Uzun ama okuyup yardımcı olacak var mı kafam çok karışık?

Geçen sene erkek arkadaşımdan hoşlanan bir kız vardı. Aynı okuldalardı, erkek arkadaşım kızın ondan hoşlandığını söyledi. Hatta kız erkek arkadaşıma "duygularımla oynama demiş". Sonra 1 sene geçti kızın konusu hiç açılmadı. Sonra erkek arkadaşım yurt dışına çıktı. Biz ayrıldık, ayrılma sebebimiz o kızla takipleştiğini gördüm inatla çıkarmadı kızı. Birbirimizi engelledik konuşmadık bir süre, 1 ay geçti bana geri dönmek istedi. Sonra hala o kızı takip ettiğini gördüm, tekrar kavga çıkardım hakaret ettim. 1 hafta sonra bütün fotoğraflarımızı paramparça edip paylaşmış vsco sitesinde paylaşmış. Ona çıkar dememe rağmen çıkarmadı. Ve nedense kızda vsco açmış bilmeyenler için vsco fotoğraf paylaşma sitesi. Bende bu kıza yazdım. Kıza durumu anlattım. Ben mi ondan hoşkanmışım kim demiş dedi, kendisi dedi öyle olmadı mı dedim.. Hayır canım ya, kendisi benim yakın arkadaşımla aynı sınıftaydı fazla konuşmuşluğumız yok zaten. Hoşlanma gibi bir durum olmadı dedi "Anladım. Kendisi öyle söyleyince seninle takipleşmesinden doğal olarak rahatsız oldum" dedim. Takipten çıkarabilir dedi. "Konuşmuyoruz. Neden bu kadar değiştiğini hiç anlamadım seninle konuştuğunu bile düşündüm dedim" yok biz konuşmuyoruz onunla konuşursan takipten çıkarabilir benlik sıkıntı yok söylersin dedi. Anladım çok teşekkürler yazdım. Sizce kız doğru mu söylüyor
Uzun ama okuyup yardımcı olacak var mı kafam çok karışık?