En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Seç b
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
86Cevap
- +1 yıl
Bence yaratmamalı insanların ekonomik acıdan bağımsız olması güzel ve çalışan eş eve katkı demek sevinilecek bir şey yükler paylaşılıyor
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 370 cevap paylaştı. Misal ben. Uluslararası bir teknoloji şirketinde hukuk danışmanlığı yapıyorum. O da uçak mühendisi. Ben daha fazla kazanıyorum ama hiçbir sorun olmuyor çünkü biz evlendiğimizde daha 18 yaşında öğrenciydik. Birbirimize güvenip, bütün zorlukları aşıp bu duruma gelebildik. Başarısız da olabilirdik. Ayrıca 'senin paran-benim param' yok, kesinlikle. Sadece ve sadece 'bizim paramız' var.
00 Yorumla- +1 yıl
Bence bi sorun değil böyle bi ilişkim var ikimiz için çalışıyoruz zaten bunu sorun edip etmemek bizim elimizde. Sonuçta ikimiz aynı işi yapmıyoruz birinin birinden fazla para alacağı belli bir şey o benden cok almış olsa sorun olmucakti ama ben cok aliyorum diye paranin neyini dertt edeyim yine kazanıriz
00 Yorumla - +1 yıl
Bunu bir koz olarak kullanmıyor ise sıkıntı olmaz hatta çok daha iyi olur. Erkek evin geçimini temin eder kadın evde hizmet eder dönemi tarih oldu. Bir erkek ev işlerinde yardımcı oluyor ise kadında evin geçimine katkıda bulunmalı mutlaka hem kadınlar daha çabuk iş buluyor artık erkekler işsiz kalıyor😄
00 Yorumla Sorun olmaz diyenlere inanmayın kadın kendini erkekten üstün hissettiği anda ya aldatır ya da boşanır kadın dediğiniz canlı böyledir erkeğin kadından maddi ve manevi olarak her alanda üstün olması gerekiyor yoksa o evlilik uzun sürmüyor
13 Yorumla- +1 yıl
Neden yaratsinki aslinda bu durum kadının elinde yok ikide birde erkeginin basina kakmayacaksa ve her şeyi olduğu gibi kabullenirse bence problem olmaz
10 Yorumla Ezik bir ruh taşıyorsa insan sorun yaratır. Onun harici iki birbirini seven insan bunun lafını etmez asla.
20 YorumlaAsla yaratmaz benden daha tecrübeliyse, daha iyi eğitim görmüşse neden daha çok kazanamasın ki? Dert edilecek şey değil.
20 Yorumla- +1 yıl
ya neden problem olsun erkekler neden maddi anlamda üstünlük kursunlar ki
kadında da erkekte eşittir her yönden sorun olmamalı bence bu20 Yorumla - +1 yıl
Özgüvensiz olan Erkekler için Fazlasıyla Yaratır.
Bo*lu erkekliklerine yediremezler kadının kendi ekonomik özgürlüğünün olmasını.20 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. Gerçek sevgi, saygı, güven varsa o evlilik gerçekten güzel ve mutlu bir evliliktir. Yok maddiyat vb şeyler gündem ve sorun oluyorsa o evlilik menfaat ve çıkar evliliğidir.
00 Yorumla- +1 yıl
Kisiye gore degisir sectiginiz eş sizden üstün olma sizi ezme dusuncesindeyse evet problem olabilir ama sizi ezmek yerine yücelten bir eş icin ne kadar kazandiginizin bir onemi olmaz
00 Yorumla Olmaması senin elinde... bunun için biraz ekstra fedakarlık gmstermen gerekiyor... nornalde senin kadar hatta 1 tık fazla kazanan erkeğe göstermen gereken saygının bir tık fazlasını gösternelisin.
00 Yorumla- +1 yıl
ben açıkçası ortak bi hesabın açılıp her ay maaşın yüzdelik kısmını ortak hesaba gönderilmesinden yanayım. evin ihtiyaçları ordan karşılanır. biri 5bin biri 10 bin alıyosa ikisinin de 2500 vermesi saçma ve sorun teşkil eder ama ikisi de yarısını verebilir gibi gibiii. bu şekilde pek sorun da olmaz bence
00 Yorumla - +1 yıl
Bu soruları görünce Türkiye’deki insanların sosyal açıdan ne kadar geri kaldığını tekrar tekrar görüyorum. Tabii ki sorun olmaz arkadaşlar hangi çağda yaşıyorsunuz
00 Yorumla Kadın lafını yapmayacaksa ve ciddi bir evlilik ise sorun olmaz yoksa lafı olur tartışma olur ve kadın ayrılmak ister çünkü param var diyordur. Kadının ayakları üstünde durması güzel bir şey..
