Merhaba 1.5 senedir nişanlıyım. Fakat artık nikah tarihi almamız gerekiyor ama nişanlımda kaygı bozukluğu var ( kendisi reddetsede). Ya olmazsa ya mutlu olamazsak ya evlenemezsek diyerek asla bir adım atmıyor. 6 senedir beraberiz nişanlanana kadar böyle bir şey yoktu. Ciddi adım attığımızda kaygı bozuklukları başladı. Benimle iken çok mutlu sadece evliliğe dair bir şeyler yaptığımızda huzursuzluk çıkarıyor ve ben mutlu değilim gibi şeyler söylüyor. Ayrılmayı dahi teklif ettim ama ayrıldığımızda da mutlu olacağını düşünmüyormuş :D Artık benim de sabrımın son demleri ne yapmayalım onu tedaviye nasıl ikna etmeliyim bırakmalı mıyım onu lütfen yardım edin :(
Cevabın nedir?
Psikoloji
Merhaba, durumunuz gerçekten zor ve karmaşık görünüyor. Nişanlınızın yaşadığı kaygı bozukluğu, ilişkinizin dinamiklerini etkiliyor gibi görünüyor ve bu oldukça sık karşılaşılan bir durum. Öncelikle, bu tür durumlarda duygusal destek almak kritik öneme sahip.
Açık İletişim: Nişanlınızla hislerinizi dürüstçe paylaşın.
Profesyonel Destek: Ona bir uzmandan yardım almanın önemini anlatın.
Bekleyin: Evliliği ertelemek, kaygılarının azalmasını sağlayabilir.
Sınırlar Koyun: Kendi duygusal sağlığınızı önceliklendirin.
Alternatif Modeller: Evlilik yerine başka taahhüt biçimlerini düşünün.
Kendinize ve duygusal sağlığınıza dikkat edin.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)1 yılAyrıldığımızda da mutlu olmazmış
Aynen bu şekilde mi söyledi?
Bunca zamandır berabersiniz. Sadece evlilik konusu açıldığında kaygı duyuyorsa bence pek mantıklı değil. Direk kestirip at demiyorum ama sadece 6 yıldır mutlu ilişki yaşayıp, acaba mitlu olur muyuz kaygısı olmayan bir adam neden evlenince mutlu olur muyuz diye düşünür?
Seninle ilişkisi güzel hoş ama evlenmek istemiyor. Ayrılmaya ceaareti yok ve aslında senin birakmanı istiyor gibi geldi.
Sadece yukarıdaki cümlenin alt metni aslında istiyorum ama bunu sana söyleyecek g. t bende yok demek.
Kusuruma bakma lütfen gerçekten üzücü olabilir ama böyle net olmayan hayatı gri olan tiplere kılım.
Bu adamla ömür mü geçer?53 Yorumla- 1 yıl
Çok güzel özetlemişsin teklif de ettim ayrılmayı ama karar veremedik gidişat onu gösteriyor bakalım kısmet
Cevap sahibi1 yılHerkes değişir kabul ediyorum ama majör değişiklik bekleyerek bir ilişkiye başlamak seni yıpratır. Eğer tam ters şekilde değişirse şimdiki halinden daha da zor bir durumda bulabilirsin kendini.
- 1 yıl
Herkesin yaşadığı psikolojik süreç aynı değil belki de gerçekten kaygı problemi vardır
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Değerli üye naçizane kendi görüşüm "Kaygı endişe bozukluğu" dediğiniz kısım anlatmış olduklarınız ile örtüşmediğini düşünmekteyim. Her birtakım ciddi durumlar için endişe ve kuruntu yapabilir. Kişinin yapmakta olduğu endişeler ve kuruntular kendisi için mantıklı görüne bilir çevre için aşırı algılanabilir. Lakin ben anlattıklarınız da bu konular hakkında hiç bir kayda değer bilgi okuyamadım.
03 Yorumla- 1 yıl
Elbet de endişe duyabilir fakat bir insan sürekli olumsuz düşünüp her konuda ya olmazsa ya başıma bu gelirse diyip korkarsa bunun psikolojik bir rahatsızlık olduğunu düşünüyorum. Çünkü sağlıklı bir insan defalarca korktuğu olumsuz düşündüğü bir şeyi bırakır kaygı bozukluğu olan insan kendi hayatını zehir eder durumumuz bu
- 1 yıl
" bir insan sürekli olumsuz düşünüp" Belirtiğiniz meselenin özü bu. Lütfen yanlış anlamayınız ama ben ce bu meselenin altın da yatan gerçek endişe konusunu "Bahane üretmek" olarak görüyorum. Kimse araçlar kaza yapıyor diye ne araç almaktan ya da araca binmekten endişe korku edip binmemek gibi geri durmaz. Hikaye gibi olsun bir kişi her gün birçok araca binsin başkalarının aracına binsin ya da kullansın mesele kendi aracını almaya gelince araçlar kaza yapıyor o sebepten almaya endişem var demesi bahane olarak algılarım
- 1 yıl
Çok güzel özetlemişsiniz teşekkür ederim
Gizli Üye(25-29)1 yılOnun korkusunu çalmalısın. Ancak bu durum o zaman tersine döner. Birden onun aramalarına mesajlarına asla çıkmamaya başla. O korkmaya başlayacak. Ta ki o senin karşına çıkana kadar evine ya da işyerine gelene kadar. Geldiğinde de, ‘kusura bakma benim kafamı karıştırdın, sürekli erteleyip duruyoruz, ben de emin değilim artık bazı şeylerden, ben yuva kurmak istiyordum ama senle güzel bi yuvam olsa zaten bu zamana kalmaz yuvamızı kurardık, demek ki senle bazı şeyler güzel olmayacak’ gibisinden şeyler söyle. Çok yorgunum eve gitmem lazım uyumak istiyorum de. Ona biraz korku yarat yani. O zaman ikna olur evlenmeye:) Sanki o değil de sen korkuyormuşsun gibi yap. Ve aramalarına mesajlarına çıkma. Sert karşılıkta verme
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Merhaba! Durumun gerçekten zor, seni çok iyi anlıyorum 💔. Uzun süredir beraber olduğunuz için böyle bir şey yaşamak kesinlikle hayal kırıklığı yaratır. Bence, öncelikle nişanlının bu kaygılarını küçümsememek çok önemli. Bu kaygılar, evlilik gibi büyük bir değişiklikle tetiklenmiş olabilir.
Ona destek olman harika, ama aynı zamanda onun da bu durumu kabul edip bir uzmana başvurması gerekiyor. Nazik ve anlayışlı bir şekilde konuşarak, birlikte bir terapiye başlamayı teklif edebilirsin. Belki çift terapisti ile başlayıp daha sonra bireysel terapiye geçiş yapabilirsiniz. Bu sürede onun yanında olduğunu gösterip, onun kaygılarını anlamaya çalışman önemli.
Tabii ki senin mutluluğun da önemli. Eğer bu süreç seni çok yoruyorsa, kendi duygularını da göz önünde bulundurmalı ve belki biraz zaman ayırarak kendine de odaklanmalısın. Unutma, sen de çok değerlisin ve sağlıklı bir ilişki ancak iki tarafın da mutlu ve huzurlu olduğu zaman mümkündür. Umarım işler yoluna girer ❤️.10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
39Cevap
1 yılKendinize ve ilişkinize sınırlar koymak önemlidir. Eğer bu süreç sizin için çok zorlayıcı hale geldiyse, kendi sınırlarınızı belirlemeniz gerekebilir. Bir çift terapisti veya psikolog ile birlikte seans yapmayı önerin. Bu, hem nişanlınızın kaygısını anlamanıza hem de birlikte çözüm bulmanıza yardımcı olabilir. Kaygı bozukluğu tedavi edilebilir bir durumdur. Nişanlınıza profesyonel yardım almanın ne kadar önemli olduğunu anlatın. Tedaviye başlamadan önce endişelerini dinlemek ve destek vermek iyi olabilir.
00 Yorumla
1 yılBir süre ara vermek en mantıklısı kaygı bozukluğundan çıkıp kaybetme korkusu yaşaması lazım. Bu şekilde olan insanlar karşılarında olan insanları kendilerine bağımlı hale getiriyorlar ve biz farkında olmadan onlara bağımlı olup her söylediklerini ya da yaptıklarını onaylamak zorunda kalıyoruz. Arada sevgi varsa evlilikten korkmak ne demek nasıl bir saçmalık. Aynı durumun benzerini ben yaşadım. Ara verdim kaybedeceğini anladığında o korkan adam o kadar sağlam adımlarla bodoslama geldiki tekrar. Sadece net tavrını köy ve kenara çekil
10 Yorumla
1 yıl
Kaygı bozukluğu, insanların aşırı derecede endişeli, gergin veya kaygılı hissettiği durumlarda ortaya çıkan bir tür psikolojik rahatsızlıktır. Bu durum, kişinin hayatının farklı yönlerinde ciddi sıkıntılarla karşılaşmasına yol açabilir ve kişinin iş performansından sosyal yaşantısına kadar pek çok alana zarar verebilir. Ancak, kaygı bozukluğuyla baş etmenin bazı yolları mevcuttur.
1. Terapi: Terapi, kaygı bozukluğu yaşayan kişilerin duygularını ve davranışlarını nasıl daha iyi kontrol edebilecekleri hakkında öğrenecekleri bir süreçtir.
2. İlaç: Kaygı bozukluğu için bazı ruh sağlığı ilaçları mevcuttur.00 YorumlaBu tanıyı sen nasıl koydun? Büyük bir sorun gözükmüyor. Aslında aklı evlilikte olmayan birini ikna etmeye çalıştığını görüyorum. Herneyse.
Eğer evlilik olmadan devam edeceksen et ama yok ben kafama koydum diyorsan da net ayril derim. O çocuğun evlenmeye gönlü yok. O yüzden özgür iradesiyle bunu yapmazsa o işten hayır gelmez.00 Yorumlakaygı bozukluğunu 6 sene içinde muhakkak farketmişsindir… şöyle bir düşün panik davranışları oldu mu? başına bir olay gelecek hissiyatında yaklaştı mı? Anksiyete ile ilgili yaygın bilinmeyen şeylerden biri de seni mutlu anlarında yakalamasıdır. Hayatındaki insanla gelecek planı yapmak muhakkak onu da heyecanlandırmıştır ama tam bu noktada anksiyete düşünceleri ele geçirmeye başlar.. nasıl olacak? gelecekte beni ne bekliyor? mutsuz olursam nasıl başa çıkacağım vs… kendisine bu kararı almadan önce çift terapisi teklif et. 4-5 seansın hem onun endişelerini azaltacağını düşünüyorum hem de karar yolunda iyi bir yol gösterici olabilir. Son zamanda seans fiyatları gerçekten çok pahalı ancak biraz araştırmayla bütçenize uygun bir psikolog desteği bulabileceğinize inanıyorum
her şey gönlünüzce olsun00 Yorumla
1 yılonu tedaviye senin ikna etmen degil kendisinin ikna etmesi lazim, hatta once rahatsiz olduguna ikna olmasi lazim, hasta olan kimsenin kendine hastayim dedigini gormedim, ona ne kadar bu rahatsizligindan rahatsizlik duydugunu gostermelisin, onun iyiligi icin soyledigini ve ileriki yasaminizda sorunsuz bir sekilde onunla hayat surmeyi istedigini soylemelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖncelikle problemin kökenini bilmeniz gerekir. Evlenmekten mi korkuyor yoksa sizi kaybetmekten mi? Anlattıklarıniza göre ya evlenemezsek değil de ya evlenir de mutlu olamazsak korkusu gibi geldi bu korku bana. Bunun birçok sebebi olabilir ya yeterince sevmiyordur ya keyfine fazla düşkündür ya da anlasamayacaginizi düşünüp boşanma korkusu yaşıyordur. Çünkü bir insan evlilikten korkuyorsa evleneceği kişi ya mantığına terstir ya da aradaki duygusal bağ yani sevgi bağı yetersizdir. İyi düşünmenizi tavsiye ederim.
01 Yorumla- 1 yıl
Evlenip de mutlu olamamaktan korkuyor. Ama benimle çok da mutlu ben olmasam da yapabilecek gibi değil. Bilemedim kararsızım
Bende öyleyim ya. Hem evlenmek istiyorum ama niyeti ciddi olan biriyle tanışınca geriliyorum korkuyorum daha en baştan. Sorumluluk almaktan korkmuyorum aslında , sonunda üzülmekten pişman olmaktan belki terk edilmekten…
00 Yorumla
1 yılYa psikolağa gitmeli ilk önce sonrasında sende destek olmalısın düzelir ilaçları da var diye biliyorum bende panik atak geçiren biriyim sakinleştirici kullanıyorum umarım düzelir ve evliliğiniz çok güzel olur
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 720 cevap paylaştı. Kesinlikle bu konuda uzman bir psikoloğa gidin, gerekirse o sizi psikiyatriye de yönlendirebilir, onun yönlendirdiği şekilde ilerleyin, kendi başınıza profesyonel yardım olmadan işin içinden çıkamazsınız, durum eğer söylediğiniz gibiyse.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 870 cevap paylaştı. Sürekli bu bozuklukla, psikolojiyle hayat boyu uğraşacağına, seni de dibe çekeceğine eminim. O yüzden kararını iyi vermen gerekiyor. Bana kalırsa kimse senden değerli olmamalı. Ben olsam bitirirdim
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 368 cevap paylaştı. Kaygısız olarak tabiki
Hiç bir şeyi kafana takmayarak aşabilirsin biraz
ne demişler takma kafana şapka ya da tokadan başka bir şey
00 YorumlaKişisel gelişim yapmalı ve bunu aşmalı. Psikolog önermem oda kitap öneriyor zaten boş masraf gittim bir halt yaramadı. Boş bol kişisel gelişim okuyup, meditasyon yapmalı. Ben böyle aştım. Tavsiyedir
00 YorumlaAyrıl kesinlikle.. evlendiğini dusun surekli endişeli ve gergin olacak evde.. surekli sinirli biriyle ömür geçmez... vicdan yapma kendinden çok ödün verirsin seni mahveder
00 Yorumla
1 yılYa bi destek alsın ciddi şekilde karşına al söyle yoksa ben böyle devam edemem falan filan söyle işte
02 Yorumla- 1 yıl
Söyledim söz verdi alıcam gidicem dedi sonra ben ne zaman gidiyorsun dediğimde off lütfen beni bunaltma yine aynı şeyleri hissediyorum beni daraltıyorsun diyor ama gerçekten psikolojik bir sorunu var. Eskiden böyle değildi çok üzülüyorum şu an
- 1 yıl
Gidene kadar tepkini koy aramalarına bakma yazma zaten yine gitmezse umudunu kes
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yıl:D kaygu bozukluğu falan yok çünkü sadece evlilikten bahsedince başlıyor :D adam evlenmek istemiyor bu kadar basit aq
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılBen bunda kaygı bozukluğu değil evlilikten korkan bir adam görüyorum bence artık ailesiyle konuş bastır alsın günü
00 Yorumla
1 yılbence bosan ahahahhah bide bunlarin kaygi bozukluklariyla mi ygrasicaz
01 Yorumla- 1 yıl
Kız çok iyi demişsin hhahahahha 😂
Böyle erkek çekilecek çile değil. Kesinlikle bir psikologdan yardım alın düzelene kadar nikah düşünmeyin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılKaygısı olan birisi olarak yeni durumlar zorlayıcı olur ama mücadele etmediği sürece de geçmez. Ayrıca profesyonel destek şart bence
00 Yorumla
1 yılböyle birinden koca olmaz evlenme yoksa seninde piskolojini bozar
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. @Sanırımmutsuzum , Bende sanırım altında kaygı bozukluğunun dışında başka sebepler var.
