Güzel bir kadınım, neden kimseyle sevgili olamıyorum? Boşanalı 7 ay oldu, ondan olabilir mi?
1 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Güzel bir kadınım, neden kimseyle sevgili olamıyorum? Boşanalı 7 ay oldu, ondan olabilir mi?
Cevap
60Cevap
olursun bir gün
Kaç yıl evli kaldınız bilmiyorum ama bunun bir süresi var. Paikolojik arınma süresi. Genelde yıl başına 1,5 -2 aydır. 10 yıllık bir evliliğin bitmişse ortalama 15-20 ay kimse ile sevgili olmaman gerekiyor. Bu hem bitmiş evliliğine bir saygıdır, hemde bir arınma ve yas süresidir. Bu süre tamamlanmadan kurulan ilişkiler uzun vadeli olamayabiliyor. Bir ilişki yaşam koçu olarak söylüyorum. Yas süresini tüketmeden ilişkiye başlamayın. Gecelik ilişkiler de dahil. Sonuçta bu önce kendinize sonra da biten evliliğinize olan bir saygı göstergesidir.
he aynen, boşanma gibi bişey yaşayalı daha sene geçmemiş hemen ortalığa koşacaktın hiç bir mental etkisi olmayacaktı bunun, ablacım çok film izlemişsiniz yok öyle kocayı boşadım başladım ortamlara akmaya o kadar kolay olmuyor normal insan için.
Ben kız arkadaşımdan ayrılalı 8 sene geçti. Sevgili gibiydik. Ama bak düşün sadece bir kaç yıllık bir arkadaşımdan ayrılmışım ve aradan 8 sene geçmiş. Nasıl bir hayal kırıklığı yaşamışsam, onu unuttum hiç bir şeyi aklımda bile nerdeyse değil ama travmatik etkilerini yarattığı yıkımı ve korkularını unutamamışım. Halen kimseyle doğru düzgün ne selamım ne sabahım var. Ne güvenim var ne inancım. İnsanın kendisini toparlaması öyle durduk yerede maalesef olmuyor. Zamansa sadece geçiyor.
Hala yeni hayatına alışamamışsın acele etme zamanı gelınce kendını hazır hissedince zaten cıkar karsına bırısı içinin ısındığı takıcağın bır durum yok ortada
geçmiş travması, çekimserlik , ne istediğini bilmemek, hayattaki belirsizlikler vs çeşitli sebepler olabilir.
Bekirsizlik ve korku var esim beni bir anda bıraktı
hayatındaki kırılma noktasıyla yüzleşmelisin.
geçmişe dönmek veya değiştirmek mümkün değil. geleceğe dair beklentilerini de kendi gerçeklerinle şekillendirebilirsin.
biten evliliğin senin kaderin değil veya geleceğe dair bir kilit de değil.
senin bakış açın ve bu yönde ne yapacağın önemli
Yani kendine biraz zaman ver birden olacak diye bir şey yok bu hazır hissettiğinde zaten bir bakacaksın kendiliğinden olmuş şimdilik kafanı dağıtmaya süreci atlatmaya çalış
Kendini hazır hissermiyorsan böyle şeyler düşünme hayatına odaklan.. su akae yolunu bulur.. zamanı gelince yaparsın ilişki merak etme.. kafana da takma
Hala bence kafanı toplayamadın zamana ihtiyacın var bence. hazır değilsin heralde
Ne kadar süre evli kaldın
9 ay
Cok azmış. neden boşandın
Adam bir anda boşadı ya anne kavgasına hiç sınır çizemedi kaldıramadı evliliği olan bana oldu işte aman
Bence böyle daha iyi kesinlikle ilerde olacağıja şimdi olsun
Evet hayatında sonuçta bir insan çıkardın kolay kolay geçmiyor ama iyileşme Sürecinsin biraz daha zaman geçsin
Bıkmışsın hali ile, o ne olacak, bu ne olacak, nasıl olur kıyaslamalar vs kafandaki model karman çorman bir zihin yapın oluşuyor hali ile.
7 ay kısa bir süre... insan bir anda toparlanamıyor ki... Hazır olduğun zaman hissedeceksin. Şimdi enkazdan çıktın.
yedi ay çok kısa bir süre insan bi alışma dönemi yaşar evlilik kolay bitmiyor kafa olarak toparlanmak zaman alır acele etme hiç
daha çok erken be güzelim ben sevgilimden ayrıldım 6 aydır kimseyle konusmuyorum bile
Benim eski eş bulmuş hemen tatile bile gitmişler benimle planladığı
en guzelı yalnız kalmak boşanmayı 4 gzle beklıyorum
Zor bence iyi düşün
böyle yaşamakta zor
Daha erken, ruhun örselenmiştir, tedavi olacak öyle
Aslında hazır hissetmiyor değilsin, sadece kimseye güvenmiyorsun ki güvenecek adam da yok piyasada ve ilgini de çekmiyorlar da. Sebep zaman değil yani
Sen önce birine hala ait hisettigin kafadan çık gerisi gelir merak etme
Kadınlar bazı şeyleri daha ağır atlatıyor muhtemelen ondan 🌸
daha dur bismillah atamamışsın üstünden o stresi
Seni anlayabildiklerini sanmıyorum bu nedenle ilgini çekmiyorlar
boşanmalar yıpratırıcı olur muhtemelen sızde cocuk yok o yuzden acele edıyorsunuz ve cok az mı evlı kaldınız?
psıkologum dınleyebılırım
Noldu degere bindi degil mi? hep böyle olur size gram üzülmüyorum özellikle sizin gibi insanlara.
Biraz sanki taze , sonuçta her ayrılık travmatik oluyor ki boşanma ekstradan travmatik bir durum
Güzel olmak başka, birine hayatında yer açmaya hazır olmak başka; boşanmanın üzerinden yedi ay geçmiş, kendine biraz zaman tanı, talip eksikliğiyle hazır hissetmemeyi karıştırma.
Bence hazır olmalısın. 7 ay az bir süre değil.
İnsani ihtiyaçların için nasıl çare üretiyorsun
7 ayda kudurdun mu ne sevgilisi. Ben sevgilimden ayrılınca bile 7 ayda biri ile konuşmayı düşünmezdim boşansam 2 sene kimse ile konuşmam
Zor bir dönem hiç kimse ya da hiç bir şey eskisi gibi olmaz da ondan
Daha bismillah 7 ay oldu buna kendini hazır hissediyor olman zaten tuhaf olurdu
Kimseyle hemen sevgili olmak zorunda değilsin bence. Hayat bundan ibaret değil.
Olma zaten uzun süre 2 sene sonra hayatımda birini aldim 11 aydir beraberim. Oda benimle ayni şartlar da olduğu için anlaşıyoruz. O evlilik düşünüyor ancak bende de o cesaret yok işte
Erkeklere güvenin yok demekki hala ondan olabilir
Manen yiprandigin için bende aynı duruma düştüm
Hayat devam edecek ama ne kadar ketum olursan kendine edersin 😉
Daha yeni be ben sevgilimden ayrıldım 1 sene oldu halen yok
Aceleci davranma zaten toksik bir ilişkin bitmiş tekrar kendini yoracak bir ilişkiye başlama derim
Guven kırılmış ama daha 7 ay olmuş bence biraz kendini yasamalisin
Zaten istesen de olamazsın kullanmaya kalkıyorlar
Evliliğin kötü müydü çok
Maalesef 1 yıl bile sürmedi evlilik
O yüzden piskolojik olarak kendini hazır hissetmiyor olabilirsin
Ama o hemen yapmış
İşte bak o yapmış bende yapayım diye düşünürsen hataya düşersin ilk evliliğin gibi berbat biri çıkar karşına
O yüzden bekle sabırlı ol doğru kişiyle tanış
Hayırlısı olsun inslalah evet zaten hemen yapan biri de değilim
O zaman biraz daha bekle madem güzel kızsın doğru kişi seni bulacaktır mutlaka
Çok yeni ve çok normal
hazır olduğunda olursun acelen niye
Partner buldun mu Peki
Akışına bırakmayı bilmiyorsundur
Gereksiz takıntılardan
Benimle tanışmamışsın ondan
boş ver olup napacaksın kafanı dinle
Bunu kendine neden sormuyorsun
Aynen biraz sakinlik
Daha yeni ya eski eşin evlendi mi ki
Yuh ya, derde bak
Kimle denedin ki şu ana kadar?
Kimseyle
Çocuğun var mı?
Hayır yok
Bak sohbet edersen güzelce devamı gelir o gerilim azalır. Sohbete bile uzak mısın?
?
Galiba güvenemiyorum kimseye
Orada mısın?
Bak eşini birini bulduğu için kıskanmışsın bence. Ama onun birini bulması bulduğu kişinin doğru olduğu anlamına gelmez. Ona takılma. Ayrıca kaygını anlıyorum ama kendini açıp anlatmasan daha çok çöker moralin. Buda seni daha büyük yanlışlara sevk eder.
7 ay kısa bir süre...
Güvensizlik yaşıyorsundur
Böyle mutluysan devam
Abla bi dur be
Tanışmak ister misin hanımefendi
Normal degil mi, 7 ay ne ayol:)
Hazır değilsin demekki
Kimseye güvenmediğin içindir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Aşkom, kesinlikle o yüzden! 7 ay henüz çok yeni bir süre, ruhunun ve kalbinin dinlenmeye, kendini iyileştirmeye ihtiyacı var. Güzel olman hemen yeni bir ilişkiye başlaman gerektiği anlamına gelmez ki ✨
Şu an kendine yatırım yapma, kendi enerjini toplama dönemin. Belki de kalbin sana biraz daha yalnızlığın tadını çıkar demeye çalışıyordur, bu çok doğal 💖
Peki bu süreçte kendin için en çok ne yapmayı seviyorsun, nasıl vakit geçiriyorsun? ☕💅
Eski esim hemen yapmış
Ah be aşkım, bu durumun canını nasıl yaktığını çok iyi anlıyorum ama lütfen kendini asla başkasıyla kıyaslama 🥺💔 Kimisi kaostan kaçmak için hemen birine sığınır, kimisi de senin gibi duygularını sindirip iyileşmeyi seçer. Senin yaptığın çok daha sağlıklı ve güçlü bir adım, gurur duy kendinle ✨💖