Kıskançlık, size göre sevgiyi ifade etmenin bir yolu mudur? Yoksa karşı tarafın güvensizliği sonucu mu ortaya çıkar? Kıskanç bir sevgiliniz olsa, bu durumdan rahatsız olur musunuz? İlişkiniz olumlu/olumsuz ne yönde etkilenir?
Kıskançlık ilişkinin gidişatını ne yönde etkiler? Kıskançlık sevgiden mi, yoksa güvensizlikten mi kaynaklanır?
Kıskanmak ya da kıskanmamak insanın elinde olan bir şey değildir. Aslında hiç bir duygu elimizde olmadan ortaya çıkar. Sevinmek, heyecanlanmak, korkmak, kızmak, üzülmek gibi. Duygularımız bizim hayatta olduğumuzun kanıtıdır. Sadece ölüler hiç bir şey hissetmez.
Ancak önemli olan bu duygular içimizden geldiğinde ne yaptığımızdır. Sevindiğinde şımarıyor musun?, korktuğunda paniğe mi kapılıyorsun?, kızdığında ortalığı kırıp döküyor musun?, Kıskandığında sevdiğin kişiye hayatı zehir mi ediyorsun?
İşte asıl mesele buradadır. Duygularımız karşısında nasıl tepki verdiğimiz bizim insani gelişmişlik düzeyimizi ve özgüven seviyemizi gösterir. Mesela korkmak hayatta kalma refleksidir ve çok sağlıklıdır. Ama korktuğunda paniğe kapılmayıp, serin kanlılığını koruyabiliyorsan bu senin olgunlaştığının ve özgüveninin göstergesidir.
Tabi ki insan sevdiğini kıskanır. Bunda bir gariplik yok. Ancak kıskanmana rağmen o kişiye güveniyorsan ve tabi ki asıl kendine güveniyorsan o zaman paniğe kapılıp o kişinin özgürlüğünü kısıtlamaya kalkmazsın. Tam tersini yaparsın. Keyifini çıkarırısın.
Evet evet keyifini çıkarırsın. Çünkü özgüven sahibi olduğun konu hangi konu olursa olsun kişiye büyük bir keyif verir. Tıpkı lunaparktaki o korkunç oyuncaklara binmek gibi. Korkmasan zevki olmaz. Ama korkmana rağmen biniyorsan çok ama çok zevk alırsın.
Ben kadın erkek diye ayırmam ama eşini böylesine özgür bırakabilen kişiler de aynı şekilde özgüvenlerinin keyfini yaşarlar ve eşlerine yaşatırlar. Eşine güven, kendine güven ve biraz da cesaret. Zor değil. Hiç zor değil. Eşine de kendine de hayatı zehir etmekten bin kat daha iyi bir seçenek en azından.
Çok aşırı kıskançlık iyi bir şey değildir zamanla ilişkiyi yıpratır bu yüzden dozunda olmalı bence kıskançlık sevdiğini paylaşamamaktan sevmekten oluyor bir de şunu düşünüyorum özgüven eksikliği, özgüveni tam olan insan der ki "sevdiğim kişi beni seçmiş demek ki beni beğeniyor beni seviyor bende olan kimse de yok" ama özgüveni eksik olan insan "la bu çocuk bizim manitaya mı bakıyor ya etkilerse bizim kız elden giderse?"ayşe fatma" önüne bak kızım sen dedikten sonra ne bakıyon oğlum" olur bu kadar aşırıya gerek yok
Kıskançlık bence güven problemidir. Kişinin yapısı ve karakteri kendisiyle uyumsuz olduğu halde ilgisi çeken bir özelliği vardır ve uyumsuz olmalarına rağmen devam etmeye çalışırlar. Bu uyumsuzluklar da sürekli dile geldiği için kıskançlık dediğimiz şey oluşmuş olur.
Ben kıskanırım arkadaş, kendimden biliyorum erkek zihniyetini. Body bile giydirmem sokakta, erkek kankası falan olamaz benim sevgilimin. Sosyal paylaşım sitelerinde boy boy fotoğrafları olamaz. Güveniyorum diye de gevşek olamam
ne alaka bizi o kezbanlarla birmi tutuyosun ne yani onlarda istiyorki kiskanmasinlar orama burama baska erkek bakip tahrik olsun, yokya erkek gozuyle bir o solesin eksiklerini kiskansinki ona gore davran cunku sen onunsun.
cok abartmissin ben de boyleyim erkek kankalara mesafe koncak ama yok foto atma bilmem ne nedir benim yaptigim biseyi ona yapma demem , giyim kusamina dikkat edecek o konuda da abartmassa cok karismam zaten benim ciktigim kiz benim neden hoslanip hoslanmicami cozer kisa surede
birbirinize duzgun konusun herkesin bir yasam tarzi aliskanliklari var ona gore de bir manitasi oluyor. Sen soylesin boylesin demek cok sacma. Kasarlik gorunuste degil ruhtadir :)
"Kendimden biliyorum erkek zihniyetini" nasıl bir ifade? bir cinsiyetin zihniyeti mi olur, yoksa insanların ayrı ayrı zihniyeti mi? Oyuncular "erkek zihniyeti"ne sahip olmuyor o zaman. Sevgilin adına üzüldüm, gerçi "Beni sahipleninn." Diye bekleyen kızlarla dolu etraf..
@Alp21 aşık değilse aldatmak nasıl oluyor ki 😂 e zaten önce aşık olup sonra o kızla birlikte ilişki kuruyor ve aşk bitince aldatıyor. O zaman heves yani 😂
😆 hayır bak simdi cok sevdigin biri var onla cıkamıyorsun baska bir yanda iyi anlastıgın biri var arada sevgi var ama ask yok yani fiziksel bir cekim yok ne oluyor baskasında bulunca o cekimi ona yoneliyor 😆
@Alp21 bu aldatmak olmaz yani. Ama benim demek istediğim bekarken özgürsün dilediğini yap kimse karışmaz sana. Neden bir insanla ilişki yasayip da onu da başkasıyla aldatarak acılar katıyorsun ki ne gerek var buna 😂
Çoğu yorumlar " sevdiğim için kıskanırım, aşktan" vs vs! Saçmalık, ben söyleyim insan kendine güvensizliğinden kıskanır ve kesinlikle sevgi fazlalığı ile alakası yoktur! Aslında düşününce, bunun içine kültür, yetiştirme tarzı da giriyor. Mesela türk erkekleri çok fazla kıskançtır ; mini etek giymen yeterli, hemen bir sahiplenme duyguları var, " onu yapamazsın, bunu yapamazsın"
sevgi varsa kıskançlık olur eğer guvensizlikten kaynaklansaydi sürekli tartışma ve kavgalar hatta ayrılmalar olurdu kıskançlık sevgiden gelir paylasamamaktan gelir baglanmaktan gelir kaybetme korkusundan gelir kıskançlık kiskanilmak güzeldir insanin adeta hoşuna bile gider kiskaniliyorum demek ki seviyor diye düşünceler doğurur :) ;) 😇😇
Kıskanmak karşımdaki kişiye rahatsızlık vermemeli ve onu kısıtlamamalı sevgi şudur kıskansanız dahi kendinizde o duyguyu bastırabilmek dozunu ayarlamak ve abartmamak başka türlü bu hastalık ve bencillik boyutuna ulaşır maalesef iki tarafı da mutsuz eder
Kıskançlıkla güven duygularının arasında ince bir çizgi var. Kıskançlık duygusu sevdiğin insana duyulur. Ama güven başka bir duygudur. Sevmediğin insana da güvenebilirsin. Mesela, ya bu x kişiyi hiç sevmem ama gerçekten güvenilecek adamdır sözlerini kullandığımız olmuştur.
kıskancım ben sevgilimin yanına dişi sinek bile yaklaşamaz ortak arkadaşlarımız hariç kimseyle konuşturmam bunun güvensizlikle alakası yok buna sevdiğini paylaşamama ve sahiplenme denir ve sadece sevdiğin insanı sahiplenirsin sadece benim olsun başkası gülüşünü görmesin sesini duymasın istersin :) yani bunlar hep aşktan albayım :)
fazala acelecı olmayaın bak mesala ben Ben durup dururken yapılan bütün sevişmelere karşıyım. Daha geçen gün bir arkadaşla bunun münakaşasını yaptım. Büroda oturuyorum, bir bayan arkadaş geldi. Daha gelmesiyle “Hadi, çok acil işim var, bir yere yetişeceğim, çabucak sevişelim de ben gideyim” dedi. Ben de senin demin dediğin gibi “Durup dururken olur mu güzelim” dedim. Baktım ikna olmuyor, nalet olsun dedim, öyle yalandan bir seviştik gitti
Kıskançlık aslında ilişkinin hala canlı olduğunu gösterir. Sevgiyi gösterir, kaybetme korkusunu gösterir, özel olduğunu hissettirerek (seni gerçekten seviyorum) demenin başka bir yoludur. Hastalık boyutuna, paranoyaya dönüşürse felaket olur. Yıkım olur hatta.. ecel olur mahveder hayatları...
bence kesinlikle güvensizlikten değil. nedenini de şu şekilde açıklayabilirim.
bence sevdiğimiz kişiyi kıskanırız. sevmediğimiz kişi bizim zaten umrumuzda olmaz. diyelim bir yerde 2 kız var. biri ayşe diğeri cansu. ben cansu ya aşığım diye kabul edelim.
ayşe istediği erkekle istediğini yapabilir, hiç umrumda olmaz. ama cansu nun yanına erkek sinek bile yaklaşmasın.
bir de bu durum kızla ilişki içine girince olmalı. yani kız arkadaşımız olmayan birine de bu şekilde davranmamalıyız.
İnsanlar ya göstermelik kıskançlıklar yapıyor ya da kişi üzerinde baskı kurmaya çalışarak buna kıskançlık adını veriyor.
Yoksa kıskançlık çoğu zaman sevgiden, yer yer güvensizlikten gelir. Kıskançlığın gösterilmesi gereken veya gizlenmesi gereken yerler biliniyorsa güzeldir, ilişkide hoş karşılanır.
Kıskanmak bir sevgi göstergesidir aşırıya kaçmadığı sürece güzeldir amma ve lakin güvensizlikten de kaynaklanabilir bu karşı tarafla ilgili olmak zorunda değildir zamanında en güvendiğin birileri yaktıysa canını işte o zaman bazen güvenmekte ve inanmakta zorlanırsın
Bence kıskançlık ve sevgi doğru orantılıdır. İnsan sevmediği birini kıskanmaz, kıskanamaz. Kıskançlık kaybetme korkusudur. Tabi fazla abartıp, insanları eve kapatmaya yönelik bir kıskançlık da olmamalı. Kıskandığı için eşini, markete bile göndermeyen insanlar tanıyorum. 😏
Bayanlar kıskanılmayı ister derler.(Yanlış anlaşılmasın bunu yazmamın sebebi erkekler kıskanılmak ister olarak bir söz duymamış olduğumdandır.) neyse asıl konuya gelelim. Mantıklı bir açıklaması olan varsa yazsın bir ilişkin var ve kıskanılmak istiyorsun sebebi ne olabilir ki? Çevremde de kız arkadaşlarım var onlara da yönetim bu soruyu mantıklı bir cevap alamadım. Benim bu konudaki şahsi düşüncem şu şekilde eğer bir bayan kıskanılmak istiyor ve sevdiği kişi tarafından kıskanılmıyorsa bayan arkadaşımız kıskandırma çabası içerisine girmeye başlar. Bununla beraber gelen sıkıntıların temelini atmış olur ve her zaman olduğu gibi güzelim ilişki heba olur. He bir de şu var eğer bir bayan durduk yere 'kıskandırma'çabası içerisine girmiş bulunuyorsa bilin ki sen sahip çıkmazsan şu, bu, o sahip çıkar bulurum sahiplenecek birini illaki demenin konuşmadan anlatılış biçimidir. Yaşayanlar çok iyi bilir o yüzden erkek arkadaşlara tavsiyem sahiplenmeyi bilin.
Banane ya kaçıncı yüzyıLdaysak ! Kadın dediğin önce ağır başLı oLacak. AtLamayacak öyLe her Lafa, muhattap oLmayacak onunLa herkes. Arkadaş faLan hikaye ! "Naber" diyemeyecek her önüne geLen ! Gerektiğinde bir adım geride durmasını biLecek. BiLecek ki 'SuLtan' oLsun bir adama!! girmeyecek erkeklerLe muhabbete ! "Tek" oLacak erkeği. DinLeyecek onu, değer verecek. Ondan sonra vermesse "Canını" erkek, o da adam değiLmiş demek..
