Ayrılık acısı yaşayan kadınlar tamamen iyileşebiliyor, üstelik duygusal açıdan güçleniyorlar. Erkekler ise acıyı daha hafif ama daha uzun bir süre yaşıyor. Ayrılık acısı yaşayan erkeklerin tamamen iyileşmesi çoğunlukla mümkün olmuyormuş. Öhöm, erkeklerin daha çabuk atlattığını bize düşündüren şey ise; yaşadığı duygusal boşluğu - kırıklığı başka biriyle beraber olarak atlatabileceğini düşünüp "çivi çiviyi söker" hesabı ilerlemesiymiş efem.😑
Kadınlar ayrıldıktan sonra güçlenirken, erkekler tamamen iyileşemiyor! Sizce hangi cinsiyet ayrılığı daha çabuk atlatıyor?
Yılların tecrübesini ve gözlemlerini toparlayıp öz olarak şunu diyebilirim. Her iki tür içinde eğer ki yürekten bir sevgi yoksa ikiside kısa sürede atlatıyor. 3 5 aya kalmaz canlanıyorlar hele birde yeni aşklar yeni dünyalar dedinmi oo geriye tozu bile kalmıyor eskinin. Lakin eğer bir sevgi cidden bir bağlanma varsa Kadınlar daha kolay unutup hayata dönüp yaşaya biliyorlar. Hiç asla yapamam diyorlar ilk dönemler acılarını belli ederek ızdırab çekiyorlar. lakin zamanla toparlıyorlar. Artık öyle işte eskiden kalan buruk anılar halini alıyor o aşkları. Lakin kapanıyor. Erkekler ise bu durumda cidden çok fena acı çekiyorlar. Gercekten yazık. Ama belli Etmeden yaşıyorlar. Gördüğünüz yanlızca belli ettikleri. artık ötesini siz düşünün. Lakin erkek doğası hayatıda bırakmıyorlar. hayata devam ediyorlar. ama çok derin bir yara ile. ve o yara asla geçmiyor. birdaha sevmiyorlar. evleniyorlar çoluk çocuk babası oluyorlar. iyi aile babası oluyorlar. Lakin sevmiyorlar. Bu ölmemek için tad almadan yemek yemeğe benziyor. ve içten içe bunu bir ömür yaşıyorlar. ama bunun dışarı vurmasına hayatlarına direk etki etmesine izin vermeden. Bu çok daha zor bir durum. Yani özetle kadın baştan bütün acıyı tek seferde çekiyor. sonraya biraz kırıntılar bırakıyor. Erkek ömre yayıyor. ne bitirebiliyor. nede ona esir olabiliyor.
Bak şöyle. Erkekler kolay vazgeçiyor. Emin olamadan, sonunu düşünmeden. Kadın sonuna kadar sabrediyor. Kadının bu sabrı erkekte şu mevcut düşünceyi oluşturuyor: "Nasılsa ben ne yaparsam yapayım benden vazgeçmeyecek" Ve kadın sabrının son damlasına gelince sonunu da hesaba katarak herşeyini alıp öyle çekip gider. Kafasında bitirmiştir olayı. Erkek ise daha önce kadınının gidişine alışık olmadığından neye uğradığını şaşırır. Ve zaten erkekler değişikliklere kolay alisamaz. Bu yüzden kadın yavaş yavaş bitirir ama tam bitirir. Erkek ani bitirir, ama sürekli önünde engel olur bu ve sendeler
Kadın kendisine hakkıyla gönül veren birine kapılabilir. Yarayı sarabilir başkası. Yeter ki güvensin. Erkek için tam trajedi istediği kadınla sevişsin ek sevişirse sevişsin, en lüks mekanlarda sonsuz para (en çok para harcayan insanlar genelde en mutsuz insanlar olur) kafayı ne şekil dağıtırsa dağıtsın hep gönül tahtından olmuşluğun ezikliğini yaşar. Hep bir ukde kalır. Hem onu özlemek hemde erkeklik duygusu darmadağın öyle alelade zaman akar gider
