Parasız işsiz ama gözü senden başkasını görmüyor deli divane sana aşık biriyle sevgili olur musun?

nasılda paylaşıyor her şeyini🙃
31 Ekim 2025
Parasız işsiz ama gözü senden başkasını görmüyor deli divane sana aşık biriyle sevgili olur musun?

nasılda paylaşıyor her şeyini🙃
31 Ekim 2025
Öyle erkeklerde bir aşağılık kompleksi oluyor. Gel, ben ısmarlayayım desen kabul etmiyorlar. Bir çaya da mı verecek paran yok desen ona da bir kılıf bulup görüşmeyi ya reddediyorlar ya da eve davet ediyorlar. Şimdi ev lafı ettim diye içi fitne fesat dolup taşan kişiler olur. Ağlayarak günlüklerine herkesin kendi gibi sütü bozuk olmadıklarını yazsınlar. 🤣🤣 İşte herkese aile terbiyesi nasip olmuyor diye her defasında boşu boşuna demiyorum. Sorunun cevabına gelince o aşağılık komplekslerinin yüzünden olmam.
Çocuk yapmayı düşünen bir kadın evlendiğinde çalışmadan tek maaşla geçinmeleri bu zamanda mümkün değil anca kocanın mimar ya da mühendis olması lazım bb**ok gibi maaşı olması lazım öyle tek maaş geçinilir. Eski sevgilim mimardı oradan biliyorum 😂😂 Ama eğer çocuk yapmayı düşünmüyorlarsa erkek çalışabilir kadın da evi çekip çevirebilir. Zaten erkeklerin hangi biri ev işine yardım ediyor kadın evde her şeyi tek başına yapıyor temizlikçi de oluyor bulaşıkçı da oluyor aşçı da oluyor bunlara elini sürmeyen bir eşi varsa ortada çocuk da yoksa eşinden para beklemesi biraz abes kaçıyor. Ev işi insanın pestilini çıkartıyor ya bekarken işe gidiyorsun bi'şekilde de Türk erkeklerinin de evde nasıl tembel olduğunu biliyoruz anaları fazla şımartıyor bunları, feleğin çemberinden geçiririm adamı valla 😂😂
Hayır olmam Büyük konuşmak istemiyorum ama hayat çok zor belli bir açıdan bana maddi yardımı dokunmayacaksa o ilişki çok uzun sürmez
Hayır, olmam.. Hayatta her konuda olduğu gibi ilişki mevzuunda da denklik fazlasıyla önemli benim için.. Hatta sadece işi olması da yetmez, eğitim seviyesi de denk olmalı.. Kısacası sosyoekonomik ve kültürel olarak kendi seviyemden aşağı gördüğüm (küçümseme manasında söylemiyorum) biriyle o yola hiç çıkmam..
Ricalar
Senin için duygular her şeyden önemliyse, maddi durumu çok dert etmeyebilirsin. Ancak, işsizliğin uzun süre devam etmesi, ilişkinin ilerleyen aşamalarında sorun yaratabilir. Karşılıklı destek, sevgi ve anlayış işleri kolaylaştırır. Ama bir noktada herkesin hayatta ayakta durabileceği bir zemini olması önemli 🌱. Sevginin yanında, hayatta birlikte ilerlemek için ortak bir vizyon gerekiyor. ❤️
Cevap
93Cevap
Parasızlık ayıp değil de, bu işsizliğin sebebi ne onu bilmem lazım. Hayatta hedefleri olmayan, çabalamayan, hayalleri olmayan, güçsüzlüğü seçmiş biriyle olamam. Bazıları için işsizlik de bir seçim çünkü.
Ne kadar çalışsan da hayatta şans da lazım kader de ve bazen bir erkeğin kaderini kadın belirler bu lafımı unutma
@sultankalavun unutucam
Küserim unutursan
Küs
Sana kusulur mu hiç master fenomenim benim ❤️ evlenilir senle
@sultankalavun evlenilmez, sen küs
Hıhı :D
o zman başka bb
@sultankalavun bye
Ben de varsa olurum da bende de yok 😅 çalışması lazım
Sevgilim zengin olsun parasını yicem 😅
Bu duygu sanırım saf, masumâne bir çocuğun gönlünde olsa gerek.
