Kadının erkekten daha fazla kazanması anormal bir şeymiş gibi lanse ediliyor. Bunu gurur meselesi haline getiren erkekleri anlayamıyorum.

Kadın erkek farketmeksizin her iki cinsin de kazancı bol olabilir birinin birinden az kazanması sorun olmamalı önemli olan kazanabilmeleri ufakta olsa katkıda bulunabilmeleridir. Aile iki kişi tarafından kurulur sadece erkek evi geçindirmeye yöneltilirse aile içerisinde eşitsizlik olur bu nedenle kadının görevi ev ve çocukla ilgilenmek demek değilken ve erkeğin görevi eve para getirmek demek değildir. Ayrıca kadın çok kazanırken erkek az kazanıyorsa kadın çalışmamalı demekte yanlış olur veya tam tersi.. maddiyat eğer önemli ve öncelikli bir kriter ise insanlar buna göre bir eş arasınlar kendilerine böylelikle sorun kalmaz.
Hayat müşterek. Toplumun toksikleşmiş normlarında cinsiyetçi tutumlar olduğundan, ataerkil zihniyet diye bir başıbozuk saçmalık türediğinden bunu sorun edenler elbet olacaktır. Fakat mantalite aşırı yanlış ve zararlıdır. Bir kadın erkekten fazla kazanabilir ve ortak harcayacaklardır. Evlilik nedir? Beraberlik, bir bedende yaşamaktır. Hala daha sorun ve problem olarak gören varsa hiç evlenmesin. Bireylerin özgürlüğünü, detaylarını hazmedememek ona en büyük saygısızlıktır. Mantığı yok benim için. Eşim benden fazla kazanabilir. Ben evliliğimdeki anlayışa, huzur, güven, sevgi, saygı tahsisinin dobralığına odaklanırım. Çünkü, toksik erkek değilim.
Önemli olan benim evin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir gelirimin olmasıdır. Eşim zor durumda olmadıkça katkı vermesin yani onu beklemem. Kadının çalışması iyidir. Özgüveni daha yüksek olur canı sıkılmaz canı sıkılıca eşine sarmaz en azından. O yüzden geliri de benim için önemli değil. Kendi kazansın kendi harcasın.
Karşınızdaki kişi anlayışlı ve bencil biri değilse sorun yaratmaz.
Cevap
83Cevap
Erkek bunu hem menfaat olarak görüp hem de kadının tavır koymasını eleştirirse ikiyüzlü olur evladım. Bazıları kadın daha çok kazanınca işlerine geliyor ama aynısını kadın bekleyince kötü olmakla itham ediyorlar. Kendi yaptıklarıyla karşıdakini suçlayarak ters psikoloji yapmaya ve suçlu hissettirmeye çalışıyorlar. Oyle erkekle evlilik yapilmaz. Kadının kibir yapmaması lazım. Erkeğin de kompleks ya da çıkarcılik yapmaması gerek. Zaten kadınların çoğu kazandıklarını ya çocuğuna birikim yapıyor ya da kendi lukslerine gidiyor. O yüzden erkek için birşey farketmemesi lazım.
Benim için sorun yaratır. Hiçbir şey olmazsa bile bir kavga esnasında kalkıp 20 yıl sonra bi laf eder. Altından kalkamam. Gerek yok.
Sorman hata
Erkek evde geçimi sağlayan kisi olarak görür. Ve yapisi gereği de butce planlamasının da kendinde olmasini ister. Sözüne karşı hayır ben kendi parami harciyorum bende kazaniyorum diye bir soz duymaz. istemez. erkek her daim reis olmak ister. Bu erkekligin digasinda vardir.
Artık değişmeli bu dudubce
*düşünce
@selenatorsari
Bu birazda kadinin tavrina bagli
Erkek kadinin evdeki annelik oteritesine zarr vermiyorsa kadinda erkegin evdeki babalik iteritesini zedelememesi gerek
Aksi halde roller degisirakabinde de bosanmalar kacinilmazdir
Erkeğin fazla kazanması sorun olmuyorsa kadınınki de sorun olmamalı. Hatta şimdiye kadar erkeklerin aldıkları evlerde oturuldu, aldıkları eşyalar kullanıldı, aldıkları arabalara binildi. Bundan sonra kadın alsın biz kullanalım yiyelim içelim ona da varım yani hiç sorun etmem.
