Ben çok zayıfım ve bu durumdan bıktım artık. Ne yapsam kilo alamıyorum. O kadar çok ilaç kullandım ki haddi hesabı yok...Boyum 1.71 ama kilom 46 o kadar kötü duruyor ki anlatamam. Kollarım bacaklarım çok ince :( Arkadaşlarımın bana '' Safinaz'' diye hitap etmelerinden bıktım artık.Doktora gittim metabolizmama baktı ama o da normal. Herşey normal çıkıyor olmuyor anlayacağınız. Ben ne yapabilirim bunun için bir önerisi olan var mı ?
Cevabın nedir?
Kesinlikle şeker yemeyi alışkanlık haline getirme ve kesinlikle abur cubur çikolata falan yeme fazla.Çünkü zaten zayıfsın vücut alınan fazla şekeri tolore edemez ve Allah korusun şeker hastalığına tamamen açık bir hale gelirsin.Tam tersine düzgün ve düzenli yemek yemeye çalış.Sofradan salatayı değil kaldırmak hiç eksik etme.Çünkü salata iştah açıcıdır.Bunun dışında Adana yöresine has şalgam suyu içmeni tavsiye ederim.Mükemmel bir iştah açıcıdır ve tamamen doğaldır.Et ve et ürünleri,kemik suyu çorba gibi şeylere ağırlık vermelisin.Birde yemek yedikten sonra en az 2-3 saat çay ve kahve içme.Çünkü özellikle çay,yemeğin hemen üstüne içilirse gıdalardan alınan demirin kana karışmasını engeller
63 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılUfak ama kalorili yiyecekler tercih et. Salatayı sofradan kaldır. Şeker yemeyi alışkanlık haline getir. Sık sık, az az yiyeceğine, iyice acıkana kadar bekle. Daha iştahlı yemek yemeni sağlar. Geceleri yemek yemeye önem ver. Fast food tarzı yiyecekleri artır. Yemekten sonra olduğun yere çakıl kal. Hiç hareket etme... Bol bol çikolata ye. Abur cubur ye...
310 Yorumla- +1 yıl
Yaptığım için biliyorum. Ben yaklaşık 4 senede 70 kilodan 150 kilonun üstüne çıktığımı hatırlıyorum. Daha ötesi de vardı fakat kullandığım baskülün çekeri 150kg'dı. Etkili oluyor...
- +1 yıl
kızı göbekli selilütli yapacaksınız yaaa bırakın şu önerileri
- +1 yıl
Verdiğin bilgilerin hepsi yanlıs. salata haric hepsi vücuda faydadan çok zarar veren gıdalar
- +1 yıl
öncelikle meyve tüketimini artır tropikal meyvelere agırlık ver muz kivi ananas ve özellikle hindistan cevizi özellikle diyorum suyu ve ici kilo almanı saglar. ve dogal seker kullan
normal ev yemekleri yiyebilirsin özellikle kızarmıs tavuk ve derisi evde tavuk pane harcı alıp yagda kızartıp yanında salata ile yiyebilirsin. sütlü tatlı gıdalar tüket yumurta
ve degisik soslarla makarna bol bol tüket ama yanında daima salata olsun
pekmez bal k.yemi
hamburger tarzı fast food haftada 4 kere ye
- +1 yıl
Ya sizin hiç mi bilimle alakanız yok yada ben mi birşey bilmiyorum. Bir insan doğal ürünlerle beslenirse nasıl kilo alacak? Gelmiş burada beyaz et öneriyorsunuz... Kilo alması için bunları bire bir yapması lazım. Zamanında ben böyle yaptım, 150 kilonun üstüne çıktım... Gayet etkili yöntemler...
- +1 yıl
kardeş günah değilmi ya,kastınmı var zavallı kıza? Resmen zehir yemesini tavsiye etmişsin.Ne zararlıysa onu önermişsin.
- +1 yıl
Homofobikmisiniz abi siz. Kilo almanın bundan başka yöntemir varmı? Şuraya sapıtık sapıtık yorumlar yapmayın ..
birincisi ilk önce mutlaka tiroid hormonlarına baktır oda bianda zayıflama kilo alamama yapıo,böyle bi durumda oturup öküzde yesen kilo almazsın tedavi lazım.ikincisi çok yiyebilirsin mesela arkadaşların dedikleri gibi.yada benim bi arkadaşım vardı senin gibi ama o 42 kiloydu balın içine arı poleni karıştırdılar yalnız öyle dandik dunduk olanından değil ve her sabah aç karnına bi kaşık bunu yedi iki aya kalmadan 54 kiloyu gördü,hatta şimdi çok kilo aldım yeaa diye bırakmaya bile çalışıo bizde napcagmızı şaşırdık:) yalnız sen yinede yine bi doktora görün
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbenim dediklerimi uygula 1 haftada 2-3 kilo garanti alirsin
hergün 3 snickers yicen yaninda cola mesels sabah snickers + 1 bardak cola öglen snickers + 1 bardak ve aksam snickers + 1 bardak bunu eger yaparsan kilo alirsin.
