Bana pek mantıklı gelmeyen bir şeydir erken yaşta evlilik. Kaldı ki günümüzde 30lu yaşlarında insanların bile evlilik yürütemediğini düşünürsek, 18-22 diyelim arası kişilerin evlilik yürütmesi bana zor geliyor.
Eski zamandaki kişiler erken evliliklerle bir şekilde sağlıklı şekilde ilerletebilir ama günümüz 18-22 yaş arasındaki kişilerin sağlıklı bir evlilik yürüyeceğini düşünemiyorum. Nedeni eski insanlar bir kere daha olgundu. Şimdikiler olgunlaşmamış ki buna kendimde dahilim. Kendimi evliliğe hazır hissetmiyorum. Günümüzde evlilik en ideal yaşı 25. bir kere üniversiteden mezun oluyorsun. Iş sahibi oluyorsun ve bu yüzden sorumluluk alıyorsun. Bu yaşıtlardaki kişi kendini evliliğe hazırlıyor bir kere. Diğerleri aşkla hareket edip karşısındaki insanla hemen evlenme çabasında. Duygularının yani sıra evlilik çocuk oyuncağı değil. Erken evlenip sonradan pişman olan çok insan var ve bunun çoğu boşanıyor. Çevremde böyle yalan çok kişi var. Ve çoğu ayrıldı. Ama 25 yaştan sonraki kişiler evliliğini hem mantık hemde aşk evliliği yaparak acele yapmadılar ve şu an mutlular. Kisinin önce kendisi için bir şeyler başarması lazım. Önce okulun bitsin iş bul. Askerlik varsa onu yap sonra birini bul. Ama sen bunları yapmadan nasıl baba ve ya anne olmayı düşünüyorsun. Çocuğunu iyi şartlarda büyütmek istiyorsan önce senin çocuğuna bakacak olgunluğa ulaşman lazım ve bakacak gücünün olması.
Yaşla alakası yok kesinlikle evliliğin. Kıçı yemiyor insanların, zor işe gelemiyor, evliliğe gelemiyor, sıkıya gelemiyor, sorumluluk bekleyen insanları doyurmaya gelemiyor. Lay lay tay tay takılacaklar, rahat olacaklar pazar bilmeyecek, geçim bilmeyecekler. Ev işleri anneden, paralar babadan, ütü yapmayı bilmeyen 30 40 yaşında insanlar var. Ben tek çizgi pantolon ütülerim ve benim diyen kadınların çoğuna taş çıkarırım. Ev temizlemek, çamaşır veya bulaşık yıkamak çocuk oyuncağı. Cam silebilirim mesela tek leke bulamazsın. Birazcık insanın içinde olacak birşeyler. Anne babada öyle kıçını devire devire televizyon telefon izlemeyip, çocuk yetiştirecekler. Şimdiki anneler elinde telefon başını kaldırmıyor. Oğlum şunu yapma bunu yapma. Çocuk zaten anne modunda hıı diyor ama dinlemiyor bile. Baba desen eve girer girmez belli değil. Kahvelerde sürter, arkadaşlarıyla gezmekten aileye zaman bulamaz. Eve gelince hep yorgun olur çocuğu kucağına almaz. karakter sayısı yetmedi daha eklicektim :D
30-40 yasında evlenen bırının evlilikleri 4*4 lük mü oluyor sanki? Bunun yaşla falan alakası yok. Kafanda kendını hazır hissettiğinde evlenmelisin bence. Bazı ınsanlar 30da bile hala çocuk kafasında. 18 yasındaki bırıne tabıkıde evlen demıyorum ama 20-22 bence gayet uygun bır yas altını çiziyorum eğer evliliğe hazırsa. Hazırdan kastım şu : Ben mesela 22 yasında evlendım o yasıma kadar evin işlerini ben yapıyorum ben yürütüyorum sanıyordum ama hiçbirşey yapmıyormusum. Evlendıkten sonra anladım ne denli zor oldugunu. Tabıkı düzene girdikten sonra alıştım. Zorlandım ama ıyıkı de evlenmısım dıyorum. Evliliğin erken bırmesının asıl sebebı 2 tarafında bırbırıne **saygısız**davranmaları bence. Saygının olmadıgı bır yerde düzenli bir ilişki beklemeyın.
