7 aydır nişanlıyım 11 gün önce babamın zoruyla yüzük çıkarmak zorunda kaldım babam sonradan istemiyorum dedi.20 gün var düğünüme. nisanlimin ailesiyle hiçbir problemim yok. babam evinden eşyalarını al git diyor sürekli. ben rızasıyla çıkmak istedim kendim bi kurumda memurum nişanlım asgari ücretli calisiyor. bundan dolayı problem çıktı ev bulamayınca eşyalar alınmadı bunu problem ettiler benim için bi sorun yoktu. nişanlımın ailesi çık gel düğün yaparız dior. ben arada kaldım nisanlimda çok üzgün bu duruma taş taşırım seni ele rezil etmem ilerde diyor bana akıl verin lütfen.!!
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBir erkeğin ne kadar kazandığı önemli değil , önemli olan çalışma azminin var olması. Çalışma azmi ve hırsı olan erkek eşini ve çocuklarını muhtaç etmez kimseye. Ahlaki , duruşu , kendini kültürel ve zihnen geliştirmiş olması önemli. Ve aranızdaki saygı , anlayış, empati duygusu.. tüm bunlar mevcutsa nişanı bozmak mantıklı değil.
Baban senin üzülme ihtimalinden korktuğu için bazı ayrıntıları düşünmeden karar veriyor , bu ayrıntıları sen anlat babana.. birbirinizi mutlu edebildiğinizi ve seni üzmeyecegine ikna olursa yanınızda durur. Ne ailenden ne de sevdiğinden vazgeçme. Konuşarak halledebilirsiniz her şeyi , aile yavrusundan vazgeçmez seni anlayacaklardır yeterki sen sevdigin adama kararlı bir şekilde durarak sahip çık
02 Yorumla
Soran+1 yılBu düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. ayni şeyleri düşünüyorum çok denedim ama ikna edemedim
- +1 yıl
Mesela ben senin yerinde olsam şöyle bir yol izlerim;
nişanlın da sen de çalışıyorsunuz maddi güçlerinizi birleştirin bir ev tutun yavaş yavaş dizin eşyalarınızı (birlikte) , baban sadece o tuttu bilsin evi gerekirse, sonra gösterin evimiz hazır diyin sende yanımızda dur karşımızda olma çünkü biz birbirimizden vazgeçmeyecez.. diyin. Çok çok düğüne gelmez ama ilk torun haberinde yelkenler fora olur 😃 et tırnaktan ayrılamaz. Ben aileme çok düşkün biriyim ama sevdiğim adamı da kimseye yar etmem kafasindayim 😅 o yüzden vazgeçmem asla..
İnşallah güzellikle hallolur her şey, her zaman #aşk kazansın
En İyi Cevaplar
Maalesef toplumumuzda böyle bir mevzuat gerçeği var. Erkekte kızda herşeyini hazır edecek! Ben evlendiğimizde yatak alacak paramız yoktu. Eşim her zaman destek oldu manevi kuvveti o kadar güçlüydü ki yılmadım zamanla projeler gerçekleştirdim. Şimdi gelirimizin ne kadar olduğunu söylememize gerek yok ama oldukça iyi durumdayız. Kendi şirketimizde Türkiye devleti ile çalışıyor kendi ithalatımızı gerçekleştiriyor kaliteli hizmet sunarak gün geçtikçe büyümeye devam ediyoruz. Önemli olan iki günlük dünya da çamaşır sepetine kadar hazır edip, asgari ücretin 5 katı maaşla çalışmak değil, o durumdayken yapılan fedakarlıkları bir başlangıç noktası görüp daha ileri nasıl adımlar atılacağını bilmek. Yani kendini evini işini geliştirmek, seviye atlamak. Yoksa çok zengin biriyle evlensen ne olacak belki 5 ayda boşanacaksın o zaman babalar mı o 5 aylık kötü deneyimi geri iade ediyor, sonuçta suçlusu yine sen oluyorsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah maddi manevi güç versin sizlerede. ben çok maddiyat düşkünü biri deilim elim ayağım tutuyor nisanliminda caliscagindan şüphem yok kendisini aileme gösteremedi. anne baba ayrı olunca oda kendini yıllarca ailesine feda etmiş okumamış. benim arkamda durursa vazgeçmem kolay kolay rızkı veren Allah sonuçta. teşekkürler yorumunuz için. içim açıldı biraz
Öncelikle emin ol öyle şeyler kolay olmuyor. Bak Sevgi saygı aşk evet bir yere kadar ama insan ailesini yok sayıp gittiğinde her zaman iyi sonuçlanmıyor. Şimdiye kadar baban bir şey dememeye çalışmış ancak emin ol aileler tecrübe ile hareket eder. Bence tecrübeyi hafife alma.
