Evlilikte kadının erkekten daha fazla para kazanması sizce bir problem yaratır mı?

Seç b
Cevap
86Cevap
Bence yaratmamalı insanların ekonomik acıdan bağımsız olması güzel ve çalışan eş eve katkı demek sevinilecek bir şey yükler paylaşılıyor
Misal ben. Uluslararası bir teknoloji şirketinde hukuk danışmanlığı yapıyorum. O da uçak mühendisi. Ben daha fazla kazanıyorum ama hiçbir sorun olmuyor çünkü biz evlendiğimizde daha 18 yaşında öğrenciydik. Birbirimize güvenip, bütün zorlukları aşıp bu duruma gelebildik. Başarısız da olabilirdik. Ayrıca 'senin paran-benim param' yok, kesinlikle. Sadece ve sadece 'bizim paramız' var.
Bence bi sorun değil böyle bi ilişkim var ikimiz için çalışıyoruz zaten bunu sorun edip etmemek bizim elimizde. Sonuçta ikimiz aynı işi yapmıyoruz birinin birinden fazla para alacağı belli bir şey o benden cok almış olsa sorun olmucakti ama ben cok aliyorum diye paranin neyini dertt edeyim yine kazanıriz
Bunu bir koz olarak kullanmıyor ise sıkıntı olmaz hatta çok daha iyi olur. Erkek evin geçimini temin eder kadın evde hizmet eder dönemi tarih oldu. Bir erkek ev işlerinde yardımcı oluyor ise kadında evin geçimine katkıda bulunmalı mutlaka hem kadınlar daha çabuk iş buluyor artık erkekler işsiz kalıyor😄
Sorun olmaz diyenlere inanmayın kadın kendini erkekten üstün hissettiği anda ya aldatır ya da boşanır kadın dediğiniz canlı böyledir erkeğin kadından maddi ve manevi olarak her alanda üstün olması gerekiyor yoksa o evlilik uzun sürmüyor
Neden yaratsinki aslinda bu durum kadının elinde yok ikide birde erkeginin basina kakmayacaksa ve her şeyi olduğu gibi kabullenirse bence problem olmaz
Ezik bir ruh taşıyorsa insan sorun yaratır. Onun harici iki birbirini seven insan bunun lafını etmez asla.
Asla yaratmaz benden daha tecrübeliyse, daha iyi eğitim görmüşse neden daha çok kazanamasın ki? Dert edilecek şey değil.
ya neden problem olsun erkekler neden maddi anlamda üstünlük kursunlar ki
kadında da erkekte eşittir her yönden sorun olmamalı bence bu
Özgüvensiz olan Erkekler için Fazlasıyla Yaratır.
Bo*lu erkekliklerine yediremezler kadının kendi ekonomik özgürlüğünün olmasını.
Gerçek sevgi, saygı, güven varsa o evlilik gerçekten güzel ve mutlu bir evliliktir. Yok maddiyat vb şeyler gündem ve sorun oluyorsa o evlilik menfaat ve çıkar evliliğidir.
Kisiye gore degisir sectiginiz eş sizden üstün olma sizi ezme dusuncesindeyse evet problem olabilir ama sizi ezmek yerine yücelten bir eş icin ne kadar kazandiginizin bir onemi olmaz
Olmaması senin elinde... bunun için biraz ekstra fedakarlık gmstermen gerekiyor... nornalde senin kadar hatta 1 tık fazla kazanan erkeğe göstermen gereken saygının bir tık fazlasını gösternelisin.
ben açıkçası ortak bi hesabın açılıp her ay maaşın yüzdelik kısmını ortak hesaba gönderilmesinden yanayım. evin ihtiyaçları ordan karşılanır. biri 5bin biri 10 bin alıyosa ikisinin de 2500 vermesi saçma ve sorun teşkil eder ama ikisi de yarısını verebilir gibi gibiii. bu şekilde pek sorun da olmaz bence
Bu soruları görünce Türkiye’deki insanların sosyal açıdan ne kadar geri kaldığını tekrar tekrar görüyorum. Tabii ki sorun olmaz arkadaşlar hangi çağda yaşıyorsunuz
Kadın lafını yapmayacaksa ve ciddi bir evlilik ise sorun olmaz yoksa lafı olur tartışma olur ve kadın ayrılmak ister çünkü param var diyordur. Kadının ayakları üstünde durması güzel bir şey..
Ortak kullanılıyor sonuçta. Kadın adamı ezmeye çalışmadığı sürece sorun olmaz.
Benim için hayır.
Ki eşimden fazla kazanıyorum.
Tam aksine hoşuma gider ne güzel benden para istemeyecek yatırımlarıma odaklananileceğim dkbels
O değilde benden fazla kazanan kadın zengodur :)
Karşıdaki kişiye göre değişebilir, sonucta ata erkil bir toplumuz karsındaki kişinin zihniyeti durumu belirler
Doğduğumuz anda kadın ve erkek olarak biyolojik bir cinsiyete sahip şekilde dünyaya geliriz.
Bu değişmez. Bir kadınının ve erkeğin biyolojik olarak gelişme sistemi dünyanın her yerinde aynıdır. Bunun dışında ikinci bir cinsiyet kazanırız bunun adı toplumsal cinsiyettir ve toplumdan topluma değişim gösterir.
Toplumsal cinsiyet o toplumda kadının ve erkeğin davranış ve yaşam kodlarını belirler. Ve toplumdan topluma farklılık gösterir. Misal fulbol bir top oyunudur. Topu ayağında sürükleyebilen ve bundan keyif alan, becerisi olan herhangi bir birey bu sporu yapabilmelidir.
Fakat ülkemizde toplumsal cinsiyet kodlarında futbol erkek oyunudur (her ne kadar günümüzde biraz değişse de).
Oysa Amerika‘da yaşadığım yıllarda bu oyunu kadın ve erkek takımları eşit oranda oynamakta ve ilgilenmekteydi. Tıpkı voeybol, tenis, yüzme gibi. Oranın kültürel kodu bunu garipsemiyordu. Yine Nepal’e yaptığım yolculukta kadınların inşaat işçisi olarak çalıştığını ve oranın kültürel kodunda normal, gelir getiren herhangi bir iş olarak kabul gördüğünü görmüştüm. Oysa ülkemizde inşaat işçiliği erkek işidir.
Yani demem o ki, düşündüğümüzde normal olan bazı şeyler toplumsal cinsiyet kodlarına takılınca sorun olarak görülebiliyor. Şu anda (biraz yumuşamış olsa bile) toplum erkekten kadından biraz daha fazla şeylere sahip olmasını beklemektedir. Yaşı, boyu, kariyeri, mesleği ve tabii ki kazandığı para kadından yüksek olmalıdır. Bu toplumun bireye dayatmasıdır.
Fakat ilişki toplum ile değil bireyler arasında yaşanır. İki insan bir araya gelip toplumun beklentilerinden sıyrılıp kendi dünyalarını kurabilmiş ve kendi değerlerini oluşturabilmiş ise yaşın, boy uzunluğunun, kariyer ve gücün ve de kimin ne kadar kazandığının önemi yoktur.