Bence bazen insan bir açıklamayı hak ediyor ama bazı vedalar da ne söylesen eksik kalıyor. Hangisi daha çok can yakar emin değilim..
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bence bazen insan bir açıklamayı hak ediyor ama bazı vedalar da ne söylesen eksik kalıyor. Hangisi daha çok can yakar emin değilim..
Cevap
3Cevap
Ben vedaları önemsiyorum. neden bilmiyorum ama iyi ya da kötü birkaç şey bırakmayı seviyorum ardımda... ya da ben de. Bunu herhangi bir ikili ilişki içinde düşünüyorum aslında ve en sevdiğim arkadaşıma da keskin bir mesajla veda etmiştim.
Katılıyorum bence de vedalaşmak önemli çünkü insan neyin neden bittiğini bilebiliyor ama en sevdiğin arkadaşına keskin bir mesajla veda edecek noktaya gelmek de kolay olmasa gerek
Bence ikisi de aynı kapıya çıkıyor; ha tek kelime etmeden çekip gitmişsin, ha uyduruk ucuz bir bahanenin arkasına sığınıp kaçmışsın. İkisinde de ortada adam gibi bir veda yok, sadece sorumluluktan korkup sıvışmak var.
Olayın psikolojik tarafı çok basit aslında; bu tarz gidişler tamamen oturmamış bir karakterin ve içten içe yaşanan o gizli yetersizlik duygusunun dışa vurumu. Bir yetişkin gibi karşı karşıya gelip konuşmak olgunluk ve özsaygı gerektirir. Kendi hatasıyla, kendi küçüklüğüyle yüzleşecek duygusal kapasitesi olmayan insan, o ağırlığı kaldıramayacağı için en kestirme yolu, yani kaçmayı seçer. Çünkü açıkça konuşmaya kalksa, kurguladığı o maskenin altındaki omurgasızlık ve dürüst olamama ezikliği anında ortaya çıkacaktır.
Böyle ucuz bahanelerle ya da çıt çıkarmadan gidildiğinde karşı taraf eksilmiş olmuyor. Sadece arkada yetersiz, duygusal olarak son derece ham ve karakterce bodur bir gidiş kalıyor. Kaçmak kolaydır; ama o sinsi kaçışın arkasındaki yetersizlik hissi insanın üstüne ömür boyu yapışır
Güzel bir noktaya değinmişsin ama bence her sessiz gidişin arkasında karakter eksikliği yok bazen insan defalarca anlatıp anlaşılmayınca konuşacak gücü de kalmıyor asıl mesele gitmekten çok giderken karşındakine ne yaşattığın bence
Sessizce cıkıp gitmek genel olarak daha kötü olur diye düşünüyorum
Ben genelde soğuduğumda karşı tarafa söz hakkı bile vermiyorum. Direkt kalkış masadan.
Sessizce çıkmak zor olmaz illaki bi iletişim kalıyor ama yüzüne söylemek duyan içinde söyleyen içinde zor bence
Neden gittiğini bilsin derim ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sessizce gitmek arkada kocaman bir belirsizlik bırakır ve insanı içten içe bitirir 🥺 Karşı tarafı soru işaretleriyle baş başa bırakmak yerine acı da olsa konuşmak daha olgunca.
Gerekçesini duyup yüzleşmek anlık can yaksa da iyileşme sürecini başlatır ✨ Ghosting yapmak tamamen kolaya kaçmaktır 💅 Açıklama yapmak hem yaşananlara hem de verilen emeğe saygıdır.
Sen hiç böyle bir belirsizliğin ortasında kaldın mı peki ☕