Bence kesinlikle konuşulmalı. Karşındaki insanın neler yaşadığını, kiminle yaşadığını bilmek herkesin hakkıdır. Misal, ben 20 yaşındayım şu güne kadar 1 sevgilim oldu. 4 sene boyunca onu sevdim ara ara ayrılıp barıştık ve sonra o kendi yoluna ben kendi yoluma... Yeni bir ilişkiye başlayacaksam karşımdakinin geçmişini bilmek isterim. En az benimki kadar temiz geçmişinin olmasını isterim. Umursamazmış gibi bir kenara atamam. Ben sevgilim olacak kişinin tek'im olmasini isterim ve bu yüzden eğlenmek takılmak amaçlı asla sevgili olaylarına girmem girmeyi de uygun görmem. Farzedelim bir kız arkadaşım oldu. Benim geçmişim temiz ama onun gecmisini bilmiyorum çünkü hic konusmadık. Gecmisinde birileri olduysa ve zamanında konuşmus olsaydik belki de baslamadan biterdi ne onun canı yanardı ne de benim. Fakat konuşmadığımızı varsayalım, daha sonraki zamanlarda eninde sonunda ortaya çıkacak şeyler bunlar. Nereye kadar saklanacak sanki. Peki ortaya çıktığı zaman ben mahfolmayacak mıyım? Ben kendimi ona saklarken onun gecmisinde baskalarının oldugunu bilmek bana koymayacak mı. Ne derece münasebetinin olduğu, neler yaptığı benim kafa mı sürekli kurcalamayacak mi? Tabi ki olacak bunlar. Ama bunları en başında konusmus olsak ya baslamadan bitecek ya da gecmisini kabul edip bu yola cikilacak. Kabul ediyorsan zaten ileride bunu dillendirmeye hakkın olmaz. Ve sen de karsidakiyle ayni durumdaysan yine dillendiremezsin. Yüzüne vuramazsın. Yüzsüzlüktür bu. Uzun lafın kısası, demek istiyorum ki ilişkinize başlamadan veya basladiktan sonra fazla zaman gecirmeden gecmisinizi birbirinize anlatin. Her şeyi ile hem de. Açık açık. Birbirinizi öyle kabul edin ki daha ileriki yıllarda acı çekmeyin. Tabi herkesin fikri kendine. Benim de görüşüm budur. Herkese saygılar...
Geçmişini konuşmak istemeyen insan korkaktır, kendi yaptıklarından kaçıyordur. Yaptığı davranışın arkasında duramayacak insanla da işim olmaz. Utanacağı, savunamayacağı şeyi hiç yapmasın. Sonra geçmişi konuşmasak geleceğe baksak bilmem ne demesin. Ben çıkıp iyi kötü yaptığım her şeyi tek tek ortaya koyabiliyorsam ondan da aynı cesareti beklerim. Ha çok dibe batmıştır ama tövbe etmiş doğru yolu bulmuş ve aynı şeyleri konuşup üzülmek istemiyorsa buna sonsuz saygı duyarım. Benim tahammülsüzlüğüm her haltı yiyip aman canım toyduk yaptık bir şeyler işte diye bahanelerin arkasına saklanıp bir de bununla gurur duyanlara.
İki ucu b*klu değnektir bu aslında. Konuştum başına kaktım, başıma kaktı. Konuşmadım önüme çıktı. Duruma göre, karşındakine göre, sevdanıza göre değişiyor.
Duyduklarınızın, karşı taraf ile ilgili pozitif fikirlerinizi değiştirmesine asla izin vermeyecekseniz ve bir daha asla konu açılmayacaksa, aynı zamanda tarafların birbirlerinin geçmişini bilmeleri konusu ile ilgili,, geçmişte sen böyle yapmışsın zaten vb.. birbirlerinin karşısına kötü koz olarak çıkarmayacakları kadar kaliteli bir ilişki ise, konu tekrar açılmamak kaydı ile bir kere olsun konuşulmalı. Konuşulabilmeli.