Erken yaşta evlenen biri olarak söylüyorum. Evlilikteki huzur ve mutluluk göreceli bir şey. Öncelikle çiftlerim mutlu olmayı bilmesi gerekiyor. Evlilik zor değil insanlar zor. Seçtiğin eşe göre değişiyor. Bir de evliliğin getirdiği sorumluluklar kat kat fazla. Bir erkek olarak eşine bakmak zorundayım. Ona iyi hissedeceği şeyler söylemek, sevdiği yiyecekleri almak, gezdirmek, para kazanmak, imkanın varsa birikim yapmak yani yediğin içtiğinden kısmak, faturalar vs. vs. Akıl yaşta değil başta dedikleri burda devreye giriyor. Bazı insanlar yaşları çok genç olmasına rağmen 30 lu yaşlardaki insanların olgunluğuna erişebiliyor. Sanırım bende onlardan biriyim ki çok şükür bunca şeyin üstesinden gelebiliyorum. Evlenirken sadece çiftler değil ailelerde birleşiyor. Yani bekarken iş çıkışı arkadaşlarınla kazandığın paranı har vurup harman savurmakla arasında müthiş bir fark var. İşin özeti ise, Sinirlerine hakim olamayan, sorumluluk kaldıramayan, anlayış gösteremeyen, sabırlı olamayan bir çiftseniz evlilik zararlı. Aksi durumda ise evlilik gayet hoş ve güzel.
Anladığım kadarıyla kızların erkenden evlenmeden anladığı 18 19 da evlenip çocuk yapıp eve tıkılmak erkeklerde zoraki ev geçimini sağlamak. Zaten bu düşünceleriniz yüzünden evlilik erKen yaşta yürümüyor. Ben evliyim 19 yaşındayım ama çocuk yapmadım. Henüz erken diye düşünüyoruz. İşi var benimde okulum isim bir arada. Erkeklere gelince aile yanında ekmek elden su gölden kazandigin o bar senin bu bar benim. Kimseye eğlenme demiyorum ama çalışırken paranın ne kadarı eğlenceye gitmeli ne kadarı eve destek olmalı bilmek lazım. Kızlara da evlenmenin evin bir eşyası haline gelmek olmadığını öğretmeli. Sizin erken yaşta evlilik diye bahsettiğiniz iki insanı zorunlu bir araya getirip dışarıdan toplum olarak bir şey beklemek. Kız doğursun adam eve baksın. Yok öyle şey efendim! Kız da çalışsın erkek de ben kocamla akşam 1 2 gibi sahilde gezmeyi hiçbir şeye değişmem. 😘
Valla bende öyle düşünüyorum. Lakin şimdilerde git bir lise çağındaki kızların erkeklerin yaptıklarına yaşayışlarına göze aldıkları şeylere bir bak. Bazen Melih Gökçek gibi "Bu ne cesaret yarabbi... seni tanımak istiyorum yiğidim." demek istiyorum. Boylarına poslarına eğitim durumlarına hayat tecrübelerine bakmadan çok büyük hatalar yapabiliyorlar. O yaşlarda deli gibi bir özgüvene sahip bir çoğu her haltı yaşamaya pek meyilliler e bu boşa gitmesin o zaman evlensinler diyorum ben en azından adı belli olsun. Ama desen ki o yaşlardaki hem kıza hem erkeğe evleneceksiniz deseniz dünyaları yıkarlar. Neden sorumluluk almak işlerine gelmiyor. Bu dediklerim sadece liseliler için değil 18-22 yaş arası için de geçerli
