19 yaşındayım bi kızım var eşim dediğim adam 32 yasında görücü usulü evlendik ama artık o kadar bıktımki boşanmak istiyorum ne sevgi ne saygı veriyor bana ağzı içi küfür bir gün güzel laf ettiğini duymadım karnınız doyuyorsa şükredin diyor resmen Kayseri’de yaşıyorum ve boşanmak istiyorum dayanamıyorum kimsem yok sahip çıkacak nerelere başvurabilirim lütfen bilgisi olan yazsın paramda yok mahkeme dava açmak için
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBoşanmış bireylerin çocuklarında gördüğüm kadarıyla anne babadan ümidi kesmiş kendini kurtarma yolunda peki sende kendini kurtlarmak mi istiyorsun bosanilabilir ya da durumu belkide abartiyorsundur diyeceğim ama demek içimden gelmiyor her neyse (Kendi adıma konuşuyorum sevdiğim birine zarar vermemek için evlenmemeyi düşünüyorum ben olası bir tehlikeyim ) insanlar evlenirken neden böyle düşünmüyor acaba merak ediyorum
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. En başta bu nası görücü usulu ya ben 30 zum değil 19 23 yaşında deseler yine dönüp bakmam 5 yas en üst sınır yani çok fazla fark var aranızda bildiğin kuşak farkı var bide bu yetmemiş çocuk yapmışınız yazık günah en başta karşındakinde öküzlük insan kendine abi dicek birine o gözle bakarmı yauw
610 Yorumla
Soran+1 yılBüyük olsun seni idare etsin dediler ah ah
- +1 yıl
Ne idare etsin yauw sen daha çocuksun biz karı koca olamayızki senle aynı evde olsak en fazla diceğim yakınlaşma abicim sırtıma çıkıver bi çiğne kütlesin olur ötesi sana nası o gözle bakim sen daha çocuksun bide kendin gbi çocuk doğurmuşun oy böyle ailelerin annen baban nası verdi nası izin verirler böyle bişeye
Soran+1 yılBüyük olsun seni idare eder dediler evlendim iyi olur sandım hergün keske diyorum keşke evlenmeseydim keske çocuk olmadaydı daha niceleri bide yarım kalan lisemi bitirdim Şu an üniversite sınavına hazırlanıyorum ugrastıgım şeylere bak
Soran+1 yıl16 yaşında çocuga evlen dersen ne oldugunu bilmez evlenir hayatı gelinlik giymek sanar bi girer evin içine koca bir yük annesinin evindede calısmak zorunda olan hiçbirse bilmeyen sizin tabirinizle çocuk sonra kendini bilmez cahil itlerin maskarası olur bide cocuk dogurur gel derler gelir git derler gider ve koca bir ömür çöp
Soran+1 yılBir insanın hayatı nasıl kayar görüyorsunuz işte çok caresiz hissediyorum
- +1 yıl
Zor yani şöle diyim yaşıtın olsam hadi seninle tanıştık çocuk var sen çocuktan dolayı ömür boyu eski eşinle görüşmek zorundasın ben bunu kaldıramam şahsen yani kesinlikle derdim yediği içtiği gezdiği tozduğu değil ama şuda var şimdi çocuk daha bebek ben ona kızım cola içme sana zararlı desem ters bianda sende bunu yanlış anlayabilirsin o senin değil lokmalarınımı sayıyosun benim çocuğumun desen inanki bütün dünyam yıkılır
Soran+1 yılEvlenmeyi bir daha asla düşünmüyorum egerki olursa böyle bişey gercekten tanıdığım tamam bu adam benim için en iyisi dediğim ve aşık oldugum biriyle isterim onun dısında boşanırsam asla ama asla istemiyorum uzun bir süre
+1 yılDevlet sana avukat verir merak etme böyle insanlara çok sinir oluyorum madem kötü davranacaksın neden evlenip karşındaki insanın hayatını mahvediyorsun kaplama bacım sen kendini ve bebeğini kurtar yoksa daha çok çekeceğin var bu adamdan.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
45Cevap
+1 yılKesinlikle bosanmalisin sana değer vermeyen insanla geçirdiğin her vakit hatadir. Kayseri barosuna basvur bosanma davasi açmak istediğini ama adli yardimdan faydalanmak istediğini söyle. Ücretsiz avukat verirler hem de bosanma masraflarini karsi tarafa yikarlar. İnşallah Allah kolaylik versin...
