Arkadaşlar 9 aydır anksiyete bozukluğu yaşıyorum ve artık yaşamaktan bile bıktım
bu hastalığı yaşayıpta atlatan var mı. varsa lütfen yardım etsin bıktım artık
bu hastalığı yaşayıpta atlatan var mı. varsa lütfen yardım etsin bıktım artık
Bende de yaygın kaygı bozukluğu yani anksiyete vardı ve başlarda aynı şeyleri düşünüyordum umutsuzluk huzursuzluk zaten bu hastalığın belirtilerinden bazıları. İlaç kullanmaktan korktuğum için psikyatirste de gitmek istemedim fakat mantıklı bir şekilde düşünüp gittim ve derdimi anlattım psikoterapi ve ilaç tedavisi var ben ilaç kullanmaya başladım yaklaşık 2 aydır kullanıyorum fayda görüceğime inandım ve eskisinden çok daha iyiyim tam olarak atlattım da diyebilirim. Her şeyden önemlisi yaşadığın her şey senin elinde duygularını ve korkularını sen yönetebilirsin yaşamını bir ilaca veya doktora bağlama ve kendine inan inandıktan sonra atlatamayacağın hiç bir şey yok. Çokça dua etmeni tavsiye ederim ben ilacımı kullanıp dua ederek atlattım emin ol hiç bir imtihan dert sıkıntı kalıcı değil sonsuza kadar sürmez. Geçmiş olsun iyi günler
Hangi ilacı kullanıyorsun?
Concerta anksiyeteyi tetikler diye biliyorum uyarıcı olduğu için ama dr yazdıysa bir bildiği vardır
Kötü bir durum hayatini mahveden iğrenç bir şey, yardım almalısın sonuç vereceğini umuyorum
9 aydır alıyorum
Peki 9 ay da mı erken sence?
Biraz olsun rahatladım teşekkür ederim. Sen yaşadın mı daha önce?
bendede var gibime geliyor nasıl anlacağım olup olmadığına? çünkü belirtilerin hepsini neredeyse gösteriyorum :(
En iyi doktor anlayabilir
Cevap
12Cevap
Psikologa gittim ruh sağlığına, doktorun tavsiyesiyle antidepresan aldım. Eğer çok uzun vadede kullanacaksan zararı dokunabileceğini söylüyorlar fakat bana hem yararı hem zararı oldu. İlk önce doktora gitmeden reçetesiz secita aldım ve bana bir yararı olmadı, doktora gözüktükten sonra Lustral almamı önerdi ve aldım, gerçekten anksiyete bozukluğumla ilgili şeyleri gidermekte yardımcı oluyor. Tamamen gidermiyor ama yardımcı oluyor. Yan etkilerini hissettim, iyi yanlarıda oldu. Şöyle ki;
İştahsız oluyordum ve bu sebeple kilo alamıyordum, kilo almak istememe rağmen.
Gece uykusuz kalıyordum, geç saatlerde uyuyordum
Eğer depresif bir hale büründüysen, "ayrılık" vesaire. Kendine zarar verme eğilim oluyor. Şahsen oldu fakat kendime zarar vermedim.
Hapın etkisini 1-2 ay düzenli kullandıktan sonra hissetmeye başladım.
Umursamaz oluyordum kısacası, ne mutlu oluyordum ne mutsuz.
Hem olumlu hem olumsuz bir yanı olan bir hap
böyle şeyler kafana taktıkça kafanda büyüttükçe okb de olursun narsiste olursun Anksiyete de hatta ankestra mutfak bile olursun kısaca söylicem aldanma böyle şeylere beyninde ben hasta degilim hayır de.. en güzel iyilik budur senin gibi olan insanları düşün aklında
Merhaba arkadaşım seni en iyi anlayan biriyim 6 aydır tedavi görüyordum her şey düzelmişti tekrardan başa sardı bu illet hele o kendimi farklı dünyada hissetmek bıktırıyor sende var mı bu?
Ben şu an düzeldim gibi ilaçları azaltmaya başladım. Ortama yabancılaşma mı oluyor sende?
Bendede oluyor galiba anksiyetede olan bişey dr bana bunun için ayrıca bir ilaç yazdı sende dr söyle bunu bence
Meresa yazmıştı ortama yabancılaşma için
Bende işe yaradı ama dr danışmadan alma bence ağır bir ilaç
Sen hangi ilacı kullandın?
Benimde arkadaşım bir dönem yaşadı bunu, spor yaparak daha iyi hissettiğini söyledi. Kendine yeni uğraşlar arayabilirsin. Spor yapabilirsin, herhangi bir enstrümanı öğrenmeye çalışabilirsin bunlar seni biraz daha normalleştireceğini düşünüyorum. Bunu doktorunda söylemiştir sana kesin tabi ama dediğim gibi arkadaşım bu tür şeylerle ilgilendikten sonra daha iyi oldum diyordu. Umarım yakında kendinizi daha iyi hissedersiniz.
Youtubda ofelya thomasin gule gule stres videosu var muazzam etkili gece kulaklikla dinle cok rahatlicaksin
Burda kız anlatıyor
Hastalık ne derece ilerledi? Belirtilerin tümünü gösteriyor musunuz?
