Boşanmak İstiyorum ne yapmalıyım?

Merhaba 2 yıldır evliyim eşimle severek evlendik ama birbirimizi çok tanıyamadık. Eşim çok sinirli bir insan saçma sapan şeylerden kavga çıkarıyor. Bana vurduğu bile oldu ama ben affettim ayrılsam ailem arkamda ama yinede kalbime yediremiyorum ayrılmayı artık gerçekten çok soğudum bu sefer noktayı koymak istiyorum. Bugün mesela fal kapattığım için kavga ettik bundan rahatsız olduğunu söyledi ama bende bu kadar ileri gidemeyeceğini, karışamayacağını söyledim. Çünkü benimde onda sevmediğin özellikleri var ve ben bu kadar büyütmüyorum. karşındaki insana da saygı göstermek gerek. kısacası ben baya Şu an soğumuş durumdayım ama konu ayrılığa gelince sürekli özür dileme çabasına giriyor yani ayrılmak istemiyor ama bana malı gibi davranıyor küfür hakaret saygı kalmadı aramızda yani. bende ahını alırım diye çok korkuyorum onu bırakamıyorum nasıl ayrılabilirim veya ayrılırsam pişman olurmuyum. Ben biraz içime kapanık bir insanım kalbim çok kolay kırılır bu süreç beni çok yıpratır mı?(çocuk yok,21 yaşındayım)
Boşanmak İstiyorum ne yapmalıyım?