Yani evet sevgi aşk güzel şey ancak bunun bir süre sonra karın doyurmadığını göreceksin.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılBaban ilkin tamam demiş, sonra ev bulunmayınca eşya alınmayınca bunlar kızımı mağdur eder kullanırlar diye düşünmüş, sömürürler demiş baban ki yüzükten dönmüş. Baban çok da haksız sayılmaz. Sorun da iş gibi durmuyor pek sevdiğin adam tarafı uyanıklık ediyor. Zarar gelebilir o aileden. Mutlu bir evliliğiniz olmayabilir. Aileni dinle.
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
48Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılKendi ailenizi özel hayatınıza niye bu kadar alıyorsunuz
01 Yorumla
Soran+1 yılHerşeyimi paylaştığım için oldu bu olanlar. çocuğun borcuna varana kadar anlattım niye anlattiysam değil mi
Babani dinle
Babanin rızası olmadan cıkma
dügünü erteleyin.
O eş seni bir gün bırakır
Ama baban, ailen seni burakmaz
Yine onlar sana destek olacak.
Dogru yani, ev yok bir şey yok bu nasil iş?
Baban hakli.
Sakın yanliş yapma ailene
Dügün yine ayarlanir
Acele etmeyin01 Yorumla
Soran+1 yılSeviosa bekler. ortalık sakinleşir iyi bir iş bulur seven adam çaba gösterir bakalım napcak
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılTaş taşırım seni rezil etmem diyen adam düğününe bilmem kaç gün kala bi evi bulamamış? Hani taş taşıyordu seni rezil etmiyordu? Daha evlenmeden bi sorumluluğu yerine getirememiş ve babanızın guvenini sarmış babanızında o kişinin aile ferdi olarak evi çekip cevireceğine inancı yok ki istemiyor. Hala neyi diretiyorsun ki? Her şey sevmekle olmuyor sevgi karın doyurmuyor aazcık gerçekci ol ve hayatın gerçeklerine yüzünü dönme..
01 Yorumla
Soran+1 yılBu süreçte bir bayan olarak duygusal düşünüyoruz. ailem herzaman yanımda oldu hamd olsun. ama evlencegm adamda bu ayrılığı iyi değerlendirmesi lazım ki aileme karşı gelebileyim
+1 yılvalla baban ayıp ediyo ev bulunmassa esya alınmaz dogal olarak evlenmeye daha var bulnuur elbet niye böyle bisey yapıyo anlamıyorum baban bence seni asgari ücretle calsıyo diye vermek istemiyo maalesef burada sorun baban gibi duruyo ama sakin kal ins cözülür evde bulur simdilik yüksek bi kirada ev bul tasının sorunu kısa sürelı halledin
02 Yorumla
Soran+1 yılŞimdilik düşüncem nişanlimi iyi biyerde ise yerlestirmek sonra ev tutmak.
- +1 yıl
inş
+1 yılbekara kari bosamak kolaydir. 18 yasinda cocuklar sana yok kac git yok sevdigine git diyorlar. eger baban kil biri olsa en basindan ret ederdi. ilkten damat adayina sans vermis bakalim isler yoluna koyabilicek yetenegi var mı diye sinamis. ortada ev hok esya yok bi bk yok. adi ustunde "ev"lilik daha sen ev bile tutamiyorsan evlenmiyeceksin arkadas. yok tas tasirim yok bilmem ne eskide kaldi. tas tasiyana kadar ev tutacak.
010 Yorumla- +1 yıl
ben yillardr calisiyorum issizde kaldim parasizda ama bunu ailene yuklemiyeceksin. borc bulacaksin evide tutacaksin. ben nisanlinin durust olduguna da inanmiyorum. en basindan beri ayri eve tasinmak istemiyor ailesinin yaninda olmani istuyorki bu sana kolelik yolu acar.
- +1 yıl
nisanlinla kesin ve net ifadelerle otur konus evi tut esyalari ayarla ben ailenle kalmam de. bunu kabul edersen devam edelim yok etmesen bu is bitsin de. ailen seni dusunmese nisanlina sans vermezdi ailen ornek bir aile. baban %100 seni sevdigi icin seni korumak icin ayril demiski kesinlikle hakli
Soran+1 yılBu düşüncelerden dolayı o da vermek istemiyor.20 gün kaldı düğüne çaba yok dedi
Soran+1 yılAileme bu süreçte hiç ağzımı açmadım. onlarda bu çocuk napablcek die baktılar çaba yok kızımın başı yanmasın die düşünüyorlar
Soran+1 yılBende aynı dusuncelerdeyim. nisanlim umarım bu süreçte knedini bana ifade eder
- +1 yıl
aynen oyle. armut pis agzima dus olmaz. kiz aliyorsa esyasinida duzecek evinide duzecek. duzemiyorsa otursun anaciginin dibinde kimseyi yormasin. kb ama hayatin gercegi bu.
