCA HAZMEDEMİYORLAR
Dezavantajdır. dominant kadın her zaman iticidir. erkeği bu şekilde sindirmek onu kaçırmaktan başka biseye yaramaz. kadın naif olmalı hassas narin olmalı ne o öyle eli maşalı. hiç sevmem.
Akıllı bir erkek her iki kadının da hakkından gelir.
ben istemem baskın karakterde olmayı bence kötü bir durum
bir ben beceremiyorum baskın karakterli olmayi 😃
Şimdi baskın karakter derken dediğim dedik çaldığım düdük deyip tepeye cıkıpta duracagı yeri bilmeyen biriyse dezavantajdır.
Baskın karakterliyim çevrem ben konuştuğumda beni dinler.. Kadınım bana karşı baskın olmasın benden aşağıda olmasın eşit olalım
Bence dezavantajdır bu erkeğin özgüvenini zedeleyebilir ve sıkılabilir ilişkiden çünkü bu gibi şeyler fikrimce karşılıklı olmalı.. iki tarafında kararları olmalı.. erkek bir tık önde olmalı bence aşırıya kaçmamak kaydıyla :)
İlişkide baskınlık diye bir duruma karşıyım. Kimseyi ezmem, kimseye de kendimi ezdirtmem.
Her iki taraf da yerine gore baskin yerine gore alttan almayi bilmelidir aksi halde surekli alttan alan taraf bir sure sonra cekemicektir
Hoşlandığım çocuk bana dominant demişti ha bir de onu korkutuyomuşum 😒
İlişkide baskın karakter olmak ilişkiyi yönetmektir. Kendinizde o lider ruhu görüyorsanız olabilirsiniz. Lakin bu bir riskte taşıyor. İlişkide yapılacak yanlış adımlardan siz sorumlusunuz.
Ben mıymıy kızları pek sevmediğim için herşey benim dediğim gibi olsun diye derdimde yok o yüzden baskın kızlar daha çekici bence. ama herşeyde ayarında olmalı.
Baskın karakter sevmez bizimkiler kız yumuşak başlı olacak ki ezebilsinler
bir ilişkiye giriyim kıza tasmamı veririm ya istediği gibi davranır
Erkek baskını sevmez kadın da olsa erkek te olsa altya kalmayı sevmez
O birazda erkeğin ne olduğuna bağlı iki baskın karakter zor anlaşır diye düşünüyorum
Bana gore iliskide baskinlik degil karsilikli fikir alisverisi ve ortak yolu bulmak onemlidir
Kadin dedigin naif olur erkege hot sot yaptinmi o is biter...
Özgüven eksikliği olan erkekler için büyük problem bu
Bence duruma göre değişebilir. Kimi durumda avantaj sağlarken kimi durumda dezavantaj olabilir.
Çekinecek bir şey yok ancak 2 dik insan anlaşamaz. Ben dik o dik olmaz :D
Kendi başına buyruk gibi oluyorlar evlilikte istemem kavga çıkar hanım olmalı
Baskın karakter her zaman avantajdır bir nevi annesinin yerine koyar ve daha fazla bağlanır
ben çekinmekle kalmıyorum, ne diyeceğimi bile bazen şaşırıyorum
Ben severim baskınlığını korusun bende baskınım ortayı bulalım
Kadınlar her erkeğe baskın olamazlar erkek biraz yumoşsa olur o
insan çekinir haliyle ben çekinirim öyle biriyle de geçinemem. Zaten ilişkilerde niye biri diğerine baskın çıkmaya çalışırsa.
Baskın karakterli kadınlara örnek verecek olursak
bkz. dominant teyze.
Babam benim sert biriyle evlemeyecegim anlaminda laf vurmustu mesela
ben de kocama göre daha baskın biriyim. Eşim beni dinler o yüzden
Genelleme yapmamak gerek o lu şekil sever bu bu şekil sever ben bir şekil seviyorum kimsenin kararını kimse yargılamamalı herkes istediği gibi yaşasın hadi bye
Hayir erkegi ezmek iyi birsey degil heleki turk erkekleri yani ozm cok buyuk sorunlar cikabilir
baskın kadın olmak iyi değil gibi kaçıyorlar baskın kadından
👍👍👍👍 olsaada
Erkek kendine köle aramamlı kadını koruyup kollamak için baakın olabilir
Hayır genelde kendileri baskın olmak ister. Yönetilmek değil yönetmek ister
Baskin karakter iyidir. Ama baskin karakterli olmasini baski yapma hakki olarak gormedigi surece..
@melekkk36 Sormak istediklerini buradan sorabilirsin, soru sahibi arkadas rahatsiz olmayacaksa..
Sahiplenilmeyi seviyolar ama abarmamak gerek sonra elinden kaçıyolar
Karakterli olunca zaten ne zaman ne yapacağını bilir ☺️
Kişilik karakter meselesi ama ben erkeğin biraz daha baskın olmasını düşünüyorum
Ben kendini bilen kadini isterim ama guvensin yeter
Ben şahsen baskın karakterliyim ki biraz da kötü yani.
Bence erkekler biraz daha alttan alabilen uyumlu sempatik bayanları tercih ediyorlar. Ben hiç öyle olamadım biraz kendime göreyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar