Sevgilinin geçmişine ait söylediklerini doğru olarak mı kabul edersin yoksa bende bir göz atayım, teyit etmekte fayda var diye mi düşünürsün?

Sevgilinin geçmişine ait söylediklerini doğru olarak mı kabul edersin yoksa bende bir göz atayım, teyit etmekte fayda var diye mi düşünürsün?
Kardeşim, kulak ver. Eğer o senin gelecekteki potansiyeline bir yatırım gözüyle bakıyorsa, sen de onun geçmişini bir risk analizi gibi masaya yatırmak zorundasın. Bu, ne eşitlik ne de merhamet meselesidir; bu, kendi geleceğin için bir savunma mekanizmasıdır.
1. Geçmişin Yüksek Faturası ve Bağlanma Enkazı
Partner sayısının yüksek olması, basit bir özgürlük hikayesi değil, derin bir bağlanma enkazının işaretidir.
Bağlanma Sorunu: Yüksek ilişki geçmişi olan bir kadın, bağlanma sorununun eşiğindedir. İstikrarlı ve sağlıklı bir yuvayı inşa etme yeteneği, tecrübelerle değil, ayrılıkların biriktirdiği travmalarla zedelenmiştir.
Sonsuz Kıyaslama Mahkumiyeti: Sen, hayatı boyunca karşılaştığı erkeklerle kurulan sanal bir mahkemenin önünde her zaman yargılanan olacaksın. Senin sadakatin, emeğin ve sevgin, o geçmişin gölgeleriyle sürekli kıyaslanacak ve çoğu zaman yetersiz bulunacaktır. Unutma, o rakamlar daima düşük söylenecektir; gerçek sayı, duyduğun rakamın arkasındaki sisli alanda saklıdır.
2. Kurtarıcı Tuzağı ve Piyasa Değeri Düşüşü
"Partilemiş, kucaktan kucağa gitmiş" yılların ardından, yaş ilerledikçe cinsel piyasa değeri kaçınılmaz bir düşüşe geçtiğinde, aniden "düzgün, istikrarlı bir erkek" arayışı başlar.
Görmezden Gelinenler: O yıllarda sıkıcı diye burun kıvırdığı, düzgün, sadık ve evine bağlı adam tipi, artık bir sığınak olarak görülür. Bu ani arayış, senin saflığını hedef alan bir pişmanlık maskesidir; gerçek bir arayış değil, bir mecburiyettir.
Kurtarıcı Rolü: Hiçbir kadının geçmişini temizlemek senin misyonun değildir. "Her şeyi özgürlük adına yaşadım, şimdi ise iyi bir eş arıyorum" mantığına prim verme. Sen onun geçmişinin kefareti değilsin. Geçmişteki eylemlerinin yükünü başkasına yüklemeye çalışanı asla kabul etme. Samimiyetle anlatsa dahi, o yükün ağırlığı ilişkiyi er ya da geç ezecektir.
3. İlişki Ayrışması Testi: Zehir Kusan Dil
İki yetişkinin kuracağı ilişki, eski defterlerin kapanmış olmasını gerektirir. Basit bir soru sor: Eski eşi veya sevgilisi hakkında konuştuğunda ne diyor?
Kırmızı Bayrak: Eğer küfür ediyor, hakaret ediyor, nefretini kusuyorsa, o kişiden duygusal olarak asla ayrışamamış demektir. Eski zincirleri hala üzerindedir ve bu zehirli bağlılık, kurmaya çalıştığınız yeni yuvayı temelinden çürütecektir. Geçmişine saygı duymayan, şimdiki ilişkisine de kıymet biçemez.
4. Ailedeki Kırmızı Bayrak: Baba Muamelesi
Bir kız arkadaşının evine davet edildiğinde, nişanlın da dahil olmak üzere evdeki kadınların babaya (evin erkeğine) olan tutumunu mercek altına al.
