bir okb hastası olarak sevgilim ile çok yoğun ve ağır kavga ettiğimiz bir dönemde (haklı olan taraf benken) ayrılmayı düşünmüştüm. 4 yıla yakın ilişkimiz olduğu için ayrılmak tabii ki kolay olmayacaktı. bu yüzden de kendime dışarda bir sürü insan olduğunu, başka birileri ile daha uyumlu olabileceğimi vb hatırlatıp bu işi uzatmamak istedim. bunları düşündüğüm gün birkaç haftadır tanıdığım bir arkadaşımdan hoşlanıp hoşlanmadığım konusu birden aklıma girdi. takintilarla mücadele etmeye çalıştığım için bu durum beni kötü etkiledi. olay sonrasında bir düşünce bin düşünce doğurdu tabii. o kişiden hoşlandım mi? bana daha iyi davranabilecek dediğim kişi o mu acaba? ona karşı tensel bir şey hissettim mi yanıma yaklaştığında? vb bu tarz düşünceler ile baş başa kaldım. bu olayın akşamında erkek arkadaşıma ara vermek ve biraz düşünmek istedigimi söyledim çünkü onu seviyorum ve başka türlü bir şey hissedecek olsaydım onu üzmek ve yazık etmek istemezdim. üç günlük ara sürecimiz oldu ve bu üç gün boyunca devamlı erkek arkadaşımı düşündüm, hoşlandım mı diye düşündüğüm çocuk aklıma bile gelmedi doğru düzgün (takıntılı düşünceler dışında). sonrasında erkek arkadaşımla barıştık, bu hayatta yemin ederim ki 4 yıldır kendimden çok ona değer verdim hâlâ öyle. onu kendimden daha çok seviyorum ve evlilik de dahil düşünüyorum. bırakın onu aldatmayı gözünün icine bakıyorum kırmamak için. ama barıştıktan sonra okb yeniden ağırlaştı. kendimi aldatmışım ve onu hak etmiyorum gibi hissettim. daha iyilerine layık diye ayrılmayı bile düşündüm kendime çok zarar verecek olduğumu bilsem de... psikoloğum ve beni bilen herkes bunların zihnimin bir oyunu olduğunu ve onu sevdiğimi hak ettiğimi bildiklerini söylüyorlar. ama ben öyle vicdan azabı çekiyorum ki eğer bu gerçekten aldatmak ise gerçekten ayrılacağım. ben bu kadar sevdiğim birini aldatmış ve onu üzmüş bir kız olmak ve böyle devam etmek istemiyorum çünkü. bunları yazarken bile o kadar ağlıyorum ki. sizce ben onu aldattım mı ya da ona yanlış mı yaptım
Güncellemeler
+1 yıl
kimse neden okumadı bile 😭😭😭😭
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kızım biraz kendini sev. Kendine değer ver. Özguvenini yükseltmeye çalış. Aile bireylerinden, arkadaşlarından yardım al. Dua et, maneviyatla ilgilen. Bir şeyler başarmaya çalış. Erkek arkadaşın kısmetse olur. Yoksa 4 milyar erkek var bu dünyada. Birini bulursun. Yani fazla kafaya takma.
ya kafaya takmalık bir durum değil yazdıklarımı tamamen okuduysan sence yaptığım şey aldatmak ya da kötü bir şey mi
Aldatmak derken anlamadım. Diğeriyle aranızda öpüşmek, sevişmek, kucaklaşmak, el ele dolaşmak, göz teması kurarak dakikalarca birbirinize sevgiyle bakışmak gibi romantik ilişkiler olmadıysa buna aldatmak denilmez. Her aklına gelen ve kontrol edemediğin hayali aldatmak veya kötü bir şey olarak algılarsan yanlış yapmış olursun. Psikoloğun doğru demiş. Aklına gelen şey zihninin sana yaptığı oyundur. İnsan her aklına gelen şeyi kontrol edemez. Kontrol edemediği şeyden de sorumlu değildir. Yani rahat ol, kafaya takma.
aramızda dediklerinden hiçbiri olmadı. sadece çok yoğun ve ağır kavga ettiğimiz, o dönemde kendimi cidden yalnız hissettiğim için duygusal boşluğa düştüm ve kafam karıştı. kendimi bir kişiye bağlı olmadığıma iyisine layık olduğuma ikna etmeye çalışırken başkasından hoslanip hoslanmadigimi sorgulamaya, hatta çekimsel bir seyler hissedip hissetmedigimi bile sorgulamaya başladım. olay sadece bundan ibaret. başta kendimi biliyorum diye çok kötü hissetmedim ama aynı şeyi erkek arkadaşım düşünmüş olsa çok kötü hissederdim ve bu yüzden kendimi kötü biri gibi hissediyorum. psikoloğum hiçbir düşüncemi erkek arkadaşıma anlatmamam gerektiğini çünkü hiçbirinin gerçek düşüncem olmadığını söyledi ama ben bu konuyu anlatırsam belki de benden ayrılmak isteyecek (ki böyle bir şey bence hakkı olurdu) bu yüzden gül gibi giden ilişkimi bozacak bile olsa hak ettiğim buysa söylemek istiyorum. sence erkek arkadaşıma bu durumdan bahsetmek aptallık mi olue
1. Yaptığın şey kötü bir şey değil. Sen seninle yoğun ve ağır kavga eden arkadaşını sevip sevmediğini sadece sorgulamışsın. Bu yanlış veya kötü bir şey değildir.
2. Her bir insan ve dolayısıyla sen de, seni sevecek iyi bir kişiye layıksın. Böyle düşünmen gayet normaldir, bencillik değildir. Çünkü kendisine saygısı olan herkes böyle düşünür. O erkek arkadaşın da senin hakkında bu şekilde düşünmelidir.
3. Her aklından geçen şeyi erkek arkadaşına anlatmak zorunda değilsin. Kendi dürüstlüğünü ispat etmek için bunları söylemene gerek yok. Çünkü dürüst olduğun ortada. Erkek arkadaşına karşı aldatma veya kötü bir şey yapmamışsın.
4. Erkek arkadaşın da aptal herifin teki değilse ve anlayışlı makul birisi ise aranızda geçen kavgadan sonra senin böyle düşünmeni (yani seni ona karşı sevginin sorgulamanı) normal karşılar. Çünkü hiçbiri yaşanmamış şeylerdir. Ama sen gene de erkek arkadaşına bu durumdan bahsetme. Çünkü yaşanmamış şeylerden bahsedip kendini yorma.
5. Rahat ol. Kafaya takma.
arkadaşımla değil erkek arkadaşımla çok yoğun kavga ediyorduk ve bu yüzden kafam çok karışıktı yine de 1. yazdığın şey hâlâ geçerli mi?
bu arada uzun uzun yazmışsın ve çok mutlu oldum, içim biraz olsun rahatladı diyebilirim çok teşekkür ederim 🥺🥺
Arkadaşın derken o erkek ardaşını kastettim. Rica ederim. Sana uzun yazarak senin ne kadar değerli olduğunu kendinin anlamanı istedim. Kendini her zaman böyle değerli görmelisin. Allah yarattığı her kulunu böyle değerli görür. Bu yazdıklarımı psikolog tavsiyesi şeklinde değerlendirebilirsin.