(Sitedeki 20 yaslarindaki hanimefendiler aha görün bu olayları da 35 yaşında sevgilim var cok seviyorum yiaa demeyi birakin. Boşuna demiyoruz anlasamazsiniz o kadar farkla diye bu da kapi gibi örnek)10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 316 cevap paylaştı. İdare eder dediler etti mi peki 😂😂 aklın basına yeni yeni geliyor galiba , cocuk evliliklere karsıyız , 25 den önce evlenmeyin ,, hiç tatile götürdümü antalya , 5 yıldız otelde yatalım karıcım kum deniz güneş bidahamı gelcez dünyaya dedimi 🤔
00 Yorumla
+1 yılAltta bazı yorumları okudum bazıları çok cahilce konuşmuş çocuğun var diye boşanmayacak mısın öyle bir saçmalık yok Allah büyüktür sen aç davanı boşan nafakanıda al ondan çocukların var diye bu zulüme katlanma daha 19 yaşındasın hayatının yeni başlaması lazımdı sen boşanma davanı aç yeni bir yuva kurmak istersende lütfen iyi düşün tart biç ona göre bi eş adayı seç
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Çocuk varsa aile yakinlarinizdan destek isteyin. Eşin kendine ceki düzen versin aksi halde boşanacağını belirt.
Denize düşen yilana sarılır misali evlendin kanımca. Allah yardimcin olsun kardeşim.00 Yorumla16 yaşındamı evlendin,
1 tanede çocuk Allah başışlasında Bismillah, yazmadanda kendimi alamıyorum.
Rızkı veren Allah tır.
Idare etsin diyenlere de sordunmu?
Çok yazık gerçekten. Allah yardımcın olsun diyorum lakin sorun ve Problem çözülmüyor.
Sövüyorsaki Şiddet de vardır herhalde, Yoksa gelecektir düşüncesindeyim.
Bence de biran önce boşanmaya çalış.00 YorumlaBence ondan habersiz para biriktir sonra dava aç bi avukat tut küçük bi is yap mesela taki tasarla sat o gelince bakmadığı bi yere kaldır paranı biriktir devletten yardım da isteyebilirsin zorla evlendirildiysen söyle falan ama bence para biriktirip dava aç
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 965 cevap paylaştı.
+1 yılsen parasızlık kurbanı olmuşsun arada ki yaş farkı çok ben geçmiş olsun diyorum inşallah gönlüne göre olur her şey çünkü daha çok küçüKSün güzel evladım
00 Yorumla
+1 yılİlk önce Allah yardm etsin kardeşim. Tabiki boşanma taraftarı degilm ne yasadgni bilemem ama adli yardım talebiyle boşanma davası aciyosn para istemiyorlar kabuledilrse barodan aynı şekilde adlı yardm talebiyle avukatta talep edebiliyorsn maddi manevi tazminat açarsın ama dava sonuçlanana kadar eğer gercjtn boşanmak istyosan bı şekilde çalışman lazm
00 Yorumla
+1 yılBarodan avukat alabilirsin ücretsiz ancak çocuğun küçükse ve paran yoksa kimsen yoksa bosaninca ne yapacaksın?