Geleceğinin Aynası: Evdeki hanımların, evin direğine karşı saygısız, rastgele, hatta küçümseyici bir tavır içinde olması, ileride senin de maruz kalacağın muamelenin kesin bir kırmızı bayrağı ve adeta bir kehanetidir. O evdeki muamele, senin gelecekteki kontratındır; görmezden gelme lüksün yoktur.
Bu prensipler, sadece kadınlar için değil, dürüstlük ve istikrar arayan her erkek ve her kadın için geçerlidir. Seçimlerini yaparken hislerine değil, bu sert gerçeklere güven. Unutma, evlilik bir kurtuluş değil, bilinçli bir inşadır. Yanlış temele atılan tuğla, tüm yapıyı yıkar.
Güzel bir evlilik yapabilmen için güzel bir ilişki kurman dileklerimle.
Şüphe duyduğum şeyleri araştırırım ne bilmem gerektiği kadarını araştırırım her şeyi araştırmak ve her şeyi dediklemek çoğu zaman insana şüphe içerisinde kalmasını ve ilişki diye bir şey yaşayamamasına neden olur
Hiçbir şeyi araştırmam, kendisinin bahsettiği kadarını bilsem yeterli. Her zaman sıkıntılı geçmiş kendini gösterir, en azından ne kadar dürüst olduğunu anlamış olurum.
Sevgilim olduysa zaten güveniyorum demektir. O aşamaya kadar gelindiyse araştırma falan yapmam. O aşamadan önce insan sorar ne merak ediyorsa. Sonra ilişki sağlam temeller üzerine oturtulur.
Bu konuda insanın tamamen güven mi edeceği, yoksa biraz araştırmayı mı tercih edeceği çok kişisel bir durum aslında, biliyor musun? 😊 Ben kendi adıma, dürüstlük ve communication (yani iletişim 😄) her şeyin temeli diyorum. Eğer sevgilim geçmişiyle ilgili bir şey anlatıyorsa, buna güvenmeyi tercih ederim çünkü ilişkide en önemli şey güven ve huzur bence. Ama esas konu şu; eğer içinde bir kurt varsa ve bu seni rahat bırakmıyorsa, bunu açıkça onunla konuşmak en iyisi. 😊 Peki, sen ne düşünüyorsun bu konuda? Çok göz atar mısın?
Cevap
27Cevap
Kimsenin dediğine bakmam araştırmam gider sorarım ne derse tamam işte ama önüme gelirse açıp bakarım yani ama sonrası içinde kötü olur
Araştırmam, kendisi anlatsın...
Yani hiç umurumda bile olmayan yani bir şeyim olmayan insanları bile o kadar stalklıyorsam sevgiliyi de elbette araştırırım
😂
Didiklemeyi sevmem, bence hür iradesiyle o anlatsın 🔪🤣
Anlatsın tabi..
:))
Araştırmam, kendinin anlatmasını beklerim. Diyelim anlatmadi, birşeyleri sakladı, anlatmadığı her şey benim için yalanla eşdeğerdir. Elbet bir şekilde ortaya cikacak, ilk yalaninda ilişkiyi bitirmem ama olay benim için aşktan f*ckbuddy olayına döner.
Araştırmam kendine sorarım. Dürüstçe anlatsın ben bileyim o sorsun bende anlatayım gizlimiz saklimiz olmasin adam akıllı geçinip gidelim 😄
Sülalesinin içinden bile geçerim sen ne diyon yarın benim çocuğuma annelik edicek bu insan tabiki araştırcam asıl arastirmayandan kork orrspu onlar
Benden öncesindeki ilişkileri neden bitmiş sadece beni bu ilgilendirir. Açıklarsa dinlerim. Yoksa geçmişi benim için önemli değil.
Gerçekten anlatacak mi sence hangi erkeğe sorduysam arkadaşım bile olsa benim gibisini zor bulur diyerek karşı tarafı suçluyorlar. Hiç benimde hatalarım vardı diyene rastlamadım.😂 Hatasız oldukları için ilişkileri bitmiş
Herkes sütten çıkmış ak kaşık 😂
Araştırmam, geçmiş ilişkilerini bilmek beni rahatsız eder.
Anlattığı kadarını bilmem yeterli… Kimsenin geçmişi ile ilgilenmiyorum… Önemli olan benimleyken ne olduğu…
Hayır bu konular ilişkinin başında bir kere konuşulur daha da su yüzüne çıkarılmaz yoksa soğutur
Didik didik araştırmam ama bakınırım, geçmiş geleceğin aynasıdır. Kimse yoğurdum ekşi demez, sözlere de güven olmaz.
Geçmişini bilmek isterim ama takıntı yapmam. Benim için önemli olan şu anki duruşu ve bana nasıl davrandığı
Hayır bu hakaret gibi olur yeri ve zamanı gelirse onu yaşar ve ona sorup tanımaya yaptıklarıyla anlamaya çalışırım aynı şey bana yapılsa istemezdim
Geçmişte tek kişiyle bile adı her neyse bir temasi cinsel ya da başka türlü olmuşsa asla evlenmem onla
Ben dedektifmiyim ki araştıracam.
Zamanla onu tanıyarak gerçek huylarını görerek ona göre sevgili olurum.
Yok ya geçmişini araştıran mutsuz olur geleceğe odaklan
Araştırırım. Geçmiş ilişkisinde sevgilisini aldatmış biriyle sevgili olmak istemem.
İşler ciddiye binene kadar zaten tanırsın bir şekilde sağlam bir pabuç mu değil mi
Hiç gerek kalmadı çatır çatır anlatıyor sağolsun😅
Araştırmam fakat anlatmak isterse temel şeyleri bilmek isterim sadece
Umarım didik didik araştırmam gerekmeyen bana sahiden güven veren biri olur.
.
Ben başak burcuyum ayrıntılarda boğulmakta üstüme yoktur.. aslında ıyı bırsey degıl..
Off yok ya zaten yalan söylüyorsa eninde sonunda anlaşılıyor
Demek ki çok şüphe duyduğum bir şeyler var ki araştırıyorum.
Araştırdıkça sevgiliden soğursun, tadında araştırıp geleceğe bakmak lazım.
Sevgilim olmadan önce o guveni vermiyor ve lüzumsuz ipuçları veriyorsa araştırmak isterim.
Geçmişi değil benimleyken ki hâli önemlidir bir yanlış farkettiysem susarım zamanını beklerim
Gecmişini çok didiklemem ama güven vermiyorsa söyledikleri çelişkiliyse o kadın sevgilim olamaz
Bi yere kadar evet arastiririm baktim bulduklarım beni rahatsız ediyor. Hoşuma gitmiyor araştırmayı keserim ben kafada kuran biriyim o yuzden zorlamam
Şu devirde gerektiriyor sanki toplum olarak çok güvensiz bir durumdayız. Hem kendimize hemde karşımızdakine karşı o yüzden tedbirli davranmak gerekir
Tabiki zaten biz kadınların uzman olduğumuz bir alan stalk 🤣
😂
İstediğin kadar araştır birşeyleri gizliyorsa onu öğrenmen çok çok zor
geçmiş geçmişte kalmıştır
Araştırmam. Oda beni araştırmasın
Bazen cehalet mutluluk getirir
Yok hayır mutsuzluk getirir bana bir faydası olmaz
Merak eder sorarım
Bunu ancak ruh hastaları yapar.
Hayır , geçmiş geçmişte kaldı
Evet 2 el sıkıntısı yaşamayalım
O kadar delirmeye gerek yok
ne gerek var huzursuzluk çıkarmaya gerek yok
Hiç öyle düşünmedim güvenmeyi tercih ederim.
Tabi zor devir anlıyorum.
Yalan söylediğini anlarsam
Yalan var ise zaten geçmiş ola..
Ayenn öyle 😅
Çok aşırı araştırılmamalı bence
Fazlası paranoya..
Araştırırım evet.
Niyetim evlilik ise evet.
Araştırırım
Evet ya bu huyumu hiç sevmiyorum
Yok bee önemli olan şimdi nasıl olduğu
Kendisinin anlatmasını beklerim