Ateş basması iç sıkıntısı panik bozluk depresyon. Hayatım sanki karanlığın ortasında. 9 ay oldu ve sadece %10 duzeldim
bakın normalde 6 aya yayılır deniyor sizinki çok ilerlemiş. İlaç dışında psikiyatri uzmanıyla çokca görüşmeniz ve karşılıkılı güven oluşması gerekiyor. Antidepresanların bazen işe yaramadığı daha kötü sonuçlara yol açtığını biliyorum. Yinede şimdiye kadar bir yan etki görmediysen pes etmeden devam etmen gerekiyor. Psikolojik ve sinsi bir hastalık, ameliyatla alınmıyor ne yazık ki. Sağlığınıza kavuşmanızı ümit ediyorum.
İnanki amelliyat olsam kolunu kesecez ama anksiyeteden kurtulcan deseler kabul ederim. Teşekkürler.
aynen bende hep böyle diyorum kolum olmasın ama aklım olsun ya resmen balık gibiyiz anı yaşıyoruz 10 dakika sonrası muamma
ya böyle düşünüp iyice beynini hasta etme arkadasım neye inanırsan beyin ona hasta olur yok öyle bir hastalıgım de kendine beyin ne ilaçla iyileşir ne terapi ile beyin sadece senin çabanla iyi olur.. boşuna paranı harcama..
Bende Okb var kendimi bildim bileli var ben alıştım artık ben kontrol ediyorum tatmin olmuyorum neyse sonra tekrar kontrol ederim diyorum Beynimde Ekim ayına ait veri var dosyalanmış açılmayı bekliyor.
Benim anksiyete ile başladı bipolar ile devam ediyor. İlerlemeden bak bir hal çaresine.
9 ay oldu denemediğim antidepresan kalmadı. şu an efexor 300 mg içiyorum bir türlü geçmedi
Ne gibi belirtilerin var
Geçmiş olsun
Bende onun benzeri bir durum var ben sosyal hayatta çok zorlanıyorum insanla konuşmak göz teması kurmak , toplulukta bulunmak daha fazlası istersen konuşabiliriz bende ayniyim seni anliyorum
Bir kere en başta bu varsa bunu kabullenmediysen iç ruh halinde bunu kabullenmelisin. Ve kendinde kusur aramamaya çalış. Hayattaki belirsizlikleri kabul etmelisin. En önemlisi bunlar.
Allah’a yaklaş, nur, iste, ruhunu tedavi ettir, istemeseni becerip sabır ile istersen, kimseyi boş cevirmez ve de hergün tövbe et!
Benimde anksiyete bozukluğum var daha fazla dayanamicam intihar etmeyi düşünüyorum
Yapmaktan çekindiğin şeylerin üstüne git ve kitap oku
Kızlar tuzluyarak mı yoksa yağlıyarak mı yemeği seversiniz
Bende de var düzelmiyor🤣
Lyrica 300 Mg derim.. Ötesi yok kanka
3 yıldır benimle ve her gün ölüyormuşum gibi
Hiç bir fikrim yok
Düzelmez knk geçmiş olsun
ozleden yaz bende yasadim destek olurum seve seve
sosyal fobiden mi bahsediyorsun
hiç yaşamadım
Var.
Nasıl?
Kişilerin gelecekte karşılaşabileceklerini düşündükleri durumlarla ilgili endişe duymaları, aşırı heyecanlı olma hali, gerginlik, sık sık terleme, dikkat eksikliği, korku hissetme gibi birçok etken anksiyetenin belirtisi olabilmektedir.
Anksiyete bozukluğu günlük hayatımızda yer alan çoğu yaşantımızda hislerimizi ve davranışlarımızı etkileyebilmektedir.
Stresli bir durumla karşılaştığımızda verdiğimiz korku, heyecan, endişe gibi tepkiler gayet doğaldır ve her insanın vermesi gereken tepkilerdir. Anksiyete bozukluğunun stresli yaşantılardan en büyük farkı herhangi bir tetikleyici olmaksızın bu belirtileri yaşamaktır. Bu kişiler çoğunlukla yaşanmamış durumların yaşanma ihtimalini düşünüp bu durum için kaygılanmaktadırlar.
Bu bozukluğa sahip kişilerde panik ve endişe gibi duygular daha yoğun ve daha uzun sürelidir. Çoğunlukla hissedilen semptomlar şu şekilde sıralanabilir:
Anksiyetenizin arttığını hissettiğinizde rahatlayabilmek için sizi rahatlatan biriyle konuşabilirsiniz, spor yapabilirsiniz, gevşemek için derin nefesler alabilirsiniz, içinde bulunduğunuz ana odaklanabilirsiniz, zihninizde sizi güvende hissettirecek bir imge tasarlayıp rahatlama ihtiyacı duyduğunuzda o imgeyi düşünebilirsiniz, dikkat odağınızı değiştirebilirsiniz.
Kaygı bozukluğunun tedavisi; kişinin kişilik yapısı, yaşadığı sıkıntılar gibi bireysel durumlar üzerinden değerlendirmeler yapılarak gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle kişilerin tedavisi başlanmadan önce kapsamlı bir değerlendirme süzgecinden geçirilmeleri oldukça önem taşımaktadır.
Tedavide sıklıkla ilaç kullanımı ve psikoterapi birlikteliği önerilmektedir. Bu iki tedavi türünün etkisi daha başarılı sonuçlar vermektedir. Anksiyete bozukluğuna sahip olduğunuzu düşünüyorsanız en kısa zamanda bir uzmana başvurmanızı öneririm.
Sağlıcakla kalın,
Uzman Klinik Psikolog Zübeyde Ezgi HORZUM
Hocam benimde yakınım vefat ettikten sonra bı düşünce geldi gelecekte hayal kursam ölürüm diye düşünüyorum sizce normal mi bu olay