İlişkide geçmiş karıştırılmamalı.. Bunu özellıkle bayanlar yapar.. Ne olur aşkım bana eskı kız arkadasını anlatırmısın... sadece merak edıyorum nasıl tıplerden karakterlerden hoslanıyrosun senı tanımak ıcın lutfen askım der... adamda saf saf anlatır... ve daha sonra ılk tartısmada bayan aynen şu cumlelerı söyler... Git git eskı sevgılıne gıt zaten unutamamıssın nasılda anlatıyordun... :)
kişiler birbirlerini iyi tanımaları için geçmişerinide anlatmak ''zorunda'dırlar. böylece kim olduklarını nereden geldiklerini ne yaşadıklarını ve hayatlarında ne olduğunu birbirlerine anlatmak suretiyle, akıllarındaki soru işaretlerine cevap bulabilriler, ve o şekilde ilişli şekilledir. böylece, akılda soru işareti kalmaz, birbirlerine olan güvenleri sarsılmaz, gizli saklı şeyler kalmaz, hem içleri rahatlar hemde birbirlerine karşı dürüst oldukları için daha iyi bir zemine beraberliklerini yerleştirebilirler, en başta olacaksa herşey en başta olmalıdır, ilişkilerin ortalarında veya sonlarında akıllarına geldimi anlatmak o zaman zorlarına gidebilir, ama herşeyi en baştan söylediklerinde, derler ki tamam bu insan dürüst ve samimi o şekilde ilişki şekillenecektir, ben anlatılmasından yanayım, gizli saklı kalmasın birbirimizi kandırmayalım en iyisi, birbirimiz olduğumuz gibi kabul ediyorsak sıkıntı yok etmiyorsak güle güle ,
Tabi ki bilmek isterim o yaşa gelene kadar neler tecrübe etmiş referanstır ancak günümüzde hatalarla dolu bir geçmişe sahip olanlar anlatmıyor bilinmesi talebine de karşı çıkıyorlar ya da " geçmiş önemli değil " başlığı altına sığınıyorlar sanıyorlar ki başlarına kakılacak ancak başarılarla dolu bir geçmiş ise ya da mağdur olan hep kendisi olmuşsa ballandıra ballandıra anlatılır o zaman hiç düşünmez ya bu beni ezikler mi ya da kıskanır da başarımı beni boğar mı kullanır mı diye insanoğlu nasıl işine geliyorsa öyle davranır kılıfına uydurur
Merak ederim ve konuşurum da karşımdaki istediği sürece. Ama kızlar bu konuda çok insafsız davranabiliyor. Çok yaşadım. Geçmişimde kızlarla yaşadıklarımı çok yüzüme vuruyordu. kendisi soruyordu geçmişle ilgili sorular. Bak kızmazsan eğer anlatayım diyordum. kızmıcam anlat diyordu. Anlatınca kavga etmeye başlıyorduk. o yüzden erkekler dinleyebilir geçmişi ama kızlar dinleyemez bence.
geçmişin konuşulmadığı ilişkilerin geleceğide konuşulmaz, anlık yaşanır he bu lafımı aman kimse öpüşmesin, el ele dolaşmasın anlamında söylemiyorum. herkes izah edebileceği gibi yaşasın ve yaşadıklarının arkasında dursun, sonra vay efendim bisiklete binerken bay efendim bilmemne diye saçmalamaya gerek yok
3 aylık bir birlikteliğim var.. Daha yeni sayılırız.. Bazen eskiye dair birşey soruyorum.. Dürüstçe cevap veriyor.. Ama canımı sıkıyor. Aynı şekilde onun sorduklarını da ben dürüstçe cevaplıyorum.. Bu seferde sevgilimin canı sıkılıyor. Şimdi şuna karar verdik. Mutlu muyuz? Evet. O zaman huzurumuzu bozmamak için geçmiş ile ilgili birbirimize soru sormayalım.