Bende zayifim bunlari yedim ve 5 günde 2 kilo aldim ama artik yapamiyorum cünkü biktim snickers diyince kusasim geliyo :D00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
33Cevap
Çikolta ye tatlı ye üzerine uyu ekmek ye 3 kere ye çok ye . Çok fazla suyla kendini doyurma olabildiğince hareketsiz yaşa . Özellikle yemekten sonra 1 saat 2 saat yat otur yerinde kilo alman kaçınılmaz olur :D Biraz sağlıksızda olsa cok hızlı kilo alırsın.
12 YorumlaSpor yaparak kaslarını güçlendirip büyüterek kilo alman icin yeterli kas oranına sahip olabilir sın ne kadar yemek yersen ye geri gider onlar spor yaparak hem sağlıklı ideal kilona gelirsin hemde kalbin. güçlenir protein tozu ile de bunu desteklersen sorunun çözümü kolaydır dediklerimi yap hergün sabah kahvaltıda tereyağ bal kaymak pekmez tahin bunları eksik etme bol bol da ceviz ye paris hilton gibi olursun resmen
12 Yorumla- +1 yıl
Sanki kız güvenlik görevlisi olacak :)))))))))))))))))
bakın eylul hanım. benım kılom her heapta cok normal cıkıyordu orantı olarak ve ıdeal sakın kılo almayın denıyordu. ben spor salonuna yazıldım 10 gun sonra baslıyacagım. bana bır program yazacak ve duzenlı spor ve proteın takvıyesı fılan bıseyler dedı ..yanı sende gıt bır spor salonuna herseyı de doktordan bekleme:))
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılYapman gereken dengeli ve 3 öğün beslenmen ve spor yapman.Gece geç saatlerde yenen şeyler ve fast food artı abur cubur türü şeyler bölgesel kilo almana neden olur.Bu seferde göbeğim var diye üzülürsün zayıf olduğun halde.
16 Yorumla- +1 yıl
Tsh hormonuna bakıldı mı kesin?
- +1 yıl
Kaç değer sıfıra yakınsa metabolizman hızlıdır bayağı.
- +1 yıl
Gereksiz şeyler yiyerek kilo almaya çalışma.Dediklerimi yap.
+1 yılya su kılo alamıyorum muhabbetı nedır kılolu oldugum ıcın yasamaktan bıkmısken sen zayıfsın sıkayet edıyon hayat senın hayatın yasa gez toz bı ortamda kılolusun dıye ezılme zayıflıkla dalga gecılmesı nekadar guzel bısey bılıyomusun sımdı sen ıstedıgın elbıseyı gıycen ıstedıgın kısıyle gezersınn hayat sana guzel verılmıs bıze degıl.
11 Yorumlakilo alacam diye sağlıksız şeyler yemek yerine, sağlıklı şeyler yiyip kas geliştiren sporlar yapmanı öneririm. insanlar sağlıklı beslenip spor yaptığında genelde zayıflar gibi görünür ama aslında bu "ideal" olanı yakalamak için sağlıklı bir yöntemdir. Eğer kolesterol gibi bir sıkıntın yoksa Et, yumurta ve süt ürünlerine ağırlık verip, yüzme-bodybuilding gibi enine kas geliştiren sporlar yapmanı tavsiye ederim. ama mutlaka sebze, meyve ve bol bol su dan vazgecme.
10 Yorumla
+1 yılbir an önce kilo almaktansa, yavaş yavaş uzun vadede al bu kiloları. öncelikli hedefin bu olsun. yediğin yemek miktarını arttır, karbonhidratlara ağırlık ver. abur cuburu fazla abartmadan ye. hareketsiz bi yaşam sür. balık yağı hapı iç mümkünse. yemeği akşam geç saatlerde ye. amanla kilo aldığını göreceksin.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 318 cevap paylaştı. Karbonhidrat içeren yiyeceklere yönelmeni öneririm
Börek, poğça, ekmek vs hamur işi yiyecekler
Pilav, bulgur, şehriye gibi yiyecekler
Çok tüketildiğinde Karbonhidrat ve şeker ağırlıklı olduklarından kilo aldırır.
