boşanma için ne yapmam gerekiyor yani oncelikle nereye başvurmam gerekiyor adliyeye mi gitmek gerekiyor ya da ilk aşamada avukat mi tutmak gerekiyor şu an direk avukat tutcak gücum yok. yardımcı olur musunuz hangi aşamaları yapcam bilmiyorum
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Önemli olan karşı tarafta boşanmak istiyor mu karşı taraf ile anlaştıysanız anlaşmalı boşanma adı altında dilekçe verip ufak bir ücret ödeyip dosya masrafı vesaire dava acabiliyorsunuz tabii anlaşmalı olursa karşı taraf ile birlikte gitmeniz gerekli dava başvurusu yapmak için
Ama karşı taraf istemiyorsa boşanmak itiraz edeceğim derse o zaman avukat tutmanız gerekli çekişmeli boşanma olacak biraz yıpratır size maddi olarak anlaşmalı boşanma olarak anlaşırsanız avukat tutmanıza gerek yok12 Yorumla- +1 yıl
Peki barışınca siz ne söylüyorsunuz?
Merhaba,
İlk olarak dliyeye başvurmalı ve boşanmak için tarih almalısınız, günü geldiğinde eğer karşı taraf ile bir anlaşmaya vardıysanız o yönde giriş yapmalısınız mahkemeye.
Anlaşmalı boşanmalarda tek celsede bitiyor heleki şiddet ve ihanet sözkonusu ise.
Hakkınızda hayırlısını dilerim.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
45Cevap
Aile & Toplum konusunda 723 cevap paylaştı. Ben tüm işlemleri kendim yaptım. Avukat bayağı masraflı oluyor, üstelik anlaşmalı olursa müracaat, süreç ve mahkeme çok basit adımlarla ilerleyip sonuçlanıyor. Hiç karışık değil, çok basit işlemler.
Ancak sizin şu an yapmak istediğiniz anlaşmalı olmuyor, yine kendiniz yapabilirsiniz işlemleri ancak süreç çok daha uzun olur. Fakat anladığım kadarıyla sizin asıl amacınız mahkeme kağıdının eline geçmesi ve o şoku yaşaması, ondan sonra gelip yalvar yakar işte arayı düzeltecek, devam edeceksiniz.
Bulunduğunuz ildeki Aile Mahkemesine gidiyorsunuz. Küçük şehirlerde Adliye içindedir, Büyük Şehirler de ayrı kampüslerde olabiliyor, İnternetten bakın.
Dilekçe dolduracaksınız. İnternette örnekleri var. Dilekçenizde taleplerinizi yazacaksınız. Tazminat, nafaka, çocuk varsa velayet vb.. Örnek dikeç üzerinden yürürsünüz. Dilekçeniz ve kimliğiniz yanınızda olduğu halde Aile Mahkemesine gidin. Orada önce dosya parası ödeyeceksiniz. Bir dosya verecekler size, Ardından Bir form dolduracaksınız. Harç ücreti yatıracaksınız. Takriben 600 tl falan galiba. (Bunun artan kısmını için dava sonuçlandığında dilekçe verip alabiliyorsunuz) Hepsi bu, size işte şu nolu aile mahkemesi bakacak derler, gidersiniz. Sonra adresinize tebligatlar gelir. Vatandaş uyap tan da takip edebilirsiniz.
İnternetten araştıra araştıra yaparsınız.
00 Yorumla- +1 yıl
Merhabalar,
Öncelikle bulunduğunuz ildeki baronun adli yardım bürosuna başvurarak tarafınıza bir avukat görevlendirilmesini ve bu avukatın açmak istediğiniz boşanma davasında sizi temsil etmesini talep edebilirsiniz. Adli yardım bürosunu önceden arayıp hangi evrakın sizden isteneceğini öğrenip randevunuzu alarak gitmeniz size zaman kazandıracaktır.
Davanızı kendiniz açacak iseniz dava dilekçenize "adli yardım taleplidir." ibaresini eklemeniz ve dava dilekçenizin ekine fakirlik belgesi, sgk dökümü vb. ekonomik durumunuzu gösteren belgeleri ekleyerek yargılama süresince yargılama giderlerinden muaf tutulmak istediğinizi, yargılama giderlerini karşılayacak ekonomik gücünüzün bulunmadığını beyan ederek mahkemeden adli yardım talebinde bulunabilirsiniz.
