+1 yılKadın ve erkek kıskançlığının niteliği farklıdır. Erkekler evrim süreçlerinde kadını kendi nesillerini sürdürebilmek için kullanmışlardır. Erkek, bir kadının rahmine sahip olmak ve sadece kendi spermlerini oraya bırakarak yeni nesiller üretme iç güdüsüne sahiptir. Burada dikkat edilecek olan kelime ise konumuzla ilgili "sadece" dir. Sadece kendi spermlerinin o rahmin içinde bulunmasıyla kendi neslinin yürümesini garanti edebilir. Hatta erkek cinsel organı penis başının görevide, kendisinden önce rahim içerisinde kalan yabancı spermleri, git gel yaparak vakumlayıp dışarı atmaktır. Seks esnasında yaptığı "git-gel" hareketinin nedenide tamda budur. Bu "git-gel" sayesinde içerideki yabancı spermleri dışarı çıkararak kendininkiler için tertemiz bir alan oluşturmaktır.
Erkelerin nesillerini sürdürebülme kaygısının içgüdüsel temelleri evrilerek modern insana erkek kıskançlığı olarak yansır. Erkek için kıskançlık, kadını olarak tanımladığı insanın rahminde farklı bir kişinin sperminin olması riskinden ileri gelir. Sevgilisi olan bir kadın başka bir erkekle iletişim kurduğunda önemli olan o erkekle seks yapıp yapmadığıdır. Ya da o erkekle seks yapma ihtimalidir. O nedenledir ki sevgilisini başka erkekle gören bir erkek için seks yapma ihtimali ortaya çıktığından affetme çoğunlukta sözkonusu olamamaktadır.
Kadınlar ise evrimsel süreçlerinde güvenli bir ortamda yuva kurma, çocuk doğurma ve o çocuğu emzirme, büyütme içgüdülerine sahiptir. Kadınlarda ise anahtar kelime "güvenilir ortam" dır. Çocuklarını büyütebilmesi için erkeğin ona sağladığı güven ortamında olması gerekir. Erkeğin fiziksel gücü onu dışarıdan gelecek tehditlere karşı koruyacak ve kadın bu güvenli ortamda aile kuracaktır. Günümüzde ise kadın kıskançlığı bu içgüdüsel temeller üzerinde evrilmiştir. Erkeğini başka bir kadınla gören kadın, erkeğinin o kadınla yaptığı/ yapacağı seksi erkeğinin ona geri döneceğinden eminse çok kafasına takmaz. Çoğunlukta affeder. Başka kadınla yaptığı seks değil, erkeği kaybetme korkusunun yarattığı kıskançlığa sahiptir. Erkeğin yarattığı güven ortamını kaybetme korkusu kadında kıskançlık olarak belirir.
Erkek kıskançlığında kadın rahmi önemliyken, kadın kıskançlığında güvence sorunsalı ön plandadır.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 261,8b cevap paylaştı.
u +1 yılİlişkilerdeki kıskançlığın hem sevgi hem de güvensizlikten kaynaklanabileceğine inanıyorum.
Sevgiden kaynaklanan kıskançlık, partnerimizi kaybetme korkusundan kaynaklanır. Partnerimizi seviyorsak, onun başkalarıyla ilgilendiğini gördüğümüzde kendimizi tehdit altında hissedebiliriz. Bu, partnerimizin bize olan sevgisini kaybetmekten veya onun ilgisini başka birine kaptırmaktan korktuğumuz için olabilir.
Güvensizlikten kaynaklanan kıskançlık, partnerimize olan güven eksikliğinden kaynaklanır. Partnerimize güvenmiyorsak, onun başkalarına ilgi duyduğunu veya bizi aldatabileceğini düşünmeye daha yatkın olabiliriz. Bu, geçmişte aldatma veya ihanet gibi olumsuz deneyimler yaşamamızdan kaynaklanabilir.
