Bana pek mantıklı gelmeyen bir şeydir erken yaşta evlilik

Bana pek mantıklı gelmeyen bir şeydir erken yaşta evlilik

Erken yaşta evlenmenin hem yararları hem de zararları bulunmaktadır ve bu durum kişiden kişiye, kültürel ve sosyal faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Bu konuda kesin bir "yararlı" veya "zararlı" demek yerine, hem olumlu hem de olumsuz yönlerini değerlendirmek daha doğru olacaktır.
Erken Yaşta Evlenmenin Potansiyel Yararları:
Güçlü Bağ: Erken yaşta başlayan bir ilişki, çift arasında derin ve güçlü bir bağ oluşmasına katkı sağlayabilir.
Ortak Hedefler: Genç çiftler, hayatın başlangıcında ortak hedefler belirleyerek birlikte ilerleyebilirler.
Aile Desteği: Bazı toplumlarda, erken evlilik aile büyükleri tarafından desteklenir ve aile bağları güçlenir.
Maddi Güç Birliği: İki kişinin gelirini birleştirerek daha rahat bir yaşam sürmek mümkün olabilir.
Erken Yaşta Evlenmenin Potansiyel Zararları:
Olgunlaşma Süreci: Gençler henüz tam olarak olgunlaşmamış olabilirler ve evlilik gibi büyük bir sorumluluğun altından kalkmakta zorlanabilirler.
Eğitim ve Kariyer: Erken evlilik, eğitim hayatına veya kariyer hedeflerine ulaşmayı engelleyebilir.
Finansal Zorluklar: Genç çiftlerin genellikle maddi imkanları sınırlı olduğundan, beklenmedik durumlarla karşılaştıklarında zorlanabilirler.
Sosyal Yaşam: Evlilik, sosyal hayatı kısıtlayabilir ve arkadaş çevresinden uzaklaşmaya neden olabilir.
Boşanma Riski: İstatistikler, erken yaşta evlenen çiftlerin boşanma oranlarının daha yüksek olduğunu göstermektedir.
Karar Verirken Nelere Dikkat Edilmeli:
Hazırlık: Hem duygusal hem de maddi olarak evliliğe hazır olmak önemlidir.
Eğitim ve Kariyer Planları: Evliliğin eğitim ve kariyer hedeflerini nasıl etkileyeceği konusunda detaylı bir planlama yapmak gerekir.
Aile Desteği: Ailenin ve çevrenin evliliğe olan bakış açısı önemlidir.
Finansal Durum: İki kişinin birlikte geçinmesi için yeterli bir bütçe oluşturulmalıdır.
Olgunluk Düzeyi: Her iki tarafın da duygusal olarak olgunlaşıp olgunlaşmadığı değerlendirilmelidir.
Sonuç olarak, erken yaşta evlenmek kişisel tercihler, kültürel faktörler ve bireysel koşullar gibi birçok değişkene bağlıdır. Bu kararı verirken tüm bu faktörleri dikkatlice değerlendirmek ve acele etmemek önemlidir.
Unutmayın: Evlilik, hayatınızın en önemli kararlarından biridir. Bu kararı verirken mutlaka bir uzmandan destek almanız faydalı olacaktır.
Normalde cok yanlis derim. Yani insan daha neyin ne oldugunu 30'una kadar dogru duzgun anlamiyor. Neyi sevip sevmeyecegini filan.
Bence en ideal evlenme yasi 30 - 35 arasi. Hem cocuk yapmak icin erken, hem de birseyleri dogru tartmayi ogrenmek icin yeterli.
Fakat... Ne yazik ki ulkemiz kosullari boyle degil. Bir cok kizin kendi ailesi tarafindan asiri psikolojik iskenceye maruz kaldigini goruyoruz. Okumasin evlensin, bize yuk olmasin... Hatta ve hatta, komsular laf edip durmasin diye bile evlensin deyip psikolojik iskenceye maruz birakilan cok kizimiz var. Yani bazen oyle hikayeler duyuyoruz ki, Iyi kotu hayatini idare edebilecegi, mutlu olmasa bile en azindan mutsuz olmayacagi birisini bulup evlense onun icin daha iyi olacak dedigimiz bir suru kiz var.
Bu sebeple, Kolay bir soru degil. Eskiden mantik evliligine cok karsiydim. Bu sebepleri kavradikca o kadar da yanlis bulmuyorum...
Merhaba,
Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır. İslam erken yaşta evliliği uygun görür...
En güzel aşk helal olan aşktır ve evlilik ile olur olmalı!
Ne yararlı ne zararlı idir!
Yaş ile olmuyor zarar!