Gençliğini, hiçbir kısıtlama olmadan eşinle geçirebilmek ve genç yaşta anne olup çocuğunla arkadaş olabilmek açısından avantajlı. Yani kadın için avantajlı, bence ama bu demek değil ki birsürü plan yarıda kalıp, hazır hissetmediğin halde evlendiğinde de avantajlı olacaksın. Erkek içinse, bence, dezavantaj çünkü erkekler gerçekten geç olgunlaşıyor yani kırklı yaşlarda ancak kendilerine geliyorlar çoğu zaman. Ayrıca, toplum yüzünden bazı konularda kadınlara göre daha stresli bir hayatları var. Yani daha çok gençliklerini yaşayıp daha rahat hareket etmek isteyebilirler ve erken yaşta evlenmeleri de onları bundan bir parça da olsa alıkoyacağı için bunalıma daha meyilli olabilirler. Bir de bir kadın da yani bilmiyorum... Ben kendimden yola çıkacak olursam, genç bir adamla evlenmek istemem. Hem tecrübe hem heyecan, sahiplenme, şefkat olarak 30lu yaşlardaki bir adam daha iyi olacaktır gibime geliyor. Yani genel olarak; Kadın için:Avantaj Erkek için:Dezavantaj *Gecen bol olsun.*
Önemli olan sevdiğin aşık olduğun insanla evlenebilmek sevmediğim insanla evlendikten sonra kısıtlama olsa nolur olmasa nolur o insanla hiçbişey yapmak istemezsin ki
bu kişilerin olgunluğu karakteri ve birbirlerine verdikleri değerle sevgiyle saygıyla alakalı, ve ek olarak tabii ki ekonomik koşulları, yaşın bir önemi yok diye düşünüyorum. Gerekli şartlar olduktan sonra evlilik iki kişinin kariyerine de, eğitimine de engel değildir. kimisi 40 yaşında dahi evlenilecek güveni vermez, o olgunluğa sorumluluk bilincine sahip değildir ama kimisi ise daha 20 yaşında dahi dört dörtlük insan gibi gözükebilir. Yine de ben bireylerin bilhassa reşit olduktan sonra gerekli eğitimlerini bitirmelerini kariyer planlarını çizmelerini ve hayatı yaşam zorluklarını aileden uzak olarak tecrübe etmelerini ve daha sonrasında evlenmelerini doğru buluyorum.
Helal her bir yorumunuz durusunuz harika örnek teşkil eden bir ks üyesisniz lakin arada çok nadir de olsa ks ye girince denk geliyorum sizin de yorumlarıniza denk gelince ks yi hangi amaçla kullandığınız belli tebrikler 👍
Bence erken yaşta evlenmek doğru değil. Neden dersen kişinin vücudu gelişmemesinden ziyade beyin de geç gelişir yani birşeylerde olgun kararlar verebilmek için ve doğru kararlar için zaman ve tecrübe gerekir. Şimdiye kadar evlenmeyip , evlenmediği için pişman olanını görmedim. Ama erken evlenip pişman olanını hepimiz görüyoruz. Ve bence insan biraz kendisini de önemsemeli. Yani erken evlenmek sanki doğar doğmaz evlenmek gibi. Biraz kendi hayatınu yaşamalı. Tabi doğru şekilde. erken evlenip birlikte büyüyüp gelişmek gibi düşünenler içinse öyle bir dünya yok bence kimseyi değiştiremezsiniz.
Yaşla bir ilgisi yok bence bu konunun 30 yaşında evlenen de boşanıyor 40 yaşında evlenende bu tür konular eşlerin birbirine olan uyumuna bağlı. 18 yaşında evlenip erken yaşında sorumluklarını tam anlamıyla kavramak var. Bir de 30 yaşında evlenip alışkanlıklarından vazgeçmeme gibi bir huyun var. Benim önerim erken yaştır. Çünkü bünye özgürlüğe fazla alışınca evlenmek biraz zor olabiliyor. Tabi bu da nasip meselesi 😊
Ben bu erken yaşta evlenmeyi dopru bulanları hayretle okuyorum yorumlarını. Eskisi gibi erken yaşta evlenmek, günümüzde çok mantıklı değil. Özellikle erken yaşta evlenen kızlar, ya ailesinin baskısından ya da iki çift tatlı söze kanıp hayatlarını karartıyor. Bunun farkında olan erkek istediği gibi karısına şiddet uygulayıp sorumsuz davranıyor. Boşanıp baba evine dönemeyince, ya katlanmak zorunda kalıyor ya da kurtulmaya çalıştığın da öldürülüyor.
