boşanma için ne yapmam gerekiyor yani oncelikle nereye başvurmam gerekiyor adliyeye mi gitmek gerekiyor ya da ilk aşamada avukat mi tutmak gerekiyor şu an direk avukat tutcak gücum yok. yardımcı olur musunuz hangi aşamaları yapcam bilmiyorum
Boşanma için ne yapmam gerekiyor?

Merhabalar,
Öncelikle bulunduğunuz ildeki baronun adli yardım bürosuna başvurarak tarafınıza bir avukat görevlendirilmesini ve bu avukatın açmak istediğiniz boşanma davasında sizi temsil etmesini talep edebilirsiniz. Adli yardım bürosunu önceden arayıp hangi evrakın sizden isteneceğini öğrenip randevunuzu alarak gitmeniz size zaman kazandıracaktır.
Davanızı kendiniz açacak iseniz dava dilekçenize "adli yardım taleplidir." ibaresini eklemeniz ve dava dilekçenizin ekine fakirlik belgesi, sgk dökümü vb. ekonomik durumunuzu gösteren belgeleri ekleyerek yargılama süresince yargılama giderlerinden muaf tutulmak istediğinizi, yargılama giderlerini karşılayacak ekonomik gücünüzün bulunmadığını beyan ederek mahkemeden adli yardım talebinde bulunabilirsiniz.
Boşanma davası açıldığı takdirde Türk Medeni Kanunu ile boşanma ile yoksulluğa düşecek olan eşe kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebileceği düzenleme altına alınmıştır. Eşe nafaka ödenebilmesi için müşterek çocuğun bulunması gerekmemektedir. Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz ancak nafaka talep eden tarafın kusurunun daha ağır olmaması gerekmektedir.
TKM'nun 327. maddesine göre; çocuğun bakımı, eğitimi ve korunması için gerekli giderler ana ve baba tarafından karşılanır. Yine TMK’ye göre müşterek çocuklar adına velayetin kendisine bırakılmadığı eşin iştirak nafakası ödeme yükümlülüğü bulunmakta olup çocuğun reşit oluncaya kadar velayet altında bulunduğundan kendisini temsilen velisi tarafından nafakaya ilişkin talepte bulunulabilinir. Çocuğun ödenmeyen iştirak nafakasına ilişkin olarak reşit olduktan sonra talepte bulunma hakkı vardır.
görevlendirlen avukatın hiç görev yptığını görmedim
merhaba iyi geceler ayşe hanım..
Hmm de bir tazminat işim var şirket hep oyalıyor bu ğün yarın diyerek 5 ay geçti üstunden..
Sizce ne yapım direk avukat mı tutucam?
.