Boşanma davası açıldığı takdirde Türk Medeni Kanunu ile boşanma ile yoksulluğa düşecek olan eşe kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebileceği düzenleme altına alınmıştır. Eşe nafaka ödenebilmesi için müşterek çocuğun bulunması gerekmemektedir. Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz ancak nafaka talep eden tarafın kusurunun daha ağır olmaması gerekmektedir.
TKM'nun 327. maddesine göre; çocuğun bakımı, eğitimi ve korunması için gerekli giderler ana ve baba tarafından karşılanır. Yine TMK’ye göre müşterek çocuklar adına velayetin kendisine bırakılmadığı eşin iştirak nafakası ödeme yükümlülüğü bulunmakta olup çocuğun reşit oluncaya kadar velayet altında bulunduğundan kendisini temsilen velisi tarafından nafakaya ilişkin talepte bulunulabilinir. Çocuğun ödenmeyen iştirak nafakasına ilişkin olarak reşit olduktan sonra talepte bulunma hakkı vardır.00 Yorumla Bende boşandım avukata gittim 5 milyar para istedi 3 yıl önce sonra bir sinirle gittim mahalle muhtarın dan fakirlik kağıdı aldım ardından gidip boşanma dilekçesi yazdırdım kağıdı evrakların. icine koydum aile mahkemesine verdim sonra aşağı vezneye 70 kusur para yatırdım yani bir yıl sürdu 3 defa mahkemem oldu 4 boşadı hakkım hepsi birden 300 TL tütü avukat çok masraf gidip gidip gelirsin. Bana tam net biseyde söylemedi 3 4 yıl sürer dedi bir yılda çekişmeli boşandım ama mutlaka bir tanede olsa delil sunman gerek delil yoksa ailenden iki üç fakr wtmez görgü tanığı şart cocuklarida istyrsan velayet sana veriliyor şayet devlet uygun görür se babayla gösteriyor yok babasiddwt uygulama eve bakmama geçimsizlik varsa vermiyor ve sende talep ediyorsun 18 yaşına kdr çocuklarım bende kalsın diye ben öyle yaptım uzaklaştırma var 18 yaşına kdr babayla görüşmeme kararı verildi kimsenin aklına bakma avukat vs eğer anlasmaliysa avukat birgunde bosuyor yok değilse yıllarca para için sürdürüyor lar git devletten avukat işte kendileri seni bosuyor ariyorsun kağıt geliyor zaten davalarına düzenli gitmen yeterli bir yilda bosaniyorsun aklın varsa böyle yap
00 Yorumla- +1 yıl
Ayrılmak için öncelikle boşanma dilekçesi düzenlemelisiniz çiftler arasında anlaşmalı boşanma uygulanacak ise dilekçe ile birlikte anlaşmalı boşanma protokolü de doldurmanız gerekir belgeler hazırlandıktan sonra davacı adliyede yer alan tevzi bürosuna başvurarak boşanma davasını başlatabilirsiniz.
10 Yorumla - 1 yıl
Öncelikle hemen karar verme düşün taşin gercekten boşanmak istiyormusun ve neden boşanmak istiyorsun ona bak hatalari varsa konuş konuşmadiysan eğer icin yaniyorsa ve hala onu sevmeye devam ediyorsan kücük hatalar meselelerde cözülür ama hatalar büyükse tabi bilemem Allah yardimcin olsun
00 Yorumla - +1 yıl
Tazminatlarını, sana takılan altınları ve eşinin evlendikten sonra satın aldığı malların yarısını istemiyorsan; arzühalciye yazdırdığın dilekçeyle adliye tevzi bürosuna gidip boşanma davasını alarak kendin halledebilirsin. Aksi Halde, Avukata başvurup 9000-13.000 tl ödemek zorundasın. Çünkü; eşinden tazminat almak, altınlarını almak ve evlendikten sonra da satın aldığı şeylerin yarısını alabilmen, uzmanlık ve sıkı takip ister.