Etrafımdaki arkadaş çevrem gerekse aile akraba o kadar küçük yaşta evlenip boşananlar varki çocukla baba evine geri dönenler dayak yiyenler bu sebebten dolayı küçük yaşta evlilği kesinlikle onaylamıyorum hatta evliliğe tamamen karşıyım etrafımdaki mutsuz insanlardan olmak istemiyorum bu yüzden evlilik bana bayaaa bir uzak
şimdi bu evliliği yürütme yaş ile uzaktan yakından alakası yok senin bu bakış açın ile şu kendine aşk doktoru diyen adam vardı karısından ayrıldı ya da tum psikologların mutlu olması gerek çocugunu ve torunun ile dur yoruldum ben yaşlıyım demeyecek şekilde ayarlamalısın
Aslında bir bakıma küçük yaşta,18-22 arası evlilik kızlar açısından farklı bir olgu. Çünkü insan büyüdükçe yanlışları kişiliğinde oturuyor, daha sert oluyor, yanlışlarını düzeltmesi de aşırı zorlaşıyor. Bu aralıkta evlenmekse, varsa yanlışlarını düzeltmek daha basit olabilir
Evlilikte yürütülemeyen tek şey iletişimdir. Yaşı küçüklerin de büyüklerin de sorunu bu. İletişim becerisi yüksek ve insan ilişkileri sağlıklı olan insan yirmisinde de otuzunda da aynı kalitede yürütür evliliği. Sanıyor musunuz ki alışmaktan ve beraber olmaktan tükeniyor sevgi? Hayır, sevgiyi tüketen tek şey anlaşılmamak ve karşı tarafı anlamamaktır. Böyle olunca o ev ve evlilik yük gelir insana.
Bana göre de yanlış. Öncelikle eğitim hayatı bitip, aradan çıkmalı. Yangından mal mı kaçırıyoruz abi, ne bu acele? ''Bir tarafların yanıyor herhâlde, evlen de kurtul'' derler... Bu kadar azgın gözükmesin kimse. Okul bitsin, sonra evlenir 23-28 arasında, fark etmez... Ama çok aceleci gençlik. 18-19 da anne olanlar var, yazık.
erken yaşta evlendim! Gençliğimi yasayamadim! bizim ülkemizde hele ki evlenme sözleşmesini kölelik sözleşmesi gibi kullanan insanlar var erkek çalışıp gelse evle çocuğuyla ilgilenmemek için yorgunum der geçer koltuğa emire başlar su getir, yemek getir, çay koy! kahveye bile gitse yorgundur hep uyanık! :) erken yaş evlilik aşırı kötüdür, hayallerin yarım kalır...
Biz milletçe sıkıntılıyız. Aslında insanlar kendileri bitiriyorlar birşeyleri. Erkek kahveye ve arkadaşlarına ayırdığı vakti evine ayırabilse, kadında ilgisini makyaja ve modaya yoğunlaştırmak yerine, çocuğuna düşmek yerine, kocasını kendinden soğutmamak adına ilgilense düzgün gidebilir. Birde bir tahammülsüzlüktür başını almış gidiyor. İnsanlar artık oturup konuşarak tartışamıyor. Sürekli kavgalar büyüyor ve birbirleriyle yüz göz olabiliyorlar. Sabır denen şeyin, özellikle de sevgi ve saygının yitirlebilen bişey olmaması lazım. Erkek erkekliğini, para getirmek sanmayacak. Kadın kadınlığını, çocuklar ve ev işleri sanmayacak.
sizde bazı dumlari anlıyorsunuz. evet mecbur birakmalar ve ya iyi niyeti istismar etmeler olmasa insanlar daha iyi anlaşırdı malesef... Günümüz de kimsenin kimseye tahammülü ve sabrı yok artık.