Hiçbir problem yok ama (bu erkek ve kadın için geçerli) yok ben bu kadar kazanıyorum, benim param var sana ne gibisinden kışkırtıcı sözler kullanmak 2 tarafıda gururunu kırar. Bu genelde ev hanımlarına çok yapılıyor, erkek diyor ben para kazanıyorum bana muhtaçsın falan yazık.
Tabi ki de yaratır hem bir kadın olarak neden senden az kazanan bir erkek ile beraber olasın sana ne alır o altın alamaz sana araba alamaz neden evlenesin çok büyük harika birisi değilse yani senin sömürmen lazım hayatın boyunca çalışıp onu da mı besleyeceksin bırak erkek çalışsın akşam da evde tasma bağla çalışma bile
Bence sorun olur. İlk zamanlar her şey toz pembedir. İlerleyen yıllarda en ufak tartışmada bile bu erkeğin yüzüne vurulursa gurur meselesi haline gelir ve farklı şeyler yaşanabilir. Nasıl ki kadının bi kadınlık gururu varsa erkeğin de erkeklik gururu var. Erkeğin asli vazifesi para kazanıp evini bakmaksa ve kadın adamdan çok kazanıp bunu dilendirir veya ima ederse ortaya ciddi sorunlar çıkması muhtemeldir.
Ben şahsen yapmam ama hava atıp üste de çıkmamalı 😑 sonuçta eşitsizlik kadına daha çok oluyor çoğunlukla şu yorumu kullanıyorum kadın kendi ayaklarının üzerinde durmalı çalışmalı ve evlilik boyunca [buradaki kasıt şu bazı erkeklerin parası olduğu için kadına her şeyi yapabileceğini sanıyor (yani boşanırsam bitersin bana muhtaçsın) bu duruma düşmemeli kimse]
kimseye muhtaç olmamalı.
Şimdi fazla kazanması mevzu değil. Mevzu şu ki bizim toplumda kadın erkekten fazla kazandı mı kendini vazgeçilmez ve egoit olarak görür. Ufak bi tartışma anında kalkıp bunu yüzüne vurur. Oysa Avrupa toplumu öyle değil. Bizim toplumdaki kadınlar biraz sonradan görme egoist olduğu için sıkıntı bundan kaynaklanıyor
Kadınlarda tam salak bunu sorun olarak gören erkeklere hala eşim dostum diyebiliyorlar, resmen sizin ondan daha güçlü olabilmenizi hazmedemiyor, düpedüz aşağılayıcı bir şey bu ve yaa gurur yapıyor şapşal modunda takılıyorlar
cidden çok safsınız
Sizin herhangi bir tartışma esnasında bu kozu kullanıp erkeği sindirmeye çalışıp çalışmayacağınızı ne bilelim?
Gurur meselesiyse sizin tavırlarınız yüzünden. Erkekleri küçük düşürmeye hakkınız yok bu yolla.
Bence yaratmamalı bu kötü bir şey değil. Alın teriyle helal para kazanıyor ve evin geçimine katkı sağlıyor bu güzel bir şey. Eğer kadın erkekten fazla kazanıyor olmasını erkeğin yüzüne vurursa ya da imalarda bulunursa o zaman sorun olur bence
Tabiki hayır. O benim hayat arkadaşım olacak ve aramızda onun bunun parası muhabbeti geçmez. Sonuçta hayatını birleştiriyorsun. Kadının erkeğe, erkeğin kadına üstünlük taslamasını çok yanlış buluyorum.
Kendini bir b*k sanan, kadının korumasiymis gibi hisseden erkeklerin uydurduğu s*kik bir felsefe. Hiçbir sorun yaratmamamali. Bazen biri fazla kazanır bazen diğeri.