Bir çocuk kadar saf ve masum sevemedik. Sevgiyi tabağa dönüştürüp meze yaptılar süslediler ve işte bu'dur dediler.
Neden kirlendi her şey. Sevgi bu mudur. Sanki pazardan eşya alıyoruz. Çocukken ve yoklukta her bir eşyamı ne kadar kıymetli idi. Onu nasıl korur sahiplenir üzerine titrer idik.
Şimdikiler aşık olduk zannediyorlar. Sevgiyi Ferhat ile Şirin'den, Leyla ile Mecnun'a daha iyi biliyorlar. Acep şimdi ki zamane insanlar o dönemde yaşasa idi aynı tutku olur muydu. Asla olmazdı.
Ben sadece insanların kalbinde yapmacık, geçici bir heves görüyorum. Sirete değil sûrete kıymet veriyorlar.
Bir Gül'ü bile emanet edecek insan kalmadı.
Aşk kıymetli bir nesnedir herkese emanet edilmez...
Erkekler bu konuda fedakar oluyor da kadınların olacağını pek zannetmiyorum ya. Bu sorunun cevabı zaten belli. Parasızlık başarısızlık değildir bazı ailesel sorunlar insanı bu hayata sürükler. Kadınların %95 inde empati kelimesi olmadığı için cevap belli. Kadınların çoğu taş kalpli yani kendilerine sahiplenmek adı altında mülk arsa gibi değer biçtikleri sürece asla mutlu olamayacaklar. Hayatıma kadın almam almakta istemem yalnızlık daha iyi. Ama gönlü zengin olan empati yeteneği gelişmiş kadınlara çok saygım var işte o %5 lik kısım o kadınlardır nadir bulunurlar.
Kızların %90'ı parasız bir erkekle o erkek kendisini çok sevse bile sevgili olmaz. Kalan %10'u da parasız bir erkekle sırf aşk yaşamak için birlikte olup sevgili olabilir fakat bu %10 içinde olan kızlar da hevesini aldıktan bir süre sonra o fakir erkekten evlenmeden önce ayrılır. Kızlar artık günümüzde erkeğin parasına, evine, arabasına, işine, statüsüne, sohbet yeteneğine ve boyuna bakıyorlar. Aşka, sevgiye ve erkeğin karakterine bakan kız artık pek kalmadı. Kızlar anca lafta aşka, sevgiye be karaktere baktıklarını söylüyorlar. Sırf birbirlerini çok sevdiği için fakir bir erkekle evlenebilecek kızların sayısı günümüzde %1 bile değildir
İlk tanıştığımızda eşim işsizdi beş kuruş parası da yoktu benim aksime ama buna rağmen hiçbir cimriliğini görmedim. Eline üç kuruş para geçerdi harçlık diye bana gönderirdi bir kısmını. Bu zamanda parasız hiçbir şey olmuyor belki ama derin düşünüldüğünde para her şey değil.
Sahip oldukları küçük ama hayalleri ve çabası büyük olan birini tabii ki isterdim. Şunu unutmayın ki bir erkek sizi gerçekten sevdiyse sizin için her şeyi yapar! Sorun maddiyatsa onu da aşmak için çabalar. Yani önemli olan çabası. Şartları değiştirmek için çaba sarf ediyor mu yoksa elini kolunu bağlayıp oturuyor, seviyorum demekle mi yetiniyor? Kritik nokta burası. Hem bu devirde zengini, yakışıklıyı bulması kolay ama gerçekten seven, dürüst insanlar bulmak zor. Maddiyat gelip geçici. Doğru kişi olduktan sonra bütün sorunları birlikte aşarız. Ben de zengin değilim zaten.
Evine, eşine, evlatlarına erkek bakar. Bu hem Kur'an'ın emri hem de toplumsallaşmış bir gerçek.
Eşimden veya evli olmasaydım eş adayımdan asla 1 kuruş beklentim olamaz.
Benim param karımın parasıdır. Karımın parası ise sadece kendisine aittir.
Sevgili diye sorulduğundan buna da açıklık getireyim.
Ciddiyet haricî ilişki ve duygu yaşamam. Bu nedenle sevgili denen kişiye 1 kuruş bile vermem de parasını istemem de.