00 Yorumla
1 yılKendimden biliyorum, tedavi olmadan düzelmiyor :( psikolojik destek alması lazım..
00 YorumlaTedaviye inan ve kaygı konusunda uzmanlaşmış bi doktorla görüşmelisin kesinlikle
00 Yorumla
1 yılEvlenmek istemiyor herhalde ama destek alabilirsiniz
00 YorumlaYakın zamanda aşk ilişkimde çok kötü bir deneyim yaşadım.. tavsiyem gözden geçirin kararınızı
00 YorumlaKötü olanlardan uzak dururken iyi deneyimler yaşayarak.
00 Yorumla
1 yılEvlenme korkusu var. Bunun da altında yatan sebebi sorumluluk almak istemeyişi. Net olarak bu. Kararını buna göre ver. Adamın nasıl biri olduğunu bilmiyoruz sana ayrıl ayrılma diyemem. Denmemeli. kib.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılMerhaba, tedavi gerekebilir, zor değil psikiyatristin görmesi lazım.
02 Yorumla- 1 yıl
Nasıl ikna edeceğim ben randevu alsam onu götürsem çok mu tepki verir
Cevap sahibi1 yılBunu biz bilemeyiz tanıyan kişi sizsiniz, umarım çok tepki vermez. Bu şizofreni falan değil ki kaygı bozukluğu günümüzde çok kişide var, abartılı tepki vermeyip kabul ederse hızlıca yenebilir
Gizli Üye(30-35)1 yılAcilen bir psikolojik destek almalı yoksa senin için çok zor olur
02 Yorumla- 1 yıl
Söyledim defalarca ama kabul etmiyor sorun psikolog psikiyatri değil sorun benim içimdeki o kötü his diyor. Nasıl ikna edeceğim adamı
Cevap sahibi1 yılAnksiyete türkçedeki karşılığıyla kaygı kişide her an kötü bir şey olacakmış hissi örneğin her an kötü bir haber alacağı ya da kendisinin yahut yakınlarının başına kötü bir şey geleceği endişesi ile giden bir bunaltı duygusudur ciddi bir durum söz konusu ikna edin mutlaka anksiyete başlangıcı var
- Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılBöyle adamlar genelde tedaviyi kabul etmez. Evlenirsen zehir olur hayatın haberın olsun
02 Yorumla- 1 yıl
Ama seviyorum 6 sene az mi
- 1 yıl
Zehir olacak bir gelecek istiyorsa bunu dert etmemelisin o halde
Gizli Üye(18-24)1 yılAnksiyete olması kötü olmuş bi ilişki koçuna görünmeniz iyi olabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl12 yıldır benim düzelmediyse kimsenin düzelmez boşuna uğraşmayın
00 Yorumla
1 yılIyide zaten evlenme konusunda oyle dusunuyosa istemiyodur ayeil gerekirse o uzulsin seni boyle birakmasin sen dusunmek yerine o dusunsun kendini duzeltsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBence o evlenmek istemiyor. Bahaneler uyuduruyor
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAyrıl bence.
