Erkek arkadaşıma karşı kendimi olumsuz yönde düşüncelerle dolduruyorum nasıl kurtulabilirim?

Merhabalar eski sevgilimin para karşılığında bir kızla bir hafta boyunca konuşmasinı yakaladım bu bende çok büyük sıkıntıların başlangıcı oldu-cabuk sinirlenmek gibi- (tabiki tek sorun bu değildi bana yaşattığı başka travmatik şeyler de vardı onlar da güven problemi oluşturacak türden şeylerdi) konuşmalar flört tarziydi ve kesinlikle beni aldatmadigini o kızı sadece arkadaşına ayarlamaya çalıştığını söyledi tabiki de inanmadım ve bunu yakalamam üzerine uzun bir süre geçti, atlattım sanıyordum, şimdi gelelim sorunuma, yeni bir sevgilim var başta her şey güzel geçse de aynı şeylerin tekrar edeceğini para karşılığında başka kızlarla konusacagina dair düşünüyorum sürekli bunu düşünüp her mesaja geç baktığında olumsuz düşünceler kafamda dolaşıyor ve ben bunu bir türlü anlamiyorum ve bundan kurtulamiyorum , kendimi paranoyaklastiriyorum , bunaltiyor , kızdırıyor ve yok yere tartışma çıkartıyorum , sinirlenmek olumsuz düşünmek paranoyakca dusuncelerle kendimi ona karşı doldurmak istemiyorum bundan nasıl kurtulabilirim?

Erkek arkadaşıma karşı kendimi olumsuz yönde düşüncelerle dolduruyorum nasıl kurtulabilirim?