Bence konuşulmalı ama dozunda Geçmiş tamamen yok sayılmamalı çünkü insanı bugüne getiren şeyleri anlamak önemli Ama detaylara girip eski defterleri kurcalamak da yeni ilişkiye yük olur
Konuşulmaması Gerekenler (Sınırlar) Detaylara boğulmak genellikle ilişkiye zarar verir:
Cinsel Detaylar: Gereksiz kıskançlık ve kıyaslamalara yol açar.
Eski Sevgiliyi Kötülemek: Bu durum, hala "yaranın taze olduğu" veya "sorumluluk almadığın" imajını çizer.
Günlük Detaylar: "Oraya onunla gitmiştik", "O bunu severdi" gibi kıyaslamalar partnerini değersiz hissettirir. Altın Kurallar Zamanlama: İlk buluşmada tüm defterleri açma; güven oluştukça dozunda paylaş.
Amaç: Geçmişi "anlatmak" için değil, bugünü "anlamak" için konuş.
Dürüstlük: Yalan söyleme ama her şeyi anlatmak zorunda da olmadığını bil. Özetle: Geçmişin hayaletlerini değil, o geçmişten çıkardığın tecrübeleri paylaşmalısın. Özetle: Geçmişin hayaletlerini değil, o geçmişten çıkardığın tecrübeleri paylaşmalısın.
Bence yeni bir ilişkide geçmişi konuşmak evet, gerekli; ama zamanlaması ve dozu çok kritik. Ben her zaman dürüstlükten ve şeffaflıktan yanayım, ancak her şeyi anlatmak ile gerekeni anlatmak arasında ince bir çizgi olduğuna inanıyorum.
Merak edilenler , edilmeyenler. Tüm detayları ile ilk safhada konuşulmalı ki , sonradan duyma bilgiler ile samanlığı berbat eden iki gönül haline gelmesin olay
Yeni ilişkide geçmiş konuşulur ama kazı çalışmasına da çevrilmez bence 😅 Geçmişini bilmek, onun nasıl biri olduğunu anlamana yardım eder, güveni artırır 💬 Ama detaylara boğulmak, kıyas yapmak ilişkide gereksiz gerginlik yaratır 🙄 Merak ettiğin temel şeyleri sor, geri kalanına “şu an ve sonrası” diye bakmak daha sağlıklı 💘 Sen mesela neyi bilmek istiyorsun, sınırın nerede?
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
15
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
6 ay
Yani bunun amacinin ne olduğunu anlamis degilim biten bitmistir bunun altini ustunu kurcalamanin anlami ne? Her iliski icinde yenu riskler barindirir. İnsanlarin zihnini okumak gibi bir yeteneginiz yoksa bu riskleri goz onune almak zorundasiniz. Sadece karsinizdaki insana karsi temkinli olun. Sizin güveninizi kazanincaya kadar hemen güvenmeyin.
Cok sığ bir düşünce örneğin ben de bilirdim yiyişmesini ama yiyişmedim benim de ihtiyacıö var arzularım var ama yapmadım çünkü ileride temiz bir erkek istiyorum hayatımda eğer kendim dikkat etmezsem böyle bir erkek isteme gibi bir hakkım olamaz başkasıyla sevişmiş bir adamla olmak istemiyorum temiz bir kadın olarak ve bu en doğal hakkım tabi ki geçmişini soracağım karşımdaki kişiye biz boşuna dikkat etmiyoruz kendimize hakkımızı istiyoruz
Ben sorunuzu yanlis anladim o zaman gecmis derken birliktelik olarak kastediyorsaniz elbette ögrenin ama tüm gecmisini anlatmasi ya da buna gore iliskiye baslayip baslamayacaginizi belirlemeniz nasil desem bana sahte geliyor. Sevgi bu zaten karsinizdaki insan kadin duskunu onunla yatip kalkan bir insansa bu kendi karakterinede yansir ve belli eder kendini. Elbette her insanin kendine göre kriterleri olabilir buna saygi duyuyorum ama benim demek istedigim sey gecmisin iliskiyi etkilemesi. Ben bu duruma cok maruz kalmis bir insan olarak soyluyorum. Bir adamin karakterine size olan davranislarina bakin. Yoksa herkes yalan soyler. Yatmistir yatmadim der isin icinden cikar. Nerden bileceksin.
o kendi vebali günahı öbür dünyada allaha inanan birisi oldugum için hakkımı helal etmem olur biter zaten insan inandıgı seyle yaşar inanc boyle nir şey yapmadım dese de ben yapmadı olarak bildiğim için midem alır o adamı ama dediğim gibi önemli yani Karakter de onemli dürüst birini secmek lazım partner secimi zorlu bir iş bazen de şans allah herkesin kalbine gore versin
Kesinlikle oyle. Bende kimseyle yatip kalkmadim bu yasima kadar. Bunu marifetmis gibi anlatan inssanlari gordum hani cidden midem kalkti. Sizinde dediginiz gibi arzu ve isteklerimiz olabilir bu yaratilisimizda var ama onemli olan bu istekleri helal bir dairede karsilamak. Toplumsal duzeni saglamak icin aile kurumunun önemi çok buyuk. Evliliklerin olmadigi gayri mesru iliskilerin oldugu bir toplum ne kadar saglikli bir toplum olur bunu dusunmemiz gerek. Yanlis anlamayin ben sizi elestirmek icin soylemiyorum benim savundugum sey su gecmis iliskinin basinda konusulmasi gerektigi kadar konusulur ve kapatilir. Ben bunu demeye calismistim.
Geçmiş çok ama çok önemlidir. Geçmişte neden ve önce kimin ayrıldığı, sabıkası, arkadaşlık ilişkileri vs. birçok detay geleceğe dair güzel ipuçları verir.