İlişkilerdeki kıskançlığın kesin bir nedeni yoktur. Her durumda farklı faktörler rol oynayabilir. Ancak, sevgi ve güvensizlik, kıskançlığın en yaygın nedenleri arasındadır.
Sevgiden kaynaklanan kıskançlığı azaltmak için:
Partnerinizle açık ve dürüst bir şekilde iletişim kurun. Onunla duygularınız hakkında konuşun ve ondan güven duymanızı sağlayacak şeyler yapmasını isteyin.
Partnerinize olan sevginizi ve bağlılığınızı gösterin. Onu ne kadar sevdiğinizi ve onunla birlikte olmak istediğinizi ona hissettirin.
Güvensizlikten kaynaklanan kıskançlığı azaltmak için:Partnerinize güvenmeyi öğrenin. Onu geçmişteki davranışlarıyla yargılamayın ve ona karşı şüpheci olmayın.
Partnerinizin sizi sevdiğini ve ona sadık olduğunu hatırlatın. Kendinize olan güveninizi artırmaya çalışın.
Kıskançlık, ilişkilerde yaygın bir duygudur. Ancak, kıskançlık kontrolden çıkarsa ve ilişkinizi olumsuz etkilemeye başlarsa, profesyonel yardım almanız gerekebilir.00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kurtlar Vadisi Operasyonu bitmiştir 😎 (Güvendiğimiz günler eskide kaldı)
11 Yorumla- +1 yıl
Hemde çokkk eskide kaldı
+1 yılBence sevgidir
15 Yorumla- +1 yıl
Bencede.. Teşekkürler 🙏🥀
- +1 yıl
Rica ederim 🙏😀
- +1 yıl
🙏😊
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim 😄😇
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim 🙏🥀
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
65Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, aşırı kıskançlık bence ilişkilere çok zarar veriyor. Sürekli kıskanıp durmakla hayat geçmez, karşınızdakine güvenmeniz de gerekiyor. Kontrollü kıskançlık iyidir ama öbür türlüsü çok kötü gerçekten. Kimse kimseye bunu yoğun bir şekilde yapmasın. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılParanoya seviyesinde bir kıskançlık ise altında güvensizlik yatıyordur aksi halde sevgiden kaynaklanmaktadır.. Her insan sevdiği insanı kıskanır..
10 Yorumla İlişkilerdeki kıskançlık duygusu, genellikle karmaşık bir karışımın sonucudur ve sevgi ile güvensizlik arasındaki ilişki kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Birçok insan, partnerini sevgi dolu bir şekilde bağladığı için, onu kaybetme korkusu nedeniyle zaman zaman kıskançlık hissi yaşar. Bu, ilişkideki duygusal bağın bir ifadesi olarak ortaya çıkabilir. Ancak kıskançlık aynı zamanda güvensizlik kaynaklı olabilir. Bir kişi, kendine veya ilişkisine olan güvensizlik hisleri yüzünden partnerinin sadakatine şüpheyle yaklaşabilir. Bu durumda, kıskançlık, partnerin başka birine ilgi gösterdiğinden veya ilişkiyi sonlandırabileceğinden endişelenmekten kaynaklanabilir. Her iki durumda da, sağlıklı bir ilişki için önemli olan, kıskançlık duygularının nasıl yönetileceğini ve iletişim yoluyla çözülebileceğini anlamaktır. Bu, çiftler arasında daha güçlü bir bağ kurmalarına yardımcı olabilir.
20 Yorumla
+1 yılBu değişkenlik gösterebilen bir şeydir bence.
Kimileri gerçekten çok sever ve bu kıskançlığın sebebi sevgidir. Çünkü onun gülüşünü başka kimseler görmesin, kendisine kalsın ister. Sadece ona hep gülsün ve sadece ona özel olsun ister.