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca Bulunduğun ildeki, ilgili baroya başvurup devletten Avukat temini de isteyebilirsin. Ama Avukatın, bu işteki karı az olacağından ; sana iyi bir hizmet vermeyebilir.
- +1 yıl
Bende bir Soru Sorayım
Hiç bir yerde Konusu yok.
Türk Vatandaşı Bir Yabancı Vatandaşla Evli ise.
Ve Yurtdışında oranın Kanunlarına göre Evlendiyse ve Oranın Kanunlarına göre Boşandığında.
Türkiye’de bulunan Türk Vatandaşın Mallarına Yurtdışında Boşandıktan sonra Dava acabilirmi?
Mal Paylaşımı için?
Yoksa Yurtdışında Alınan Karar geçerlimidir.03 Yorumla- +1 yıl
Nerede yasiyorlarsa oranin kanunlari gecerli diye dusunuyorum
- +1 yıl
Doğrudur
Uluslar Arası Hukuk da var Tabikide
burada asıl Soru şu
Yurtdışına Evlenmeye gittin anlaşamadın Evlendin. Sonra Evlilik esnasında Mülk edindin. Yurtdışında Boşandın. Eşin Boşanmana Rağmen uyanıklık yapıp yeni bir Dava Türkiyede Açabilirmi Mülk Paylaşımı için. Olay Açık ve Net
Çoğu Genç Yurtdışına gitme meraklısı ve Kanunları bilirlerse okadar az Zararla kurtulurlar - +1 yıl
Bilmiyorum valla orasini hic öyle bir fikrim olmadi zaten ben yirtdisi vatandasiyim burayi bilmiyorum tam yasalarini falan avukat falan yok mu tanidigin hakim falan yasa kanun bilen bilie
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
boşanma davası açmadan önce kesinlikle unutmaman gereken bir şey var. eğer kendi üstünde bir malın varsa (ev, araba, arsa vs.) boşanmak istediğin kişiden gizli şekilde bunları bir şekilde başkasına devret ki ortak maldan sayılmasın o mal sende kalsın ikiye bölünmesin. ama bunu dava açmadan önce yapman gerekiyor yoksa ortak maldan sayılır
10 Yorumla İnternetten hallede biliyorsun önce boşanma kağıdı çıkarıyorsun anlaşmalı olarak formu doldur sonra mahkemeden gün alıyorsun sonra orada birdilekçe yazıyorsun 1 saat içindende boşanı yorsun işte hakim klasik sorular soruyo cevaplıyorsun
00 Yorumla- +1 yıl
Boşanma davası açmak İçin başvuru yapacak eşin Aile Mahkemesine başvurması gerekir. Kanuna göre boşanmak isteyen eşler, birlikte yaşadıkları yerin mahkemesine başvurmaları öngörülmüştür. Ancak eşlerin ikamet ettikleri yerde Aile Mahkemesi yoksa Asliye Hukuk Mahkemesine başvuru yaparak boşanma davası açılabilir.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 659 cevap paylaştı. adliyeye aile mahkemesine basvurursun normalde avukatsızda olur ama dava uzarsa surekli mahkemeye git gel yapmanız gerekir. ama anlaşmalı boşanma ise kesinlikle avukata gerek yok
00 YorumlaAvukata bir telefon yeterli internetten bulacağım avukatları ara fiyat iste pazarlık yap en uygun olanla anlaş parayı bas anlaşmalıysa bir saatte boşanırsın hatta ertesi gün
00 Yorumla- +1 yıl
Baro ücretsiz avukat veriyor merak etme avukat tutmadan önce neden ayrılmak istiyorsun bunu iyi düşün sebebi ne ayrılma nedenin yani süreç uzamaması için iyi bir savunma iyi olur
00 Yorumla - +1 yıl
Maddi durumunuz iyiyse avukat tutun benim gibi yoksa çok sağlam delillerle mahkemeye boşanma davası için iyi bir dilekçe sunmanız gerekiyor.1 ay evli kaldım boşanma davası açtım avukata 20000 lira verdim kurtulmaya çalışıyorum. Bazı davalar 7 yıl sürüyormuş
00 Yorumla Alaşarak ayrılmalı.
Ama en güzeli AYRILMAMA. Devam ettirme.
Fakat AĞIR KUSUR VAR İSE anlaşma ihtimali yoksa, Kafandan çıkardıysan Sağlığını kaybetme (anti depresan vs.) durumuna getirme.
Ayrıca, her an suç işleme durumu oluşabilecekse, ortamıda terk et. Suça sakın bulaşma.
Allah kolaylık versin.20 YorumlaAile & Toplum konusunda 434 cevap paylaştı. Çekişmeli ise avukata git... anlaşarak ayrilacaksaniz aranızda sözleşme yapıp kendinizde adliyeye gidersiniz.. avukata boşuna para vermessin
00 YorumlaAnlaşmalı mı olucak çekişmelimi ilk olarak mahkemeye başvuru yapman gerek sonra avukat bakman gerek barodan istyeyebilirsin
00 Yorumla- +1 yıl
AVUKAT VE AILE PSIKIYATRISTI ILE GORUSMENIZ GEREKIYOR.
00 Yorumla Hiç karşıdaki kişiyle çatışmaya girip mahkeme mahkeme uğraşma anlaşmalı boşanın
00 Yorumlaavukat tutmayacaksan en yakın aile mahkemesi
anlaşmalı ise ortak bi avukat tutun daha az masraflı olur zaten hakim sadece isimleri ve anlaşma şartları yerine geritirildimi diye soruyor ben 3 buçuk dakika boşandım00 Yorumla- +1 yıl
Adliyeye gitmen gerekiyor boşanma kağıdı Alman gerekiyor sonra zaten avukat cart curt hallediliyor türkiyede boşanmak çok kolay devletin avukatı özel avukat farketmez not: eşinizde aynı fikirdeyse bir imzaya bakıyor anlaşmalı bosanma
00 Yorumla bir yıldır evliysen anlaşmalı boşana bilirsin, adliyeye dilekçe vermen yeterli. Anlaşmalı boşanamıyorsan çekişmeli boşanma için yine adliyeye dilekçe vermen yeterli dava açılır.
00 Yorumla- +1 yıl
öncelikle buna çok uzuldum
Boşanma davası açmak için yetkili aile mahkemesine başvurmanız gerekmektedir. Süreç hakkında hiç bilginiz yok ise bir avukata danışmanızı öneririz.00 Yorumla - +1 yıl
Anlaşmalı boşanma yapacaksan bir dilekçe ile Adliyeye aile mahkemesine bırakabilirsin. Sen dilekçeyi hazırlat adliyeye git yardımcı olurlar
00 Yorumla - +1 yıl
Adliyeye dilekçe veriyorsunuz eğer maddi imkanınız var ise avukat tutabilirsiniz o size daha detaylı yardımcı olur
00 Yorumla aile mahkemesine başvur. dilekçe ile dosya açtır. sonra avukat talebin olursa adli yardımda bulunulur size.
00 YorumlaDava açmak gerekiyor bunu çocuklar bile biliyor
.10 Yorumlaavukat. çekismeli ise boşanamayabilirsin de. hakli gerekceler raporlar varsa ilk celsede boşar.
00 Yorumla- +1 yıl
İlk önce eşine boşanmak istediğini söyle. Ondan sonra avukat felan filan
00 Yorumla - +1 yıl
İlk önce 1 Hukuk bürosuna gitmen yani Avukata gitmen gerekiyor boşanma davasını avukat başlatır
00 Yorumla - +1 yıl
bende tam olarak bilmiyorum ama senin için araştırdım bu siteden baka bilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
Once aile mahkemesine gidip dilekce vermelisin cekismeli ise cekismeli anlasmaliysa anlasmali
00 Yorumla Avukata uğramam ve yüksek bir mebla ile gitmen gerekiyor
00 Yorumla- +1 yıl
Avukat tut önce vekalet ver adına herşeyi halletsin sadece duruşmaya katılırsın bende öyle yaptım.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Anlaşmalı boşanma mi olacak
04 YorumlaAdli yardım için baroyla hörüşün
10 Yorumla- +1 yıl
Enişte üzmüş sanırım seni 😕😕😕
10 Yorumla - +1 yıl
avukat tutmuştum
00 Yorumla Anlaşmalı boşanma mı?
00 Yorumla- +1 yıl
Avukatlığınızi yapabilirim
07 Yorumla- +1 yıl
Avukat mısınız bana yardımcı olur musunuz
- +1 yıl
@Bengülbenaşık ŞEHİR ?
- +1 yıl
Sakarya adapazarı
- +1 yıl
@Bengülbenaşık UZAKSINIZ
- +1 yıl
burada tanıdınız Bi avukat falan gerçekten zor durumdayım boşanıcaz 2 çoçum la ortada kalcam yardım etseniz
- +1 yıl
@Bengülbenaşık SORUP SORUŞTURAYIM
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim allh razı olsun
Bir avukatla konuşman daha mantıklı
00 YorumlaAdliyeye gidersin ordan avukat talep edersin
00 Yorumla- +1 yıl
bir avukatan yardım alabilirsin boşanma avukatı
00 Yorumla - +1 yıl
Yardımcı olayım istersen dilekçe vb
00 Yorumla - +1 yıl
Adliye karşı boşanmak istiyormu
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
İlk olarak avukat gerekli
00 Yorumla Mahkemeye gitmen lazım
02 Yorumla- +1 yıl
Iyi bir avukat yeterli
00 Yorumla - +1 yıl
Konuşalım istersen neden ayrılıyorsun kocandan
00 Yorumla - +1 yıl
Dava açman gerekiyor
00 Yorumla Hiç evlenmedim söriyyyy
00 Yorumla- +1 yıl
adliyeye dilekçe vermen gerekiyor.
00 Yorumla Boşanma avukatına git o anlator
00 YorumlaNeden bosaniyosun ya 😢
01 Yorumla- +1 yıl
Nerelisin sen
ilk avukat
00 YorumlaAvukat ile görüş
00 Yorumla- +1 yıl
Adli yardım iste
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Avukat tutmana yardım edeyim
00 Yorumla - +1 yıl
Avukatı ara
00 Yorumla - +1 yıl
Dava aç
00 Yorumla - Devamını Gör (6)
Devamını Gör(61)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Öncelikle bulunduğunuz ildeki baronun adli yardım bürosuna başvurarak tarafınıza bir avukat görevlendirilmesini ve bu avukatın açmak istediğiniz boşanma davasında sizi temsil etmesini talep edebilirsiniz. Adli yardım bürosunu önceden arayıp hangi evrakın sizden isteneceğini öğrenip randevunuzu alarak gitmeniz size zaman kazandıracaktır.
Davanızı kendiniz açacak iseniz dava dilekçenize "adli yardım taleplidir." ibaresini eklemeniz ve dava dilekçenizin ekine fakirlik belgesi, sgk dökümü vb. ekonomik durumunuzu gösteren belgeleri ekleyerek yargılama süresince yargılama giderlerinden muaf tutulmak istediğinizi, yargılama giderlerini karşılayacak ekonomik gücünüzün bulunmadığını beyan ederek mahkemeden adli yardım talebinde bulunabilirsiniz.
Boşanma davası açıldığı takdirde Türk Medeni Kanunu ile boşanma ile yoksulluğa düşecek olan eşe kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebileceği düzenleme altına alınmıştır. Eşe nafaka ödenebilmesi için müşterek çocuğun bulunması gerekmemektedir. Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz ancak nafaka talep eden tarafın kusurunun daha ağır olmaması gerekmektedir.
TKM'nun 327. maddesine göre; çocuğun bakımı, eğitimi ve korunması için gerekli giderler ana ve baba tarafından karşılanır. Yine TMK’ye göre müşterek çocuklar adına velayetin kendisine bırakılmadığı eşin iştirak nafakası ödeme yükümlülüğü bulunmakta olup çocuğun reşit oluncaya kadar velayet altında bulunduğundan kendisini temsilen velisi tarafından nafakaya ilişkin talepte bulunulabilinir. Çocuğun ödenmeyen iştirak nafakasına ilişkin olarak reşit olduktan sonra talepte bulunma hakkı vardır.
görevlendirlen avukatın hiç görev yptığını görmedim
merhaba iyi geceler ayşe hanım..
Hmm de bir tazminat işim var şirket hep oyalıyor bu ğün yarın diyerek 5 ay geçti üstunden..
Sizce ne yapım direk avukat mı tutucam?
.