açık konuşalım flört ve sevgili döneminde pek de problem olmaz ama iş ileri boyutta planlara dönerse, ahmaklıktır. bir erkek olarak, kızlara tavsiye etmediğim şeydir doğru konuşmak gerekirse. düşünerek bile bu sonuca varabiliyorum. yaşaması çok daha acı olabilir bu konuda ne zaman bir muhabbet açılsa, herkes leyla sanki. sorsan, herkes aşk delisi. sorsan, kimsenin paraya ihtiyacı yok. sorsan, parasız da geçinilebilir. sorsan, aşk her şeyin üstesinden gelir. b.. k gelir hele o beş parasız erkekle evlenin de görün ebenizinkini. gerçekçi olun biraz. hepiniz mi 15 yaşında hayatın gerçeklerini görememiş ergenlersiniz yoksa hepiniz mi buna gerçekten inacak kadar toz pembe dünya sahibisiniz bak ben erkeğim ve benim babam bile bazen para konusunda sana muhtaciyet duyacak bir kızla evlenme diyor. kaldı ki, kızların annesi babası onlara nasıl örgütlemeler yapıyordur. akılcılık gerek efendim, istediğiniz kadar katılın ya da katılmayın. gerçekler bunlar. devir, eski büyük aşkların ve gerçekten parasız da her şeyin yapılabildiği devir değil
sadece bir özellik belirlemez sevgili olup olmayacağımı. Parasız olduğu da her zaman parasız olacağı anlamına gelmez. Eli ayağı tutuyorsa para kazanabilecek özelliktedir ve bunu keyfi yapmıyorsa yönlendirmek biraz olsun yardımcı olmak düşer bana. ancak keyfi yapıyorsa böylesine sorumsuz biri benim sevgilim değil, çevremde bile barınamaz. Keyfi böyle oldu aynı zamanda hayatına, bana önem vermediğini gösterir. Bende önem vermem..
Gerçekci konusmak istiyorum. Parasiz olmasinin nedeni ne ona bakarim. Eger "ben üniveriste mezunuyum memurluktan baska iste çalışmam" deyip eline gecen is firsatlarini kabul etmiyorsa yani kibrinden egosundan düşük ücretlide olsa bir iste çalışmıyorsa sinirlenirim. Benim gözümde bir insan calismali caliskan olmali az cok dememeli yan gelip yatmamali. Onun parasiz olmasindan ziyade kibir yapip calismamasina sinirlenirim. Ama ariyor tariyor is bulamıyorsa sorun etmem hic üzmem onu yaninda olurum hep. Iliski demek sevgi demektir para demek degildir. Sürekli onunla cafeye restoranta gitmek istemem kendini mahçup hissetmesin diye. Kendim malzeme alir evine gider yemek yaparim bazen cay yapip sahile giderim. Yeter ki o daha fazla üzülmesin. Nasil ki evlenirken iyi günde kötü günde diyorsak sevgililiktede öyle olmali diye düşünüyorum.
Niye beş parasız? Neden çalışmıyor? Neden sorumluluk sahibi değil? İleride bir evi nasıl geçindirecek? Şu hayatta hiç mi standartlarını yükseltme gibi bir hedefi yok? Hayır, olmam...
İş ahlakına bakarım. Tembel bir adamsa ciddi düşünmem. Benim için parasızlığı sorun değil, Az kazanabilir, birclarından dolayı yaptığı ödemeler cebinde 5krş bırakmıyor olabilir.. hepsine amenna ama çalışmayı sevmeyen bir adamla yuva kurulmaz
Devamlılık olmayacaktır aynı durumda devam ederse zamanla sorunlar oluşucaktır. ancak potansiyel sahibi ise en azından çalışkan bireyler için konu farklı insanın imkanı olmayabilir önemli olan çalışkan olabilmek issiz kalınabilir, parasız kalınabilir, vs vs bunlara karsı mücadeleci olabilmek önemli aksi insanlar için ise Bu durumdan siz sıkılana ve anlayana kadar devam edilir ama mutlaka son ile karsı karsıya kalınır ama mutlu son olmaz. Neyse hepsi olur hepsi bizim için değer yargılarınıza kalmış. Kadınlar için bence ancak bizler için zaten erkek olarak kadından maddi bir beklenti olmamalı. :)
5 parasız insan ile sevgili olmam, neden mi, 5 parasız insan tembel veya çalışmak istemeyen insan demektir. Çünkü kişinin en azından 300 500 TL de olsa gelirinin olması gerekir, (asgari ücreti saymıyorum bile ) sorun az gelirli insanla veya kıt kanaat geçinen birisi ile sevgili olur musun ise evet, ama bir insanın 0 tl parası olması demek elinden de bir iş gelmiyor, dünyada bir işe yaramıyor demektir, kavramları ve kelimeleri doğru seçelim derim ben.
