Erkeklerin genellikle hoşnut olmadığı bir durum sanki. Kendilerini yetersiz hissetmelerine sebep oluyor. Aslında pek de sorun oluşturması gereken bir şey yok. Sonuçta evlilikte "senin paran, benim param" durumu söz konusu değil. Her şey ortak olmalı. Evlilikte kadının eşinden fazla para kazanması ilişkiyi ne yönde etkiler?
Evlilikte kadının eşinden daha çok para kazanması, ilişki için sorun oluşturur mu?
bu durumu bir kadın dile getirip , sorun haline dönüşmesinde sebep olmazsa eve giren para tek bir yerde birikip ortak olarak harcamalar yapılırsa sorun falan çıkmaz, Ama kadın her seferinde bunu dile getirirse ima bile etse erkek incinir kırılır ki bence haklıda asla eve giren paranın sen çok kazanıyorsun ben az diye sorun haline gelmemesi gerekir...
Katılıyorum. Aslında çok para kazanmak iyi bir şey ama , şöyle bir genel düşününce erkeğin daha fazla kazanması erkek açısından daha iyi olur. Dediğiniz gibi, kendini yetersiz hissedebilir. Erkekler güçlüdür ve her bakımdan güçlü olmak isterler.
Çok yanlış düşünüyorsun dışarı işi bu yapan çoğu erkek simit satıyor kola satıyor bunu yaparak güçlü hissetmez insan bu bir ikincisi dinde kadınların eksik akıllı olduğu inancı olduğundan dışarı işleri layık görülmemiş tır eski bir alim derki kadınların aklı kıt olur bu yüzden İslam kadının yerini ev seçmiştir.
@saçmahayattsaçma 1. Kime göre, neye göre yanlış düşünüyorum. Simit ve kola satan arkadaşlarının eşleri kendilerinden yüksek maaş aldığı halde gocunmuyorlarsa, bu onların ne kadar geniş olduklarını gösterir.
2. Dinde kadınlar eksik akıllı gösterilmez. Kafanıza göre din uydurmayın. İslam kadınları pozitif bir şekilde erkeklerden ayırır. Bizleri onlara bakmakla sorumlu kılmıştır. Kadının yeri ev diye bir şey yok. Hz. Hatice annemiz Mekkenin en zengin tüccarlarından biriydi zaten.
İlişkiyi etkilememeli işte asıl sorun bu. Duygu ve hislerin önüne, davranışları konuşmaları maddi durumları vb. Şeyleri koyarsan ilişki yürümez. Mesela asgari ücretli bir çalışan kamu personeli ile evlenemeyecek mi yani. Araya bu tur sebepler girerek insanlar birbirinden kopuyor farkındamısınız
Askerdeyken kadın bir yüzbaşı vardı kocası ise çiçekçi. E şimdi bu insanlar parayı sorun etselerdi aşk ve sevgi kavramının ne kadar derin bir şey olduğunu anlayamayacaklardı. Biz bunu yapamadığımız için sağlam ilişkiler kuramıyoruz.
Biri çıkıp diyor ki benim kızım okudu öğretmen oldu ya doktorlar ya da mühendisle evlenmeli ki rahat bir yaşam sürsün. Oldu o zaman eğitim seviyesine göre adam seç, kazandığı paraya göre adam seç, tipine göre adam seç, ses tonuna göre kadın seç, saç rengine göre kadın seç, ondan sonra ilişkiden hayır bekle
Pek sorun olmaz ama kadın bir hataya kapılıp her hangi bir tartışma ya da başka bir durumda kendi kazancının daha yüksek olduğunu sürekli vurgulursa işte o zaman büyük bir sorun oluşturur ki aynı olay bir arkadaşımın başına geldi aralarını zar zor düzelttik te evliliklerini kurtardık...
Hayat arkadaşınız kadın olsun erkek olsun, karaktersizin tekiyse, parayı dert edebilir. Lakin parayla değil adamlıkla, insanlıkla ilgili ise, paranın azı çoğu ona sorun olmaz
Bu böyledir diye düşünüyorum, güzel sorusu için değerli arkadaşımız @DenizArin'e teşekkür ediyorum
Bence çok olumlu etkiler annem üç kuruş para kazanmaya başlayınca babam çok memnun oldu anneme aldırmaya başladı bazı şeyleri yaptığı yanlış olsada bu durum erkeklerde eziklik hissi oluşturmuyor tak tersi rahatlatıyor hem öyle ezik hissetme hakları yok zaten kadınlar da erkekler kadar saygıyı başarıyı hak eder kadınların ezik görüldüğü dışarı işlerini yapamaz sanıldığı devirler çok eskiden kaldı.
Bunu sorun edenler ayrıca kadının okul okumasını diploma kazanmasını da sorun etsinler o zaman kendilerinden daha zeki daha akıllı kadın Lara tahammül edemiyorlarsa şunu oturup bır düşünsünler neden edemiyorum ben kadını ancak cinsel bir metalığa mı layık görüyorum? Sanada tavsiye ederim bunu
Biliyorum bayım hadislerin çoğunun uydurma olduğunu düşünmüyorsun sende hiçbir delilin olmadan Mevlana nın da uydurma olduğunu düşünüyormusun bilmem ama kendisi derki kadın nefisci nefis erkek ise akıldır Hz Adem şeytanı havvanın işve si cilve si yüzünden dinledi kadınlar sonlarını göremez vs vs sonra kendisi babası kızını getirdiği halde eğitim vermemiş bir kadına kadın gitsin çocuk doğursun demiş sonra kız zekice bir cümle kurmuş sana özel bir lütuf verilmiş diyerek ders vermeyi kabul etmiş bunlarda uydurma zaten araştırmadan inkâra devam et boşver gitsin. Bu yazım beni engelleyen şahısa ve onun gibi düşünenlere..
Çok fazla kazansam bile çevremde kimseye belli etmem eşim dışında. Ben kalkmam başına başkasının da kalkmasını istemem. Hem benim param senin paran mevzusu olmaz evlilikte. şahsen ben ileride ikimizin maaslarinin tek bir bankada aynı hesaba toplanıp ikimizede kart çıkarılır olur biter diye düşünüyorum
Erkeklerin kompleks yaptığıda oluyor ancak boş bir kompleks değil aslında kadın yapısı gereği hipergamik bir varlık ve her zaman kendinden daha iyi durumda bir erkek ister güç yani ona çekici gelir. Ancak gücü salt para üzerinden alamayız asıl güç karakterinin sağlamlığıdır mantığın, aklın, özgüvenin, özsaygın, cesaretindir.
bizim toplum yapımız maalesef buna pek uygun değil deniz. biz erkekler bile yeri geldiğin de laf edebiliyoruz. kadınlar hayli hayli edebilir. ben kendi ayalarımın üstünde duruyorum ve ekonomik özgürlüğüm var diye lafa başladın mı hapı yuttun demektir ama sana katılıyorum bence de iki taraf da sorun etmemeli. bir de mahalle baskısı var tabii,, kadın parası yiyor bile derler.
Konu para için evlenmek de değil, başına kakmak da değil, hiçbiri değil. Bu gayet @RienQuell 'in de dediği gibi, yaradılış ile ilgilidir. Aradaki fark az olursa elbette sorun olmaz. Ama kalkıp arada 2-3 kat örneğin fark varsa oluşturur. Çünkü erkek güç timsalidir. O nedenle de kadını rahat ettirebildiğini, evin geçiminin büyük bölümünü sağladığını bilmek ister. Biraz da iyi niyetli yaklaşmak lazım, herşeye kötü niyetli yaklaşmayalım.
Sorun oluşturacağını sanmıyorum. Hiç çalışmayan kocalar bile var. Karısının kazandığı parayla geçiniyorlar. Tabi ki olmaması gereken bir durum ama böyleler bile varken her ikisi de çalışıyor ve koca az maaş alıyorsa neden sorun olsun. Ancak ister koca az maaş alsın ister fazla, mutfak işleri dahil koca her işte eşine yardım etmelidir.