Nişanlıyken osuran, evlendiğinde kesin zıçar. İkinizde de huzur kalmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBende de var kaygi bozukluğu sevgilimle kaç kere ayrılmak istedim bunaltıya gelemiyorum sıkıntıya gelemiyorum biraz anlayışlı olsan belki atlatır destek almak istemiyorsa sen destek ol birde izzet gullu izlesin
02 Yorumla- 1 yıl
O kadar anlayışlıyım ki hep teşekkür ediyor ama sorun hala geçmedi
Cevap sahibi1 yılBende ayrılmak zorunda kaldım anlamadı beni
Gizli Üye(18-24)1 yılengelle geç yüzüğü de at gitsin ben şahsen nisanlandiysam Max 2 sene beklerim dahada bekleyemem
00 YorumlaBenimde kaygı bozukluğum var onu anlıyorum bu süreçte destek alması iyi olur çok üstüne gitme daha kötü hissedecektir.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÇocukluğumdan beri anksiyete ile mücadele ediyorum hangi koşulların onu tetiklediğini düşünüp bir kağıda onu nasıl düzeltebileceğini ve ne kadar sürede tamamlayabileceğini not almalı bunu birlikte de yapabilirsiniz
00 Yorumla
1 yılÇok kolay belli ilaçları var içince bir nebze olsun rahatliyorsun psikologa soyle beyaz reçete ile selectra başlasın kısa sürede duzelirsin
00 Yorumla
1 yılseven insan kabul etmeli istemesede psikologa gitmeli eger ki gitmiyorsa bu boyle devam etmez onunune bakmanizi oneririm
00 Yorumla
1 yılYanlis anlamayin ama bazi erkekler aile kirdugunda para yetmez gibi seyleeri cok kafaya takar o yuzden olabilir
00 YorumlaGenel olarak bu herkeste ver fakat yıllardır çıktığınız halde bunları düşünüyorsa ciddi bir sorun var demektir.
00 Yorumla
1 yılEğer müslüman isen bir hocaya falan gidebilirsin ama tıptanda bir destek almalısın :)
01 Yorumla- 1 yıl
Elhamdülillah müslümanım. Teklif ettim ama üstüme gelme dedi
1 yılOf ayrıl kız onu mu çekeceksin evliliğe hazır değilim demiyor da öyle böyle diyor
00 Yorumla
1 yılMerak etme biz erkekler işler ciddiye binince kabullenmemiz biraz zaman alıyor zamana bırak
00 Yorumla
1 yıl26 senedir düzelmiyor bende bulursan bana da söyle
00 YorumlaKolpa bekar hayatı iyi geliyo sanada kaygı diyerek yalan atıyo boş ver
00 Yorumla
1 yılYahu konuşsana bu nereye kadar böyle gidecek diye öyle saçmalık mı. olur
01 Yorumla- 1 yıl
Evlenmiyorsa salla
Onun tedavisi terkedilmek... Ayrıl 40 gün geçmeden kendine gelecek Tecrübeyle sabittir. :(
00 YorumlaBir baska ihtimal de senle işi resmiyete dokmek istemiyor olabilir
00 Yorumla
1 yılKusura bakma bu adamla bir ömür yaşamaya razı mısın herseyden stres olan ozguvensiz biriyle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBu atacagi her ciddi adimda boylr olacak ve darlayacak
02 Yorumla- 1 yıl
Evet hayatında aldığı her kararda stres yapıyor sorun ben değilim aslında bunu bildiğim için onunla beraberim ama benim de sabrım tükeniyor
Cevap sahibi1 yılHayat ta tercihlerde onunla yasamayi secmekte senin tercihin sonucuna katlanmakta
1 yılBu kaygı bozukluğu değil haklı endişe.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı.
1 yılPsikiyatriye giderek..
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılPsikolog ve psikiyatri ile
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Psikologa gidilmeli
00 Yorumla
1 yılSosyalles pozitif ol çözüm bul birşeyler e
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. korkularının üzerine giderek
00 Yorumla- Devamını Gör (24)
Devamını Gör(69)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kaygı bozukluğu olduğunu düşündüğünüz durumlarda ne yaşıyor? İnsan kaygılı olsa da adımlar atabilir. Fiziksel bazı bulgular, panik atak benzeri ataklar mı yaşıyor? Durumu biraz daha tarif eder misiniz? Kaygıya bağlı olarak kararsızlık yaşıyorsa her seçim durumunda bir vazgeçiş olduğunu bilmek ona ağır geliyor olabilir. Fırsat maliyetini ödemek istemiyor olabilir, yani sizinle evlenme fırsatını kullanmak diğer fırsatları kaçırmak anlamına gelir. Ancak hayat sürekli böyle seçimler yapmaya zorlar bizi. İsteği konusunda netleşmek için hangi yollara başvurmayı düşündüğünü sorun ona?