Gecmisini bilmeyen gelecegini tartamaz... Hayat deneyimlerle, hatalarla dolu, karsimdaki insanin yasam tarzini, karakterini , cevresini, neler yasadigini, onunla uzun vaadeli planlar yapmak istiyorsam bilmem gerek.. Mesela cok kücük bir örnek, psikopatlik varsa, ama senle o anda psikopat yanlarini göstermiyorsa ama gecmisinde 2-3 sefer kavga etmis karakolluk oldugunu ögrenirsen, ilerde psikopat yani sana karsida ortaya cikarsa, süpriz yasamak istemezsin, iliskini ona göre degerlendirirsin, öyle olruya yasarim diyebilirsinveya demezsin..
Merhabalar, ilişkide geçmişten değilde ileriye dönük konular hakkında konuşmanızı tavsiye ederim. Geçmişi düşünürseniz yani kurcalarsanız illaki bir şeyler bulursunuz ve bunu kafanıza takabilirsiniz yani ilişkiniz de iki tarafında geçmişi önemli değildir bence..
Aslında konuşulmaması gerekir. Ama çok inatçıyız, çok meraklıyız. Konuşmak ve bilmek isteriz. Aslında bilmemek bilmekten daha hayırlı olabilir. Belki de bildiklerimiz canımızı yakacaktır... O yüzden geçmişi konuşmaktansa, günü ve geleceği yaşamak daha doğru olur.
geçmişi düşünmeli veondan her iki taraf özeleştiri yapmalı , konuşmak karşılıklı yanlış sadece kavgaya neden olur sonuçlar önemlidir örneğin seni şu saate şu yerde kırmıştım onu hatırladım hatalıyım böyle şeyler için geçmişten bahsedilirse ilişki sağlamlaşır tabi bu karşılıklı olmalı.
Geçmişimde pişmanlık duyduğum bir çok yaşanmışlık var, ancak pişman olmakla utanmak arasında epeyce fark var. Bahsederim yaşadıklarımdan kişinin bilmesi gerektiği kadar..
Bir ilişkiye başlarken hep aynı şeyi söylerim. "Aldatmak yok, geçmiş ilişkileri anlatmak yok" diye, başkalarıyla nerelerde ne yaptığını bilmek istemem. Her ilişki yeni bir başlangıçtır. Eskilerin yüküyle gelecekse zaten o ilişki sakat başlamış olur. Veya diyelim ki bir mekana o kişiyle devamlı gittiğini söyledikten sonra siz o mekana gittiğinizde rahatsız olmaz mısınız? Bilmeye gerek yok, sonuçta yeni bir başlangıç yapıyorsunuz. Eskileri anlatmam da, anlattırmam da
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Eşim bana geçmişini evlenmeden önce anlattı ben ona ilk başta sormadım o bana anlattı niye anlatıyorsun dediğimde ben geçmişte beraber olduğum kişileri sana söylemez isem sonradan öğrenirsen daha çok sorun olur dedi yaşadığı ilişkileri ben derinlemesine ne zaman sorsan ilişkimiz yıprandı sorun oldu şimdi artık geçmişi konuşmuyoruz fakat benim aklımda onun yaşadığı ilişkiler hep soru işareti olarak kaldı yanlış kimselerle olmuştu oda sonradan bunların hata olduğunu anlamıştı fakat iş işten geçmişti eskileri anlatmak ilişkilerde hep sorun oluyor tecrübe ile sabit ne yaparlardı nasıl yatar kalkarlardı nerde buluşurlardı bu hatalı kişileri nasıl kendine sevgili yaptı bir sürü soru hala aklımdan çıkmaz zaman zaman aklımı kurcalar durur bu durum geçmişi sakın anlatma tabi bir gün onlar seni bulmaz bu durumu açığa çıkarmaz ise geçmiş saklanmıyor unutma
Geçmişte yaşadıklarımı yalansız dolansız anlatırım karşımdaki insanında eskiden ne yaşadığını aynı şekilde öğrenmek isterim ve hiç bir zaman geçmişi ile yargılamam çunku bunu yapmaya hakkım yok ben kusursuz değilim onunda kusursuz olmasını bekleyemem lakin benimle beraber bir hayata başlıyorsa o hayatın tarihinden itibaren yaptıkları beni ilgilendirir hatayı her insan yapar önemli olan insanı hatanın içine itmek suratına vurmak değil karşındaki insanın hatalarını ve kendi hatalarını nasıl beraber aynı hataları yapmayız demesiyle zaten bir aile olunur bir insanın hatalarını yargılamak için o insanın kundaktan beri yanında olacaksın ki buda imkansız olduğu için geçmiş olmayacak geçmişle yaşarsan sen ben olursun gelecekte beraber yaşayacaksan biz olursun.
Şahsen geçmiş benim hep canımı acitmistir. Gecmisi ister istemekz konuşmazk zorunda kalıyor insan. Elbette sevdiğim kadının benden önceki hayatı beni bağlamaz. Ama en basitinden ne yaşadigini bilmem gerekiyor. Bakire mi değil mi ya da birsey yaşadı mi burada bir zar önemli demek istemiyorum ne yaşadığını ne yaptığını bilmem gerekir. Işte bunları öğrenirken de kalbime kezzap dokseler o kadar acimaz.
geçmişiyle bugünü arasına kırmızı çizgi çekmişse hayır, merak etmem ve sorgulamam. ama davranışlarında, konuşmalarında, yaşamında geçmişinin etkisini bariz bir şekilde görürsem elbette sorgular ve anlamlandırmaya çalışırım.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Geçmis deyip birakmamak gerek. Gecmiste mesela hirsizlik mi yapmis. Adam mi yaralamis. Gecmiste anasina babasina kizip evini mi yakmis (psikopat). Borcu icin banka mi soymus. Ya da eskiden ekstra ekstra acik mi giyinirdi (bayansa). Yoksa her sevgilisiyle sevisirmiydi. Erkekse p.. c gibi mi takilirdi kizlarla. Kiz ise her ciktigi erkekle yatarmiydi. Yani sorulabilecek cok soru var. Ama benim icin affedilemeyecek ve baslamadan bitecek olan bir iliski icin kizin eskiden baska erkeklerle sevismesi degil "Seks yapmasidir" . Seks yapmissa o is baslamadan bitmistir. O yoluna ben yoluma. Cünkü bu saydiklarim arasinda sadece seks yapmak yanlislikla degildir. Ve hicbir sekilde mantikli olarak aciklanamaz. Banka bile soysa cinnet gecirmistim gözüm dönmüstü diyebilir. Hakli da olabilir. Ama baskalariyla seks yapmis olmasi asla hata olamaz ve mazereti de olamaz. Baslamadan biter.
Yüzeysel konuşulmalı. Konu ne kadar derinlemesine olursa o kadar kişiler arasında sorunlar olur.
Mesela biz kadınlar işin içine geçmiş girince her ayrıntıyı karşılaştırırırız ve sorularımız bile o yönde olur. Eski kız arkadaşını öptün mü? bana söylediklerinin hepsini ona da söyledin mi vb.
#Sevgili#Kardeşim arkamıza dönüp bakarsak tökezler gidemez duruma geliriz bırakırım birşeyler gizli kalsın gizem yaratsin meşhur facebook sözüyle tamamlayalım sözü "Bundan Sonra Uğraşmam Dünümle Ve Dünümdekilerle Ben Yarınıma Bakarım Yanımdakilerle. ."