Kadın tabi daha çabuk atlatıyor çok sevmişte olsa bir süre sonra bitirebiliyor. İşte erkeklerin en önemli yanı burda ortaya çıkıyor herşeyiyle sevmiş bir erkek adam unutamıyor silemiyor öyle kolayca. Çoğu kadın erkekten beklesede herşeyi erkekler onlardan çok fedekarlık yapıyor sevenler tabi. Erkeklerin çoğuda kardeşim böyle bir gerçek var ama onlar yüzünden sevenlere eziyet etmemek gerekir değilmi
Valla 5 gün oldu ayrılalı ki daha çok isteyen mücadele eden seven üstüne düşen arayan soran bendim. İdare eden, alttan alan gidişlerinin her dönüşünde kabul eden. Seni özledim dediğimde de ders çalışacam diye öteleyen, ertesi günün öğleninde kahve davetimi kabul edip işin bitince haber gelip dediğim halde aramayıp, haber vermeyip akşam arkadaşlarıyla buluşup instagramda foto paylaştığını gördüğüm, Tartışma olmadan kötü bir söz söylememe rağmen 2 gün hiç bir kelam etmemize rağmen gel eşyalarını al mesajına mağruz kalan ben. Ve şu an acı çeken ben ve inanıyorum ki bir tırnak uzantısı kadar değerim yok gözünde. Çivi çiviyi söker mi bilmem ama birisi kalbimi söktü gitti. Sizce bu görüşün tam tersi mi olacak. Bir erkek olarak daha mı güçlü çıkacağım?
Erkeği kızı yok bu olayın gerçi. Ama şöyle bişey var. Kadınlar ayrılık acısını hemen hissedip yaşayıp bitiriyorlar. Erkeklerse başta özgürüm moduna giriveriyor ve daha sonra akılları başlarına geliyor. Evlat acısı dışında hiçbir acı sonsuza kadar sürmez diye düşünüyorum...
Çünkü biz erkeklerin yanında , "ayy kanka o salaqa mı üzülüyorsunn!! Yha. s kıyamam be." Diyen otistik insalar olmuyor. Gerçekten dertleşebileceğin birilerini arıyorsun lakin kimseye de anlatmak istemiyorsun , hatırlamak istemiyorsun..
Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan. Kadın ya da erkek ayrılık sonrası güçlü çıktığına katılmıyorum her zaman bır yanın gerıde kalır ayrılık sonrası tüm yapılanlar kol deyneklerı hayata tutunma çabasıdır aşk bir savaştır ve savaşın kazanı olmaz
Kadınlar her zaman biraz daha vurdumduymaz, erkek değil misiniz hepiniz aynısınız der ve geçerler oysa duygularımızı belli etmesek de robot değiliz, sevdiğinin peşinden koşan kaç kız gördünüz, kız evi naz eviymiş. Çivi çiviyi sökmez yeni çivi eski çiviyi daha derine iter ve daha fazla zarar verir. Tabi çocuklarımızı yetiştirme tarzımız da çok önemli.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,3b cevap paylaştı.
Kadınlar başta üzülüyor ağlıyor, erkeklerse sonradan bence. Ama kesinlikle erkekler daha yüzeysel üzülüyor. Arkadaşım mesela, hoşlandığı kızla konuşuyordu, kız sevgili olmak istemiyorum arkadaş olalım dedi. Ne hissettin öyle söyleyince dedim, bir iki saat üzüldüm sonra oyun oynadım unuttum dedi.
Ben güçlüyümdür. Tamam belki kolay atlatamadım ama atlattım... Umursamadım da.. Ama o 6 ay sonra geri bana döndüğü gibi ben onu geri şutladım.. Bence direkt olarak bir tarafı hedef almayın herkes aynı olamaz.. Her teori doğruda olamaz..
Kadın acıyı hemen yaşar ayrıldığı gün ağlar falan birkaç haftaya unutur, ama erkek ilk günler rahat olur zaman geçtikçe yokluğu kalbine bıçak gibi batar ve aylarca unutamaz.