10 Yorumla
+1 yılÇık polise git, seni kadın sığınma evine alsınlar. Sonra da bir iş tut para kazan. Kolay değil bu tarz şeyler
00 Yorumla
+1 yılhasyatını bir sekilde kurmalısın calıscaksın helalınle sonra bosanacaksın bu bır cok evukat ucretsız yapabılır caresizliğini anlat cozecektir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 530 cevap paylaştı.
+1 yılBosaninca çocuğuna bakabilecek misin? Keşke kendin korunup hamile kalmasaydin.
08 Yorumla
Soran+1 yılZaten herşeu çocuk doğdukdan ben kilo aldıkdan sonra başladı
- +1 yıl
Hmm anladım. Çok erken anne olmuşsun ya keşke azcik engelleseydin adamı.
- +1 yıl
Kayseri detayını neden paylaştın?
Soran+1 yılÇünkü mahkeme ve avukatları hakkında bilgisi olan yZsın diye
- +1 yıl
Git Kayseri barosuna başvuruda bulun anlat durumunu
- +1 yıl
Ben de kayseriliyim de ondan sordum
Soran+1 yılPara istiyorlarmı
- +1 yıl
İstemezler büyük ihtimalle durumun olmadığını bildikleri için
Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Eşin canım biri. Seni başının üstünde gezdirmesi gerekir (ken) küfür hakaret. Adam mı o?
04 Yorumla
Soran+1 yılAdamım diye dolanıyor işte bi aldatmadığı kaldı işte
Soran+1 yılHiç bir zaman demedi o kelimeyi ama ana avrat küfreder hep daha bi saat önce geldi saydı sövdü benden bi bok olmadığını söyledi gitti ne için elinde agır bir torba taşırken ben kapıyı acamadım diye
Kadın sığınma evine git sana iş de bulurlar çalışman için
10 Yorumla
+1 yılbu şartlar altına kimse kimseye bir çıkarı olmadan yardım etmez senin kaderinde bu varmış çekeceksin eşin ile seks dahi etmeyeceksin kendinden uzak tutacaksın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiç mi iyi davranmıyor?
Gencecik kızsın ve çocuğunun annesisin.. Sana çok iyi davranmalı sevmeli değerli olduğunu hissettirmeli
Aynı şekilde sen de ona.
Evlilikte huzur olmalı :)
Kayseri de öyle bi olay olması üzdü bni oraya ara ara giden biri olarak00 Yorumla
+1 yılDavayı ücretsiz açabilirsin hangi şehirde sin sosyal hizmetlere başvuru yap
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOha bende kayseriliyim aynı durumu yaşayan bir akrabam var. Kızın doyumsuzluğu ve açgözlülüğü yüzünden ama bunların ilişkisi
Neyse ailen arka çıkmıyor mu sana onlara söyle zaten çocuk için illa nafaka alacaksın eşinin maalının 1/3 ünü çocuğuna ailenin bakar sende çalışırsın.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKıyamam bende mutsuzdum 8 yıl oldu bosandim İstanbul a gel bosan gitsin
05 Yorumla- +1 yıl
Ne halt edecek İstanbul'da
- +1 yıl
Gel yanımda kal
- +1 yıl
Neler yapılır ki
- +1 yıl
Yok bea
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Git aile mahkemesine boşanma dilekceni ver gerekçelerini belirt mahkeme günü geldiğinde de boşan 👍
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBir kadın sığınma evine git sana aylık bir para verirler o para ile dava açabilirsin hiç bir yakının yok mu senin
02 Yorumla
Soran+1 yılBana bu yardım eder dediğim kimsem yok
Cevap sahibi+1 yılDevlete sığınacaksın başka çaren yok veya bi iş bulup çalışacaksın madem sevmiyosun kız çocuğu neden peki
+1 yılBende boşanma aşamasındayım. Bana yazabilir misin? Yardımcı olmak isterim
01 YorumlaKocaman adam yazık sana şu gencecik kıymetini bilemediğin kızı yuva kurmak için getirmişin Allah'tan revamı bu ya bende kayseri de yaşıyorum bende boşandım ailem ile yaşıyorum yardımcı olmak isterim sana
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSavcılıga gt sikayet et sonra mahkemeye gt bosanma davası ac ama ilk savcılık
04 Yorumla
Soran+1 yılHerhangi bi birikimim yok boşanmak için para istiyorlar galiba
Cevap sahibi+1 yılO kdar bilmiyorum da devlet yardm eder iş bulabilirsin yok mu işin
Soran+1 yılHayır işim hiçbir güvencem yok
Soran+1 yılHesabımı yeni açtım
Gizli Üye(25-29)+1 yıl32 yaşında bir ihtiyarla evlenmek için bu kadar mı aklını yitirdin?
