Orta çağda yaşamıyoruz, kadın erkek eşitsizliği söz konusu değil günümüzde.. Kadın da aynı asgari ücrete tabii, erkek de aynı asgari ücrete tabii.. Aynı şekilde kadının oyu da 1 oy, erkeğin oyu da 1 oy..
Günümüzde, orta çağdaki gibi kadınlar erkeklerin üzerine zimmetli, koruyup kollaması gereken bir evcil hayvan statüsünde olmadığından, erkeğin kadından fazla kazanma şartı aranmaz, aranamaz..
Dolayısıyla kadının erkekten veya erkeğin kadından fazla kazandığı durumlar eşittir.. Bu durumda evlilikte kadının erkekten fazla kazanması, (eğer halen kafası ortaçağ'da değilse) sorun yaratmaz..
iki tarafta anlayisliysa sknti olmaz ama bazı erkekler gururuna yediremezler eşinin ondan fazla para kazanmasini kendilerini zayıf hissederler😞 fakat çok saçma yani sonuçta o para aynı eve giriyor aynı ihtiyaçlara odeniyor
Kadın her seferinde erkeğin yüzüne vurursa sorun yaratır. Şahsen böyle bir durumda olsam bir kere bile olsa mevzusu geçse kalbim baya kırılır. Sonuçta çoğu erkek evi kendisi geçindiriyor ve kadına benim param istediğimi yaparım sen çalışmıyorsun vs diyor mu? Diyeni görmedim varsa da çok nadir. Ne yani cebiniz biraz para gördü de biryerleriniz mi kalktı? neyse sinirlendim burda kesiyorum.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Eşim benim kazancımın 2 katı kazanıyor 7 yıldır tekbirkez bu sorun ya da gündem olmadı. Bir iki kez bazı yerlerde bildieim yaparken " sen yüksek oldugunu söyle istersen de.." vs teflidinde bile bulundu. Böylesi şey anca eşler arasında kopleks ya da benxillik varsa olur. Sevgi emek saygı varsa gerisi tefarruat.
Kadının nasıl yaklaştığına bağlı. bir arkadaşım vardı. Banyoda sigara içmiş (evin içinde sigara içmeye karşıyım ama durumu anlatsın diye bir örnek) sigarayı çamaşır makinesinin üzerine koyduğu için hafif bir yanık olmuş. Bizlerde evdeyiz kızda bir müddet sonra banyoyu kullandıktan sonra Geldi ve cocuga o makina benim paramla alındı. Yakmışsın dedi. Dedimya kadının yaklaşımına bağlı...
çoğu kadın öyle söylemese de eşinin kendisinden çok para kazanmasını ister, kadının kendisi öyle düşünmese de ailesinden bazı bireyler bunun öyle olması gerektiğini düşünür ve zaman zaman böyle düşündüklerini hissettirirler. bunun dışında ortada sebep yokken bunu problem haline getiren kompleksli erkeklerin sayısı hiç de az değildir. para konusu aile içinde sorun oluşturmamalıdır fakat genelde sorun oluşturur.
Benim bir dostumun başında vardı bu durum. Kadın kendisi para kazanıyor ve erkekten fazla kazanıyor olduğu için evde tahakküm kurmaya kalktı. Erkeğin her dediğinin aksini yaptı. Sonunda da evlilik bozuldu. Ayrıldılar.
neden cinsiyetçi yaklaşıyoruz? neden kadın erkekten fazla kazanmasın ki? erkek kendini geliştirmiş bir erkek ise yani bu durumu saçma salak bir şekilde kompleks yapmadigi surece sorun olmaz
çoğunlukla sorun yaratıyor, etrafımda var böyle çiftler, kadının karakteri iyiyse sorun olmaz ancak, sorun olmayan sadece bir çift gördüm onda da kadın melek gibi biriydi yani :)
Kadın bunu eşinin başına sürekli kakmazsa Erkekte bu durumdan dolayı komplekse girip eziklenmezse yaratmaz normaldede yaratmamalı. Ama tam tersi olduğu için çoğu zaman sorun yaratıyor.
Çiftlerin karakteri ile alakalı bir durum bu. Sorun teşkil etmeyen çiftler olacağı gibi bunu başa kalkan ya da bu durumun altında ezilen çiftler de eminim vardır.
bence yaratmamalı. ne olmuş yani fazla para alıyorsa. ya biraz modern olun abiler ablalar. sevinmeli yani ne o öyle eski toprak insanı gibi. yok çalışmana izin vermem. yok maaşın fazla diye kıskanmalar. gerek yok yani. çocuklarınız olcak ilerde. onlara harcarsınız gelişimine vs. sevineceği yerde trip atıp üzülüyorsa yazık yani.
bunu basıma kakmıyorsa ve kazandıgı evın butcesıne gırıp hesap ederek sorarak harcanıyorsa sorun yaratmaz.. bır eve senın paran benım param mevzusu bır gırerse bır daha ıslah olmaz o yuva!
Eşine bağlı, bu tarz şeyleri takıntı yapan insanlar var. O da öyleyse sıkıntı yaşanır tabi.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
devir değişti artık çoğu erkek kızın parasına bakıyor sevgilisi öğretmen adamın eczacı kız daha çok kazanıyor diye öğretmen kızı bırakıp eczacı kızla evlenen adam gördüm
En İyi Cevaplar