Sevgilimle evlilik konusunda anlaşamıyoruz, sürekli tartışıyoruz, ilişkimi nasıl kurtarabilirim?

10 aydır bir ilişkim var beraber yaşıyoruz. O 27 ben 24 yaşındayım ve öğrenciyim o ise bar müdürü. Çalışma saatleri geç öğleden sonra gidiyor gece 2-3 gibi geliyor ben çoğunlukla evde yalnızım. Bu da bende gerginlik yaratıyor ve çok önemsiz şeylerden problem çıkarıyorum her seferinde yapmayacağım diyorum kendime de ona da ama bir anda ona dönüyor fark etmeden. Beni gelecek planlarına koyan biri birbirimizi çok seviyoruz. Dün evlilik konusu açıldı ve evlenmeyi şu an düşünmediğini söyledi illa ilişki evliliğe dönmek zorunda değil insanlar evlendiğinde çok değişiyor çevremde bir sürü örnek var dedi. Ben de bundan 6-7 sene sonra hâlâ beraber olursak sevgili olarak devam edemeyeceğimi söyledim bir gün aile kurmak istiyorum çünkü. O da ileride fikrim değişebilir ya da senin değişir belli olmaz dedi. Şu an zaten aynı hayatı paylaşıyoruz evlilikte çok da bir şey değişmez dedim o da değişir biz şu an sadece aynı evde yaşıyoruz dedi ve ben buna kırıldım. Sorumluluklarımız var ben aynı evde yaşadığım insanı zaten eşim gibi görüyorum. Sonra bir arkadaşını örnek verdi o da hiç evlenmediğini düşünüyordu ama bak bir kadınla tanıştı bir ayda evlenme kararı aldı fikirler değişebilir deyince ben de dedim ki o zaman sen de başka kadınla tanışırsın belki fikrin değişir dedim kalktım gittim. Sonra baya sinirlendi sen beni neyle itham ediyorsun ben artık her tartışmanın sonunun kavgaya dönmesinden sıkıldım dedi baya soğuk yapıyor şu an yürüyüşe çıktı tek başına. Ne yapmam gerekiyor özellikle düzgün tartışmayı nasıl yapmam lazım ilişkimi kurtarmak istiyorum

Sevgilimle evlilik konusunda anlaşamıyoruz, sürekli tartışıyoruz, ilişkimi nasıl kurtarabilirim?