Sorun yaşta değil aslında, insanların kendi kafalarının içinde. Yetiştirilme olgusu, düşüncesizlik, sabırsızlık vs. mesele belli yani. Yaşa kalsa 30 unda da gereksiz olabiliyor insan yani. :)
Evlilikde yaş önemli ya. Düşünün 17 yaşında ki bir insanın hayata bakış açısı ile 30 yaşlarda ki bakış açısı çok değişir! cahil yaşta pek onemsemez bile hayatı, gelişi güzel yaşamaya çalışır gelecek kaygısı fazla olmaz :)
Ya illaki tabi 17 yaşta evlilik için zaten müsait değil ki devletimizde reşit olma yaşını 18 koymuş. Makul olanı 20 li yaşlardan sonradır ama 30 yaş ve üstü de beklenmemelidir. Arkadaş durumda 30 lu demiş bu 30 ve sonrası oluyor ya. Ben 30 yaşına gelmiş olsam niye evleneyim derim yani. Zaten yaşayacağım ömrümün yarısını bekar yaşamışım :D
Ben 17 yaşında evlendim. Gençliğim hayallerim çöp oldu. yağmurdan kaçarken doluya tutulmakti diyeyim. 30 cidden ideal, sizde evleneceginiz birini mesela secer evleniesiniz değil mi :) çünkü yaşça cahil değil, ve neyin ne olduğunun farkindasiniz artık. yani bilinçli yaş iyidir 25 ve 30 arası ☺
Bir evlat ailesinden beklediklerini almak yerine, tam tersi baskı ve şiddet alıyorsa, çareyi evlenmekte bulabiliyor. Bu çoğunlukla kızlarımızda görülüyor. Şimdi bunun asıl kaynağı nedir? Eğitimsizlik tabiki. Ailelerimizle aramızdaki yaş farklılıkları ve çağın gereksinimi olan farklı dünyalarda yaşamamız, bizleri yanlış kararlara itebiliyor. İnsan eğlenmeye, gezmeye, sevdiği ile başbaşa vakit geçirmeye doyamaz. Ama 30 yaşından sonra çocuk yapmak bence çok uçuk bir fikirdir. Minimum 31 yaş fark olan birisiyle ileride ne kadar uyumlu olabilir ve onu kaldırabilirsin? Ayrıca koskoca 30 yıl evlilik gibi ağır bir sorumluluk almamış ve 30 una kadar orda burda rahat rahat takılmış birisinin 30undan sonra adaptasyon sorunları muhakkak olur. Ben maksimum çok zor şartlarda olsa 27 den sonrasının çok geç yaş olduğunu düşünüyorum. Gerçi şimdi herkes okul aşkıyla yanıp tutuşuyor ama :) Bilmiyorum yani alttan gelenler sağlam değiller. Sorumluluk almak gibi bir düşünceleri oluşmuyor.
Teşekkürler. bilinçli olduğunuzu yorumlarinizdan anlıyorum :) zaten çocuklarla yaş neredeyse yakın oluyor erken evlenince :D çoğunlukla onlarla dertlesiyorum, onlarla sohbet ediyorum, tek sevdiğim onlar oldu 😊
Öyle olur. Birde senin gibi anneden iyi arkadaş olur :) Eminim ki çok şanslılar. Hep istemişimdir, babam benim arkadaşım gibi olsun. Konuşup dertleşebileyim. Ama mümkün olmadı hiç.
sağolun. evet babalar keşke uzak olmasa evine çocuğuna, büyük izler biraktiklarinin farkında bile değiller. evet evde her konuda bana da danissinlar isterim zaten tek sohbet ettiğimiz kisileriz :) en iyi arkadaşları ve yeri gelince anne, benim çocuklarda babaya uzak çünkü dinlemez bile baba ondandir. anlıyorum sizi de. siz de gördüklerinizi cocugunuza yasatmazsin mesela daha iyi baba olmaya çalışırsanız eminim :)
Evlilik aşık olduğun insanla güzelleşir aşık olduğun insanla olmuyorsa illa evlenmek şart değil çalışırsın paranı kazanırsın hayatını yaşarsın özgürce mantık evliliği yapınca noluyo sevmediğin bir adamla ömür boyu mutsuzluk sevmediğim bir adamdan olan çocuğu bile sevmem ben şu cahil toplum zorla insanlara evliliği empoze etmeye çalışıyorlar mantık evliliği asla benim tek isteğim çalışıp para kazanmak yapmak istediklerimi yapmak ben evlilik düşünmüyorum
25 yasindayim ve kendimi evlilige ancak Hazir hissediyorum. Bundan öncesinde de hep hayalini kurmustum ama asla o öz güvene sahip degildim. Maalesef günümüzdeki rahatliga bakilirsa aslinda hepsini 18 de evlendirmek gerekiyor ama ayni zamanda hic birinde o sorumluluk da yok..