Soran+1 yılHaklısıniz
- +1 yıl
tamam incigine boncuguna kadar hazir etsin demiyor kimse. ama esyayi gectim sen ev bile tutamiyorsan burada bir sorun var demektir. gerekirse esyalarin bazilari sonrada, alinir 2. elde kullanilip yenisi alinir ama damat krdesin hic cabasi yok ben buna soylenirim
Soran+1 yılHerşeyin en lüksünü istmeedim az olsun kendimiz yaparız dedim ev bulamadık ev olmayınca eşya alamadık sorunlar üst üste geldi. şimdi düğüne 20 gün var ayrı ayrı yaşıyoruz hazırlık yok. çaba yok. Allah yardımcımız olsun
- +1 yıl
bu arada cok anlayisli birisin. adam sansli
+1 yılBabanın endişesini anlıyorum ama madem böyle bir şey yapacaktı en başta vermeseysi seni yani düğüne 20 gün kala yan çizmek doğru değil ayrıca ne olmuş asgari ücretle çalışıyorsa zaten ülkenin yarısından fazlası asgari ücretle çalışıyor hem sende çalışıyorsun zaten birlikten kuvvet doğar
01 Yorumla
Soran+1 yılBaştan vermeseydi biraz daha tanıyın deseydi biz zaten sevgiliydik. yaşımiz gereği fazla uzatmayalım dedik. salon tutuldu gelinlik alındı fotoğrafci tutuldu şimdi hicbise olmamış gibi hayatıma devam etmemi istiyorlar.
Nişanlınla kafa kafaya veripte çözemeyeceğiniz sorun yok. Umarım senin gibi düşünceli kızlara denk geliriz. Babanın yaptığına gelirsek, hayat senin hayatın kimsenin senin hayatına müdahele etmesine izin verme doğrunla yanlışınla hayatını sen dizayn et. Umarım baban kararından döner.
04 Yorumla
Soran+1 yılAllah iyilere dek getirsin herkesi. babam kararından katiyen dönmez ama rıza almadan baba evinden çıkmak istemiyorum
Soran+1 yılBen denedim son kez ilerde pişman olmamak adına. erkek tarafından anane dede gelirse belki razı gelir
- Aşk İlişkileri konusunda 15,2b cevap paylaştı.
+1 yılmaddiyat ilişkinin önüne hiç bir şekilde geçmemeli, babanın tutumu son derece yalnış nişanlın kendi üzerine düşeni yaparsa problem olmaz ama o seni durumda sana destek olması şart.. yoksa aksi durumda babanin tavrı gelecekte daha katı olacaktır sana karşı
04 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle benim için problem değil . eşya alınmış alınmamış altın almamışlar her şey zamanla olur. babamın tutumuna üzülüyorum. bana senin kararın ne diye sormadılar. nişanlım bu süreçte gayet sabırlı en ufak kötü bı söz duymadim ağzından. destek olacağını düşünüyorum
- +1 yıl
umarım dediğin gibi olur ev tutulur bir kaç eşya ile hallolur ikinizde çalışan insanlarıniz netice de.. yani şöyle düşün babanın kriterdeki varlıkli biriyle evlenseydin mutlu olabileceginin garantisi olacak mıydı, evliliği yaşayacak olan sensin inşallah çok mutlu olursunuz🙏
Soran+1 yılKendisinede annemi vermemisler annem kaçmış küçük yaşta. işsiz diye vermemiş dedem 1 ay sonra memur olmuş şimdi evmiz arabamız var kimseye annemi muhtaç etmedi en çok sinandigi yerden kızını sınaması çok üzücü benim için. Allah razı olsun sizlerden
- +1 yıl
baban bunları yaşamış biri olarak aksine sana destek olmalı, ona onun gibi davranan biri gibi olmasın rica ederim ne demek 🙏
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBenim sana tavsiyem aileni kırmadan gideceksne git rızaları yoksa asla böyle bişe yapma. Eşine ve cocuguna cok güvenme satar gider kalırsın bir başına. Ben sana diyim her şey cıkar olur tek kalan aile kalır. şu an mantıken baban haksız ama ic dünyası nedir. Senin göremedigin neyi gördüde bunu hissetü biraz mantıklı düşün
02 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah hayırla sonuçlanır kimseyi üzmek istemem bu süreçte
- +1 yıl
İnşallah gönlündkeü olur ama gelecekte güvendigin gibi olmuyorum ben sana diym