Yada çikolata ve şekerli yiyecekler genelde kilo aldırır.00 Yorumla
+1 yılbenmde abim çok zayıftı boyu uzun fkat kendi hep aynı kilodaydı çok da yerdi alamzdı bi polis okuluna gitti düzenli yemek yedi geldğnde inanamadık kilo almış göbek hafiften çıkmış bnce düzenli yemek yersen işe yarıcağını düşünyorum ama şahsen bende çok isterdim yiyip kilo alamamayı ben su içsem yarıo o yzden herşeyi yiyemyorum ama siz ne gelse önünze yersin allah size çok guzl brşey vermiş bnce benim gzmde :)
10 YorumlaSana tavsiyem genellikle ekmek ye karbonhidrat içeren yiyecekler yemelisin ama düzensiz kilo alırsan bu sende kırışıklıklar gibi şeyler ortaya cıkarır spor da yapman gerekecek düzenli kilo almak istiyorsan sabah kahvaltı kesin yapmalısın günde 6 öğün yemelisin 3 ana öğün 3 ara öğün, bunları dikkate alırsan zaten geriye birşey kalmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBizim sınıfta böyle bir kız vardı adı safinazdi. Neyse soruna geceyim canım bende senin gibi çok zayiftim hala zayifim ama su an normal ideal zayifliktayim. Kilo vermekten çok korkuyorum. Zayıflığı kafama çok taktigimdan artık kilo alicam dedim sürekli yemek yemeye alistirdim kendimi geceleri yemek yedim. Zorlada olsa ye. Şimdilik ideal kilodayim.
10 Yorumlailk önce vitamin alıcaksın doktordan. ve hergün süt bal yumurta karıştırıp içeceksin ve hergün yoğurduna meyve katıp mevsimine göre kiraz portakal katıp yiyeceksin bunları yaptığında en kötü ihtimal 2 aya kalmaz kilo alırsın. bunları aksatmadan yapman lazım zorlucaksın kendini kilo almak için ben şahsen 50 kilodan 65 kiloya çıktım bu sayede 21 sene iskeletor gibiydim 2 ayda rahat 5 6 kilo alırsın.
00 Yorumlaeylülcüm sana söylediklerimi yaparsan kilo alır ve sağlıklı olursun hemen bi spor salonuna git ve ona durumunu anlat fitnessa başla ve protein tozu kullan bir ay sonra forma girdiğini anlıyacaksın ve 2. ay kilo alıcaksın sana garantisinide veriyorum ayrıntılı bilgi için lütfen ekleyin :D
00 YorumlaKilo almak zor ama vermek kolay. Bu yüzden kısa yoldan sen her gün bol bol cips ye abur cubur tüket. Bi 15 kilo alırsın. Madem metabolizman normal diyetisyene gidersin iyi bir diyetle kilo verirsin.
10 YorumlaBende aynı şekilde kilo alamıyordum ama artık haftada 1-2 kilo garanti alıyorum.Kesin kilo alma yöntemini söyliyim bodybuinding sporuyla uğraşanların kullandığı karbonhidrat tozu içiceksin fiyat olarak biraz pahalı olabilir ama kilo alman kesindir :D Optimum nutrition serious mass diye bir ürün sabah kahvaltıdan sonra akşam yatmadan önce kullan sonucu görürsün :D
00 YorumlaGuatr testi yaptırıp troid seviyenıze baktırın bende asırı kılo almıstım bı sene ve doktora gıttıgımde troidlerımın yavas calıstıgını ve kilo almama neden oldugunu söylemıstı ilaç kullandım sonra duzeldı.Sizinde hızlı calısıyor olabılır.
10 YorumlaBurdakı aynştaynlar olayı cozmus ben kılo alamıyorum sorusuna şunu bunu yicen dıyolar...Ulan zaten yesek kilo derdımız olurmu? Bırakın yiyemıyoruz ! Senınkı genetık bende zayıfım senden bıraz kıloluyum ama zayıfım :D yapacagın sey altına don gıyıp cıkmak :D pek farkedılmıyor obezken zayıf gozukemessın ama zayıfken kılolu gozukme sansın var
00 Yorumla
+1 yılbol bol makarna ekmek ye boş zamanlarını uyuyarak değerlendir ya da bi diyetisyene git sadece kilo verdirmek değil görevleri sağlıklı bi şekilde kilo almanı da sağlıyolar
20 YorumlaBence dengelerinle oynama. Bide şu açıdan bak insanlar senin gibi 0 beden olabilmek için çok fahiş paralar harcıyor. Eğer sağlığınla alakalı bir durum söz konusu değilse hiç dokunma metebolizmana. Nacizane...
00 Yorumla
+1 yılıyyk :D 1-71boya 46kilo çok azmış ya kıçınca don durmuyordur neyse canım kusura bakma ben böyleyim diyetisyene git sadece zayıflatmak için yok onlar :)
02 Yorumla- +1 yıl
öyle bi durum olsaydı bunu buraya yazmadım canım kardeşim inan bana :D yemeyince böyle cevap vermekte neyse daha fazlar uzatmıyorum öptüm :D
bol bl ye karnını tıka basa dolsur.sakın az yeyıp sık sık yeme bu senın zayıflamana neden olur.kendımden bılıyorum cunku.ıstahın yoksa ıstah acıcı suruplar var onları kullan.
10 Yorumla
+1 yılya bkaç hafta zorla kenedeni illa kilo alacam diyede yeme hep sevdiğin yemekleri ve geceleride ye. bi süre sonra miden genişliyecek istemesen kilo alacaksın. ama kilo alamıyorum diye yersen asla alamazsın
10 YorumlaAYNEN YAA..BENDE ÖYLE :( boyum 157 kilo 41 :( sigara kullanıyomusun ? kesnlkle çok etkisi var
10 Yorumladüzenli yemek ye sende eksik bişey var bunu tamamla spor salonuna git ve sağlıklı kilo alma hakkında bilgi edin gerekiyosa salona başla arkadaşım
02 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 894 cevap paylaştı. diyetisyene git doktorun sana yemek listesi falan vermesi gerekirdi diyetisyen verecektir
10 Yorumla
+1 yıl6 öğün yemek ye erken kalkıp erken yatmaya özen göster karbonhirad içeren yiyecekler tüket özellikle yatmadan önce kek süt gibi yada yumurta gibi proteinli veya lifli gıdalar tüket vücudun en çok aç kaldığı zaman uyuduğu zamandır
00 YorumlaAynı boyda Ayrı dertlerde insanlarız ah kadeeerr...Gece ye çok üstüne uyu işe yaramazsa gel bul beni
00 YorumlaHer sabah 4 tane yumurta beyazı yiyerek. Ve spor yaparken diyet yapmayarak 1 haftada 5 kilo almıstm.
00 Yorumla
+1 yılBende tam tersi çok kiloluyum herkes bana yarmagül diyor hayat işte:))))) kimi vermek için ugrasır kımı almak için
00 YorumlaCips, kola. Cips, kola... Ama bırakması biraz zor olur, o ayrı.
00 YorumlaKilo almak çok zor ne yapsan hiç işe yaramaz 46 kilo normal işte takma kafana bence iyidr herkesin sağlık sorunu var işte
00 Yorumla
+1 yılbol çikolata ye
su yerine meyve suyu iç
yemekleri hızlı ye günde 5-6 öğün yemek + abur cubur
az hareket et
2 günde bi hassas tartı ile tartıl
Sonuç 2 haftada 4-5 kilo alırsın00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevlenip en kısa sürede hamile kal kesin alırsın kilo
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılşu an tek çözümü bu görünüyo.bünye cimriyse ne yapsa da kilo alamaz.
balık yagı hapı al eczanede satılıyor,ben de öyleeydim simdi hayvan gibiyim.))
10 YorumlaGel bizim evde 1 hafta yaşa gör bak annem nasıl kilo aldırıyor sana :D
00 Yorumla
+1 yılTAhin pekmez ye otur pc başına bütün gün hareketsiz kal 1 aya 5 kilo rahat alırsın.
00 YorumlaZararlı , fastfood tarzı yiyecekler yiyerek kilo alacağına hiç alma derim. Kalorisi Fazla yararlı yiyecekleri araştırıp bulup tüket.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvlen bir çocuk doğur. Sonra nasıl verecem diye hayıflanırsın..
00 YorumlaBende 1 73 46 kiloyum canim ayni sayiliriz bende hayattan sogudum disari cikmiyotum
00 Yorumla1-2 sene içinde kilo alip manken gibi olursun.onlar seninle arkadaş olmak için peşinde koşar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılzayif kizlarda cekici olabiliyor sahsen ben severim ama hamurlu yiyecekler ye
00 Yorumla
+1 yılspor yap düzenli bir program edin
20 Yorumla
+1 yılilaca gerek yok ona verdiğin parayı hamburgere ver
10 Yorumlasexi ya da mast. azalt.
10 Yorumla
+1 yılIspanak ye.
10 Yorumla
+1 yılye ye içinde biriktir
00 YorumlaBenimkilerin birazını alsana ? :)
00 Yorumlaevlen..
01 Yorumla
+1 yılkan değerlerine baksınlar
00 Yorumla
+1 yılBana ulaşabilir misin acil
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende cok zayifim :(((( boyum 1.63 kilom 41
00 Yorumla
+1 yılBalık yağı kullan.
10 Yorumla
+1 yılBalık yağı al.
10 Yorumla