Seversem aşık olursam diyenler fazla hayal dünyasında yaşıyor Bir çoğu bu tür birini sokakta gördüğünde bırakın ilgi duymayı sevmeyi dikkat bile etmez bakar ve görmez Kimse kimseyi kandırmasın. d Bu tür birisi üstünden başından gözlerindeki bakıştan yaydığı enerjiden bile kolayca hissedilebilir
Parasız kalmak neyse de işsizlik biraz kendine kalmış durum. Hiç evden biri de iş bulamaz veya kuramaz çok iş arar bulamaz oda ayrı mesele tabi. Yine de böyle de bekleme olmaz bir şeyler çabalası lazım. Kimsenin ağzına armut pişip düşmez. Cinsiyet konusunda karşıt cins her iki durumu kabul etmez. Hemcinsimin çoğu için bu sorun değil zaten toplumsal bakış açısından.
Çok şükür halim vaktim yerinde olduğu için, hayatıma alacağım kadının cebine bakmam. Kendini geliştirmeye çalışan, araştırıp okuyarak ya da gezip öğrenerek kendine bir şeyler katmaya çalışması, benim bildiklerimi (kendime katabildiğim kadar) benden heyecanla dinlemek istemesi gibi gibi şeyler benim kriterim. Bunlar varsa zaten iki tabak yemek, haftada bir iki sosyal aktivite, yılda da birkaç farklı yer gezmek kâfi.
Parasız birisiyim diye vakti zamanında biriyle arkadaşlığımız başlamadan bitmişti. Şimdi dengi gelire sahip oldum. Görüşmeyeli 3 sene oldu. Aynı ortamda çalışmamız dan ne durumda olduğumu biliyordur. Zaten gene de bi adım atıp görüşme olmamıştı. Her kadın bir değildir ama gene de bi üst seviyeye geçmek için dönmedi
Vallahi şöyle söyleyeyim beş parasız işsiz biriyle sevgili olur muyum olurum sevgili olmam diyemem ama ilerisi hayat için gerçekten bir getiri olması para olması gerekiyor para olmadan artık herhangi bir mutluluk söz konusu değil tamam kabul ediyorum her şey para demek değil ama para olmadan da insan mutlu olamaz bu da bir gerçek
Parasız olması sorun değil para kazanılır, yeterki parayı kazanmak için çabası olsun. Ama çabası yoksa, sorumluluk almaktan aciz, tembel birisiyse hayır olmam.
Çalışmak istemiyor, sürekli iş seçiyorsa ondan bir halt olmaz. Kadınlar içinde geçerli bu. Kendi ayaklarının üzerinde duramayan, erkekten bir şeyler bekleyen, kendi bu hayatta hiç bir şey yapamamış tipler insanı yorar.
Çalışmayan biriyle sevgili olmam. İşleri kötü gidiyodur o sıralar ben de yardımcı olurum. Potansiyeli vardır mesela, yardımcı olurum. Ama çalışmıyosa yapcak bişi yok üzgünüm.
Evlilik yaşım geldi, işsizim ve üstüne benim gibi biriyle her gün parklarda sürünür dururuz ahaha gene de benimle aynı şehirde ise beraber hallederdik gibime geliyor
Olurum tabiki de beraber olacağım kişinin maddi durumu benim için millim kadar önemli değil ve bu devirde gerçek sevginin olduğu yerde para pul söz olmaz
Her şey para olmamalı sevgili KS, kumarcı biri değilse, mafyalarda senetleri yoksa, iş bulamadığı için parasızsa diycem de iş çok ya. Bu adam tembel mi. Yiok vazgeçtim olmuyom
Ben sevdiğim hiç kimsede maddiyat aramam bir de cinsiyetim gereği zaten benim sevdiğim kadından hiç bir gelir bekleme gibi bir düşüncem olmadı olamaz da o yüzden sevsin yeter
Bugün beş parasız biri yarın çok güzel yerlerde olabilir eğer bir insan çabalıyor mücadele ediyorsa bence beş parasız da olsa karekterli biriyse tabi tercih edilebilir
Kadın bir nevi bir süre işsiz olabilir de erkeğin böyle bir seçeneği asla yok erkek adam her zaman çalışmalı fakat günümüzde tek maaş evliliği kurtarmıyor.
Başarısız yemekte yapmaz o ütü de yapmaz. Butun uyur o tipler. Aksam kocam gelsene onunla konuşayım der. Yani dırdırıci okur oyle kadınlar.. çekilmezler
Olurum elbette, ama bir an önce toparlanması için de elimden gelen çabayı gösteririm. Sıfırdan başlamak ilk kez yaptığımız şey değil ki 💁🏻
Açıkçası edebiyat yapamayacağım olmam. Çünkü bunları yapamayan birinin bana bir hayrı olacağını düşünmüyorum.
Evet olmuştum şimdi işi de var parası da var malı da var ve gözü kalbi aklı hep bende. Şükürler olsun ki
Eğer böyle olursam zaten sevsemde kabul etmem , güçlü olmak kimyamizda var
Finansal özgürlük sart
Olurum.
Çok şükür çalışmaya meyilli bir insanım.
Az kazanır öz kazanır yine geçinir gideriz. d
Zaten hep öylelerini buluyoruz ki 🤭 paraya dikkat etmem ben. Ama yanlış yaptığımı da düşünüyorum
Ne demiş atalarımız aşk karın doyurmaz. Birde iki gönül bir olunca samanlık seyran olur derler ama sizde saman yiyemezsiniz galiba
İşi gücü olmalı eğer ciddi düşünüyorsan, amacın cinsellik anlık zevk alıp geçeyim dersen de olur ama bunu isteyen az olur
Erkekte parayla zenginliğe değil , çalışkan olmasına, sebat eden biri mi ona bakılmalı. Bence…
Tembel ise yola çıkmam, Çalışkan fakat işler yolunda gitmiyorsa tabiki görüşürüz
Olurum kadında maddiyat aramam önceliğim ahlak ve hamarat olması
yani öyle birinin kendine hayri yoktur ki bana olsun
Olurum ama böyle olmaya devam ederse gelecek düşünmem
Sevmişsem olurum. Çalısır parasını kazanır ama yok öyle değilse olamam.
İşsizliği tercih mi mecburiyet mi bunu bilmeliyiz evvela hanım apla
Olurum tabi ama is evlenmeye geli ce kadin olsam olmam
Sana soruyorum sen olur musun?
Ben Erkek olarak olurum sorun yok 🤣🤣
İşsiz olabilir iş arıyor olabilir çabası olsun hevesi olsun adam olsun parası olmada da olur
öyle bi devirdeyiz ki şimdi herkesin dinide imanlıda para.
Olmam parasız huzur mutluluk yok bende parasizim mutluluğum huzurum yok yaşıyorum boş boş
e biz erkeklerin sıkça yaptığı bi durum zaten bu
Para kazanmaya niyeti yoksa olmaz ama bu erkek için farklıdır biraz
Kızlar kadar sapık görmedim biz yapsak sapığız derler değiliz aq biz erkeğiz
Ben olurdum. İiş her şey demek değildir. Ayrıca işsizlik te ülkemizin gerçeğidir.
olmayın, hayat yükünüz daha da ağırlaşır. çok dipteki birini çıkarmak zor, uğraştırıcı bir şey.
Olmam hayatın gerçekleri var kendimize eş seçmeden önce çocuğuma baba olabilir mi diye düşünüyoruz
ohooooo 50 tl farkla adam satan kadın çok veya iki santim farkla
Seviyorsam ve seviliyorsam paranın pekte önemi olmaz...
Geçtik o dönemleri artık ayağı yere basan birini istiyor insan
Ben sevdiğim bir kadını para ve statü için değişmem ama kadınlar para ve statü ye bakar
İşsiz olabilir belki bi dönem sorun değil ancak tembel biriyle olmam
Olmam para ne yazık ki sevgiyi de satın alıyor bu dönemde
Sevgili olurken maddiyata bakılmaz ama iş evelnemeye gelince gerçekler bir tokat gibi yüzüne çarpar
Yani olurum Ama belli bir süreden sonra parasız da hiçbir şey yapılmıyor maalesef
Yani işi olması önemli. Çalışmayı da sevmesi gerekir.
İşi yoksa çalışmayı seviyorsa napcak
Günümüz zamanında parasız hiçbir şey olmuyor Sevgi karın doyurmuyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?