• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

İlişkide kıskançlık sevgiden mi, güvensizlikten mi doğar?

Ouzben
Ouzben Takip Et
Yoda Yaş: 28
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
104
Yapay Zekaya Sor

Siz kıskanır mısınız?

Sevgi Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
14 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • darkone
    darkone Takip Et
    Yoda Yaş: 46 , eic 41%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Sık gelen sorumuz 😀
    Sorunun cevabı sevgiden gelen kıskançlıkta var, güvensizlikten gelen kıskançlıkta var...
    Tabi eksik özgüven eksikliğide var.. kendini yetersiz görmede var. Hastalık, takıntı, bu durumdan zevk almada var.
    Arkadaşlar kıskanmayan insan sevmiyor demeniz o kadar cahilce ve bilinçsizceki... belkide hayatınızdaki en doğru kişiyi kaçırmanıza kendiniz sebep oluyorsunuz...

• kıskançlık=hastalık

O baktı, şu baktı, şunla konuştu, bunlar olacak şeyler (bu durum kısmen sevginizden gibi ama içten içe bu duruma alışmış bir öğrenilmiş durum yaşamışsınızdır)
    Diğer takıntılı durumlar bir süre veya başlarda size güzel geliyor olabilir ama sonrasında ilişkinizden soğumanıza ve hastalık bir ilişki yaşamınıza sebep olacaktır...
    kıskançlık (normal kişilerde)
    Bir tarafın diğer tarafı şüpheye düşürdüğü zamanlarda ortaya çıkmaya başlar... aslında buda kıskançlık değil şüphecilik ve takıntıya sebep olacaktır... ve genelde insanların verdiği sözleri tutmamaları, söyledikleriyle davranışları arasındaki tutarsız davranışlar bunlara sebep olmakta...
    Onlarca örnek verilebilir bunlara.
    İsterseniz sorabilirsiniz kafanızda örnek varsa...
    Zaten güven yoksa bu sizden kaynaklanmıyor merak etmeyin karşı taraf sürekli sizi şüpheye düşürüp paranoya yaptıracak dereceye getiriyor olabilir bu onun ruh hastası olduğunu gösterir sizinde dengenizi kaçırır...
    farklı durumlarda var
    Mesela kıyafet takıntısı bazı insanlarda teşhircilik var bu durumdan hoşlanıyorlar ama siz zaten bu durumu bildiğiniz halde sonradan bu durumdan rahatsız olmamalısınız çünkü biliyordunuz onun öyle giyindiğini ilerde değişir düşüncesiyle düzelir düşüncesiyle hareket ettiyseniz o zaman suçlu sizsiniz.
    Ve evet çok ince detaylar var ama çok ince bunlar oda zaman zaman
    Ama yinede bu durumu karşınızdaki size yapıyor... istemediğiniz bir duruma devam etmesi damaranıza basması sizin kıskanmanızı sağlayacak... ama bu durum siz seviyorsunuz diye olmuyor aslında sizi şüpheye soktuğu için oluyor...
    tabi buda zamanla kıskançlık boyutunun değişmesine sebep oluyor... ne insanların sizi kıskandıracak duruma getirin ne de siz onları kıskanacak boyutu gelin
    Konuşun rahatsız olduğunuz durumları belirtin zaten olmuyorsa ilişkiyi zora sokmadan ayrılın
    Ne siz üzülün ne de karşınızdakini üzün

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 261,4b cevap paylaştı.

Kıskançlık, temelde güvensizlik duygusu ile ilgilidir. Bir kişi, kendisine olan güvensizliği nedeniyle, partnerinin başka bir kişiye ilgi göstermesi veya zaman geçirmesi gibi durumlar karşısında kıskançlık hissedebilir. Bu nedenle, kıskançlık, bir ilişkideki güvensizlik duygusunun bir yansımasıdır.

Gerçek sevgi, güvene dayanır ve birbirine saygı gösteren, dürüst ve açık iletişim kuran, birbirlerinin duygusal ihtiyaçlarına saygı gösteren bir ilişkiyi içerir. Bu nedenle, bir ilişkideki kıskançlık, güvensizlikten kaynaklandığında, sevgiye zarar verebilir ve ilişkiyi zedeleyebilir.

0
    0 Yorumla
  • yeşilbakanadam
    yeşilbakanadam Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 55%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 824 cevap paylaştı.

Güvensizlik, kendine güvensizlik falan

1
    1 Yorumla
    • Ouzben
      Ouzben
      +1 yıl

Kendine güvensizlik de mantıklı geldi hiç o açıdan bakmamıştım

Yorumla
  • Meliissa24
    Meliissa24 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 28
    +1 yıl

Sevgiden başlar , güvensizlikle devam eder. Kısa ve net 😊

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

129

Cevap

80

Cevap

• Sosyetic_SheqiiL u
    Sosyetic_SheqiiL Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 36
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 20,6b cevap paylaştı.

Sevdiği insanı hele ki bu devirde kıskanmayanın sevgisinden şüphe ederim. Bunun güvenle uzaktan yakından alakası yok. Sevgilisi var mı yok mu farketmeksizin yürüyen insanlar var, ne yapacağız geniş geniş oturup “ben sevgilime güveniyorum, kıskanmam” mı diyeceğiz? Sana ait şeyleri paylaşmak istemezsin, doğal olarak kıskanırsın. Seni gördüğünü görmesinler diye, senin duyduğunu duymasınlar, senin onda bildiklerini kimse bilmesin diye. Sevgilin senden başkasını görmüyordur ama karşısındaki insan kötü niyetli olmaya görsün, hoşlanır ve ayırmaya kadar gider.

9
    2 Yorumla
    • MustafaCi
      MustafaCi
      +1 yıl

Sonuna kadar katılıyorum sana. Özellikle bu devirde...

Yorumla
    • Sosyetic_SheqiiL u
      Sosyetic_SheqiiL
      +1 yıl

😌🙏

Yorumla
  • MustiEmre u
    MustiEmre Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 33
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı.

Soruyu geçen sormuştum cevapların yarısı güvensizlikten yarısı da sevmekten şeklinde gelmişti. Bana göre eğer takıntı boyutunda bir kıskançlığı varsa kişinin bu ne sevgiden ne güvensizlikten olur. Bence kişi başlı başına şizofrendir. Ama bunu abartmadan yapan birisi sevgiden yapar.

1
    0 Yorumla
  • AşkıÖldürmek
    AşkıÖldürmek Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 32
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 13,9b cevap paylaştı.

Sevgiden olur insan eşini paylaşmaya açık bir varlık değildir açık ilişki insanlarının ben kesinlikle aşk olarak bağlandığını düşünmüyorum. Özgüven çok ayrı bir şey

1
    0 Yorumla
  • İdentityKa
    İdentityKa Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 38
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.

Kıskanmak ile güvensizliğin hiç bir ortak yanı yoktur.. İnsan sevdiği insanı duygusal anlamda her şeyden sakınabilir ki bu çok doğaldır.. Lakin güvensizlik bambaşka bir boyuttur ve işin içine sorgulamakta girer..

0
    0 Yorumla
  • Hayatİstanbul77 u
    Hayatİstanbul77 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 49
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı.

Dozunda kıskançlık sevgiden, ota b*ka kıskançlık yapan biri güvensizlikten kıskanır.

2
    0 Yorumla
  • Malefiz1313
    Malefiz1313 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 26
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.

ikisinden de doğuyor da abartmamak gerek

0
    0 Yorumla
  • Captain_M
    Captain_M Takip Et
    Yoda Yaş: 46 , eic 91%
    +1 yıl

İlişkide kıskançlık sevgiden olduğu gibi, güvensizlikten de doğabilir. Yani kıskançlığın iyisi ve kötüsü vardır. İyi de olsa dengeli olmak zorundadır, yoksa sevgilinize ilişkiyi zehir edersiniz. Güvensizlikten doğan kıskançlık da farklı durumlardan olabilir. Örneğin, sevgilinizin davranışları güveninizi sarsacak şekildedir, bu yüzden kıskançlığınızı aşırı kışkırtabilir. Ya da karakteriniz olarak genelde güvenemeyen birisinizdir, bu yüzden kıskançlığınızla sevgilinize hayatı zehir edersiniz. Bu durumda psikolojik destek almanızın size ve sevdiklerinize çok büyük faydası olacaktır. Dozunu kaçırmadan kıskanın 😊

0
    0 Yorumla
  • Kardelen236
    Kardelen236 Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 99%
    +1 yıl

Aşırı ruh hastası gibi kıskanmak var bir de dozunda kıskanmak var.
    Gittiği yerden görüntülü aramasını istemek mesela manyaklık. Bu güvensizlikten kaynaklanır.
    Ama işyerindeki beylerle tanışmak istemek güvensizlik değildir. Bu kızın sevgilisi var ona göre yaklaşın demektir. Bu sevgidendir.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

İlişkide kıskançlık, hem sevgiden hem de güvensizlikten doğabilir. İlişkilerde kıskançlık, bazen doğal bir duygudur ve sevginin bir göstergesi olarak düşünülebilir. Ancak, aşırı kıskançlık, güvensizlikten kaynaklanabilir ve ilişkiyi olumsuz etkileyebilir.

Kıskançlık, diğer partnerin dikkatini başka kişilere vermesi, geçmişteki ilişkileri veya geçmişteki davranışları nedeniyle ortaya çıkabilir. Bununla birlikte, aşırı kıskançlık, kişinin kendine olan güven eksikliği veya geçmişteki olumsuz deneyimlerden kaynaklanabilir. Bu durumda, kişi kendisine olan güvensizliği nedeniyle partnerine güvenemeyebilir ve bu da kıskançlık duygusunu tetikleyebilir.

Özetle, ilişkide kıskançlık, hem sevgiden hem de güvensizlikten doğabilir. Ancak, aşırı kıskançlık ilişkiye zarar verebilir ve bu nedenle çiftler arasında açık ve dürüst bir iletişim kurulması, güven oluşturulması ve sağlıklı bir ilişki için çalışılması önemlidir.

0
    0 Yorumla
  • iyikadınkaraborsa
    iyikadınkaraborsa Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 88%
    +1 yıl

Toplumda aşırı sevilme olarak tanımlanan kıskançlık, sağlıksız ve normal olmayan bir duygudur.

Dolayısıyla sevginin bir göstergesi değildir. Kişide sağlıksız bir muhakeme yapısının varlığına, bazen de karşısındaki kişiye duyulan güvensizliğe işarettir.

2
    8 Yorumla
    • AcıHayat35
      AcıHayat35
      +1 yıl

merhaba İlginizi çekermi bilmiyorum:dünyada eşini kıskanmayan tek varlık hayvan domuzdur oda lanetlenmiştir.

Yorumla
    • AcıHayat35
      AcıHayat35
      +1 yıl

Sadece sevdiğimi kıskanırım, sevmediğim için ne kıskanır ne düşünür nede kolumu kıpırdatırım, eğer sevmediğin kişiyi kıskanıyorsan o kötülük ve karakter bozukluğudur.

Yorumla
    • iyikadınkaraborsa
      iyikadınkaraborsa
      +1 yıl

Kadin kiskanirsa ofkelenir kirar doker. Kavga eder bagirir. Korumak ister elinden bisey gelmeyince daha da sinir olur. Karsi daki kizin gozunu korkutmk ister herseyi yapar. Bu yüzden kıskanmayı sevmiyorum. Kb

Yorumla
    • AcıHayat35
      AcıHayat35
      +1 yıl

Ben kıskanmayıda kıskanılmayıda çok severim, dediğiniz bi durumu yaşasam kırıp döktüğünde ona sımsıkı sarılırım çünkü sevgi aşk herşeyin üstesinden gelir, ve kıskanılıyorsam o kişiyi daha çok sever kıskanmaması için elimden gelen herşeyi yaparım ki herkes öyle yapmalı, haksızmıyım?

Yorumla
    • iyikadınkaraborsa
      iyikadınkaraborsa
      +1 yıl

Haklısın canım

Yorumla
    • AcıHayat35
      AcıHayat35
      +1 yıl

Sen haklısın demek olayı bitiriyor keşke karşı çıksaydında bu konuyu masaya yatırsaydık 😂😂

Yorumla
    • iyikadınkaraborsa
      iyikadınkaraborsa
      +1 yıl

Gerek yok bence

Yorumla
    • AcıHayat35
      AcıHayat35
      +1 yıl

Öyle diyosan öyledir ☺️

Yorumla
  • Mahinevberçeste
    Mahinevberçeste Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

Azı sevgiden aşırısı güvensizlikten doğar kimileri sevgilisi arkadaşları'ile gece dışarıya çıksa bunu bir devlet meselesi haline getirir şimdi bu aşırı tepki'nin nedeni sevgi mi? kimse bunun sebebi'nin sevgi olduğunu savunamaz. ister kız olsun ister erkek aşırı kısıtlama'nın nedeni güvensizliktir.

0
    0 Yorumla
  • Elfida277
    Elfida277 Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl

Dozunda olan kıskançlık normal zaten kıskanmayan da sevmiyordur insan eşini bir nebze de olsa kıskanır. sakinir. Fazla açık olmak kıskanıyorum demek benim için sevmiyordur demek gibi biry durum.. fazlaca kıskançlık her konuda bir şeyler arama güvensizliktir kıskançlık değil

0
    0 Yorumla
  • 2022YeşilGözlü03
    2022YeşilGözlü03 Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Kıskançlık bence çeşit çeşittir yani yerine göre kıskançlık tarzına bağlı yani sevende kıskanır ne bileyim ben sevdiğim adami Instagram'da ki takip ettiği kızlardan bile kıskanıyorum sevdiğime güveniyorum ama ona bir tek ben öyle davranabilirin diğer kızların sakız gibi hatsiz terbiyesizce yürümesi hoşuma gitmez 🥺

0
    0 Yorumla
  • tortitotilla
    tortitotilla Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.

Güvensizliktendir.

dakka başı nerede olduğunu sormak, ona niye öyle güldün? demek, o adam sana niye baktı? demenin sevgiyle uzaktan yakından alakası yoktur. Kişi kendine ve yanındakine güveniyorsa bunları sorun etmez. Ediliyorsa bence ruhsal bir problem vardır. Niye yan baktın yüzüne kavga edilen ülkedeyiz.

0
    0 Yorumla
  • Pikauv
    Pikauv Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 30
    +1 yıl

Sevgiden tabii ki. İnsan güvenmediğiyle beraber olmaz, sevmediği birini de niye kıskansın zaten.

3
    1 Yorumla
    • MustafaCi
      MustafaCi
      +1 yıl

İnsan güvenmediğiyle olmaz zaten... Gelde bunu anlat kız arkadaşa

Yorumla
  • -Afroditimsi
    -Afroditimsi Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

Güvensizlikten. Sevgiden diyenlerin çoğu güvenmediğini kabul edemiyor

1
    2 Yorumla
    • Ouzben
      Ouzben
      +1 yıl

Bi tık banada böyle geliyo ama diğer taraftanda bakınca onunda bi kendince mantığı var çözemedim🤷🏻‍♂️

• -Afroditimsi
      -Afroditimsi
      +1 yıl

Ben güvenmediğimi kıskanıyorum şahsen

• kazulet_naciye
    kazulet_naciye Takip Et
    Xper 6 Yaş: 48 , eic 100%
    +1 yıl

Sevdiğinden kıskanır insan, başkalarıyla paylaşmak istemediğinden. Tahammül edemez ancak kıskançlığın bir dozajı olmalı.