07 Yorumla
Soran+1 yılEVlenmeden önce ne kadar iyi davranıyordu gözümün içine bakıyordu kilomu çok mesele ediyor evlendiğimde 16 yasındaydım Şu an 19 üvey babam evlendirdi
Cevap sahibi+1 yılyazık etmişsin kendine. Evde kalmış bir bunakla evlenmek yerine evden kaçar sığınma evine giderim daha iyi.
Soran+1 yılResmen evde kalmıştı iyi olsaydı zaten banamı kalırdı
Cevap sahibi+1 yılsenin s. çtığın bok olamaz o. Terk et onu
Soran+1 yılÇok istiyorum ömrümü çürütmek istemiyorum ama çocugum var
Cevap sahibi+1 yılhakkında hayırlısı olsun. Bu arada şu aşşada ekle beni cart curt diyen g. zekalı aşağılık pisliklere inanma sakın
Soran+1 yılNiye ekleyim anlamadım
yanlış anlama ama aklıma ilk gelen şiddet görme seçeneğin oldu. görmüyorsun değil mi? umarım görmüyorsundur
10 Yorumla
+1 yılBosanmalisin yani baska care var mi ki ya.. yazik olmus ama nereden donersen kâr.. Allah yardimcin olsun canim.
10 YorumlaBurdan kimseyi dinleme ortalık kadın avcısı dolu lütfen kanma
20 Yorumla
+1 yılBen boşanman taraftarı değilim çocuğun var onun için herşeye katlanmak gerekir ben olsam senin yerinde olsam öyle yaparım
03 Yorumla- +1 yıl
Ne oluyor boşanınca çocuğu çöpemi atıyorlar. neden hayatını rezil etsin ömrü boyunca
- +1 yıl
@cheekystaff çok haklısın bu ve bunun gibi düşünürler pek mantıklı düşünemiyorlar
- +1 yıl
Eger bu yorumun tersini düşünenler yani boşanınca ne oluyormuş diyen arkadaşlar amaçları çok açık belli zaten toplum içinde iki yüzlüler çok var kime güvenceğin kişisi sıfır
Bence de sen bosanmalisin ya. Kaybeden koçan olur emin ol. Bulmuş 19 yaşında kızı daha ne istiyor. Boşa gitsin
00 YorumlaKadın sığınma evine git sana bişey sormak istiyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılSorun
sevmiyosan bosan bu iliski boyle yurumez konus bosanin
10 YorumlaGörücü usulumu kaldı artık hangi çağdayız.. annen babandamı yok
10 Yorumla
2 ayŞu anda ne durumdasın, boşanma gerçekleşti mi? istişare edelim bi.
00 YorumlaAllah kolaylık versin
02 Yorumla
Soran+1 yılAmin ama ömrümü bu pislikle çürütmüycem
- Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılAh be güzelim ne vardı koşa koşa çocuk yaptın
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 446 cevap paylaştı.
+1 yılAllah yardimcin olsun
00 Yorumla
+1 yılSavcılara glt. Kadın derneklerle kaymakama falan
00 Yorumla
+1 yılİnşallah Troll sorudur. Çok üzüldüm.