@Nazlihilalcetinnnn Paragöz olsam 300 500 tl mi derim, paragözlülüğü kadınlarımız bize iyi öğretti ne anlama geldiğini iyi biliyorum merak etme, değilim.
Erkekler için kadının parasız olması pek sorun olmaz.
Ancak kadınlar için erkekler de para önemlidir. Sevmek, beraber iyi vakit geçirmek, anlaşmak yetmiyor. Bugün parası yoksa yarın bir şekilde para kazanıyor olması lazım, o ışığı vermesi lazım aksi takdirde olay bambaşka bir şeye evrilir.
Türk toplumu ataerkil bir toplumdur ve bende eşim tabiki bize bakacak sorumluluk bilincinde olsun olsun isterim hem madden hem manen. Yoksa kimseyi evimin erkeği çocuklarımın babası olsun diye besleyemem. Belirli bir işi vardır o dönemde seviyorumdur. İşini kaybeder ve iş ararsa ama bulamasa o sıkıntı değil hayat müşterektir. Fakat tanıdıım anda işsiz parasız sorumsuzsa umursamam sevmem görmem
Ayy kimse sorun etmem demiş herkes sorun eder bu durumu burda iyilik meleği oynayanlar.
Hayır olmam çok net yani para çok önemli şeydir kimse bunun aksini iddia edemez, para olmayınca aşk sevgi kurtarmıyor canım kimse oynamasın burda şimdi
öyle biri ile sevgili olan geri zekalıdır. yahu aşk sevgi elbet yaşam için gerekli ama tüm ihtiyaçlar para ile gideriliyor. kahvaltı yapğacak. peynir zeytin yumurta öpücükle mi alınıyor. elbise alacak eskidi. öpücükle mi alınıyor. ev kirası ödenecek ev sahibi öpücük karşılığnda mı razı.
şu siteye bile çok gerekli olmasa bile girerken internete para ödüyorsunuz. öpücükle olmuyor
Parasız olan ilgili erkek görmedim Ne kadar parasız sevgilim oldu hepsi ilgisizdi Paralı olan bir tane oldu hayatımın aşkını yaşattı para falan harcamadı bana sadece çok ilgilendi ne varsa paralı erkeklerde var
Ne kadar güzel bir his bu gözü benden başkasını görmeme. İlk tanışma anında kimin parası var, kimin yok bunu bilemeyiz. O an sadece görünüşe, bakışlara veya herhangi bir durumuna bakarak beğenir ve aşık oluruz. Sonrasında ise o kişinin detaylı bilgisini öğrenmek doğru olandır. Zamanla öğrendiğimiz şeylerde parasız olduğunu öğrenir ve onu bırakır isek bu çok yanlış bir davranış olur
Taşı sıksa suyunu çıkarır çalışkan insanlar vardır ya öyle biri olduğunu düşünürsem parası pulu önemli değil... helal kazancı olsun... çalışkan olsun... gerisi hallolur...
Yani burada hangi kıza, kadına sorarsanız da neden olsun ki, aşk karınlarını iki güzel cümleyle doyurmuyor tabikide.. İlişkide Düzen ve tertip şart. Ben olsam, bende hayır derdim, doğal olarak hayır diyecek olan kızlar, kadınlar hepsi haklı. Sadece aşk karın doyurmuyor... 🤞🤞😎
Her şey para değil, çalışırım o çalışmasada olur. Gönüller ve kalp birbirini tamamlıyorsa, olurum. Kafa yapısı uyuyorsa yine olurum. Bu yaşıma kadar parayı hiç sorun etmedim. Bu saatten sonrada etmem. Aşk birbirini tamamlama sanatıdır. Olmam diyenler gerçekten aşk ve sevgi ya da sevilmek nasıl bir duygu sizce? Sevdiğiniz için mi yoksa parası için mi çıkıyorsunuz?
Beş parası bile yoksa ve seviyorsam o zaman adamın kalitesine bakarım... Çok detaylı bir konu bu kalite konusu herkes maddi açıdan bakıyor olaya ama konu sadece maddiyat değil.
Yorumları okuyorum da hanımefendi maşallah hanımefendi kızlarımız ne kadar alçak gönüllü ama kız istemeye gittiğiniz zaman ev var mı araba var mı kaç gram altın yapabilirsin soruları dillerden düşmüyor 😊
bir kriter sadece çalışmıyor olabilir fakat mücadele ediyorsa ve elinden geleni yapıyorsa karakteri bana uyum sağlıyorsa umrumda olmaz. Şayet çalışmıyor ve bunu umursamayıp benim param üzerinden dilediğini yapıyorsa böyle birine tahammül etmem.
