Susmak da, görmezden gelmek de yıpratmaz aslında… Doğru yerde kullanıldığında sadece insanı olgunlaştırır.
Peki sizce hangisi daha güçlü bir duruştur: susmak mı, görmezden gelmek mi?

Susmak da, görmezden gelmek de yıpratmaz aslında… Doğru yerde kullanıldığında sadece insanı olgunlaştırır.
Peki sizce hangisi daha güçlü bir duruştur: susmak mı, görmezden gelmek mi?

Susmak, içte büyüyen bir fırtına gibidir; söylenemeyen her kelime boğazda düğümlenir, nefesle birlikte yanar. Görmezden gelmekse kalbin inkârıdır, var olanı yok saymanın en sessiz isyanı. Biri içini çürütür, diğeri duygularını öldürür. Susmak bazen korur ama aynı zamanda yakar. Görmezden gelmekse kor gibi soğur, iz bırakmadan içini deler. İkisi de sessizdir ama biri kalbi susturur, diğeri ruhu kör eder.
Bir insan eğer ki susuyorsa içinde çok fazla şey tuttuğu içindir fakat görmezden gelmek bir insana yapılan en büyük saygısızlıktır diye düşünüyorum.
Susmak, içinde biriktirir. Görmezden gelmek ise karşıdakini yok sayar. Susmak; söyleyecek çok şeyim var ama sen duymayı hak etmiyorsundur. Görmezden gelmek ise sen artık benim için bir şey ifade etmiyorsundur. Çünkü susan hâlâ içinde taşır, görmezden gelen artık hiçbir şey taşımıyordur.
Oyş 😘
Ağzın bal yesin
Amin
Teşekkür ederim 🌸🌸
İkisi de birbirinden daha zor, hem susmak içine gömmek, hem de görmezden gelmek zor oluyor bazen.
Bazı şeyleri istesek de görmezden gelemiyoruz, aynı zamanda görüp çoğu şeye de sessiz kalamıyoruz ikisi de insanı zorlayan şeyler.
Susmak da, görmezden gelmek de çok anlamlı duruşlar aslında. Ama susmak, içinde hem bir direnç hem bir kabulleniş barındırdığı için daha derin bir etki bırakır. Görmezden gelmek ise, mesafe ve sınır koyma enerjisi taşıdığı için koruyucu bir kalkandır. Duruma göre değişir elbette, ama bilinçli bir şekilde tercih edilen “susmak” daha ağır ve olgun bir duruş gibi geliyor. 🌿✨
Cevap
20Cevap
Konuşulması gereken şeyler varken, yarım bırakılmış ve susulmuşsa en ağırı budur...
Susmak zorunda bırakılmak daha ağır
Suskunluk, bir olgunluk değil, bilinçdışı bir savunma mekanizmasıdır. İlişkide geri çekilmek (Duvar Örme), o an hissedilen yoğun duygularla başa çıkamama ve kaçınma örüntüsüdür. Gerçek yakınlık, zorlanma anında dahi bağ kurma cesaretini göstermektir..
Susanın kelimelerin ikna edici gücüne inancı bitmiştir. Görmezden gelense kelimelerle yapamadığını davranışlarla yapmaya çalışır, bir şeye full odaklanmak ne kadar ilgilenmekse göz göre göre yokmuş saymak da o kadar ilgilenmektir aslında. Susmak elbette daha ağır çünkü inancı bitenin amacı da biter amaç yoksa hiçbir şeyin anlamı kalmaz
Susmak daha ağırdır. Görmezden gelmek anlayana açık bir eylemdir fakat sessizliğin altında ne yatıyor her zaman belli olmaz.
Susmak, aslında tepkisizlik değildir.. Öncesinde çokça konuşmuşluğun faydasını görmemiş olmanın getirdiği çaresizliktir.. Görmezden gelmek farklı bir boyut.. Umursamamakla sessiz kalmak arasında birçok çığlık kadar fark var..
Bence görmezden gelmek daha ağırdır çünkü susmak sadece sessizliktir ama görmezden gelmek bilinçli bir kırgınlık ve umursamazlık içerir bu kalpte daha derin yara bırakır susmak bazen anlaşılabilir ama görmezden gelmek ihanete yakın bir his yaratır
Omuzlarımda dağ gibi yükler, İçimde sessiz fırtınalar var. Herkes "dayan" dedi, ben sustum.; Ama içimde biriken sessizlik artık taşacak kadar ağır. Bazen güçlü görünmekten yoruluyor insan.
Bazen sadece yıkılmak, ağlamak, dağılmak istiyor. Çünkü en çok suskunluğun içinde çığlık atıyor kalp.
Buna 2 türlü cevap verebilirim yapılan yanlışa susmak daha güzeldir çünkü korku yaratır. Yanlışı yapanı görmekten gelmek daha güzeldir akıl tutulması yaşatır
Görmezden gelmek küfürdür.. Ağır olandır karşı tarafa
Susmak bir tepki bir olgunluk..
Karşıdakinin anlamasını sağlar.. Varsa kapasitesi
Benim için susmak daha ağır çünkü içime atmayı sevmiyorum. Susuyorsam, söyleyeceklerimle karşımdaki insanı kırmak istemediğimdendir
Bu soru biraz bir kilo demir mi daha ağır bir kilo pamuk mu gibi oldu. Ikisi de ağır valla karar vermek zor.
Ya susunca aslında görmezden gelmiş gibi de görünebilirsin. Karşı taraf bunu pek ayırt edemeyebilir. 1-2 şeye susuluyor da karşı taraf aylarca susmayınca ben çok zorlanıyorum susmaktan
Görmezden gelmek sanırım. Ama susmak da ağır. Karar veremedim.
Aynı şey gibi sanki abla
Cevap belli o zaman, ikinci 😶
❤️🎀
kuzen bu soruyu geçmek istiyorum 🙃
ozamn sırada ki lütfen kuzenn 🙃
olur kuzen bakıyorum 🙃
Yok saymak en güzelidir, hem kafanda yer etmez hem de karşı tarafı değersizleştirir..
Konuşmak isterken susmak.
Görmezden gelmek o yokmuş gibi davranmak
Hiçbiri ağır falan değil. En fazla kendi kendini kandırır. Benim için hiçbir farkı olmaz.
Görmezden gelmek zor benim için
İkisi de
Çok sık yaparım
Susmak çok ağır canım , hiç susamam.
Görmezden gelmek tabi ki
Susmak daha ağır geliyor bana.
Görmezden gelinmek.
Sanırım görmezden gelmek
Görmezden gelmek çok ağır
Sessizlik güçlüdür
Susmak daha zor.
susmak