00 Yorumla
+1 yılKadın sığınma evleri var oralar ile görüşebilirsin
00 Yorumla
+1 yılMahkemeye gidip dilekçe vereceksin bu kadar kolay
00 YorumlaBen de bıktım boş boşa
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAllah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılBoşan
21 Yorumlaaile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne git
10 Yorumlakocan denen hiyarto ne işle mesgul
10 Yorumlasen hayatinin hatasini yapmissin
10 YorumlaBen avukatım özelden yaz bana
01 Yorumla- +1 yıl
Mesaj atar mısınız?
Geçmiş olsun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 968 cevap paylaştı.
+1 yılKarnın toksa boşanma
03 Yorumla- +1 yıl
+1 yılAllah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılBosanmalisin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGel yanima izmire
05 Yorumla
Soran+1 yılÖyle her cagırana gitmek mi beni sandınız acaba sadece bu adamdan kurtulmak istiyorum ve yardıma bilgiye ihtiyaçım var
Cevap sahibi+1 yılBen kotu niyeetle soylemedim gel evlenelim
Soran+1 yılYok saol evlilikden soguduk
Cevap sahibi+1 yılEvlilikten neden sogudun ben cok rahatim
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilen yok mu
05 Yorumla
Soran+1 yılVar ama boşanmama izin vermezler babam yok annemde kendi halinde geciniyor
Cevap sahibi+1 yılİstersen yardımcı olabilirim
Soran+1 yılNasıl olacak
Cevap sahibi+1 yılKonuşarak çözüm yolu bularak
Soran+1 yılNedir o çözüm
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerve sen misin
00 YorumlaÖlmemeye çalış
00 Yorumla
+1 yılBasarmalisin
10 YorumlaAnnen baban yok mu
00 Yorumlaüzücü bir durum
00 Yorumla
+1 yılBesleme mi almış
00 Yorumla- Devamını Gör (3)
Devamını Gör(48)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
ADLİ YARDIM NEDİR? NASIL BAŞVURABİLİRSİNİZ?
Merhaba,
Açacağınız boşanma davasında, mahkeme masraflarını ve avukatlık ücretlerini ödeyecek maddi durumunuz yoksa adli yardım müessesesinden faydalanabilirsiniz.
Adli yardım nedir?
Dava açmak için mali gücü yetersiz olan kişilerin hak arama özgürlüklerinin kısıtlanmaması için, dava harç ve masrafları ile avukatlık ücretlerinin hazine tarafından ödendiği bir sistemdir.
Nasıl başvurulur?
Adli yardım talebi için aranan şartlar;
Adli yardım talebinizi bulunduğunuz yerdeki baronun merkez ya da temsilciliklerinde bulunan adli yardım birimine ya da mahkemeye ilettiğinizde, üzerinize kayıtlı taşınır ve taşınmaz malvarlığınızın olup olmadığı, aylık geliriniz, ailevi durumunuz, bakmakla yükümlü olduğunuz kişi sayısı gibi hususlarda bilgi ve belge isteyebilirler. Başvuruya giderken muhtarlıktan alacağınız fakirlik belgesi ile tapu trafik ve SGK'dan alacağınız belgeler işinizi kolaylaştıracaktır.
Boşanma davasının yanısıra uğradığınız şiddet konusunda ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunabilir, aynı suç duyurusunda uzaklaştırma kararı isteyebilirsiniz. Bu konuda da bulunduğunuz ildeki baronun kadın hakları merkezinden destek alabilirsiniz.
Son olarak uğradığınız şiddet ve açmış olduğunuz boşanma davası neticesinde kalacak yeriniz yoksa, bulunduğunuz yerdeki aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğüne ya da bu müdürlüğe bağlı şönim olarak adlandırılan şiddet önleme merkezine başvurabilirsiniz. Bu durumu kendiniz ve çocuğunuz için savcılık müracaatı sırasında da beyan edebilirsiniz.