Yararları: Eken anne olabilirsin bu da çocuğunla arkadaş gibi olmanı da sağlar ayrıca daha enerjik olacağın için eşinle de dilediğin her yeri gezebilir, yorulmadan vakit geçirebilirsiniz
Zararları: Tecrübesizsiniz, fevri davranabilirsiniz. Ayrıca gençliğin evli olarak geçecek, büyük sorumluluklar alacaksın, zor o yüzden bu bakımdan
Evliliğin sağlıklı olarak yürütülebilmesi ve istikrarlı olması için iki kişinin yeterli olgunluğa erişmiş olması gerekir. Tabiki yaş faktörüde önemlidir ama dahada önemli olan bence beyin yaşıdır . Örneğin Yaşı 18-25 arasında olup gayet olgun olan buna karşın yaşı 25-30 arası olup hala yeterli olgunluğa erişememiş bireylerde vardır. Sonuç olarak yeterli olgunluğa sahip iki birey söz konusu ise , günümüzde çokta kolay bulunamayan mutluluğu ertelememeli.
Kadınlar için söyleyeyim, 💦Gençliğinin tadını çıkarmadan anne oluyorsun. 💦Yararı olduğu kadar sana zararı da var ➡örneğin, yaşıtların dışarıda eğlenirken, sen çocuk besliyorsun , ağlama sesi de cabası çekilmez bu dert. 🔱25 -30 ideal evlenme yaşı, O yaşlarda evlenirseniz problem yaşamazsınız.
Bence dezavantajı var. Bir kere henüz yeteri kadar olgunlaşmamış olduğundan evlilik sorumluluğu fazla gelebilir. Sıkılabilirsin. Bu yüzden önce hayatta yaşamak istediklerini yaşayıp, yapmak istediklerini yapıp evlenmek bekarlığa özenmeni engelleyebilir.
Eger erken yasta evlenmis ve 30 lu yaslarina bosanmadan gelmislerse onlar icin yararlidir bu durum. ama evlenip birkac yil icinde bosanmis ve heleki cocuk sahibide olmuslarsa işte durum onlar icin hiçde kolay degildir. Allah herkese hayırli eş ve hayırlı evlat versin..
30 yaşında evlenip boşanmayan yok mu? Evli olupta 30 yaş üstü birbirini aldatan o kadar çok insan var. Başkasıyla mutlu olup sürdürülen evlilikler devam ediyor diye, evliliğin mantıklı olduğunu düşünmek saçmadır. İnsanların yaşından değil, saçmalıkları yüzünden yürümez o yaşlarda evlilik. Sorumluluk almayan ve almayı bilmeyen, başına işler gelmeden hayatı öğrenmeyen ya da belli bir yaşa gelene kadar hayat omuzlarına yüklenmeyen kişiler evlenmesin zaten.
Mesele tabiki 25 in altında olnamak kaydı ile yaştan çok neyin ne olduğunu bilmek, aşkı, sevgiyi, sevda ve güveni, bağlılığı ve ait olmayı öğrenmek ile ilgilidir. Kimi 25 inde kimide 30-35 inde fatkına varır bazı şeylerin. Evet büyümek ve olgunlaşmak ne yaşadığımızın farkında olmaktır güzel olan...
Tamamen kişilerle alakalı bir durum.. Ekonomik olarak destek almadan sorunsuzca aileyi geçindirebilecekler mi.. Çocukluk/Ergenliklerini üzerinden atıp olgunlaşmışlar mı önemli olan bunlar.. Erken yaşta evlenenlerin o zamana kadar ( hayat tecrübesi ) kendileri çalışmamış bazı yapmak istediklerini yapmadıysa genelde sorun çıkıyor.
Çok erken bir yaş olmamalı, insan zamanla kendini buluyor ve hayatı algılamaya başlıyor o yüzden erken evlilikler sıkıntılı olabilir. Geç evlendiğinde ise evlilik kararı almak çok zor olabiliyor. Ayrıca ne kadar geç evlenirse insanlar çocuk yapmak konusunda da o kadar sıkıntı oluyor. Bence en azından 25'i geçmeli insanlar evlenmek için.