Nişanlının ailesi senin ailenle aranı bozar. Çık gel demesi kolay bedavadan. Kendini değersizlestirme. Keşke 7 aydır nişanlı kalacağınıza evlenseydiniz şimdiye kadar , uzattıkça illa ki bir yerden sorun çıkar. Bir şekilde ortak yol bulmaya çalışın. Kendi maaşınız var zaten kendi eşyalarınızı herkesten habersiz alın evinizi kendiniz tutun her şey hazır olunca baban razı gelebilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilenin sözünden çıkma banada ne sözler verildi hiç biri yapılmadı arkanda ailen olmayınca çok ezilirsin söyliyim en sonunda herkes gider yanında ailen kalır aynı şeyleri yaşadım aileni dinle köprüden geçene kadar iyi olurlar sonra ağzına sçarlar söyliyim dost acı söyler aileni dinle canım benim
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBenim eşimde limon satar sana bakarım çöp toplarım diyodu öyle olmuyo o işler cicim ayları geçince çooook kafanı duvarlara vurursun duygusallığa gerek yok sen yağlı kapısın memursun seni tabiki kaçırmak istemezler elinden ama elde edene kadar akıllı ol yavrum en kötü aile dışardaki insanlardan daha iyidir kimse evladının kötülüğünü istemez
Cevap sahibi+1 yılYorumlarını okudum da sen kaçarsın çok değil 1 sene sonrada burada sorunlarını paylaşmaya başlarsın aynı şeyleri yaşadım tecrübe konuşuyo burada ama bazı insanlar görerek bazı insanlarda yaşıyarak öğrenir bu hayatta hakkında hayırlısı olsun ablam
- +1 yıl
Tebrikler cidden hayati tecrübe bu ama anlamazlar.
Cevap sahibi+1 yıl@rumuzrumuz06 anlamaz yaşayıp öğrencek yapcak bişey yok
- +1 yıl
Evliliğin cok mükemmel bir şey oldugunu savunanlar gibi bunlarda.
Soran+1 yıl:( teşekkürler
Soran+1 yılİnşallah utandirirlar beni ilerde.
Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı. Aileler her şeyi berbat ediyor. Biraz zor gelecek belki ama nişanlın ile anlaş nişanı atın nişanlın biraz birikim falan yapsın sağlam bir iş bulsun sonra gidin kimseye haber vermeden basın nikâhı
02 Yorumla
Soran+1 yılNişanı attık zaten 11 gün oldu şimdi daha iyi bi iş arıyor.
+1 yılbabanın yaptığı doğru tecrübeli adam kesin bir yamukluk görmüştür. Biraz denginizi bulun. Taş taşırım falan filan hikaye. Taşısaymış o zaman bu zamana kadar ileriye yönelik bir birikim yapsaymış. Ama sende hata yapıp dul kalacak bir tip var.
01 Yorumla
Soran+1 yılHata yapıp dul kalmak değil mevzu nişanlımın cabasizligina kırgın ailem. kızımızın başı yanmasın derdindeler eli hiç düşünmüyorlar inanın. başka anne baba düşünür bunu. bu süreçte nişanlımın halı tavirlari bneim için çok önemli
+1 yılnişanlın iyi biriyse anlaşıyorsanız sorun etmenin manası yok aileni ikna et arayı bulun evleneceklere destek lazım sorun çıkarınca olmuyor ailenle konuş arayı bulun iki tarafta taviz vermeden fedakarlık etmeden olmaz
04 Yorumla
Soran+1 yılKayınvalidem bir sürü laf duydu ailemden ona rağmen gelelim demiş anneme annem bu süreçte yanında olmuyor.
- +1 yıl
genelde sorun karşı taraftan geliyor sızde tersi olmuş nişanlınla diyalog halinde ol ailenle uygun dille konuşarak ve teyzen halan varsa ondan destek alarak konuşun orta yolu bulursunuz iletişim önemli araya aileden sözü geçen birileri girsin onunda etkisi süreci sen mantıklı hareket ederek nabza göre şerbet vererek yürüt inşallah olur
Soran+1 yılNişanlim ve ailesiyle hala görüşüyorum. babam a teyzem halalarim akıl verdi ayır haketmedigi evliliği yapcak die. bu süreçte sanırım ailesinin gelmesi lazım.
- +1 yıl
sabırla direnerek ama kalp kırmadan devam et
Üzgünüm baban haklı parasız erkeği annesi sever sadece aynı eve girip fatura taksit ödemeden anlamazsın ama baban tecrübeli bir adam haklı da parasız erkek hiçtir
13 Yorumla
Soran+1 yılBaştan vermeseydi düğün öncesi yapılacak iş değil inanın
+1 yılAileleri boşverin beraber oturun konusun kararlar alin, bunu ailelere de anlatin. