Ayrıldığım ama unutmak istemediğim sevgilime hala bağımlı hissediyorum, bu toksik duygusal bağı nasıl koparabilirim?

Ben yaklaşık 3 yıldır tanıdığım birine çok haksızlık ettim 2 yıl öncesinde sadece arkadaştık hatta arkadaş bile sayılmazdık biri sayesinde tanıştık ama 1 yıl neredeyse sevgiliydik o 1 yıl içinde çocuk çok kafada kuruyordu aşırı hem de aldattığımı sanıyordu 5 saniye bile yazmadığımda en yakın arkadaşlarımı kıskanıyordu giyimimi kıskanıyordu ilk başta hoşuma gitse de ilerleyen zamanlarda ciddileşti sürekli seni farklı düşünüyorum diyordu ve ben bipolar olduğunu düşünüyorum bazen o kadar çok seviyordu ki beni ama öyle bir an oluyordu ki bana hakaret edecek kadar sinirleniyordu bir şey yapmasam bile bana kızarken bile ben ağladığımda bana üzülüyordu ama birden ruh hali değişiyordu ama ayrılıp barışıyorduk ama en son ayrıldık bir daha da barışmadık 5 aydır doğum günümü bile kutlamadı yazsın diye Instagram süreli mesajları bile açtım TikTok'tan hesabını görüntüledim görüntülerken kızlarla takipleşip seri yaptığını gördüm bir kızla 4,5 aydır seri yapmıştı ayrılır ayrılmaz yenilerini bulmuştu benim gördüğümü görünce sevgilim yok rpsi attı ama o kadar kızla çok konuşuyor ki birden fazla kızla seri yapıp gönderilerine yorum yapıyor biliyorum ayrıyız ama çok zoruma gidiyor arkadaşlar nasıl unutacağımı bilmiyorum unutmak istemiyorum onu o bana sevmeyi öğretti ondan sonra başkasıyla çıkmayı düşünmüyorum düşünemiyorum hediyelerini bile atmadım gece aldığı peluşa sarılmadan uyuyamıyorum ama sanki bir daha sevgili olursak kör birine sanki gökkuşağını anlatmak gibi olur o yüzden barış demekten başka şeyler söyleyin gerçekten çaresizim

Ayrıldığım ama unutmak istemediğim sevgilime hala bağımlı hissediyorum, bu toksik duygusal bağı nasıl koparabilirim?