Erkek sürekli yöneten olmak ister, kadında bir nevi yönetilen olmak ister şimdi dürüst olalım ve bu iktidar ortamında yönetilenin yönetenden daha çok kazanması, bir patronun işçisinden daha az para alması gibi bir saçmalık olabilir mi, mesela kadınlarda yaşı kendilerinden düşük olan erkeklerle sevgili olma veya evlilik durumuna pek sıcak bakmazlar. Çünkü hem çevresinden gelen eleştiriler hem de erkeğin üzerindeki otoritesini yaşı gereği kabullenemez, kabul etmek istemez.
Bu nedenle erkek kadından daha çok para kazanmak ister ve bu ilişki oldukça tehlikelidir, her an bir tartışma çıkabilir ve boşanmaya kadar bile varabilir. Ne demişler davul bile dengi dengine.
evlilikte gelir farklılığının hiçbir zman bir önemi olmaması gerekiyor çünkü senin gelirin ya da eşinin geliri ayrı değil siz birbirinizi severek evlenerek zaten tek bir birey haline gelmiş oluyosunuz bu yüzden böyle birşeyi dert etmesi çok saçma
Normalde oluşturmaması gerek ama kadın bir gün kavgada bunu dile getirir ise gurur kırıcı olur. Tabi bu kadın değil erkek için de geçerli evli insanlar bir birine bu tarz konularda saldırmamalı.
Sorun olmaz diyenler yalancidir ya da pek tecrube etmemistir.
Ama dogru cevap EVET SORUN OLUR.
Neden? Cunku kadindaki nefis erkektekinden katbe kat coktur ve para konusunda ustun ise kaprisinden ve entrikasindan gecilmez. Asla alttan almaz ve herzaman hakli odur.
Aksine daha güçlendirir ilişkiyi eşi de olsa kimseye muhtaç kalmadan geçinebiliyor sorumluluğunu biliyor az ile de geçinmeyi bilen dir bence böyle kadın bulursa erkekler öpüp başına koysunlar bence..
Olur hemde büyük bir sorun olur. Kadın için en büyük koz ufak bir tartışma bile olsa istemeden de ağızdan o laf çıksa evin büyük bir yükü benim üzerimde gibisinden o anda erkek biter.
Herhangi bir şekilde kazandığı başa kakma, laf dokundurma, övünme gibi sözleri yüreğinden pişirip ağzında sunarsa sıkıntı olur ve bu büyük bir sıkıntıdır. Ayrılmaya kadar gider :)
Olmaz tabiki de, parayı ortaya koyarız ihtiyacı olan alır faturalar yatırılır vs. Öyle sen su kadar alıyosun ben bu kadar alıyorum diye bir saçmalık mı olurmuş.
Söz konusu değil mi? Kavga edince çokta güzel söz konusu oluyor ve insanın gururu inciniyor. Hele ki kadın bunu ağzına alıp "Senden daha fazla kazanıyorum ben daha çok söz sahibiyim" tarzı bir çıkış yakalarsa tadından yenmez.
Neden sorun olsun ki? Eğer iki insan bir araya gelmiş ise pek problem olmaz lakin bu iki kişiden bir tanesi egolu ise tabi ki sorun olur. Ayrıca benim bildiğim aile bütçesi ortaktır he bazılarında ortak değilse bilemem o zaman sıkıntı yaşayabilirler.
Sorun oluşturmaması gerekir ama genelde gördüğüm kadınlar bununla eşlerini bir şekilde laf arasında farkında olarak veya olmadan ediyorlar... Ezmeyenleride var tabiiki
Evlilikte kadının erkekten fazla para kazanması sorun oluşturur. Erkek kendisinde eziklik duygusu hisseder ve kadın evde söz sahibi olmaya başlar kendisini daha üstün görür.
En İyi Cevaplar