Çalışmayan biriyle sevgili olur insan ama nereye kadar yürür. Zengin sevgili hayalî olan biri değilim ama tembel sevgili de istemem açıkçası. İnsan çalıştıktan sonra bunu yettiremiyorsa sorun değil. Ama evde oturuyorsa sevgili de olmak anlamsız. her şey para ile mümkün, gezmek ve dolaşmak için hediye almak için bile para lazım.
Genel olarak bakarsak bu durumu erkekler pek önemsemez çünkü kendi parası varsa kadının parası olmak zorunda değil. Evliliğe engel değil bu durum seviyorsa. Ama erkeğin parası yoksa kadın için büyük sıkıntı çünkü evlilik için büyük bir engel olarak görülür. Kız istemeye gitse oğlumuz ne iş yapıyor diye soracaklar. İşsizim demeye bile utanır insan. Bu yüzden kızlar işsiz birini ideal bir eş adayı görmedikleri için sevgili olmakta istemezler. İstisnalar var tâbi. Arkadaşım işsizdi benim. Sevgilisi işe aldırdı, sonra evlendiler. Bazen böyle aşklarda olmuyor değil tabi
Erkeklerin zaten genelde böyle bir beklentisi olmaz. Kadınlarda ise sanırım yaygın bir durum. Ve bence duygusal bir ilişkide, karşınızdakinden ekonomik denklik veya üstünlük beklemek, bizi de ilişkiyi de çirkinleştirir.
Aşk insanın yüreğine uğradı mı gözü kör olmuş bir şekilde hemen bırakıveriyor kendini sorgusuz sualsiz. Hiç sorgulamıyorsun bazı şeyleri. Ben ne yaparım ne ederim diye. Ama hayatın içine atıldığın zaman o zorlukları aşmaya çalışıyorsun. Tamam para her şey demek değildir ama eğer aradaki aşk gerçek aşk değilse bazı şeyler sorun olmaya başlıyor. Aşk saygı gerçek olduğu zaman atlatılmayacak bir şey yoktur. Para bu kazanılır. Yeter ki her şey gerçek olsun..
Parası onu ilgilendirir. Benim düşüncem hayata karşı amaçsız bakıp yaşaması karşı taraf için üzücü. Hayat zor bir insanın ayakları yere sağlam basmalı. Konumu ne olursa olsun. Önce kendine yetebilmeli. Yoksa sevgilinin parası beni bağlamaz.
Yani erkeğim sonuçta. Bir kadının parasına bakacak halim yok. Kendi durumumda var ona göre yargılamam. Eğitimsiz, zır cahil olmadığı sürece insan insandır. Bir de Tik Tok kullanmasın. Çünkü öyle kişileri fazla muhataba alamıyorum.
önemli olan ayaklarının üstünde durmaya çalışıyor mu, çabalıyor mu. ama herkes aşağı yukarı kendi seviyesine göre birini sever, hoşlanır ve gelecek düşünür. çünkü ortak hobilerin düşüncelerin hayallarinde benzer olur. istisna var mıdır elbet vardır :)
Paran yoksa en basitinden kız arkadaşınla bir yerde oturup kahve bile içemezsin. Ben o duygusallığın belli bir noktaya kadar işleyeceğini düşünüyorum kimse kendisini ya da başkalarını kandırmasın. Beş parasız bir erkeğe katlanacak bir kadın bulmak imkansız.
Su bile almak için paranın ihtiyaç olduğu zamanda parasız birşeyin yürümesi mümkün değil. Beraber çay içmek isteyeceksin para yok, gezmek isteyeceksin para yok. Herşeyi yedin yuttun iş evliliğe geldi evlenemiyorsun para yok. Bunlar olumsuz etkiler herşeyi.
Adam gibi çalışmayı sevsin, hayatta idealleri olsun, hırslı olsun, ot gibi yaşamasın.. Hayatta benim için paradan çok daha değerli şeyler var.. Para kazanılır kaybedilir.. İnsan kolay kazanılmaz.. Keyifli günler...
Fazla paranın zayıf karakterli insanları bozduğu gibi. Parasızlıkta karakteri oturmamış insanları bozabiliyor. Görmemişlik ya da buldumculuk gibi saçma eğilimlere açık olmayan karakterli insan olduktan sonra maddi statünün hiçbir önemi yok
Neden beş parasız? Beş parasız demek çalışmıyor, tembel demek. Boş boş geziyor, evde yatıyor demek. Durumu kötü biriyle birlikte olurum ancak tembel, beş parasız biriyle birlikte olmam.
Ben hiç bir kadının öyle bir erkekler olacağını zannetmiyorum bütün çevremde gördüklerim hiç yanıltmadı yani hepsi zengin koca derdinde altın derdinde :)
Bu devirde parasız hiçbir şey olmuyor. Sevgi karın doyurmaz maalesef. Parasızlık mutsuzluk getirir mutsuzluk sorunu getirir sorun da sevgiyi bitirir sevgi biterse de ayrılık gelir... Üzücü ama gerçek
Para mal mülk gelir geçer bugün olmaz yarın olur ama önemli olan insan olması çünkü parası olup karakteri olmayanlarda var her şey para değil bence önemli olan verdiğin değere sevgiye karşılık vermesi
Çalışıp çabalamasına rağmen bir şeyler elde edemiyorsa sorun etmem, hepimiz geçtik o yollardan. Ancak hem parasız hem işsiz güçsüzse orada sıkıntı vardır. Olmam))