Boşanma için ne yapmam gerekiyor?

Önemli olan karşı tarafta boşanmak istiyor mu karşı taraf ile anlaştıysanız anlaşmalı boşanma adı altında dilekçe verip ufak bir ücret ödeyip dosya masrafı vesaire dava acabiliyorsunuz tabii anlaşmalı olursa karşı taraf ile birlikte gitmeniz gerekli dava başvurusu yapmak için
Ama karşı taraf istemiyorsa boşanmak itiraz edeceğim derse o zaman avukat tutmanız gerekli çekişmeli boşanma olacak biraz yıpratır size maddi olarak anlaşmalı boşanma olarak anlaşırsanız avukat tutmanıza gerek yok
oda istiyorum diyor ama barisinca ben senden ayrılamam diyor ben ondan habersiz gitmek istiyorum eve bildirge falan gelsinde görsün gününü istiyorum ama bu sanırım mümkün değil onsuz?
Merhaba,
İlk olarak dliyeye başvurmalı ve boşanmak için tarih almalısınız, günü geldiğinde eğer karşı taraf ile bir anlaşmaya vardıysanız o yönde giriş yapmalısınız mahkemeye.
Anlaşmalı boşanmalarda tek celsede bitiyor heleki şiddet ve ihanet sözkonusu ise.
Hakkınızda hayırlısını dilerim.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Merhabalar,
Öncelikle bulunduğunuz ildeki baronun adli yardım bürosuna başvurarak tarafınıza bir avukat görevlendirilmesini ve bu avukatın açmak istediğiniz boşanma davasında sizi temsil etmesini talep edebilirsiniz. Adli yardım bürosunu önceden arayıp hangi evrakın sizden isteneceğini öğrenip randevunuzu alarak gitmeniz size zaman kazandıracaktır.
Davanızı kendiniz açacak iseniz dava dilekçenize "adli yardım taleplidir." ibaresini eklemeniz ve dava dilekçenizin ekine fakirlik belgesi, sgk dökümü vb. ekonomik durumunuzu gösteren belgeleri ekleyerek yargılama süresince yargılama giderlerinden muaf tutulmak istediğinizi, yargılama giderlerini karşılayacak ekonomik gücünüzün bulunmadığını beyan ederek mahkemeden adli yardım talebinde bulunabilirsiniz.
Boşanma davası açıldığı takdirde Türk Medeni Kanunu ile boşanma ile yoksulluğa düşecek olan eşe kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebileceği düzenleme altına alınmıştır. Eşe nafaka ödenebilmesi için müşterek çocuğun bulunması gerekmemektedir. Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz ancak nafaka talep eden tarafın kusurunun daha ağır olmaması gerekmektedir.
TKM'nun 327. maddesine göre; çocuğun bakımı, eğitimi ve korunması için gerekli giderler ana ve baba tarafından karşılanır. Yine TMK’ye göre müşterek çocuklar adına velayetin kendisine bırakılmadığı eşin iştirak nafakası ödeme yükümlülüğü bulunmakta olup çocuğun reşit oluncaya kadar velayet altında bulunduğundan kendisini temsilen velisi tarafından nafakaya ilişkin talepte bulunulabilinir. Çocuğun ödenmeyen iştirak nafakasına ilişkin olarak reşit olduktan sonra talepte bulunma hakkı vardır.
Bende bir Soru Sorayım
Hiç bir yerde Konusu yok.
Türk Vatandaşı Bir Yabancı Vatandaşla Evli ise.
Ve Yurtdışında oranın Kanunlarına göre Evlendiyse ve Oranın Kanunlarına göre Boşandığında.
Türkiye’de bulunan Türk Vatandaşın Mallarına Yurtdışında Boşandıktan sonra Dava acabilirmi?
Mal Paylaşımı için?
Yoksa Yurtdışında Alınan Karar geçerlimidir.
Doğrudur
Uluslar Arası Hukuk da var Tabikide
burada asıl Soru şu
Yurtdışına Evlenmeye gittin anlaşamadın Evlendin. Sonra Evlilik esnasında Mülk edindin. Yurtdışında Boşandın. Eşin Boşanmana Rağmen uyanıklık yapıp yeni bir Dava Türkiyede Açabilirmi Mülk Paylaşımı için. Olay Açık ve Net
Çoğu Genç Yurtdışına gitme meraklısı ve Kanunları bilirlerse okadar az Zararla kurtulurlar
Bilmiyorum valla orasini hic öyle bir fikrim olmadi zaten ben yirtdisi vatandasiyim burayi bilmiyorum tam yasalarini falan avukat falan yok mu tanidigin hakim falan yasa kanun bilen bilie
boşanma davası açmadan önce kesinlikle unutmaman gereken bir şey var. eğer kendi üstünde bir malın varsa (ev, araba, arsa vs.) boşanmak istediğin kişiden gizli şekilde bunları bir şekilde başkasına devret ki ortak maldan sayılmasın o mal sende kalsın ikiye bölünmesin. ama bunu dava açmadan önce yapman gerekiyor yoksa ortak maldan sayılır
İnternetten hallede biliyorsun önce boşanma kağıdı çıkarıyorsun anlaşmalı olarak formu doldur sonra mahkemeden gün alıyorsun sonra orada birdilekçe yazıyorsun 1 saat içindende boşanı yorsun işte hakim klasik sorular soruyo cevaplıyorsun
Ayrılmak için öncelikle boşanma dilekçesi düzenlemelisiniz çiftler arasında anlaşmalı boşanma uygulanacak ise dilekçe ile birlikte anlaşmalı boşanma protokolü de doldurmanız gerekir belgeler hazırlandıktan sonra davacı adliyede yer alan tevzi bürosuna başvurarak boşanma davasını başlatabilirsiniz.