Başıma gelmedi ama istemezdim sanırım bu durumu.
Sorun çıkarırdım diyemem. Söyle patronuna sana az maaş versin diyecek değilim sonuçta ama içten içe kendimi kötü hissederdim muhtemelen
Kaç kadın kendinden fakir biriyle evlenmiş ona bakmak lazim sozde sorun olmaz ama terbiyesizce bir anlasamazlik sebebi olacağı için başka bahaneler türetilir
Niye olsun ya aksine. Kadın ne kadar harcasa da elbet biriktirmeye de çabalar. Ki zamanı gelince bunun eşine faydası olur. Ne kadar güzel kazanırsa o kadar iyi
Karşı tarafın saçma bir egosu, üstün olma çabası yoksa bir sorun olmaz..
Çok saçma hele ki evlilikte her şeyleriyle birlik olmuş insanların böyle bir para mevzusunu yapmaları gereksiz
Olmaz. Bunlar eski kafadaki adamların erkek kadından üstün olmalıdır anlayışının dolaylı olarak dışa vurumu.
ne alaka erkek kadından fazla kazanınca gurur meselesi yapılıyor mu bunlar hep ata erkil toplumun davranışları
bayan görüşlerinde en akılcı dikte yorum şu gerisi boyun eğen ya da eğmeye yön tutmuş yorumlar
@SelanicBombs tesekkür ederim
Aslında her zaman erkek değil bazen kadınlarda bunu problem yapıyor. Erkekten çok para kazanınca bir tek kendisinin eve baktığını iddia edip bazen bunu kocasının yüzüne istemeden de olsa vurabilir ve buda evliliği çatirdatiyor
erkekte aşağılık kompleksi kadında da kendini çok üstlere layık görme sorunu varsa yaratır iki tarafta saygılı bireylerse yaratmaz
Erkekler komplekse girebilir , sadece para degil , başarı olarak da kadının başarısını çekemiyorlar çoğunlukla maalesef
Bazı evliliklerde yaratıyor. Ama yaratması bencr çok saçma. Evlendi sen benim senin paran olmaz artık
Gurur meselesi haline getirsin, çabalasın ve seni geçsin. Geçemiyorsa da rekabet olsun. Ne güzel işte.
Niye yaratsın evde oturmayı seven bi sürü kadın var koca parası yiyen rahatsız olmuyorda erkek kadın fazla kazanıyor diye mi rahatsız olacak
yok hayır evlilikte her ne varsa ortak olur o yüzden kadının fazla para almasının pek önemi yoktur
erkeği ezmedikçe hiç sorun yoktur
Evet bazıları abartıyor bu durumu ama ben anormal olduğunu düşünmüyorum. Erkek sorun yapmadığı sürece hiçbir sıkıntı çıkmaz.
Erkek ağırlığının olmasını ister bazı konularda. Maddi olarak az kazanırsa bunu gerçekleştiremeyip kendini küçük görmeye başlayabilir.
Bunu dile getiriyorsa ya da kendi kazandığı fazla olduğu için kendi değerlendirmek isterse sorun ederim.
Sorun edenler için söylüyorum hiç bir kadın bunun nedenini anlayamayacak ya da anlamak istemeyecek bir düşünün bakalım hanımlar neden?
Bunu ben sorun etmem şu anki Türkiye ekonomik şartlarında bunu sorun edecek erkeğin de aklına yanarım. Aileden ayrılıp kendi ekonomik savaşını verip hayata karşı tutunmak şaka meseleler değil bunu bazı saf çocuklar basit sanıyor gülüyorum sadece.
Evlilikte erkeğin liderlik yapabilmesi önemli, o yüzden en azindan kadinla esit kazanması yeterli.
bende bunu merak ediyorum şu liderliği niye erkeğe bırakıyorsunuz sebep ne yani ne bilim hiç bi kıskançlık arzu hükmetme isteği ailenin yönüne karar verme isteği vs niye yok sizde ben onu hiç anlamıyorum nedir bu yandaş olma arzusu sizde?
@SelanicBombs Siz de derken benim şahsi gorusumu mu soruyorsun yoksa kadınlar adına mı cevap vermemi bekliyorsunuz?
Erkek bunu her zaman sorun eder net.. etrafimda böyle bir hikâye anlatıldı.
Kadın için ise bazıları gerçekten sorun etmiyor lakin bazi kadınlar icin para bi amaç. . Hayat koşulları meselesi
TC kızlarının %99 egolu, ana kuzusu, paragöz olduğu için sorun çıkabilir. Sonra babası, anası, sülalesi var onlar da arayı bozabilir.
Tüm engelleri aşıyorsa gerçekten seviyordur lafım yok
Erkeğin sorun etmesine ben de anlam veremiyorum doğrusu..
Kadının bunu problem etmesi daha mantıklı.. Edilmemeli ama en azından anlaşılabilir diyelim..
egr kadin ego yapmazsa bi sorun olmaz amaaa kadin bunu erkegin basina durmadan kakarsa is baska
Keşke kazansın zoruma gitmez çocuklarımıza daha iyi bir gelecek verebiliriz birlikte
Yaratanı var. Bence hiç önemli değil kimin ne kdar aldığı
Ben asla dert etmem bunu. Hatta kocam hiç çalışmıyosa bile benim paramla ev geçiniyosa sorun yok
Yani kazandığı ücret nedir ? 10 20 30 50 100 benim için yaratamaz.
Erkek gurur yapmazsa kadında hava atmaya çalışmazsa sorun olmaz muhtemelen.
Yaratmaz tam tersi erkekten erken yaşlanır fazla para kazanan kadın @alfia
Olmamalı, sorun edilecek bir şey değil. Ama ne yazık ki sorun eden insanlar var
Bence bunu kadınlar daha çok sorun yapıyor. Kendinden fazla kazanan eş istiyorlar.
Genelde kadınlar kibir ve ego abidesi olduğu içün bu tür durumlarda erkekler istemiyor illaki.
yok be ne yaratıcak, işi ne çalışsın köle çok para getirsin bende playstation oynayayım
Kadin sahsiyetliyse yaratmaz ama egosu kibri tavan yapmissa yaratir
Benim için sorun olmaz ama çoğu erkek sorun eder çünkü kadınlar buna dayanarak ben yaptım ben aldım sen karışma gibi diyaloglar bulunuyorsa istemeleri çok normal. Bende istemem.
Yaratır cünki kadınlar dillerini tutabilen varlıklar degil günü gelir adama bir laf söyler kurşundan beter
Yaratmamalı. Kendşnş bilen insna bunu yaşatıp yaratmaz zaten.
@cokgizliuser1071 çok mu çok gizlisin sen? 😊
Maddi durum veya bundaki farklılıklar üzerine evlenmiyorlar. Bir insanı seviyorsan huyunu davranisini samimiyetini.. bunlardan dolayı seversin. Ve bundsn dolayi evlenirsin
Bence sorun olmaz sonucda lehim derdine düşmüş ve her ikiside evlatlarino daha iyi bir gelecek sağlamak için ugrasir önemli olan çocukların için iyi bir gelecek sahlamak
Kadınlar üstünlüklerini erkeklerin yüzüne vurmayı severler genelde sorun çıkar
Kadın bu durumu söz konusu ederse sorun yaratır. Karakteri ona uygun olması lazım
Gayet mantıklı. Ben yatabilirim evde. Bir sürü projem var kafamda onları yaparım ;)
Kadin erkeğin yüzüne vuruyorsa sıkıntı ama vurmuyor adam kendi kendine tribe giriyorsa bu daha da cok sıkıntı
Ben evli olsam eşimi çalıştirtmam hele hele baska yerde hic olmaz aklim kalir evinde otursun ilerde esim olursa bilsin yani 😀
Bence bu devirde kadının para kazanmamasi daha büyük sıkıntı yaratır 😑
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?