Bence ikisinden de vardır o duyguda insan sevmediğini ve güvendiğini kıskanmaz. Ben kimse güvenmezsem hep diken üstünde şüphe içinde olurum ama sevdiğim ve güvendiğim birisiyle gözüm kapalı ne derse altında art niyet ya da kötü davranış, kötü düşünceler olmadığını hissederim ve çok sorgulamam yaptıklarını gittiği yerleri konuştuğu insanları çünkü bilirim ki her şeyin bir sebebi vardır ve güvendiğim ve sevdiğim insan da dolu bir nedenle yapıyordur yaptıklarını bazılarına bu güven çok geliyor kaldıramıyor ayrı konu
Güvensizlikle alakası yok, ben gözümden bile kıskanırım. Bu sadece sevmekten ileri gelir. Tüm dünya insanları içinde tek ona öyleysem o da kıymetini bilip hor kullanmaz umarım bu duygumu.
Tabikide insan sevdiği insanı kıskanır güvenmediğinden değil sevdiğinden kıskanır bazılarıda başkanlarında olan Şansın kendisinde olmamasına veya başkalarında olan bişeyin kendisinde olmaması için kıskanır ve buda insanı kötü düşüncelere ve kötülük yapmasına bile sebep olabilir
Her sevenin kıskanması lazım zaten seven kıskanır. Güvensizlik varsa o ilişki yürümez kıskanmak değilde sana güvenmiyorum demek ihanet aldatma yapabilirsin.
Uzmanlar özgüven eksikliği ve psikolojik soruna kadar bağlıyor bu durumu. Şahsen bir adamı Dunya' daki tek adam sanacak kadar çok sevdim 3 yil leyla modunda asiktim iliklerime kadar aşk bitmese :) Kiskanmadim belki yapısal bir şey ama birini tapulayamayiz giderse gider ve başkaları da begenebilir mühim olan iki taraf arasindaki ilişki.
Aşıksan çok kıskanirsin. Aliskanliga dönüşürse artik rahat birakmaya baslarsin cunku eski supurgesindir ve her koseyi bilirsin. Hatta baskalarini guzel diye yorumlamasina guler gecersin bile.. Ama ustune basarak soyluyorum o kişinin boyle davranabilmesi icin seni sevmesi sart yoksa iliskiniz biter.. Guvensizlik bence kiskancliga zaman bile tanimaz iliski ya kisa zamanda biter ya da sabirla omru biraz daha uzar hepsi bu. Ama ennde sonunda biter
Güvenmeyen bir insan kıskanmaz, yol verir. Güven bir ilişkinin olmazsa olmazıdır.. seven insan kıskanır. Sevdiğini gözünden bile saklarken bir başkasının gözünün ucuyla dahi bakmasına dayanamaz.
Ikiside etki eder fakat genelde sevgi daha ağır olur hani güvenmediği zaman çok etkilenmez o duygudan ama sevdiği zaman biraz fazla kıskançlık gösterir
yanındayken kıskanıyorsa sorun yok normaldir iç güdü de geç ama sürekli telefondan mesajdan nerdesin gibi şeyler varsa bokunu çıkarmıştır güvenmiyor dur
Benimsediginden oluyor.. Birine bakmasi birinin ona bakmasi seni cildirtiyor. Mesela ben bana saka yapmasina bile dayanamazdim baska bir kiz hakkinda. Sakada bile paylasamazdim onu yani :) sevdigimi, benimsedigimi kiskanirim.
Farzetki öyle oldu annenin sana olan sevgisinden şüphe duyarmısın işte bu güvensizlik senin olaya bakış açının farklı olduğunu gösteriyorum sen sorduğum soruyu biraz yanlış anlamışsın ben sana gel camide namaz kılalım diyorum sen kiliseye mum dikelim anlamışsın 😃
hayırlısı olsun zaten sevmeyen insan kıskanmaz kıskanmıyorsa granti verebilirm sevmiyordur ben kıskanırım (büyük ihtimalle de olmayacak kendimi hazırladım zaten ne yapalım)
Çok sevdiği için, kıskançlık kendisin olmayanı istemektir arzu etmektir. Kıskançlık deme buna elindekini sevdiğini paylaşmak istememesi de. Benim erkek arkadaşım var güvenim sonsuz ona ama yanında bir kız görmek istemem iş arkadaşları falan dışında.
bence sevgi ne kadar seversen o kadar kıskanırsın çünkü o senin o sana ait onu başkasıyla görsen kıskanırsın cünkü seviosun güvensizlikte olabilir ama güvendiğin için seviosun zaten
En İyi Cevaplar