16. gündü bugün hiçte öyle unutmaya falan başlamadım hala gözyaşı dökmeden uyuduğum bir gecem yok ama onun rahat olduğunu biliyorum ortak bir tanıdıktan duydum ilk günlerde sormuştum pekte umrunda değil gibi demişti bir de onun ne yaşasa da belli etmeme gibi bir huyu var zaten kimseye bir şey çaktırmaz ama belki dediğiniz gibiyse sonradan daha çok düşünür özler
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
Onların beyni farklı çalışıyor. Biz ilk 20 gün kahrolur sonra üzgün olur ama toparlamaya başlarsın. Onlar ilk 20 gün oraya buraya ipini koparmışlar gibi saldırırlar sonra gerçekten gittiğinizin farkına varıp kahrolmaya başlarlar 😂
@Suarez_9 bak iyi oku.. öyle teşhis koyacak kadar insanla çıkmadım. Ben çevremden gözlemlemlerimden yola çıktım. Adam canım değil, karşı tarafın ona değer verip beklentilerini arttırdığını hissedince artık onu cepte görür. Olmadığını anlaması biraz vakit alır.
Orda haklısın. Ama kadın da şunu derse : " tamam artık bu beni gerçekten seviyor "
Eğer bundan eminse, bir erkek olarak b*ku yedin demektir. Erkek avcunun içine alınca en fazla hadi aldatsın. Kadın avcunun içine alınca daha fazlasını yapar. Erkeği köküne kadar kullanır. İşini bitiren bişey hissetmediğini söyleyip çeker gider. Senden alacağı bişey kalmamıştır. Ben de bunu gözlemledim
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,6b cevap paylaştı.
Valla benimde son iliskimde karşı taraf çok güçlü ben yıkılmış durumdayım başlıktaki gibi ama tam tersi örneklerde var bence bu cinsiyetten ziyade insanin iradesi ile alakalı bir durum diye düşünüyor um
erkekler tabiki :) kaybettikleri fazla birşey yok sadece kendinden ödün verdiyse az zaman alıyor bence kızlar nasıl atlatıyor anlamıyorum her giden onlardan bir parça alıyor düşüncem bu ama tabi kızlarla erkekler aynı düşünmediği için nediym :)
Valla ayrılık sadece erkeğe koyuyo. Dul kadın çok tanıdığım var çok rahat ve özgürler. Ayrıca aile denen kavram kadınla gider. Erkek boşanınca dımdızlak ortada :-))))
Kesinlikle hayatımda bu konuda kadınlardan daha güçlü tek bir erkek bile tanımadım. Herkülüde supermanida en zayıf kadından daha zayıf duygusal konularda.
Cinsiyetle alakàsı yok.. Gerçekten seven unutamıyor.. Bir erkek bir kadın için ağladıysa artık başka bir kadını sevemez.. Kadın gerçekten sevdiyse çocukları bile olsa unutamaz..
kadınlar atlatıyor bence. çünkü başkasını bulmakta hiç zorluk çekmiyorlar. biraz beklentileri yüksek olduğundan dolayı kadınlar istediklerini bulamıyorlar ama bu da bizim sorunumuz değil.
Bu kişinin kişiliği ile alakalı bir şey Umarsamaz yerini başkalarıyla dolduran kadın da vardır erkekte. Çok seven takılı kalan da. Ben takılı kalanlardanım. 5 ay 7 yedi gün. Eğer bir taraf daha çabuk unutur görüşü varsa da o taraf da olmak isterdim. Unutulduğumuz bazen size yararlı gelebiliyor.
Bence kadınlar daha zor atlatır mesela ben baya zorlanıyorum çevreme belli etmemeye çalışıyorum ama onu düşünmediğim tek bir gün yok ve uzun süreceğinden de eminim duygusalımdır kolay atlatamam belki kişisel bir özelliktir ama kadınların kolay atlattığını düşünmüyorum
Bende erkekler çabuk atlatıyor diye düşünüyordum demek ki öyle değilmiş dışardan görünenle içini bilemezmiş insan verdiğin bilgilerle nötr kaldım iki tarafta olabilir
Gerçekten seviyorsa bir erkek o kadın onun kalbinde iz bırakmış demektir o izi kaziyacak birsey yok ve unutmak daha uzun sürecek daha zor olacak erkek açısından
tabiki kadin ayrildiginda kendini tanimadigi erkeklerin altina bile atabilir gunde 5 erkekle bile birlikte olabilir kadinlar kendini cok kaybediyo ama unutuyolar birde bu var o kafin artik o eski degildir
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Kadınlar ayrıldıktan sonra güçlenirken, erkekler tamamen iyileşemiyor! Sizce hangi cinsiyet ayrılığı daha çabuk atlatıyor?
En İyi Cevaplar