Kimileri de gerçekten çok sever, fakat karşısındakine sıfır güveni vardır. Sürekli kendisini bırakıp gideceğinden korkar. Sürekli kendisini aldatır mı, ya bir gün bana olan sevgisi biter mi, ya benden bıkar mı gibi sorular kafasında yer alıyor. Bu da kıskançlığa ve o kişinin her şeyden şüphe etmesine neden olur.
Yani güvenle, sevginin arasında çok ince bir çizgi var.20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKıskançlık ile sakınmayı karıştırmayın..
Kıskançlık, haset etmektir.. Onda şu var bende niye yok demektir..
İnsan sevdiğini niye kıskansın ki?
Ama ben sevdiğimi sakınırım.. Onun aklına gelmeyecek, tahmin edemeyeceği tehlikeyi ben sezersem sakınırım.. Tedbirli değilse, uyarırım.. Çünkü ona bir şey olsun istemem..
Ormanda zıplayan, şımaran yavru ceylan gibi etrafındaki çakalları, tehlikeyi göremeyebilir.. Onun görmediğini ben görürüm.. Hissederim..
Onu koruyup kollamak da benim vazifem.. Sevene otomatik olarak yüklenir.. Bundan rahatsız olana da kapı orada, ormandaki çakallarla hayatta başarılar dilerim kendisine..
10 Yorumla
+1 yılKıskançlık doğal bir duygu. Bunu yetersizlik ve özgüvensizlik olarak nitelemek aşırı saçma. Ben seviyorsam tabiki uçan kuştan kıskanmam ama gereksiz hal ve yakınlıklar rahatsız eder. Güveniyorum diye de gidip bir kızla mıç mıç olmasına tahammül edecek değilim. Evet belki fazlası kişinin hem kendine hem karşıdakine duyduğu güvensizlik olabilir ama buna aşırı kıskançlık demeliyiz basit kıskançlık değil.
20 Yorumla
+1 yılValla kimseyi bilmem benimki tamamen sevgiden. Çünkü ben sadece sevgilimi değil samimi olduğum yakın arkadaşımı da paylaşamam. Ablamı bile paylaşamam. Çünkü sadece benim ablam ve sadece benimle o kadar samimi olabilir. Sadece öz ablam olmak zorunda da değil abla dediğim abla-kardeş samimiyetini paylaştığım biri. Buna anne, öğretmen, abi vs bunlar da çok rahat eklenebilir bu arada. Belki de babamın ve annemin terkederken bende yarattığı kolay vazgeçilebilir biriymişim hissiyatı ve özgüven eksikliğinden de olabilir, tam emin değilim.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılBirden fazla bence koşul var.
Ancak 2 türlü kıskançlık var bence.
1. si "seni kıskanıyorum çünkü sendeki bir özellik bende yok ama bu kıskançlık değil hayranlık işte bu sana aşık olmamı sevgi beslememi sağlıyor"
2. si" benim ozguven sorunum veya etrafımızda ilişkimize dair güven sorunlarımız var bunları çözemediğimiz için kıskanıyorum seni"10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılOna kendimden daha çok güvenirim, gözlerindeki o sevgiyle bi anlık gaflete düşmez bilirim, ilişkimizde bi sorun ya da bende gördüğü bi eksik varsa bunu başkasıyla doldurmaya çalışmaz. Ama yine de çok kıskanırım çünkü sadece benim ❤️ @cilgin-haritaci ❤️❤️
11 Yorumla- +1 yıl
Sadece seninimmmm ❤️❤️❤️ ve sende gördüğüm bi eksik olmaz asla bitanemm... Herseyimi tamamlayan prensesimsin sen benim ❤️❤️❤️
- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılİlişkinin başlarında elemanı iyi tanımadığın için kıskançlık yaşanabilir. Zaten zamanla kime yılışık kime ciddileştiğini, toplum içi hareketlerini gördükçe sevgilini tanırsın ve eskisi gibi kıskanmazsın. Bir kere şunla konuşma demiştim. şu an pişmanım halbuki Adil Yıldırımın dediği gibi adam benim avucumda, etraftaki şıklık anca adamımla gülüşür. Ha adamın gidesi varsa zaten gider büyük kayıp olmaz. Niye kendimi üzdüysem ona yanarım 😂
10 Yorumla
+1 yılGüvensizlik diye bir şey olamaz. Bi ilişki içerisindeysen güvenmek zorundasındır bi kıskançlığın sebebi güvensizlik ise o bi ilişki değildir. Güvenmediğin biri ile sevgili olmazsın sonuç olarak. Karşıdaki kişi diğer erkeklerin/kızların düşüncelerini bildiği için ve sen bilmediğin için kıskanıyor olabilir. İlişkideki kıskançlık kesinlikle güvensizlik değildir, olmamalı
12 Yorumla- +1 yıl
Her ilişkiye güvendiğin için başlamazsın. İlişkiye başlamak için başkaca yeterli sebepler olabilir ama güven bunlardan biri olmayabilir henüz. İlişki içinde diye kimse kimseye güvenmek zorunda değil. Ben yıllar önce en güvendiğim ilişkimde, iş sebebiyle 2 günlüğüne şehir dışına çıkmam gerekiyor diye öpüp koklaşıp evden çıktım. 3 saat sonra sürpriz yapmak için geri döndüğümde başka adamla yatakta bastım.
- +1 yıl
Aldatmamak ayrı bir şey. Benim demek istediğim şey güvenmediğin biri ile bi ilişki yürümez zaten. Sürekli kıskançlık olur, sürekli sorgularsın (kimle gideceksin bozamam kimler olacak vs) hep bi anlam ararsın güvenmediğin için ve bi zaman sonra çekilmez hale gelir. Bunu demek istiyorum. elbette güvendiğimiz kişiler de maalesef aldatabiliyor bu ayrı bi konu
ablalar bacılar bunu kabul etmesede, sevgi ile kıskançlık paranın iki yüzü gibidir. biri varsa diyeri olmak zorunda, biri yoksa diğeri olamaz. sevginin yansımasıdır kıskanmak.
14 Yorumla- +1 yıl
Boşuna dememişler kıskanmak aşkın kanununda var.. Gerçek seven kalbi bu duygu sarar
- +1 yıl
Haklısın.. 🙏teşekkürler 🥀
Gizli Üye(36-45)+1 yılIkisinin arası bence. Insan sevdiğini tabiki kıskanır başkalarından kendinin onda gördügünü baskası görür diye düşünür. Ama kısıtlama varsa işin içinde bu güvensizliğe girer. Seven insan kıskanır elinde olmaz ama iş kısıtlamata giderse bu karşısındakine de kendine de yeterince güvenmediğin anlamına gelir.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Aşırısı güvensizlikten birde çok sevgide bunaltıcı olur dozunda iyidir
10 Yorumla
+1 yılSevgidir. Kıskançlık içgüdüseldir ve ilişki de ortaya çıkar. Kıskançlığı güvensizlige yoran kişiler güven vermeyen kişilerdir çünkü rahat takılamazlar
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler 🙏🥀
+1 yılTatlı kıskançlıklar sevgidendir. Kusura bakmayın ama işin tadını çıkarıyorsa sizinle kavga ediyorsa ortalığı karıştırıp sizi krizlerw sokuyorsa bu sevgi değil güvensizlik ve hastalıktır. Kaçın uzaklaşın
10 Yorumla
+1 yılİkiside ne kadar güvensende karşılık vermeyeceğine inansan da birisinin yaklaşması yürümesi yüzsüz yüzsüz arsız arsız sinir bozucu durum olur sürekli kötü seneryolar döner kafanda
21 Yorumla- +1 yıl
Kıskançlık kaybetme korkusudur bir yönden de
+1 yılİnsan önce sever
Sonra güvenmek ister
Allah tan başkasına
Güvenirse eğer
Bir şüphe yener
Bir güven
Şüphesiz Allah
Kendine güvenenleri Sever.