Baro ücretsiz avukat veriyor merak etme avukat tutmadan önce neden ayrılmak istiyorsun bunu iyi düşün sebebi ne ayrılma nedenin yani süreç uzamaması için iyi bir savunma iyi olur
Maddi durumunuz iyiyse avukat tutun benim gibi yoksa çok sağlam delillerle mahkemeye boşanma davası için iyi bir dilekçe sunmanız gerekiyor.1 ay evli kaldım boşanma davası açtım avukata 20000 lira verdim kurtulmaya çalışıyorum. Bazı davalar 7 yıl sürüyormuş
Alaşarak ayrılmalı.
Ama en güzeli AYRILMAMA. Devam ettirme.
Fakat AĞIR KUSUR VAR İSE anlaşma ihtimali yoksa, Kafandan çıkardıysan Sağlığını kaybetme (anti depresan vs.) durumuna getirme.
Ayrıca, her an suç işleme durumu oluşabilecekse, ortamıda terk et. Suça sakın bulaşma.
Allah kolaylık versin.
Anlaşmalı mı olucak çekişmelimi ilk olarak mahkemeye başvuru yapman gerek sonra avukat bakman gerek barodan istyeyebilirsin
AVUKAT VE AILE PSIKIYATRISTI ILE GORUSMENIZ GEREKIYOR.
Hiç karşıdaki kişiyle çatışmaya girip mahkeme mahkeme uğraşma anlaşmalı boşanın
Adliyeye gitmen gerekiyor boşanma kağıdı Alman gerekiyor sonra zaten avukat cart curt hallediliyor türkiyede boşanmak çok kolay devletin avukatı özel avukat farketmez not: eşinizde aynı fikirdeyse bir imzaya bakıyor anlaşmalı bosanma
bir yıldır evliysen anlaşmalı boşana bilirsin, adliyeye dilekçe vermen yeterli. Anlaşmalı boşanamıyorsan çekişmeli boşanma için yine adliyeye dilekçe vermen yeterli dava açılır.
öncelikle buna çok uzuldum
Boşanma davası açmak için yetkili aile mahkemesine başvurmanız gerekmektedir. Süreç hakkında hiç bilginiz yok ise bir avukata danışmanızı öneririz.
aile mahkemesine başvur. dilekçe ile dosya açtır. sonra avukat talebin olursa adli yardımda bulunulur size.
İlk önce eşine boşanmak istediğini söyle. Ondan sonra avukat felan filan
İlk önce 1 Hukuk bürosuna gitmen yani Avukata gitmen gerekiyor boşanma davasını avukat başlatır
bende tam olarak bilmiyorum ama senin için araştırdım bu siteden baka bilirsin
Once aile mahkemesine gidip dilekce vermelisin cekismeli ise cekismeli anlasmaliysa anlasmali
Avukata uğramam ve yüksek bir mebla ile gitmen gerekiyor
Merhabalar,
Öncelikle bulunduğunuz ildeki baronun adli yardım bürosuna başvurarak tarafınıza bir avukat görevlendirilmesini ve bu avukatın açmak istediğiniz boşanma davasında sizi temsil etmesini talep edebilirsiniz. Adli yardım bürosunu önceden arayıp hangi evrakın sizden isteneceğini öğrenip randevunuzu alarak gitmeniz size zaman kazandıracaktır.
Davanızı kendiniz açacak iseniz dava dilekçenize "adli yardım taleplidir." ibaresini eklemeniz ve dava dilekçenizin ekine fakirlik belgesi, sgk dökümü vb. ekonomik durumunuzu gösteren belgeleri ekleyerek yargılama süresince yargılama giderlerinden muaf tutulmak istediğinizi, yargılama giderlerini karşılayacak ekonomik gücünüzün bulunmadığını beyan ederek mahkemeden adli yardım talebinde bulunabilirsiniz.
Boşanma davası açıldığı takdirde Türk Medeni Kanunu ile boşanma ile yoksulluğa düşecek olan eşe kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebileceği düzenleme altına alınmıştır. Eşe nafaka ödenebilmesi için müşterek çocuğun bulunması gerekmemektedir. Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz ancak nafaka talep eden tarafın kusurunun daha ağır olmaması gerekmektedir.
TKM'nun 327. maddesine göre; çocuğun bakımı, eğitimi ve korunması için gerekli giderler ana ve baba tarafından karşılanır. Yine TMK’ye göre müşterek çocuklar adına velayetin kendisine bırakılmadığı eşin iştirak nafakası ödeme yükümlülüğü bulunmakta olup çocuğun reşit oluncaya kadar velayet altında bulunduğundan kendisini temsilen velisi tarafından nafakaya ilişkin talepte bulunulabilinir. Çocuğun ödenmeyen iştirak nafakasına ilişkin olarak reşit olduktan sonra talepte bulunma hakkı vardır.
görevlendirlen avukatın hiç görev yptığını görmedim
merhaba iyi geceler ayşe hanım..
Hmm de bir tazminat işim var şirket hep oyalıyor bu ğün yarın diyerek 5 ay geçti üstunden..
Sizce ne yapım direk avukat mı tutucam?
.