İlişkilerde kıskançlık güvensizlikten mi kaynaklı olur sevmekten mi?
Güvensizlikten
Çok sevmekten
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

İlişkilerde kıskançlık güvensizlikten mi kaynaklı olur sevmekten mi?
İlişkilerde kıskançlık, hem güvensizlikten hem de çok sevmekten kaynaklanabilir. Güvensizlikten kaynaklanan kıskançlık, kişinin partnerinin başkalarına karşı ilgisi veya yakınlığı konusunda endişe duymasından kaynaklanır. Bu tür kıskançlık, kişinin kendi değerini ve yeterliliğini sorgulamasından kaynaklanabilir. Çok sevmekten kaynaklanan kıskançlık, kişinin partnerini kaybetme korkusundan kaynaklanır. Bu tür kıskançlık, kişinin partnerine olan sevgisinin ve bağlılığının bir göstergesi olabilir. Ancak, kıskançlık her zaman olumsuz bir duygu değildir. Küçük dozlarda kıskançlık, ilişkinin canlı kalmasına ve partnerin ilgisini canlı tutmasına yardımcı olabilir. Ancak, aşırı kıskançlık, ilişkinin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. İlişkide kıskançlık yaşayan kişilerin, bu duygunun kaynağını anlamaları ve bu duyguyla başa çıkmak için sağlıklı bir yol bulmaları önemlidir. Kıskançlığınızın kaynağını anlamaya çalışın. Kıskançlık duygularınızın güvensizlikten mi yoksa çok sevmekten mi kaynaklandığını anlamak, bu duyguyla başa çıkmanıza yardımcı olabilir.
Kendinize güvenin. Kendinize olan güveniniz arttıkça, partnerinizi kaybetme korkusu da azalacaktır.
Cevap
4Cevap
Guvensizlikten kaynaklı. Kiskanmanin bir dozu var o dozu asarsan guvensizlik vardır.
Aynen ama bazi kıskançlıklar ya çok sevmekten kaynaklı olur ya da güvensizlikten olur diye düşünüyorum ben. Eğer aşırı şekilde var ise güvensizlikten dolayı olabilir.
Kıskançlık iç güdüseldir. Güvenle alakası yoktur. Bunu güvene vurgulayanlar rahat takılmak için bahane adına kullanıyor
Fazlası güvensizliğe girer
guvensizlik
Aynen bende aynı fikirdeyim. Aşırı derecede kıskançlık var ise kesinlikle güvensizlikten kaynaklı diye düşünüyorum. Normal bir seviyede ise eğer sevmekten kaynaklı olabilir.
seni yerim
Çok sevmekten
Aynen genelde çok seçen insanlarda sevdiğini çok kıskanır. Ama aşırı derecede bur kıskançlık var ise eğer bir ilişkide o zaman bu güvensizliğe girer diye düşünüyorum.
Ortama güvensizlikten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?