Şüphe iyi ya da kötü duyguların sahibini yanıltmaz şüphe kaybetmek demektir
Givensizlk mezara kadarar devamdır10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 508 cevap paylaştı.
+1 yılİkiside var. Ben güveniyorum çok güveniyorum diğer tüm erkeklerden daha çok güvenilir birisi ama yine de kıskanıyorum çünkü alımlı güzel kızlar var ve gözü değse kendimi kötü hissediyorum.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılDozuna göre değişir. Mantıklı bir sebebi varsa sevgidendir ama gereksiz ve abartılıysa bir de üstüne " dediğimi yapmazsan şöyle olur " diyerek tehdit eden bir tipse güvensizlik ve özgüvensizliktir.
10 Yorumla Güvensizlik hem kendine hem karşı tarafa. Kendine. güveni yoksa insanın değersizlik duygusundan dolayı kıskançlık dozunu üst seviyede yaşıyor kendimden biliyorum. Eşimin bana yaşattığı güvensizliklerde tetikledi maalesef ki son aşamada kıskançlık tavan. Çok sevgiylede alakası yok ha kıskançlığın bunuda bilin.
10 YorumlaÖncelikle dinimizde bile yani müslümansan tabi her neyse dinimizde bile eşini kıskanmak sevaptır yani ilişkide karşı tarafı kıskanıyorsan bu sevgidir diye düşünüyorum ama şöyle bir şey de var bazen kiskandigimizi zannederiz ama kıskanmayiz benim düşüncem bu
10 YorumlaBana göre ilişkide kıskançlığın sebebi hem partnerine güvenmeme hem de çevreye güvenmeme. Bunun sevgi ile alakâsi olmadığını düşünüyorum çünkü mesela kız arkadaşının dış görünüşü ile ilgili bişeyi kısıtlarsın bu güvensizlik ayrıca özgüven eksikliğini de beraberinde getiriyor ama seviyosan onu herşeyiyle sevmen ve kararlarına da saygı duymak gerekir.
10 Yorumla
+1 yılBence kişiye göre değişir ya bazılarının kıskançlığı normal dozdadır olduğu kadarıyla ama bazıları psikopatça kıskanır ve bence güvenle ilgili değil eğer ben partnerime güvenmiyorsam veya o bana güvenmiyorsa ilişki biter.. ilişkide güven çok önemli çünkü
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAşırı kıskançlık= güvensizliktir.
Ama tatlı kıskançlık = sevgidir…40 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılKıskanmak kıskanılmak çok güzel bir duygudur aslında , ama herşeyin fazlası zarardır çok aşırı kıskançlık özgüven eksikliğinden kaynaklanır
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 446 cevap paylaştı. Kıskançlık güvenle alakalı bir şey değil bence insan sevdiğimi kıskanıyor bence çok aşırı abartmama şartıyla ama güzel
10 Yorumla
+1 yılBen ilk başlarda çok kıskanıyorum sorguluyorum sonrasında ilişki biraz oturunca salıyorum güveniyorum
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı. Sevgiden gelen kıskançlık tatlı olur acısı güvensizlikten ve insan kendi yaptığı şeyi başkası da yapar diye düşünür...
10 Yorumla
+1 yılHem sevdiğinden hem de tam güvenmediğinden (ama bir kısmı da kendine güvensizlik). Kendini yeterli görememe
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Bazen kendinden bile sakinirsin bazen bariz güvensizliktir, emin olamamaktir..
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılAşırı kıskançlık hastalık sebebi.
Takıntı ve güvensizlik hastalığı20 Yorumla Kendine güvensizlik bu karşıya değil aslında
20 YorumlaGüven anam sevgi diyen de de güven sorunu var...
10 YorumlaAşırıya kaçıldığında güvensizlik kararında yapıldığında sevgidir
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Canlı varlıklar dan eşlerini kıskanmayan çok az çıkar.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılYaptığın beni rahatsız etti demektir. Nettir ve açıktır.