Evliliği iyi ya da kötü yapan sadece kişilerdir. Kimileri yeryüzünde cenneti kimileri de cehennemi yaşatır. Üçüncü şahıslar ve geri kalan her şey bahanedir aksi boştur!
Seven ve sevilen doğru insan ise, seven ve sevilen elinden geleni üstüne düşeni yapar ise yararlı olur hemde çok yararlı!
Zaman herkes için aynı aksada; herkes zamanı farklı şekilde algılar. Kimi 25 yaşında evlilik hayali kurarken kimi de yüksek lisans yapma veya kariyer hayalinde olabilir.
Cevap
74Cevap
Karakter oturmasına bağlı aslında. Kimisi yaşadıklarından ötürü daha 18'indeyken 25-30 lu insanların zihnine sahiptir. Kimisi de laylaylom gezip büyümüştür, sorumluluklar ağır gelir.
Genel olarak mantıklı bulmuyorum. Çoğu kişi evlenmek için evleniyor çünkü.
Kendi açımdan da, İş hayatım oturmuşsa, sevdiğimin de iş hayatı oturmuşsa, gelirlerimiz de bize yeter diyebiliyorsak, ilişkide geriye dönüp baktığımda da sürekli sorunlarla uğraşmamışsak, toksiklik olmamışsa, uyum, sadıklık, empati, güven konularında "acaba" demiyorsak birbirimize karşı, ve bu yükün altına girmeye bu sorumluluğu taşımaya da okaysek çift taraflı, işte o zaman bu fikir masaya yatırılır.
Ha ben komple evlenmeye de karşıydım da bakma işte biri gelir tüm tövbeni bozdurur, asla büyük konuşma AWJKLHKDJASFADSF
Ve ek olarak, bence bekar hayatında da kişi "keşke şunu da deneseydim" dememeli sonra içte kalıyormuş, birkaç evli arkadaştan duymuştum ASLKJHDDSAF
Zararlı. Yararlı diyenlerde gördüğüm tek şey çocukları ile aralarındaki yaş farkının fazla olmayacağını söylüyorlar ama iyi bir ebeveyn olmak için önce senin olgun olman gerekiyor ki o zaman çocukla bir uyumun olsun. Yoksa kendin daha gencecik yaşta aile baskısıyla veya elaleme bakıp ben de yapmalıyım diyerek çocuk yaparsan ne anne ne de baba olursun. Çocukla anlaşmanın yolu yaş değil kafa yapısı. Kaldı ki sen zaten bir ebeveyn olmak istiyorsan niye çocuğuna yakın bir yaşta olmaya çalışırsın. Ne kadar "arkadaş gibi" olmak istesen de ondan yaşca daha büyük olman onu daha iyi büyütebilmeni sağlar çünkü en önemli görevin bu oluyor bir ebeveyn olarak. Benim annem genç yaşta evlendirildi ve beni 36 yaşında doğurdu ve diyor ki anneliği en güzel seninle tattım çünkü seni en olgun aklı başında yaşlarımda isteyerek dünyaya getirdim. Ve annemin en iyi ilişkisi olan çocuğu da benim.
Hem yararlı hem hazarlı aslında. Mesela yararlı olan kısmına basit bir örnek vereyim, yaşamak istediğin her şeyi hayatın boyunca beraber olacağın kişiyle yaşama şansın olacak. Aynı şekilde zarardan örnek vermek gerekirse, gençliğini tam anlamıyla yaşayamadan çok büyük sorumluluk sahibi olacaksın. Anlayacağın iki ucu sıkıntılı değnek.
Bu evlenme meselesine hep olumsuz bakmışımdır. Elbette herkesin fikri kendine ama bana hiç mantıklı gelmiyor. Eğer amacınız üremekse evlenin ama safi birliktelikse hiç mantıklı değil. Kültürel olarak da oturmuş bir şey var. Bir dönem sürekli olarak herkes ne zaman evleneceksin diye soruyordu. Artık onlar da sormaktan bıktılar galiba :)
Beynin karar verme işinden sorumlu olan Frontal Lob 25 yaşında gelişimini tamamlıyor. Zaten 25 yaşına gelmeden meslek seçimi gibi çok büyük bi karar veriyoruz. İnsan hayatındaki en önemli 2 karar vardır biri iş biri eş seçimi, birini erken vermek zorundayız bari öbürünü gerektiği zamanda verelim. 😊
Erken yaşta heyecanına yenik düşüp mantıklı karar alamiyorsun. Bir de bir süre birikim yapip evlenmek daha mantıklı. O yüzden biraz ileri bir yaşa ertelenebilir
Yaş konusunda değil de uyumlu olmadığın, yükünü almayan, yükünü paylaşamadığın biriyle hangi yaşta olursa olsun evlenmek yararlı değil. Bunu biliyorum..
