Ne yapmam lazım boşanmalımıyım?

Merhabalar, Part 1
Sadece hikayemi anlatmak istiyorum çünkü artık ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum ve gerçekten tavsiyelerinize ihtiyacım var. Partnerimle 7 yıldır evliyim. Ben Hollanda’da doğdum büyüdüm eşimde benimle evlendikten sonra 7 yıldır Hollanda'da yaşıyor Türkiyeden geliyor. Kendisini sosyal medya sayesinde tanıdım. Aynı zamanda hayatımdaki ilk aşkım, daha önce hiç kimseyle bir şey yaşamadım, bu yüzden o benim için gerçekten dünyalardı ve onun yerine başkasını koyamazdım. Annem ve babam başlangıçta onunla evlenmeme karşıydı çünkü aramızda yaş farkı vardı. Ama sonunda defalarca yalvarıp onu çok sevdiğimi söyledikten sonra onu Hollanda'ya getirdik. Hollanda'ya geldiğinde düğünümüze daha birkaç ay vardı, bu yüzden bir süre annem ve babamla yaşadık. nişanlı bir çift olarak birkaç ay. O zamanlar sık ​​sık tartışırdık ve birçok yanlış iletişim kurardık. Birdenbire tanıdığım adam olmaktan çıktı, çok saldırgan ve bağırıp çağıran biri olabiliyordu. Düğünümden bir hafta önce aslında hiçbir şeyle ilgili olmayan küçük bir tartışma daha yaşadık. Daha sonra çantalarını topladı, pasaportunu aldı ve bana ve aileme gideceğini söyledi. O zaman çok ağladım ve bu kalbimi çok kırdı. Annem ve babam daha sonra onunla konuştular ve tartışmaların ilişkilerin bir parçası olduğunu, çantalarınızı toplayarak bu şekilde tepki veremeyeceğinizi söylediler ve onu burada kalması için güzel bir şekilde ikna ettiler. Evli bir çift olarak birkaç ay geçirdikten sonra nihayet bir ev bulabildik. Her şey yolunda gitti, ta ki bir gün yanımda uyumayıp oturma odasında uyuyakalıncaya kadar (ki bunu sık sık yapıyor). O sırada telefonu da kanepenin üzerindeydi. Normalde asla yapmayacağım çok tuhaf bir şeydi ama sonra telefonuna bakmak istedim ve bu konuda tuhaf bir hisse kapıldım. Maalesef prn izliyordı telefonunu açtığımda henüz bir yıllık evli bile değildik. Kalbim bin parçaya bölündü, tüm güvenimi ve özgüvenimi kaybettim. Sonra onu uyandırdım ve neden bunu izlediğini sordum. Telefonundaki reklam yüzünden olduğunu ve böyle bir şey aramadığını söyledi. Telefonunu elimden çekti ve sonra her şeyi, arama geçmişini vb. sildi. Daha sonra haftalarca neden geçmişini dürüstçe gösterip kalbimi rahatlatmadığını merak ettim.

Güncellemeler
10 ay
Birkaç ay sonra yine aynı şey oldu, ne yazık ki tekrar yakalandım ve sonra kesinlikle anladım ki tamam o sadece p*rno izliyordu, birkaç ay sonra yine aynı hikaye. Sonra bana söz verdi ve onu bir daha asla yakalamadım, bence bunu bir sır olarak saklama konusunda çok iyiydi. Ona olan güvenim gerçekten %0'dı. Bir süre uykuya daldığında her gece telefonunu kontrol ediyordum, kendimi çok kötü ve yetersiz hissediyordum.
Güncellemeler
10 ay
Onu asla evde yalnız bırakmak istemedim. Yatakta iyi bir ilişkimiz vardı ve artık çılgınca şeyler yapmasın diye onun istediği her şeyi yaptım. Ne yazık ki, her küçük tartışmamızda saat gecenin ikisi olsa bile her zaman ailemi arardı. Ona her zaman bunu yapmaması için yalvardım ve arayamaması için telefonunu elinden çıkarmaya çalıştım çünkü bu annemle babamı cok üzüyordu ve onları uyandırıyordu. maalesef Annem ve babam dünyadaki en sağlıklı ebeveynler değil.
Ne yapmam lazım boşanmalımıyım?