Elbetteki küçük yaşta evlenmek çok zararlı. İnsanlar yetişmemiş, olgunluğa erişmemişler doğru düzgün düşünüp emek verebilecek sorumluluk alacak yaşta değiller hazır değiller bir bakıma. Çocuk olduğunu düşünelim birde onun sorumlulukları biniyor üstlerine. Sonra ne oluyor çatışmalar kavgalar ekonomik durum da sıkıntılı ise al başına belayı herkes anasının evine oluyor maalesef ortada yarım kalmış bir çocuk 2 tane kendini yetişkin sana 2 çocuk..
kesinlikle. yetişknlik yaşı gittikçe artıyor ortam şartlarından dolayı o yüzden insanlar artık 30undan sonra yetişkin gibi hissetmeye başlıyor. bir de evlilik düşüncesi artık eskimeye yüz tutan bir gelenek olmaya başladı hani birlikte yaşamak varken illa evlilik şart olmamalı.
erken yaşta evlenmeyi pek olumlu karşılamıyorum. 18 yaşında daha taze bir gencin hemen evlenipte birşey olacağını sanması kötü bir durumdur. üzülürüm. yaşanacak o kadar şey varken, evlenip elektrik, su, telefon, ev kirası, bakkal borçlarını düşünmesi için çok erken bir yaş diye düşünüyorum. kendi kararıdır, pişman olmak isteyen evlenir..
Avantajı da var dezavantajı da , erken yaşta evlenmek birbirini seven insanın en güzel yaşında birbiriyle daha çok vakit geçirmesi ve aktif olduğu dönemde daha çok paylaşması , hayallerine kavuşması vs fakat erken yaşta evlenmenin de getirdiği sıkıntılar var bunlar hayata ve yaşantıya doyamamak ilerleyen çağda yenilikleri doya doya yaşayamamak aklının dışarıda kalması , fazla sorumluluk sahibi olman vs.(özet geçtim bunlar gibi birçok örnek ve detayla iyi yönleride var kötü yönleride )
23'ünde evlenmiş birisi olarak zararını görmedim. 15 yıldır evliyim. 13 yaşında çocuğum var. Tabi bizim evlendiğimiz döneme nazaran şu dönem çok farklı. Evet 23'ünde evlendim ama 23'ünde her ikimizin de ekonomik özgürlüğü elimizdeydi. Mevcut koşullarda eğitim süreleri uzadı, meslek edinim süreleri uzadı vs. Ulaştığımız noktada yürütülebilir makul evlilik yaşının 27+ olması (benim görüşüm resmi veriler değil) çok olası geliyor.
Artık erken yaşta evlilik geçmiş dönemlerde kalan bir kavram oldu.. İnsanların kendi kişisel gelişimlerini , düşünce olarak olgunluğa erme çağları başladı.. Eğer 22 yaşında bir kişi evliliğin tanımını öğrenmişse bu konuda kendini olgunlaştırmışsa sıkıntı çok olmayacak evliliğini devam ettirebilecektir. Lakin ister 30 veya üzeri olsun kendini bu yönde geliştirememiş istenilen olgunluğa erişememişse nafile... Boşanma kaçınılmaz oluyor...
kadının da erkeğin de yaşayamadığı onca şey kalıyor hayaller düşünceler Vs bunları evlendikleri zaman yapamayınca eşlerinden soğuyor sıkılıyorlar. Bana göre bir erkek 25 yaşından küçükse evlenmemeli ve bir kadın 22 den küçükse evlenmemeli kadınlar yaslarindan biraz daha olgundur istisnalar vardır tabi ancak dediğim gibi25 in altında evlenen erkekten Hayır gelmez bana göre bir süre sonra aldatmalar kandirmalar şiddet Vs ortaya çıkabilir. Tabi bu benim düşüncem ve illa ki istisnalar vardır.
evlilik yürütememek yaşla alakalı değil karakterle alakalı. 20 yaşında birisi bakıyorsun 30 yaşındaki insandan daha oturaklı ve mantıklı. Öte yandan 30 yaşındaki insan hala çiğ kalabiliyor. Yani bu tamamen tesadüfi bir olay diyebiliriz. Önemli olan sana uygun vicdanı bulabilmektir.