Bence erken yaş evlilik yapanlar mutlu olamıyorlar.. Kendilerini daha tanımadan evlenip birbirlerini tanımaya çalışma aşamsında iki tarafta yoruluyor. Tabi aile içi sorunları çözme konusunda da yeterince kafa olarak olgunlaşmamış erkek oluyor genelde bence problem
Bu tamamen kişiden kişiye göre değişen bı şeydir hayali isteği amacı ve evliliğe hazır olması bunlar vArsa evlenir zaten ama elinde mesleği bile olmadan evlenmesi uygun degil kadın için zor
Eğer doğru kişiyi bulduysan ne zaman evlenirsen evlen sana her zaman güzel bir hayat yaşatacaktır. Kişiye bağlı
Bence kötü yani görüyoruz mutsuz olup boşanıyorlar genelde 30 dan sonra hayat kariyer oturduktan sonra daha iyi sanki.
Insanlar hazır olduğu vakit istedikleri zaman evlenebilirler bence ama 18 yaşın üstü olmaları gerek tabi 😂😂
Bence yararlı insanı geliştiren bir şey keşke ben de yapmış olsaydım şimdiye çoktan çocuğum olmuştu
Enerji olarak genç anne olmak. avantaj. olabilir. Ama kişi kendini bulamadiysa, eşini sevemediyse cehenneme dönüşebilir hayatı..
Bence çok erken yaşta evlenilmemeli 25-30 yaş aralığı ideal
Asıl geö evlenmek saçma. Yaş ilerledikçe hayatını olulturmuş olup eşini bir yere sokmaya çalışıyorsun hayatında. Lakin erken evlenirsen eşinle birlikte hayatını oluşturuyorsun...
Erken evlenem erken boşanıyor bi iki tanesi uzun sürüyor
Seviyorsan zararı yok bence ama evlilikle beraber kısıtlamalar geliyorsa zararlı
Bana da pek mantıklı gelmezdi ki ben benim dönemime göre geç evlnemiştim 27 de benim yanımda çalışan kızlar hep 20 vs o yaşlarda evleniyordu.. 40 kadar yolu var bence artık yaş oturunca yapılan evlilikler daha oturaklı oluyor..
Ne kadar erken olduğuna bağlı. 20 yaşından sonra normal bence.
Kendi açımdan zararlı ama koca meraklısı kendini geliştirmek istemeyen hazır yiyeyim evimin kadını olayım başka isteğim yok diyenlerdenseniz bence 18 olur olmaz evlenmelisiniz
Pek akıl kârı bir eylem değildir. Sevmek sevilmek güzeldir fakat, kalkıpta 20 yaşında evlenmeyi düşünmekte saçmadır. Ben bile hala bekârım. Tercihim bu yönde ve fazlaca rahatıma düşkünümdür. Bu konu için, acele edilmemelidir. Yiyin, için, gezin hayatı yaşayın. Evlilik bir yere kaçmıyor merak etmeyin. Arkanızdan kovalayanda yok zaten. Her şeyin yeri ve zamanı vardır..
Herkes gotu nasıl rahatsa onu yapsın olan cocuga oluyor ztn
Sorumluluğu kaldırabiliyorsan ve sevdiğin kişiyle evleniyorsan neden zararlı olsun ki?
Bu durum Aslında genelleme yapılamaz yani kişiden kişiye değişir mesela kişinin evlendiği kişiyle çok rahat anlaşıyorsa problemleri yoksa birbirini tamamlıyorsa çok da güzel olabilir
Erken evlenip bazı şeylerin eksikliğini yaşayan bundan dolayı boşanan insanlar gördüm taraflar gençliklerini yaşayıp öyle evlenmeli bana göre
Ben 30 yaşındayım etrafımda ne kadar işsiz varsa bana evlen diyor
Takmışlar beni evlendirmeye size ne kardeşim
Akrabaların rutin sorusu bu olmuş zaten 😄
Bence partnere göre değişecek bir soru ama 20li yaşlar hayatınızda yol belirleyecek önemli yol ayrımlarına girdiğiniz yaşlar. Evlenirsen kendi adına vereceğin kararlar bile artık belli bir noktada partnerini de etkiler. Naçizane tavsiyem hayatta belirli bir düz yola çıkınca evlenmek.
Ozaman neden sevgili olup hayat mahfetmezsen saygı duyabilirim tabi iki evlilik düşünmez insan bir araya gelip herşeyi yapar evlenmezsiniz buda sizin bileceğiniz is
Evleneceksen erken yaşta evleneceksin aslında, sonrasında yaş ilerledikçe mantık ağır basmaya başlıyor ve evlilik fikrinden uzaklaşabiliyorsun. İnsanları beğenmez oluyorsun vs vs.