10 Yorumla Güvensizlikten kıskançlıktan sevmek için kıskanmaya fırsat kalmıyor
10 Yorumla
+1 yılGüvensizlik değildir kıskançlık çoğu insanda yapmacık bir roldür 👍🏻
10 Yorumla
+1 yılGüveniyorum ama sevgiden kaynaklı olduğunu düşünüyorum kıskançlığın
10 YorumlaBenimse kıskanırım göz dikenin de gözünü çıkarırım🤔 bana ait olduğunu bildiğim biriyse eğer
10 Yorumla
+1 yılgereğinden fazla kıskananlar hem kendine hem de karşısındakine güvenemeyenlerdir :D
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılkıskançlığın dozu kaçıyorsa güvensizliktir,
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 603 cevap paylaştı. Kıskançlık olmalı ama abartmadan.. aski güvensizlik belirtisidir!
10 Yorumla
+1 yılbenim kıskançlığım sevgiden ileri geliyor diğerlerini bilmem
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılİkisi de olabilir ama dah çok güvensizlik gibi
10 Yorumla
+1 yılKıskançlık normal seviyede ise sevgi, abartı ise özgüvensizlik.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBazen sevgi bazen güvensizlik, değişir bu ilişkiden ilişkiye
10 Yorumla
+1 yılBana göre kıskançlık, Değer ve önemsenmişlik hissidir
10 Yorumla
+1 yılSevgiden olduğunu düşünüyorum sahiplenme duygusu oluyor bende
10 Yorumla
+1 yılBence güvensizlik. Ya kendine, ya karşındakine, ya da üçüncü şahıslara.
10 Yorumla
+1 yılGüvensizlik güvenmemek ve kıskanmak bu iki tepkinin arasında dağlar kadar fark var ve aşırı kıskançlık kıskançlık değil güvensizliktir ben kıskandiğim adamla tartışmam kavga etmem güvenmediğim adamla kavga ederim o üçüncü şahıslar konusunda.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 675 cevap paylaştı. Evliliğin ilk dönemlerinde güvensizlik daha sonraları kıskançlığa dönüşür.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır sevdiğimdendir. Ve sevgilimde olsa gözüm kapalı güvenmem kimseye. Kıskanırım elbette kimseyle paylaşmak istemem
10 Yorumla
+1 yılBu kişiden kişiye değişir kimi insan güvenmediği için belli şeylerden kıskanır kimiside çok sevgiden illa bi insan olmasına bakmadan fazla değer verdiği bir hayvanı bile annesini babasını bile kıskanır
10 YorumlaGüvensizlikle kıskançlık arasında dağlar kadar fark var haber vermek ile hesap vermek gibi düşünün ayni sey gibi görünsede çok farklı şeyler güvensizlik insani sorgulamaya iter suphe uyandirir kiskanclik merak uyandirir karıştırmayalım bunları
10 YorumlaYerine göre güvensizlik yerine göre sevgiden ama insan sevgiden emin olduktan sonra da aklında artık geç yazmış nereye gitmiş bilmem ne yapmış tarzı şeyler gelmez
10 YorumlaBence insan sevmediği birini kıskanmaz, kıskanmak ama aşırıya kaçmadan kıskanmak sevgidir, ilerisi ise hastalıktır herşeyin fazlası zarar
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 29,2b cevap paylaştı.
+1 yıleğer aşırıysa kendi nane yiyordur ve güvensizliktir bu kişiye göre değişir.
10 Yorumla Bence kesin ve net yoğun bir kıskançlık varsa güven sorunu vardır ancak tatlı kıskançlıklar sevgi gösterisidir bence
10 Yorumla- Devamını Gör (99)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat