İnsanları geçmişine göre yargılar mısınız? Mesela benim 3 yıllık ilişkim oldu bunu son flörtlerime söylediğimde ikisinden de aynı tepkiyi aldım. Senin 3 yıllık ilişkin olmuş onu unutamamışsındır. Kim bilir neler yaptınız vs gibisinden. Yalan mı söylemek gerekiyor?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Aşk ilişkilerimize kişiler aracılığıyla bakma alışkanlığımız yüzünden aşkı gözden kaybederiz. İki ilişki ya da iki aşk birbirinin aynı olamaz.
Oysa, çoğu kişi, yeni bir aşk ilişkisinde, eskisinde bulduklarını aramaya kalkar; ama yeni sevgililerinde aynı heyecanı, aynı zevki bulamaz.
Onların düştüğü bu aptalca hayal kırıklığı üzerinde fazla durmaya gerek yok.
Aynı deneyimleri ısmarlayıp tekrarlamaya çalışmak; zamanı, insanları, aklı ve duyguları standartlaştırma çabası, gerçekten son derece ilkel bir totalitarizm örneğidir.
Girdiğimiz her yeni ilişkide, bundan önceki ilişki (ler) de neyin kötü olduğunu birbirimize anlatırız.
Yürüdüğü sürece neden yürüdüğünü değil de, sonunda neden yürümediğini konuşur dururuz.
Tüm sürecin anlamını değerlendirecek yerde, aşkı unutup ilişkiyi ve onun sonucunu yargılarız.
Oysa yaşadığımız aşk, insanlık tarihindeki tüm geçmiş aşkların bir devamıdır.
İlişkide en önemli çıkmaz, iki kişinin, birlikte yaşadıkları aynı ve tek bir durumla, bir olayla ilgili, farklı anılara sahip olmalarıdır.
Zaman geçtikçe, 'aslında' yaşandığında aynı olan o durum ya da olay, iki kişi için apayrı anlamlar kazanır sanki, çehre değiştirir, başkalaşır; öyle ki, o iki kişi oturup o geçmiş durum ya da olay üzerine konuşsalar daha en 'somut' ayrıntı üzerinde bile anlaşmazlığa düşebilirler.00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı. hayır insanları geçmişine göre yargılamam
bu ön yargılı yaklaşmak olur
o insanın nasıl biri olduğunu tanımadan önceki ilişkisi beni ilgilendirmez
ayrıca ben önceki ilişkisini bilirim ve ondan sonrada lafını açmam ben kendi ilişkime bakarım
olması gerekende budur zaten10 Yorumla
Sığ fikirli tipitiplere denk gelmişsin
Erken tavır koymaları senin adına şans olmuş zira o kafayla sana gelecek vaad etmezlerdi
Lakin yinede ilişki belli bir evreye gelmeden güven oluşmadan paylaşmamalısın10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
22Cevap
- +1 yıl
Aynı şey bende de var sevgilimle 6. Ayımız oldu ve ilk ilişkisi benden önceki kişiydi mesela ilk zamanlar geçmişi konuşmak istemez ve bana geçmişine takılı insanları hiç sevmem diyordu ama belki bilinçsiz bir şekilde yapıyor olabilir bana arada bir geçmişle alakalı konular açıyor mesela bi arkadaşı var (erkek) ben her ne kadar hazmedemesemde ona pek belli etmedim ama biraz kurcalayınca bana önceden o kişinin ona açıldığını söyledi ya da benden önceki ilişki yaşadığı kişi ile benim telefonumun markası ve doğum tarihlerimizin aynı olmasında benim bir suçum yok ama açıp açıp duruyor geçmişini bir erkek olarak ben hep susakalıyorum enerjim düşüyor onunla konuşurken sana tavsiyem sende benim sevgilim gibi şu anki ilişkinde 3 yıllık ilişkini unutamıyorsan bunu kesinlikle dile vurma hiçbir zaman karşındakini severek o geçmişi unut gerekirse şu an konuştuğun kişiyi kullan bunun için eski defterleri kapatmak için sevmeye yönel karşındakini emin ol benim sevgilim de bana ilk ay beni sevmeye çalıltığını söyledi vs ben hep destek oldum ama böyle birşey yaşamak istermiydim hayır ama onun için değer yani sende sadece ona onu sevdiğini hissettir eminim böylesi daha iyi olacak bende onun öyle yapmasını isterdim 🙃
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
2 aylık sevgiliyiz bizde dün gece kavga ettik ben ona laf çarptım o bana ama bisi diyimmi bunun sonu gelmiyo ve elinden geldigincede gecmiste olan seyleri yeni insana anlatmamak. Her ne kadar umursamıyorum desede bir zaman sonra ağır geliyo bu insana , bende kaldıramadım diye kavga ettik sonunda ne olduğuda apaçık belli evet ayrılmadık ama o laflardan sonra bir burukluk içimi kaplamadı değil. Ne kadar zorda olsa benimde onunda bir geçmişi var ve bunu kabullenmekte kolay değil sadece görmezden gelebiliyorsun.
00 Yorumla Sığ fikirli insanlardan uzak dur kesinlikle. Eşim ile birbirimizin herşeyini biliriz 5 yıldır birlikteyiz. Çalıştığı yerde 2 eski sevgilisi var 5 yıldır daha bir kez olsun sormadım konuşuyor musun diye sorun etmedim. Zaten aklı onlardan birinde kalsaydı benimle olmazdı. Eşim ile onun geçmiş flörtlerini de benim geçmişimi de oturup hala rahatça konuşabiliriz. Önemli olan geçmişi geçmişte bırakabilmek ve seninle aynı bakış açısına sahip bir eş bulmak. Güven yoksa sal gitsin senin herşeyine kulp takar öylesi.
00 Yorumla- +1 yıl
Taktik basit ve net "BANA NE" . Ve eğer senin yerinde olsam ve biri bana bunları söylese kafasında su dökülmüş olabilir, tokat atmış olabilirim veya çıkıp giderim. Şuna bak ya beni sorguluyor. Senin ne hakkın var buna? Unutamamışsındır nedir ya, Hint Kumaşı mısınız kardeşim siz?
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Bahsedilmeli ve evet yargılarım tabi ki. Ona göre buna göre yorum yapamayacaksak neye göre yorum yapalım ki. Yalana da gerek yok.
34 Yorumla- Soran+1 yıl
Bana kalırsa bu şekilde düşünen insanlar kandırılan insanlar olur. Çünkü kimse dört dörtlük değildir.
- Cevap sahibi+1 yıl
Yani orası da doğru ama kıskanç ve takıntılı biriysen merak ediyoraun😊
- Soran+1 yıl
Tabikide kendinize göre haklısınız bakış açısı. Ben daha çok geçmişinde kime nasıl davrandığına değil de bana nasıl davrandığına göre yorum yaparım🤗
- Cevap sahibi+1 yıl
Gayet güzel 😊🌸
- +1 yıl
Senin ve başkalarının yeni bir başlangıcında eskisi değil yenisi önemlidir ki kimse kimsenin geçmişiyle yargılamaya hakkı ve düşüncesi olmaz bu senin hayatın senin yaşadıkların ve senin duyguların kime ne bundan
10 Yorumla Karşıdaki kişi sorarsa eğer belki, ama herşeyi de değil bence anlatılmayacak şeyler de olur. Ben şahsen geçmişini bilmek istemem sorgulamam. Ne de olsa geçmişte kalmış
30 Yorumlayüzeysel bi bilgi vericen ilk buluşmada o kadar bi daha konusu açılmamalı , yoksa çok ağır sonuçları olabiliyo en basitinden kalp kırma
10 Yorumla- +1 yıl
Ya 3 yıl olmuş olmasi önemli değil yaptıysan yaptım de zaten yapacak olan bir haftalık ilişkide de yapıyor amaç güven vernek dürüst olmak dbdb yaptın mı peki
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Yapmadim sorun orda
- +1 yıl
Yapmadiysan sıkıntı yok ama karşı taraf sana güvenmiyor demek ki uzatmanin anlamı yok ver yolu guvenen birilerini bulursun illa ayrıca neden yaoan soyleyesin veya hesap veresin millete
- +1 yıl
salakları bırakmalısın. bir insan gleceğe bakamaz mı ya
10 Yorumla - +1 yıl
ihtiyacımız olan gerçekler değil, duymak istediklerimiz. Anlamadığımız sürece hepimizin yalana ihtiyacı var
10 Yorumla Sana böyle sorular soran kişiye hemen arkanı dön buda bi suçlama durumu psikolojik şiddet uyguluyo devam edersen dhaa neler kurar kafada Allah bilir..
20 Yorumla- +1 yıl
Geçmişini bilip ne yapacak çok merak ediyordum zaten eğer gerçekten seviyorsa ondan önceki yaşamını umursamaz onun yerine onunla olan şimdine ve geleceğine bakar ha diyorsanki geçmişimde geleceğime etki edecek şeyler yaptım anlat ki seni gerçekten seviyorsa kabullensin ve bu duruma hazır olsun
00 Yorumla - +1 yıl
Bahsedilmesi doğrumu bilmiyorum ama insan bi merak ediyor ister istemez bazen soğuma sebebide oluyo ama
00 Yorumla - +1 yıl
Bende aynı tepkiyi alıyorum. Bu kadar uzun süreli bir ilişkiyi kendileri sorsan sürdüremez. Boş ver. :d
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Doğruyu söyle sen yine seni seven zaten dürüst olmanı goz ardı etmeyecektir
10 Yorumla Tabii ki de bahsedeceksin yargilayan yargılar kim ne istiyorsa onu yapar.
00 Yorumla- +1 yıl
Hayır öyle düşünmeyin tabiki doğruyu söyleyeceksiniz yalnız kritere göre istemeyen birlikte olmaz
00 Yorumla - +1 yıl
Benim geçmişim a4 kağıdı gibi tertemiz o yüzden sıkıntı yok bahsedilmeli
00 Yorumla Geçmiş geçmiştir kimsenin aklını bulandirma
Ama geçmişten ders almayı unutma00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Açık ve doğruları söylemek neden böyle karşılanıyor...
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,3b cevap paylaştı. Bahsedilmemeli sanırım. 3 yıllık. iliskiyi senden duymak unutamamış havası katabilir.
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bence bahsedilmemeli. Sonra bir şey olduğunda yüzüne çarpan ilk onlar oluyor 🤷🏻♀️ Aman sallaaaaaa önüne bak geçmişe değil.
00 Yorumla Bence evet yapdık hatta şu şu hoşuma gidiyordu bunlar felan hoşlanmazdım die onu yönlendirebilirsin tabi bunu anlıcak kafada birisi ise ters de tepebilir
00 YorumlaEğer hayatındaki insan senin için önmli biriyse söylemelisin. ha söyledikten sonra onlar kabul eder, etmez ama bence saklanmamalı ilerde kendileri öğrenince daha olumsuz oluyor çünkü
00 Yorumla- +1 yıl
Bence bahsedilmemeli çok istiyorsan üstü kapalı ksia sekilde konuşulur biter sana dağ ayıları gelmiş o yüzden sanki o konuştuğun kisilerin geçmişi çok temiz
00 Yorumla Geçmişi beni ilgilendirmez mühim olan ben ve benden sonrası ama yine de bilmek isterim dürüst bir şekilde anlatsın
00 Yorumla- +1 yıl
geçmiş yargılanmamalı ama konusulmalı her iki tarafta birbirini tanımalı bilmeli ama karsındaki gecmişini yargılıyorsa hemen yolunu ayır
00 Yorumla - +1 yıl
Evet bahsedilmeli çünkü bir gün o geçmiş karşına geçtiğinde dönüptr sana diyebilir neden anlatmadın diye
00 Yorumla - +1 yıl
Gecmisi onemli bana detay vermeden anlatmasini isterim
00 Yorumla - +1 yıl
Ben bahsetmiştim ve en ufak birşeyde yüzüme vurmuştu yok senin önceki ilişkin şöyle falan diyr
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Evet kişinin gecmişi geleceğini yansıtır
10 Yorumla- +1 yıl
Banane ak zg o zaman ona
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Geçmişten bahsetme
20 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
iki taraf ta geçmiş ilişkilerinden bahsetmemeli
10 Yorumla Evet
10 YorumlaHayır bahsedilmemeli
10 YorumlaBulandırmak istiyorsanız bahsedin :)
10 Yorumla- +1 yıl
Geçmişini bilmeyen geleceğini göremezmiş
00 Yorumla - +1 yıl
Bahsetmeye gerek yok. Herkesin geçmişi kendine.
10 Yorumla Eskilerden bahsetmeye hic gerek yok.
00 Yorumla- +1 yıl
Her iki tarafta birbirlerinin mazisini bilmeli
00 Yorumla - +1 yıl
Durum kritik.
00 Yorumla
Devamını Gör(38)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Herhalde siz de sorduğunuz soruların cevabını net bir şekilde zaten biliyorsunuz. Belki sadece dışarıdan bir teyit almak için sormuş olabilirsiniz.
Tabii ki insanları geçmişlerine göre yargılamak doğru değildir. Ama yaşadığımız “zihin” toplumu sadece geçmiş ya da gelecekle yargılamayı bildiği için bu durum ilişkilere dahi yerleşmiştir. Türk Ceza Kanunu’nda bile bildiğim kadarıyla geçmişte işlenmiş suçlar bir kişiyi daha şüpheli ya da tam tersi (eğer geçmişinde suç yoksa) masum duruma getirebiliyor.
Oysa hayat şimdi ile ilgilidir. Birini var oluş şekliyle seversiniz, geçmişiyle ya da geleceğiyle değil. Kimse geçmişiyle yargılanmamalıdır çünkü değişmiş olma ihtimali her zaman vardır.
Hele ki sizin durumunuzda suçtan ya da utanılacak bir durumdan bahsetmek bile benim yüzümü kızartıyor. Böyle bir konuyu tartıştığımız için bile üzgünüm. Başınıza gelenler erkek egemen toplumların kadınlar üzerinde kurdukları baskının bir yansıması. Geçmişinizi ve ilişkilerinizi yargılayan tüm erkekler adına ben sizden özür diliyorum.
Hayır, tabii ki geçmişinizle ilgili yalan söylemeyin, onu saklamayın da. Geçmişinizle ne övünün ne de utanın ondan. O sadece sizi bugünkü siz yapan derslerin toplamından ibaret. Ve geçmişinizi sizi gerçekten merak eden, daha yakından tanıyarak sizi daha da çok sevme aracı olarak kullanacak, bunu hak eden biriyle paylaşın.
Şimdi konuya iyi tarafından bakma vakti. Neden bu durumu kendi lehinize kullanmayı düşünmüyorsunuz? Aslında size geçmişinizle ilgili sorulan bu soruların aslında karşınızdakini en derinden tanımanıza fırsat verir nitelikte eşsiz bir fırsat olduğunun farkında mısınız?
Bu kadar ilkel bir düşünce tarzına sahip birini daha ilişki başlamadan evvel tanımak bence bulunmaz bir nimet. Buna bu şekilde de bakmak sizin elinizde.
Bence sizin için daha önemli soru şu olabilir: “Beni geçmişimle yargılayan biriyle beraber olmak ister miyim?” Ya da “Geçmişimle ilgili yalan söylemek zorunda kaldığım biriyle kuracağım ilişki ne kadar sağlam temellere dayanır?”
Daha detaylı bilgi ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.
Harika bı yazı.
Beğenmenize çok memnun oldum çok teşekkür ederim.
Gerçekten mükemmelsiniz yorumunuz tam sorunun cevabı yani 👌🏻
Çok teşekkür ederim. Size hitap etmesi benim için en büyük mutluluk ve hediyedir. 🙏
Rica ederim benim için de 😊🙏