5 yıllık ciddi ilişkim bir anda bitti! yerimde siz olsanız ne yapardınız?

Herkese öncelikle selam arkadaşlar, bir konuda fikrinize danışmak istiyorum. 5 yıllık uzun süren ilişkim vardı çok fazla ayrıl barış bir ilişkiydi. sürekli ihanete uğradığım ama her defasında affettiğim ayrılamadığım biriydi, çok uzun süre birlikteliğimiz olduğu için kopamıyordum. bir gün bana bir anda evlilik düşündüğünü söyledi çok şaşırdım çünkü aramızda bunun konusu hiç geçmemişti, tabiki çok mutlu olup onayladım ve hemen aileme söyledim. ailem zaten bir konuştuğum olduğunu biliyordu, işlerin ciddi olduğunu duyduklarında onlarda çok sevindi çünkü benim ne kadar aşık olduğumu biliyorlardı. işin içine evlilik girince zaten evleneceğiz kafasında olup birlikte olduk. 4 ay civarı bu böyle devam etti. konuşmanın başında dediğim gibi çok seviyordum ama çok fazla ihanete uğradım. onu sürekli affetme nedenim ondan kopamamam oldu bana yaptıklarını sindirdiğim için değil. istemsizce geçmişte bana yaptıklarının konusunu açıyordum gerçekten elimde olmadan yapıyordum. bana bir anda çıkıp artık beni istemediğini evlenincede bu konular sürekli karşımıza çıkar diyerekten benden ayrıldı. başta çok ciddiye almadım ayrıl barış ilişkimiz olunca barışırız dedim ama sanırım fazla ciddiymiş. barışmak için çok uğraştım ama beni istemediğini net bir şekilde belirtti. ve hemen ayrılığımızın ardından bir sürü kız eklemiş sosyal medya hesabında konuşuyor hepsiyle. bundan 2 hafta önce biraz barışacak gibi olduk buluştuk hatta gizlice telefonunu karıştırdığımda başka kızlarla uygunsuz konuşmalarını okudum ama yinede şu an gelse affederim. uzun lafın kısası ben ne yapacağım bilmiyorum, çok seviyorum onsuz bi hayat düşünemiyorum. sizce ne yapmayalım siz ne yapardınız?
5 yıllık ciddi ilişkim bir anda bitti! yerimde siz olsanız ne yapardınız?