Ve bunu uzaklaşmış birisi olarak yazıyorsun
Son iki yılda seni evliliği düşündüren neydi.
Doğru kişiyi bulmak her iki cins içinde zor bir durum zaten o ayrı bir konu
Aşık olma isteği, sevmek ve sevilmek, mutlu sıcak bir yuvam olsun istiyorum nedense. Bir de sevdiğim insandan çocuklarımın olmasını istiyorum.
20-25 yaş aralığındaki beni düşünüyorum, çocukmuşum toymuşum diyorum. Şimdiki ben birçok şeyle başa çıkabilecek, sorumluluk alabilecek güçte.
Kendini ifade etme anlatma şekline bakılırsa belli bir olgunluğa ulaşmışsın dediğin gibi seni seven senin de onu sevdiğin birisini bulursun bu zamanda biraz zor ama umarım bulabilirsin hala arayıpta bulamayan ya da bulduğu sanan çok kişi var.
Yerine göre canım gerektiğinde çocukta olunur öyle bir eş bulmak zor iyi insanı bulmakta daha bi zor 🙂
Takip atarmısın
Zararlı olduğunu düşünüyorum zaten erken yaşta evlenen çiftlerin çoğu 1-2 yıl içinde boşanıyor genel olarak, bu da doğru olmadığını gösteriyor
Adı üstünde erken. Hoş bunu geçi erkeni yok. Doğru zaman doğru zamandır, tabi mantıklı olan beyin olgunluğu yaşına (25-30 yaş) erişmeyi beklemek.
Bu zamanda aklı olan bekar yaşar..
Evlilik bu zamanda çok zor helede çocuk varsa geçinmek çok zor olur
Doğru insan olduktan sonra yararlıdır
Evlenmediğim için bilmiyorum ama bence yararlı çünkü o evlilik sevgi temalı kuruluyor genellikle
Dengini bulan için mantıklı. O yükü kaldıracak olgunluktaysa yararlı. Şımarık, dünyadan bihaber biri için faydasız.
Geç yaşta evleneninde geçmişi kalabalık oluyor
iş? kalacak yer-barınmda bunları elin oğlundan fala nbeklemeyin artık!
30 dan sonra evlenenlerde bişi begenmemeye baslıo sankı
25 sonrası kadın 30 sonrası erkek için en ideal yaşlar
Faydasını gören de var zararını gören de. Nasıl ve nerden baktığına bağlı biraz.
Kimine göre yararlı kimine göre zararlı ben ortası diyorum ya 25
26 yaşında evlendim bugün ku aklım olsa 18 yaşında evlenirim. Erken evlenmek iyidir
Aslında hayata erken atılmak iyidir
Tabiki herkesin düşüncesine saygı duyarım
Hayatı sevmiyorsan erken yaşta evlen, erken ölürsün 😂
evlilik iki tarafta iyi/olgun olduğu zaman güzel. değilse, kötü olan tarafa güzel.
Gez toz hayatını yaşa evlilik olayını zamana bırak tabi kendini seviyorsan.
Bu çok muallak bir konu ya bir de kişiden kişiye hayattan hayata değişen bir durum biraz.
Bana da hiç mantıklı gelmiyor hele erkeksen 30 yaşından evvel evlenilmez bence
Valla mantıklı yoksa sonradan istemiyorsun, nereden bildiğimi sorma😅
Yararlı çünkü yaş ilerledikçe daha da seçici olıyor insan
25-30 iyi sanki çocuk yapmak içinde bence iyi bir yaş
Evleneceksen 30 olmadan evleniceksin. 30’u geçtiysen hiç evlenme daha iyi.
Mantıklı değil bence erken yaşta evlenmeyi şahsen doğru bulmuyorum
Doğru kişiyse her yaşta yararlı bence ama dogrusunu bulmak oooo yıllar sürüyor bulamiyoz
Bir sürü kıstası var bunun. İyi yanı da var kötü yanı da
Dangalakça bence hayatın tadına varacakken don yıkamak🤣🤣🤣
Bence evlenebiliriz işin gücün de var ne güzel
Erken evliliğinde güzel yanları var çocuğun olurda genç bi anne oluyorsun eşinle birlikte büyüyorsun
Evliliğe ayak uydurma biliyorsan karşındakine ayak uydura biliyorsan ve evliliği anlayacak kadar ve karşındakini sahiblene kadar aklın varsa da zararı yok bu hem kadına hem erkeklere aid yaşla hiç alakası yok
Evlenmek başlı başına zararlı. Düğün yap bir sürü borçla ondan sonra da ekonomik savaş başlıyor gelde mutlu ol. 2 insanın kafası birbirini alır düğünsüz evlenir olay bu düğün ne kına ne Allah aşkına
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?