Aldatmak ya da yanlış bir şey var mı, biraz uzun oldu ama lütfen okuyun yardım edin?

bir okb hastası olarak sevgilim ile çok yoğun ve ağır kavga ettiğimiz bir dönemde (haklı olan taraf benken) ayrılmayı düşünmüştüm. 4 yıla yakın ilişkimiz olduğu için ayrılmak tabii ki kolay olmayacaktı. bu yüzden de kendime dışarda bir sürü insan olduğunu, başka birileri ile daha uyumlu olabileceğimi vb hatırlatıp bu işi uzatmamak istedim. bunları düşündüğüm gün birkaç haftadır tanıdığım bir arkadaşımdan hoşlanıp hoşlanmadığım konusu birden aklıma girdi. takintilarla mücadele etmeye çalıştığım için bu durum beni kötü etkiledi. olay sonrasında bir düşünce bin düşünce doğurdu tabii. o kişiden hoşlandım mi? bana daha iyi davranabilecek dediğim kişi o mu acaba? ona karşı tensel bir şey hissettim mi yanıma yaklaştığında? vb bu tarz düşünceler ile baş başa kaldım. bu olayın akşamında erkek arkadaşıma ara vermek ve biraz düşünmek istedigimi söyledim çünkü onu seviyorum ve başka türlü bir şey hissedecek olsaydım onu üzmek ve yazık etmek istemezdim. üç günlük ara sürecimiz oldu ve bu üç gün boyunca devamlı erkek arkadaşımı düşündüm, hoşlandım mı diye düşündüğüm çocuk aklıma bile gelmedi doğru düzgün (takıntılı düşünceler dışında). sonrasında erkek arkadaşımla barıştık, bu hayatta yemin ederim ki 4 yıldır kendimden çok ona değer verdim hâlâ öyle. onu kendimden daha çok seviyorum ve evlilik de dahil düşünüyorum. bırakın onu aldatmayı gözünün icine bakıyorum kırmamak için. ama barıştıktan sonra okb yeniden ağırlaştı. kendimi aldatmışım ve onu hak etmiyorum gibi hissettim. daha iyilerine layık diye ayrılmayı bile düşündüm kendime çok zarar verecek olduğumu bilsem de... psikoloğum ve beni bilen herkes bunların zihnimin bir oyunu olduğunu ve onu sevdiğimi hak ettiğimi bildiklerini söylüyorlar. ama ben öyle vicdan azabı çekiyorum ki eğer bu gerçekten aldatmak ise gerçekten ayrılacağım. ben bu kadar sevdiğim birini aldatmış ve onu üzmüş bir kız olmak ve böyle devam etmek istemiyorum çünkü. bunları yazarken bile o kadar ağlıyorum ki. sizce ben onu aldattım mı ya da ona yanlış mı yaptım
Güncellemeler
+1 yıl
kimse neden okumadı bile 😭😭😭😭
Aldatmak ya da yanlış bir şey var mı, biraz uzun oldu ama lütfen okuyun yardım edin?