3
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Seven kız kıskanır ama erkekler aldatıyor ve artık erkek sevmeme kararı aldım ne kadar güzel olursanız olun erkekler hayat kadını seviyor o tarzı kızları çirkin kızları benden artık erkekleri sevmeyin bıraktım not bırakıyorum eğer bir kız kaniyorsa demeki bir haltlar Dönüyor

0
    0 Yorumla
  • Jeasica
    Jeasica Takip Et
    Guru Yaş: 54 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Valla ben her ikisinide yaşıyorum, bazen sevgimden kıskanıyorum, bazen güveniniz kaybediyorum, kıskanıyorum, kimse azıcık düşünceli olup yazıktır yapmayayım üzmeyeyim demez , kalbimi kira kira gider , artık zevk aldığını düşünüyorum 🤨

1
    0 Yorumla
  • Aydiizm
    Aydiizm Takip Et
    Xper 2 Yaş: 21
    +1 yıl

Kıskançlıkla güvensizliğin arasında ince bir çizgi vardır. Örnek İnsta şifreyi almak kıskançlıq deyildir. Ama sana biri bir şey derse onu kıskanmak kıskançlıktır. Dışarda erkeğe sana bakıyomu diye bakmak kıskançlıktır, ama sana sen bakıyomusuz diye bakmak güvensizlik :)

2
    0 Yorumla
  • merakettimmişte
    merakettimmişte Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl

kıskançlığın güvensizlikle alakası yok bence ben seviyorsam kıskanırım ancak

2
    0 Yorumla
  • ArmTT
    ArmTT Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 69%
    +1 yıl

Kiskanmanin eksilerine odaklanmak yerine artilarina odaklanmak lazım. Artılarının sevgiye ve kaybetmek korkusuna dayanır bence.

Kiskanmamanin hiç bir olumlu artisi yoktur. 2 tarafta rahat bir ilişki yaşar ama kedini değersiz hissedersin

0
    0 Yorumla
  • KaplanBeyyy10
    KaplanBeyyy10 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 343 cevap paylaştı.

Ben kıskanırım sevdiğimi ama asla kısıtlamam, giyimini falan kıskanırım fazla açık olmadığı sürece istediğini giyer. Başka erkeklerle arkadaş knk olabilir tabiki ama onları tahrik edicek şekilde açık giyinemez.

0
    0 Yorumla
  • ftearthatr
    ftearthatr Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl

Güven duygusunun biraz sarsilmasindan da doğabilir yani sevilen kişi gözü dışarda gibi davranirsa, sadakat güvenini veremezse seven kişinin paranoyak olmasina yol açar.
    Güven duygusu birkez bir ilişkide kaybedilerse sonrası hep şüphedir.

0
    0 Yorumla
  • ühüğühüğ
    ühüğühüğ Takip Et
    Bilge Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 334 cevap paylaştı.

normal kıskançlık sevgiden ama aşırıya kaçıp kısıtlamaya hayatını mahvetmeye çalışıyorsa güvensizlikten olur hem karşıdakine hem de kendine güvensizlikten

1
    0 Yorumla
  • amanibi09
    amanibi09 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 23
    +1 yıl

Bence ikisi de değil… sevgi güven dostluk bağlanma sempatik gibi duygular yaratır… fakat güvensizlik ise kendini yeterli görmeme, sevdiğin kişi için çok fazla ilgilenmemek vs… bu ikisi de kıskançlığa yol açmaz ama özgüvensizlik eksikliği gibi kişi üzerinde geçmişte yaşanan travmatik olaylardan dolayı kıskançlık ortaya çıkabilir…..

1
    0 Yorumla
  • Acelyn
    Acelyn Takip Et
    Xper 4 Yaş: 41 , eic 40%
    +1 yıl

Sevgiden geliyor. Hiç kıskanmayan kişi bana soğuk geliyor buzdolabı gibi. Tamam güvenirsin o ayrı ancak birazda olsa kıskanmalı. Aşırı olmadan suçlamadan tatlı kıskançlıklar güzeldir.

1
    0 Yorumla
  • Vazgeçtim__-
    Vazgeçtim__- Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Sevgiden bence ben kıskancım ama güvenmediğimden değil. zaten güvenmesem hayatımda olmaz

1
    0 Yorumla
  • Handenizzzqw
    Handenizzzqw Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 97%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Ben sevgilimi çok kıskanıyorum ama çok da güveniyorum seven kıskanır dostum

1
    0 Yorumla
  • Nickbulamadim91
    Nickbulamadim91 Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 90%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı.