Beş parasız biri demek, hayatı boyunca hiçbir vasıfa sahip olmamış birey demektir. Böyle birinin benim hayatımda yeri yok. Hayatında başarılar dilerim.😑
Hayır, ekonomik durumum iyi kimsenin parasına ihtiyacım yok gözüm de yok ama benimle benzer şattlarda olmayan kimseyle muhatap olmam, farklılıklar her zaman sıkıntı çıkarır.
Olmam. bir süre sonra gözü başkasını görüyo zaten. Sen ona destek ol yardım et o gitsin köstek olsun. Beliyoruz oyuyorlar. Bırak olma. Her şey para değil. Ama parasızda olmaz.
İki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor maalesef. Üzgünüm. Bir süre sonra maddiyat sorun olur. İlişki ister istemez sallantıya girer. Bunları yazdığım için kötü kalpli ya da maddiyatçı bir insan değilim. Sadece gerçekleri söylüyorum.
Cebi degil , kalbi gönlü merhameti vicdani zengin olsun
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Oldum 5. yılımızdayız ilk 2 sene hiç parası yoktu her ihtiyacını ben karşıladım maddi manevi hep yanında oldum ona çok aşığım çünkü hala beraberiz her şey para değil sevgi her şeyden önemli
5
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Eksileyenler kesin sevgisizlikten geberiyorsunuzdur. Sevgiden ne anlarsınız siz ancak para'ya koşun siz yazık size. Ez**ikler.
Yarına çıkacağı belli olmayan bir dünyada maddiyata tapmak yerine üç kuruşu olmayan ama yüreği paha biçilmez birine tapmak bana daha mantikli geliyor ama gel gör ki kadınlar aksini düşünüyor malesef
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Zengin olmak zorunda değil, ben de zengin değilim zaten. Fakat bir işi olmak zorunda. Tembellik edip çalışmayı sonra da 'ben buyum fakirim, siz kızlar paragözsünüz' diyen bir erkekle işim olmaz. Bu paragözlükse evet, öyleyim.
Gözü benden başkasını görmüyorsa, parasız mutlu da olunmayacağını bilir zaten. Ne yiyeceğiz? Ne içeceğiz? Ne giyeceğiz? Bir su bile parasız alınmıyorken, aç kalarak nasıl sevgi yaşayacağız?
Öyle biri yok ya.. Benim 2 sevgilimde beş parasızdı asla lafını yapmadım hep onun için dolu şeyler yaptım biri terk etti diğeri de parası bir bana yokmuş başkasına yedirdi 😅 yani yalan dolan yok gözü başkasını görmeyen yok şöyle böyle yok maalesef öyle biri :)
Eğerki soruda iyi bir maaş almıyo iyi bir işi yok desen çoğu kişi için değişir ama neden beş parasız neden çalışmıyo sorumluluk sahibi olmayan biriyle kinse kusura bakmasın ilmam sevgili falan
😂 Çok teşekkür ederim ama işte sen gider çocuk arkadaşlarımla gezcem param yok dediğinde cebine para sokarsan elin oğlu da bole gider parayı kızlarla yer yani ben enayi gibi bişiymişim o sıra kanmışım
Benzer bir durumu bende yaşamıştım para mevzusunu ama bu kez farklıydı kız benden harçlık değil borç istemişti babam ameliyat olacak özel hastanede demişti para lazım çevreden topluyoruz bir kaç bin lira demişti bende 2 bin TL vermiştim. O benden istemediği halde ben fedakarlığımdan vermiştim başkasından istemesin ben veriyim dedim sonra pişman oldum ama ne yaparsan yap terk ediyorlar... Beni hiç üzme demiştim en sonunda üzdü beni. Ne yaparsan yap kimseye yaranamıyorsun bu devirde bunu anladım ben
Aynen öyle kime iyilikle yaklaştıysam karşılığı hüsran oluyo sevmicen abi sevdimmi yardım etmek gerekiyo nefret etçen düşerse düştün mü len deyip bir de sen vurcan insanlar buna alışkın artık
1 yaş 18 yaşındaydı ben 17 gene kuafördüm yani çalışıyodum o yatıyodu şerefsiz bak düşündükçe moralim bozuluyo la haftalık 50 alıyon o şerefsize 1 haftamı verdim 1 hafta
Unut artık geçmişi. Bidaha kimse için böyle maddi fedakarlık yapma pişman olursun sonra benim gibi bende Fedakarım sevdiklerime faydalı olmaya çalışıyorum sonra pişman oluyorum ayrılmıycaktık sözde bıktırdı beni ben ayrılmış gibi oldum ama sevmiyordu beni param için katlandığı belliydi ayrıldım pislikten kurtuldum aylar sonra bile sinirden üzüntüden kalbim ağrıyordu