00 Yorumla- +1 yıl
Ortak kullanılıyor sonuçta. Kadın adamı ezmeye çalışmadığı sürece sorun olmaz.
20 Yorumla - +1 yıl
Benim için hayır.
Ki eşimden fazla kazanıyorum.20 Yorumla - +1 yıl
Tam aksine hoşuma gider ne güzel benden para istemeyecek yatırımlarıma odaklananileceğim dkbels
O değilde benden fazla kazanan kadın zengodur :)00 Yorumla - +1 yıl
Karşıdaki kişiye göre değişebilir, sonucta ata erkil bir toplumuz karsındaki kişinin zihniyeti durumu belirler
00 Yorumla - +1 yıl
Paranin fazla olmasi neden sorun olsun deli misiniz. hatta mumkunse holding sahibi falan olsun hep kizlar mi bakacak paraya biraz da biz bakalim
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı. Kadınlar için yaratabilir zengin adam arıyorlar ya o yüzden yoksa adam çalışıyorsa kadın parasını kolay kolay erkeğe yedirmiyor
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bende sorun yaratmaz. Karşımdaki de benim gibi ise onun için de sorun yaratmaz. Sorun yaratır kafasında bir gelişememiş tür ise zaten onunla olmaz
00 Yorumla- +1 yıl
Madem birlikte yaşıyoruz zaten para bizim olmuyor mu tabi TR şartlarında kadınlar daha egolu olduğu için pürüzler çıkabilir
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. Pek sanmıyorum. Karşılıklı sevgi ve saygı varsa ve bir şeyler oturmuşsa bunlar çok büyük sorun teşkil etmez.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 8,3b cevap paylaştı. Bu soru ile çok sık karşılaşıyorum ancak ilişkide ve ya evlilikte kadının erkekten daha çok kazanması problem olmaz bence
00 Yorumla- +1 yıl
Benden fazla kazanamaz da , ben tipsizim malesef benimle hiç bir kız evlenmez zaten benim problemim değil.
00 Yorumla - +1 yıl
Kimin fazla kazandığını önemi yok. Ancak ben çalışıyorum ben kazanıyorum cümlesi kurulursa sorun olur.
00 Yorumla Valla salak erkeklere her tehdit problem yaratıyor karakterleri olmadığı için.
10 Yorumla- +1 yıl
pipisi ufak. olan erkekler bu durumu sorun edebilir
10 Yorumla - +1 yıl
olası olabılecek durum.
kısılerın yetıstırılme ego durumu , eğitim ıle ılgılı .10 Yorumla - +1 yıl
Ne fark eder ya bazı erkekler buna takıyor cidden ezikler
10 Yorumla Daha fazla söz hakkım olurdu sinirlrnincede ezebilirdim
10 Yorumla- +1 yıl
Eğer biri birini seviyorsa böyle bir şeye dikkat etmez ki
10 Yorumla Keşke nerde öyle kadın. Şuana kadar benden çok kazanan hiç karşıma çıkmadı.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,4b cevap paylaştı. Arada uçurum yoksa ben sorun etmem aksine hoşuma gider
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Birbirlerini gercekten seviyorlarsa bunu sorun etmezler diye dusunuyorum, ben sorun etmezdim
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,4b cevap paylaştı. kadınların parasını yiyorlar ne sorunu olacak erkek böyle kadın bulsamda parasını yesem diyor
00 Yorumla- +1 yıl
Rahatsızlık yaratıyorsa o evlilik akdi sağlam temeller üzerinde değil demektir.
00 Yorumla - +1 yıl
2021 yılındayız diğer ülkeler neler tartışıyor bir de bizim hala ne tartıştığımıza hak
00 Yorumla Evet yaratır. Kadın şımarır ve kendini üstün görmeye başlar.
00 YorumlaAslolan paranın kendisi olunca kimse dert etmez diye düşünüyorum 🙂
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yaratmaz tabi. Eğer birisi öyle düşünüyorsa aşağılık kompleksi vardır.
00 Yorumla- +1 yıl
Fazla kazanan kadının bir yerden eksiği vardır mesela eşinden daha çirkin olabilir o da açığı kapatır fazla kazanması göze batmaz...
00 Yorumla İlkbaşta yaratmasada sonradan yatatacktır... Çalışan kadının çalışması bile sorun olabiliyor bazen
07 Yorumla- +1 yıl
Neden?
- +1 yıl
O durum galiba
Kalk bana su getir gibi bir şey mi? - +1 yıl
@Freddy1616 her şey
Ben uçak mühendisiyim eşim pilot ama benim canım eşim ayda 35bin kazanıyor ve aylığından 10bin almış gerisini bitcoine yatırmış ve bunu bir ay değil 10 ay yapmış 250 bin oldu 150bin zarardayız
10 Yorumla- +1 yıl
beni ilgilendirmez onun ne kazandığı..
bence problem olmamalı..00 Yorumla - +1 yıl
Günümüz kadınları için ise sorun evet yaratır. Yok eski aklı başında bir kadınsa çok olacağını sanmam
00 Yorumla - +1 yıl
para için karısının köpeği olacak milyonlarca erkek var. erkeklik bu devirde çok az bulunan bi özellik
03 Yorumla- +1 yıl
Erkeklik demek köpek besler gibi kadın beslemek mi?
- +1 yıl
@Freddy1616 erkeklik demek jigolo gibi kadının parasını yemek mi?
- +1 yıl
Kimse kimsenin parasını yemek zorunda değil
Problem olacak şey karakter bu konuyla ilgili kişiler kim daha çok para kazanıyor derdine düşmeden gelirlerini birlikte kullandıktan sonra sorun olmaz
00 Yorumla- +1 yıl
Benim zoruma giderdi. Ondan fazla kazanmak için hırs yapardım.
Asla önünü kesmez elimden geldiğince teşvik edici olurdum.00 Yorumla Aksine bir erkek olarak sevinirim eşimin benden daha fazla kazandığına eşimin finansal özgürlüğünü eline alması bana mutluluk verir.
00 YorumlaMuhtemelen olur aslına bakarsan olmaması lazım ama gurur denen bi duygu olduğu sürece bu oluyor malesef
00 YorumlaGünümüzde pek sorun olmayacak bir konu. Fakat yetiştirilme şekli kişinin kültür seviyesi ile de alakalı olabilir.
00 Yorumla- +1 yıl
Yaratmamalı, sonuçta erkek fazla kazanınca sorun olmazken kadının fazla kazanması neden sorun olsun ki?
00 Yorumla - +1 yıl
Ya kazanılan para aynı eve gitmiyormu ayni karini doyurmuyor mu tamam sorun yok o zaman
10 Yorumla hayır bu bir sorun yaratmaz aksine kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi daha iyi
10 YorumlaDeğil ki. Ben esimden 1500 lira daha fazla aliyorum ama aramızda hiç bir xaman problem olmadı.
10 Yorumla- +1 yıl
Bence hayır hatta çok güzel bir şey güçlü bir kadın ile evlenmek
10 Yorumla - +1 yıl
Benim yengem dayımdan daha çok kazandığı halde evliler bir sıkıntı yok
00 Yorumla - Devamını Gör (74)
Detaylı bilgi
Doğduğumuz anda kadın ve erkek olarak biyolojik bir cinsiyete sahip şekilde dünyaya geliriz.
Bu değişmez. Bir kadınının ve erkeğin biyolojik olarak gelişme sistemi dünyanın her yerinde aynıdır. Bunun dışında ikinci bir cinsiyet kazanırız bunun adı toplumsal cinsiyettir ve toplumdan topluma değişim gösterir.
Toplumsal cinsiyet o toplumda kadının ve erkeğin davranış ve yaşam kodlarını belirler. Ve toplumdan topluma farklılık gösterir. Misal fulbol bir top oyunudur. Topu ayağında sürükleyebilen ve bundan keyif alan, becerisi olan herhangi bir birey bu sporu yapabilmelidir.
Fakat ülkemizde toplumsal cinsiyet kodlarında futbol erkek oyunudur (her ne kadar günümüzde biraz değişse de).
Oysa Amerika‘da yaşadığım yıllarda bu oyunu kadın ve erkek takımları eşit oranda oynamakta ve ilgilenmekteydi. Tıpkı voeybol, tenis, yüzme gibi. Oranın kültürel kodu bunu garipsemiyordu. Yine Nepal’e yaptığım yolculukta kadınların inşaat işçisi olarak çalıştığını ve oranın kültürel kodunda normal, gelir getiren herhangi bir iş olarak kabul gördüğünü görmüştüm. Oysa ülkemizde inşaat işçiliği erkek işidir.
Yani demem o ki, düşündüğümüzde normal olan bazı şeyler toplumsal cinsiyet kodlarına takılınca sorun olarak görülebiliyor. Şu anda (biraz yumuşamış olsa bile) toplum erkekten kadından biraz daha fazla şeylere sahip olmasını beklemektedir. Yaşı, boyu, kariyeri, mesleği ve tabii ki kazandığı para kadından yüksek olmalıdır. Bu toplumun bireye dayatmasıdır.
Fakat ilişki toplum ile değil bireyler arasında yaşanır. İki insan bir araya gelip toplumun beklentilerinden sıyrılıp kendi dünyalarını kurabilmiş ve kendi değerlerini oluşturabilmiş ise yaşın, boy uzunluğunun, kariyer ve gücün ve de kimin ne kadar kazandığının önemi yoktur.