Seven insan kıskanır ben de kıskanç birisiyim

1
    0 Yorumla
  • ozlem_23
    ozlem_23 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 22
    +1 yıl

Kişiye göre değişir ama güven vermeyen bı insanlada olma boş ver canını sıkmak tan başka bisiy yapmazsın yıpratır insanı

1
    2 Yorumla
    • Ouzben
      Ouzben
      +1 yıl

Kesinlikle güvenmediğin insanla zaten baştan olmamalı

Yorumla
    • ozlem_23
      ozlem_23
      +1 yıl

İşte insan cellatına aşık oluyo

Yorumla
  • Fast_man
    Fast_man Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

güvensizlik bence. Ben partnerime güveniyorsam neden kiskanayim ki

1
    0 Yorumla
  • Userleruzer
    Userleruzer Takip Et
    Xper 3 Yaş: 21
    +1 yıl

Kişiden kişiye değişir, yapı meselesi tamamen. Kıskanmak bana göre çok normal mesela özellikle akrep burcu biri olarak söylüyorum ki ister istemez bazen kuzenlerinide kıskanıyorum. Bazi arkadaşlarım var hiçbir şekilde kıskanmiyorlar yaparsa kendisi bilir ben yoluma bakarım kafasindalar. Dediğim gibi tamamen yapı meselesi.

0
    0 Yorumla
  • Lily98
    Lily98 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 25
    +1 yıl

Çok hafif kıskançlıklar sevgidendir. Kısıtlayıcı olmayan kıskançlıklar ama bu kıskançlık ilerledikçe ne sevgidendir ne de karşındakine güvensizlikten. Kişinin kendi özgüvensizliğidir. Sıkarak baskılayarak sizi tutmaya çalışırlar. Aldatacak olana ne yaparsanız yapın olmaz. Gereksiz kıskançlığın bir anlamı yok bence.

0
    0 Yorumla
  • Siyahkadife
    Siyahkadife Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.

Güvensizlikle alakası yok. Kadın dediğin hep dikkat çeker. Sevgilisi kadınını kıskanmıyorsa yeteri kadar sevmiyordur. Seven deli gibi kıskanır. Bu erkek içinde geçerli.

0
    0 Yorumla
  • tazehala
    tazehala Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

Kesinlikle güvensizlikten hatta karşındakine de değil kendine olan güvensizliğinden. Ergenlik aşklarını demiyorum tabiki ama iki yetişkin insan kendinin ve karşısındakinin sınırlarını tabiki bilir ve bunlara gerekli özeni gösterebilme. Gel gör ki çoğu zaman böyle olmuyor.

0
    0 Yorumla
  • Solmuş_kalp
    Solmuş_kalp Takip Et
    Xper 3 Yaş: 23
    +1 yıl

kesin olarak sevgiden doğan bişeydir güvensizlikten kıskançlık doğan bi insan görmedim şu an tam olarak eğer sevgilinizi pazarlamıyorsanız zaten onun sizin için ne kadar özel ve değerli olduğunu siz biliyorsunuz

örnek verecek olursak: sevgilisini kimselerle konuşturmayan bi insan düşünürseniz onu başka kızlarla/erkeklerle görmek sizi yeterince kıskandıracaktır ki buda sahiplenmek demek çok sayıda insanın gösterdiği çok özel bi davranış gibi görüyorum bunu.

0
    0 Yorumla
  • Dazzle_
    Dazzle_ Takip Et
    Yoda Yaş: 22 , eic 96%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.

Sevgiden doğar. Ama bu tatlı tatlı kıskançlıklar olmalı. Dozu önemli. Kısıtlamak ile karıştırılmamalı. İnsan sevdiğini kıskanır , gözünden sakınır. Kıskanılmak güzeldir ama abartılmadigi sürece.

0
    0 Yorumla
  • Özgediyebilirsin
    Özgediyebilirsin Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

Abi seven insan elbette kıskanır. Ama güzel kıskanır, sevgisi kadar güzeldir kıskanmasıda ama bi ölçüsü vardır yani. Günümüz kızları ve erkekleri bu konuyu ayırt edemiyor. Arkadaşlar siz kıskanmıyorsunuz, siz kısıtlıyorsunuz sonra da adını çevreye güvenmiyorum koyuyorsunuz. Biraz kendinize gelin ya

0
    0 Yorumla
  • Absürttbirisi
    Absürttbirisi Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Ben kıskanmam, soğurum. Mesela görüşmesini istemediğim bir arkadaşı var diyelim, belli ki iyi biri değil. Ona bunu belli ettiğimde o bunu normal karşılayıp devam ederse, o ilişki benim için biter.

0
    0 Yorumla
  • Rdvn-krtbs
    Rdvn-krtbs Takip Et
    Xper 2 Yaş: 27
    +1 yıl

Doğrusunu söylemek gerekirse hem sevgiden hemde güvensizlikten olur. İnsan sevdiğini başka gözlerden sakınır. Kimsenin görmesini istemez bunun için yapar. Diğer taraftan güvensizlik olayında ise insanlar karşı taraf güven duymadığı için onun da yapabileceğini düşündüğü için kısıtlama yaparak buna kıskançlık diyenlerde var. Yani bence kıskançlık hem sevgiden hemde güvensizlikten doğar

0
    0 Yorumla
  • Kırıkkahveçekirdeği
    Kırıkkahveçekirdeği Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Güvensizlikten doğduğunu asla düşünmüyorum, değer verdiğin birini sakınırsın sadece ve kıskanırsında. Aşırı uç kıskançlıklardan bahsetmiyorum, dozunda olanından...

0
    0 Yorumla
  • Deliruhlu
    Deliruhlu Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 44%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 612 cevap paylaştı.

Tatlı tatlı kısıtlamadan engellemeden kıskanmak olabilir bu sevgiden olur ama kısıtlayıp karışırsan veya kontrol etmeye çalışırsan bu güvensizliktir.

0
    0 Yorumla
  • CarelerCaresizzz
    CarelerCaresizzz Takip Et
    Bilge Yaş: 35 , eic 96%
    +1 yıl

Çok seversen kıskanırsın.
    Güvensizlikte var tabi ama kaybetme korkunuzu bir yenin. Baskı zararı getirir. Mesela artık sessizleri oynamak güzeli. Sen üste gittikce kaybediyorsun. :)

0
    0 Yorumla
  • Golden_0
    Golden_0 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Şöyle düşünelim bir kız ona beğenerek süzerek bakıyor e ben kıskanırım sinirlenirim ne bakıyorsun yani e bu güvensizlik drğil ki sadık değilse güvensiz ise işim olmaz sevgilim de olmazdı

0
    0 Yorumla
  • Buz_Yanığı33
    Buz_Yanığı33 Takip Et
    Bilge Yaş: 25 , eic 98%
    +1 yıl

Sevgiden Bebeyim
    Kıskançlık Benim İçin Çok Önenli
    Bi Kadın Veya Erkek Seni Kıskanmıyorsa

Sevmiyor Demek

0
    0 Yorumla
  • Mickywomen
    Mickywomen Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 99%
    +1 yıl

Sahiplenme duygusu sanırım biraz. Dozundaysa sorun yok. Dozunda değilse orada bir psikolojik vaka var demektir.

0
    0 Yorumla
  • Besara
    Besara Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 90%
    +1 yıl

Dozunda olursa sevgi, takıntı boyutunda olursa aşırı güvensizlik ve karşı taraftan daha çok kendine güvensizliktir.

0
    0 Yorumla
  • Edameda06
    Edameda06 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 64%
    +1 yıl

Dozunda olursa sevgiden tabi ki. Ama artık psikopat derecesinde kıskançlık oluyorsa ya güvensizlikten ya da psikolojik sorunlardan ileri gelir.

0
    0 Yorumla
  • Yaso9597
    Yaso9597 Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 32%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 655 cevap paylaştı.

ilişki de kıskançlık sevgidendir, çünkü seven kıskanır. ama aşırı kıskançlık varsa bu hastalığa yol açar.

0
    0 Yorumla
  • Üşüyenbuz
    Üşüyenbuz Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 92%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.

Bi insanın en özeli sevdiği insandır ve onu asla hickimse ile paylaşmak istemez , sevdiğim insan başkasıyla niye el ele olsun

0
    0 Yorumla
  • AliceMixfield
    AliceMixfield Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.

Seven sevdiğini kıskanıp başkalarıyla paylaşmak istemez. Eğer öncesinde bir güven kırma durumu yaşanmadıysa bu sevgidendir

0
    0 Yorumla
  • efkarlikiz19
    efkarlikiz19 Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 65%
    +1 yıl

İkisinden de doğabilir ama, bu kıskançlık meselesini böyle kalıplara sokmaya gerek yok insan kör kötük aşık olfuğu kişiyi kıskanır ulan, vessalam

0
    0 Yorumla
  • Angell20
    Angell20 Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 98%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 399 cevap paylaştı.

Aşırı kıskançlık güvensizliktendir diye düşünüyorum ama tabiki küçük ufak tefek tatlı kıskançlıklar sevgidendir:)

0
    0 Yorumla
  • khaixx
    khaixx Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Kıskançlık sevgi, değer ve sahiplenildiğinin bir göstergesidir ama hastalık derecesinde kıskançlık güven probleminden başka bir şey değil.

0
    0 Yorumla
  • aichaa
    aichaa Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Aslında ikisi de oluyor bazı insanlar çok kıskanç ve paylaşmayı sevmiyor bazıları güvenmiyor o yüzden değişir o yüzden

0
    0 Yorumla
  • _candan
    _candan Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Kıskançlık sevgidendir. Ben sevince alıp saklayasım geliyor bi ben göreyim bi ben seveyim 🤭. Buna sevgisizlik diyeni anlamam.

0
    0 Yorumla
  • masalimge
    masalimge Takip Et
    Bilge Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 444 cevap paylaştı.

Fazla sevgiden de olur güvenmiyorda fazla sıkarsan da gideceği varsa gider serbest bırakırsanda orta yolu bulcan

0
    0 Yorumla
  • XAmigdalax
    XAmigdalax Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 97%
    +1 yıl

Kıskançlığın ana nedeni, kıskanan kişinin özgüven eksikliği ya da partnerini mal edinme duygusunu sevgi zannetmesidir.

0
    0 Yorumla
  • Şeriffe
    Şeriffe Takip Et
    Guru Yaş: 21 , eic 99%
    +1 yıl

Bence sevgi paylaşmak istemiyor 🙃
    Sevdiğim kişiyi kıskanırım onun dışında kıskanç değilim 🙂

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (149)
Devamını Gör(194)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > İlişkide kıskançlık sevgiden mi, güvensizlikten mi doğar?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

İlişkilerde kıskançlık, sevgiden midir yoksa güvensizlikten midir? 32 cevap verildi
İlişkilerde kıskançlık güvensizlikten mi kaynaklı yoksa çok sevmekten mi? 7 cevap verildi
İlişkilerdeki kıskançlığın sebebi sevgi midir yoksa güvensizlik mi? 163 cevap verildi
Kıskançlık sevgiden mi yoksa güvensizlikten mi kaynaklanır? 69 cevap verildi
Fazla kıskançlık sevgiden mi olur güvensizlikten mi? 7 cevap verildi
Kıskançlığın temelinde sevgi mi yoksa güvensizlik mi vardır? 12 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Annenizi mi çok seviyorsunuz babanızı mı? Peki en sevdiğiniz renk ne?
  • Çayımız da çöp çıkınca misafir gelirdi. süzgeçler de engel oldular eğlencemize off offf🙃🫤?
  • Sabahları kahve içmeden başlayamayan insan prenses midir?
  • Yeri dolmayan biri oldu mu hayatınızda?
  • Sevdiğini zorbalar mısın?
  • Flörtünüz ilk buluşmaya gelmediyse ne düşünürsünüz, ne hissedersiniz?
  • Hiç Hot Dog yediniz mi, tadı nasıldı?
  • Hayatta "İyi ki yapmışım!" dediklerin mi çok, yoksa "Ne yaptım ben!" dedilerin mi?
  • Birine verdiğin değerin ayarı yanlış olursa, seni vezir mi eder yoksa rezil mi eder?
  • Hoşlandığın birinden ışık hızıyla soğur musun?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