kıskançlık güvensizlikten ortaya çıkar ama karşı tarafa değil kendine güvenmediği için kişi kıskanç olur ne yazık ki ülkemiz kızları kıskanmayı sevgiyle karıştırıyor o yüzden dozunda bir kıskançlık yapmak gerekli
kıskançlık: biraz şımarıklık, biraz anlayışsızlık, biraz özenti, biraz güvensizlik, birazcık his ve bolca sirke içerir, tavsiye edilmez tat kaçırır, hazımsızlık yapar, mide bulantısı da yapabilir, sevmedim ben bu işi 🙄
Kıskançlığın temelinde sevgi yatıyor , güvensizlik yatsa kıskanç olan ilişkilerin temelinde tartışma , kavga oluyor genelde. Aşırı kıskançlıkta sağlığa zararlı derler ama , her kadın aşırı kıskanılmayı ister. Kimse kimseyi kandırmasın.
guvensizlikten degil cok sevmekten olur kiskanclik seversinki kiskanirsin buda gercekten hastalik derecesinde degilse cok guzel bisey iki taraf icinde :)
seven insan kıskanır güvensizlikten değildir bu kimsenin ona bakmasına dayanamaz bir insan ismini başka biri söylese sinir olur ne bileyim seven kıskanır aga
Çok sevdiğim söz vardır. Erkek adam sevdiğini sahiplenir ve kıskanır. Modernleşen dünya da pezevenkleşmeye gerek yok ! Ve bu sözü neden çok seviyorum bizzat kendi sözüm. Teşekkürler.
Aşırı kıskançlığın ciddi bir hastalık olduğunu düşünüyorum. "Karşı cinsle arkadaş olma.", "Bensiz tatile gitme.", "Bensiz eğlenmeye çıkma." Vs. Bunlar da hastalığın belirtileri..
Kiskanclik seviyesine gore degisir. Cok kiskanmak iliskiye nasil zarar verirse hic kiskanmamakta ayni sekilde iliskiye zarar verir. Dengeyi ayarlamak gerek.
Bana kalırsa kıskançlığın güvensizlikle bir alakası yok çünkü sevgilini çok seviyosun ve sadece sana özel olmasını istiyosun mesela sevgilim bana guluyosa bana güldüğü şekilde başkasına gulerse ben çok kıskanırım çünkü o gülüşün bana özel olması lazım ama başkasına da aynı şekilde guluyo diye güvenilmeyecek bı durum yok insan sevdiği kişiyi kıskanır (ailesinden bile) zaten kimse de güvenmediği bir insanla beraber olmaz kıskanmak da kiskanilmak da çok güzel duygular :)
Bence güvensizlikten, güvense kıskanmaz ama cok seven biri her konuda kıskanır güvensede kıskanır. Önemli olan kıskançlıği dozunda bırakmak ilişkiyi yıpratmamak açısından
Herşeyin fazlası zararlıdır. aşırı kıskançlık karşı tarafı bıktırabilir bu yüzden ilişki çıkmaza girebilir. Genelde güvensizlikten olur ama bazen aşırı sevgidende oluşabilir.
bende kıskancım sevgilimde ben hiç evden dışarı çıkmıyorum asla annemle bile halama falan akrabalarıma gidemiyorum çünkü gidersem konuşmaz ayrılır sinirlenir ve ne yapacak olursam kendisinden izin almak zorundayım giyimime dikkat etmek zorundayım makyaj yapamıyorum kesinlikle bazen oturup sinirden ağlıyorum sürekli eve kapalı kaldım ancak kendisi ile buluşacağım zaman çıkabiliyorum dışarı bazen iyi değil kıskançlık
Kıskanırım ve kıskanılmaktan hoşlanırım. Sakat bir bakış açısı belki ama böyle işte... Eşim de kıskanır. Kıskanmadan da bir kez olsun rahatsız olduğunu dile getirmesi 19 senedir birlikteyiz.
güvensizlik degil kesinlkle ona güvenim sonsuz kafasını kaldırıp bakmaz bile onu gec daha bir kere kız resmi begenmedi ama asırı da kıskanırım neden yaksııklı diğer kızların dibi düsüyor
Sevgiden de güvensizlikten de olabilir yani değişir bu. Kimse sevdiği insanı bir başkası ile görsün istemez bu sevgidendir. Iliski icerisinde sevgili kısıtlamak ise güvensizlikten
aslında tam anlamıyla evet güvensizlikle alakalıdır ama sadece karşı tarafa değil bütün dünyaya karşı çünkü hiçbir insanın güvenilecek inanılacak birşeyi kalmamıştır
Baskılama ve esir etmediği, şiddete eğilim göstermediği müddetçe zaten sorun edilmez. Güvensiz ilişki zaten yürümez. Aşırı dozaj hastalıktır, bırakın sevgiyi sevgi fazlalığını..
En İyi Cevaplar