Çok haklısın olgunlaşmamış meyvenin ne tadı okur ne tuzu lezzet yoktur, henüz kendilerini bulamamış gençlik erken yaşlarda evlendiklerinde hayal ettikleri huzur ve mutluluğu bulamıyorlar ve birde tüm yaşlar için geçerli olan gerçekten birbirine uyumlu evlilikler yapılmıyor, hayalke gerçekler çok farklı
Yararları kadar zararları var mesela yararı birbirine alışırsın.. beraber olgunlaşır sınız zevkleriniz de ortak yönleri belirlersiniz zararları ise yıllar geçince artık bazı duygular istekler bıkkınlıklar gelir keşke demeye başlarsınız anlayacağın erken evlenmekte geç evlenmek te kötü bekarlıkta kötü)))
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tek bı bakımdan erken evliliği tercih ederim cocuklarimin büyüyüp koca insanlar olup onların kuracağı aile tablasının görüp torun seçebilmek için. Ve küçük yaşta anne babası yaslilikta hastalıkta ölen insanları gördükçe dayanamam bunun sebebidir geç baslayan bir hayat bir evlilik.
kişiden kişiye değişir.. yani eğerki maddi durum iyiyse. saglik sihhat yerindeyseee. cok iyi derecede anlasabiliyorsan çok iyi bşey bence.. ama eger bu saydiklarimdan biri dahi yoksa sagliksiz bir evlilik olur.
Aslında sadece yaş olarak degerlendirmek adil olmaz. Gerçekten olgunsa taraflar, bı meslek sahibi olmuşlarsa ve ikiside kendi ayakları üzerinde durabiliyosa neden olmasın? 18 yaşında da bunları başarabileceğini düşünmüyorum.
Elbette zararı daha fazla kim ne derse desin. Hayatını özgürce yaşayabilmen için belli bir süren varken neden o güzel yaşında evlenip hayatına kelepçe vurasın ki? Zaten eninde sonunda evlenip çoluk çocuğa karışacaksın, ne acelesi var evliliğin.
evlilik sorumluluk işi kararlılık lazım güvenmek lazım bir sürü şey lazım güvensiz hop aşık oldum diye evlenenler mahalle baskısından boşanamayanlar ya da ihanet ederek yaşayanlar bunlara gerek yok evlenmiş olmak için evlenilmez
Doğru insanı bulduysan çok da sıkıntı değil ne zaman olduğu, bu devirde doğru insanı bulmak problem bazısı var erkenden evlenir yıllarca mutlu olur bazısı geç evlenir mutluluğu bulur, adama bağlı tamamen
yaşla değilde daha çok olgunlukla alakası var bence. 30 yaşında olup 15 yaşında gibi davranan da var, 20 yaşında olup 30 yaşındaymış gibi olgun olan da.
Çocuk olduğu zamanlarda onunla daha iyi iletişim kurabilmek anlayabilmek çocukla birlikte büyüyebilmek açısından daha mantıklı.30 yaşında evlenip 50 yaşında oğlunu askere gönderip 60 yaşına geldiğinde evlendirip daha torununa doyamadan göçüp gitmek var 😉
Yaş ilgili bir durum değil evliliğin yürütülmesi. Hayat tecrübesi ve kişinin kendisiyke alakali. Yaşla ilgili bir durum olsaydı 30 yaş üstü evlenenlerde boşanma oranı daha az olurdu.
Zararlı, gençlik dönemini sorumluluk alarak geçirmesi saçma zira o dönem hayatına bir daha asla gelmeyecek. Asla gelmeyecek şeyleri değerlendirmek lazım.
Adı üstüne erken. Bence çoğu genç yaşta evlenenler evliliğe hazır olmadan ve daha kişilikleri oturmadan evleniyorlar. Bu da evliliklerinde bocalamalarına ve anlaşmazlıklara neden oluyor.
zararı çoktur. eminim kadınların gelişme çağında olan rahim evreleri felan vardır. o evredeyken çocuk sahibi olması kadını ilerki yaşlarda kötü hale getirir
erken yas da evlenmenin tek yararı çocuğun ile aranda yaş farklı olmaması 30 yaşına geldiğinde hala genc güzel ve çocuklu olmak. zararı bir omur aynı adamla yaşamak 😃
Daha çocukluktan ergenlikten çıkıp evlenmek insanın en büyük hatası bana göre herşey o kadar kolay değil. Hem hayatı yaşamadan onun yükünü almak ne kadar kolay olabilir ki ileride.
En İyi Cevaplar