Kesinlikle konuşulmamalı. Merak da etmemek gerek. Geçmişte yaşanmış konunun bizle hiç alakası yok. Her ne kadar karşındaki ben çok olgunum bunları gayet normal görüyorum bana anlatabilirsin diyorsa kesin bu işte bir tezatlık var. Madem önemli değil hiç öğrenme. Hiç lüzumu yok. İlerde tartışma olduğunda bunu bir kıskançlık sebebi yapabilir... Benim için böyle yani başkalarını bilemem. Ne merak eder sorarım ne anlatırım...
Şöyle ki sacma sapan gecmisiyle ilgilenmem. Yok o kızla olmus yok bu kızla olmus yok su kadar kızla yatmıs öpüsmüs ilgilenmem. Erkektir yani gayet normal. Ama gecmisimden ona dair kalan bir iz varsa ve canı yanmıslık o zaman sorarım ve konusmak isterim. Neyin ne oldugunu ogrenmek icin. Ama bunu 1 kere yapıcaksın ve bidaha yapmıcaksın.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Esimin gecmisini konustuk. o da oylesine. keyfimiz oldugu zaman komik bir ani gibi anlatdi bazi seyleri. ama. ben soylemedim. gerek yoktu cunku. erkekler. boyle seyleri kafalarina takiyorlar. Biraktin ondan oncesini yoksaysin. zaten oyle. Niye icine kurt dussun?
merakta ederim anlatırımda anlattırırımda çünkü tecrübe ettim kötü oluyor hemde çok kötü... bilmiyorsun mesela bir anda öğreniyorsun 3. bir şahıstan bu sefer öyle bir duygu çöküyorki beynine o yalancı sen he oluyorsun bir anda buz gibi soğuyorsun toparlanması çoooooookk zaman alıyor ve yinede tam anlamaıyla toparlanamıyorsun.. hep geliyor aklına en iyi anda bile... uzattım özür dilerim :D saygılar
Geçmiş her insanın özelidir, sadece kendisinin bilmesi gereken değerler, kazıklar ve tecrübeleri barındırır. Geçmişi önemsemeyen bir insan bile sevdiğinin geçmişini duyduğunda gereksiz bir tepki verebilir, tartışma çıkartabilir... İşte bu yüzden BENCE konuşulmamalı, illa konuşulacaksa eğer seçerek konuşulmalı.
Ben konuşurum sıkıntı olmaz ama bazen karşı tarafın "geçmiş geçmişte kaldı konuşmak istemiyorum"dediği oluyor kim bilir belki hala seviyordur hatırlayıp özlemek istemiyordur belki de kötüdür geçmiş o yüzden belki üzülmek belki sinirlenmek istemediğindendir.
Bence konuşulmamalı gelecek önemli geçmiş adı üzerinde geçmiş.. ama gel gör ki biz özellikle kadınlar meraklı insanlarız deşmek isteriz adam geçmişinde ne yaşamamış ne yapmış kaç kişi girmiş hayatına kaç kere aşık olmuş öğrenmeye çalışırız sonunda melankolik oluruz bizimle geçirdiği zamanda aa şuna şuna da böyle bişey yapmıştı diye kurarız.. öğrenmeye gerek yok ama dayanabilene
Hayır kavga konusu olur. Asla karsılastırılma yapılmalı o daha iyiydi gibisinden... Geçmiste takılı kalan geleceğe umutla bakamaz. şu an yanında olması ve seninle olması önemli geçmis geçmstir ne hata yaparsa yapsın geçmiste seninleyken yapmaması önemli... Ben bu hataya çok düstüm geçmisi açtım hep kavga ettik kimseye önermem.
Geçmiş öyle bir tutkudur ki insan hayatında; kimi zaman gözünüz daldığında hatırlar kendinizi suçlarsınız, kimi zaman ufak bir tebessümünüze sebeptir, kimi zaman ise sizin için sadece bir geçmiştir. Kötüleri konuşmak ya da hatırlamak sadece geleceği hatalı şekillendirmenize sebep olur. Gülümseyip tebessüm etmek ise size daha da cesaret verir. Bence geçmiş ne olursa olsun gelecekten öne geçmemeli. Her manada...
İlişkide gizemli kalmak önemli bir nokta bence o anlatırsa dinlerim lakin ben anlatmam merak etmeli çözmeye çqbalamalı, bunu yapmış mıdır? Yapabilir mi diye düşünmeli ki kaybetme korkusu olsun öyle her şeyi açığa vurmaya luzum yok sorarsa detaya inmeden yüzeysel geçiştiririm
Şöyle izah edeyim. Ben birlikte olduğum insana güveniyorsam onun geçmişini sorgulamam önemli bir şey değilse yani büyük bir hata yapmamışsa bana da anlatmasını istemem. Cunku kıskanç biriyim elbette karışma Hakkım yok fakat üzülürüm ve bunu ona yansıtırım. O sormadığı sürece bende anlatmam amacım bir şey gizlemek değil ama anlatırsam unutamadı mı ki durup dururken bana eski ilişkisinden bahsediyor diye düşünebilir bende bunu istemem. Onu üzmek isteyeceğim en son bile olamaz.
Neler yaptığını neler yaşadığını sorarım merak ederim değer veriyorsam yaparım. Sonuçta bir şekilde karşıma çıkaracağı şeylerden biri geçmişi olacak onu kabullenmişsem geçmişinide kabullenmiş oluyorum. Onu tanımak sadece içimde bir duygudan ibaret olmuyor sonuçta adım adım geleceği olacağın insanın neden geçmişini bilmek istemeyesin ki? her haliyle kabullenemeyecek biri olacağın için mi?
Onemli bir yaşanmışlık varsa elbette konululmalı, ama asla bir problem olmamalı geçmiş. Çünki adı üstünde geçmiş ve bitmişdir. Bitmiş bir şeyi problem etmek bence gereksiz bir şey. Eger bir ilişkiye gireceksen önce güvenmelisin karşındakine. Çünki güven aşktan bile önemli bir duygudur. Yalnızca güvendiğin birisi seni mutlu eder, aşık olduğun biri değil. Aşk bazen sadece dert getirir insana.
Taraflara hiçbir şekilde faydası olmamak ile birlikte, belli bir olgunluğa erişmişseniz eğer bahsi açılırsa; ne duyarsanız duyun, bunu obsesif ve sarkastik duygu duruma bürümez, sorun haline getirmezseniz konuşun.
Kendi hikayenizi yazın. Sonu nasıl biterse bitsin; başka kalplerde yazılan hikayeler dinlemenin hiçbir faydası yok.
konuşulunca daha da merak edilip sohbet gereksiz noktalara kadar uzanabiliyor böylece olası tartışma, kırgınlık, şüphe , üzüntü gibi olup olabilecek bütün kötü duygular gün yüzüne çıkabiliyor. Ama düşüncem bu olsa da geçmişi sormadan konuşmadan edemiyorum merak bazen iyi değil işte :))
Konunun ne olduğu ile alakalı. Kimisi bazı şeyleri merak ederken kimisi etmez. Kendimden örnek verecek olursam ben sevgilimin kafasının rahat olmasını isterim yani iyisiyle kötüsüyle soracağı her soruya cevap veririm. İstediği kadar detay sorabilir. Aradığı cevapları verebiliyorsam ne mutlu bana.
Bazen soruyorum. Benzer durumlarda nasil davrandigini merak ediyorum. Eski sevgililerini kotulememesi de benim icin iyi biseydi. Depresyona girdim, gecen gece sabaha kadar benimle ilgilendi, gece hic uyuyamadim, bir saatlik uykuyla ugrasti oyle. Sabah defol git diye bagirdim, kizmadi alinmadi, sarildi gececek bitanem dedi, utandim. Ayse en azindan neseliydi keske ayrilmasaydin dedim, o zaman ayse hakkinda kotu bir sey soyledi. Bilemicem.
eğer karşındakine güvenen tamsa konuşup konuşmamayı umursamıyorsun. ama değilse o geçmiş sürekli seni kurcalayacaksa bırak konuşma. öyle oturup geçmişte geçmiş diye konuşmak değilde en azından bir bilgi sahibi olmayı tercih ederim. ama benim umrumda olmaz benden öncesi bilsem bile
Cogumuz birlikte oldugumuz kisinin gecmisini merak ederiz. Ozellikle ciddi iliskilerini. Bu durum, uzun vadede endise, kiyaslama ve eninde sonunda kavga ortami yaratacaktir. Sen birlikte oldugun kisinin gecmisteki partnerleri ile bir yarisma icerisinde degilsin bunu unutma...
bana göre konuşulmalı ama sadece bir kere her seferinde geçmişi açsan olmaz hiç konuşmasan ne biliyim bence insanı insan yapan geçmişi hatalarıdır. Bunu sevdiğim insanında bilmesini isterim kimi sevdiğini bilmek hakkı diye düşünürdüm.
Geçmişinde anlatmasını istediğim kadarını bilmek isterim. Bilmek istemediklerimi sorduğumda yalan söyleyeceğini bilirim boş umuda katılmam. Eğer öğrenmemi istiyorsa bir süreden sonra kendisi söyleyecek zaten.
her daim sorarım ve anlatırım ilk günden.. sorun olacaksa herşey başta konuşmalı sonradan huzur bozmamalı ama dürüst ve eksiksiz anlatmalı işine geldiği gibi değil.
geride bıraktıkların ileriye gitmeni engelleyecek. Unutma; ileri gidebilmen için arkadaları unutman gerek... :) işin özü geçmiş sadece geçmişte kalmalı.
Ciddi düşünüyorsam geçmişi benim için önemlidir. Doğru veya yanlış yaptığı her şeyi öğrenmek isterim. Sevgim değişeceğinden değil, sonradan öğrenmekten iyi olduğundan.
Konuşulabilir geçmiş geçmiştir geçmişe mqazi olmaz hatta ilerde ilişkinin sağlığı açısından yanlış anlaşılmalara meğil vermemek için konuşmakta yarar var diye düşünüyorum...
Gecmis tozdur ufle gitsn benim tanimadigm zamanda ne yaptigi beni ilgilendirsede hesap sormaya hakkim olmaz cunku ben yoktum geçmiş mide bulandirmaktan baska bir işe yaramaz
İsteyen konuşsun tabi insanların yaşam tarzına burnumu sokacak değilim lakin ben sormam geçmişte ne yaptın, işte kaç kitap okudun, nerelere kimle gittin vs.
Konuşulabilir. Ama ölçüsü olmaalı. Ve üstü kapalı bir şekilde eskiden hayatınızda olan kişilerdin isimlerini vermeeden. ya da ona sevginizin ne kadar yogun oludugu kısımları falan bunlar anlatılmamalı. Karşı taraf her ne kadar geçmiş geçmişte kalmıştır kıskanmam desede, gün gelir bunu başınıza kakar ;)
bncce konusulmamalı kısıler tanısma asamasında gecmısını bılmeden gorup begenıp arkadas olurlar ogrendıklerınde tavırları degısır bır kızı evlenmek amacıyla seven bır adama ben senden once 5 /6 kısıyle cıktım aramızda bazı seyler gectı de o kısı senle o andan ıhtıbaren faydalanmak ıcın devam eder
ne olduğuna bağlı, ama genel olarak konuşulmaması daha iyi... iyi bişey değil çünkü yani geçmiş geçmişte kalmıştır ama geçmişte olan ve beğenmediğin şeyleri, gelecekte yapmamasını isteyebilirsin mesela... BU mantıklı... ama geçmiş için hesap sormak değil.
Konuşulmalı bence. Her zaman gündeme getirilmemeli ama karşındaki kişinin bilmesi gerekenleri bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sonra şoka uğramaması için :)
En İyi Cevaplar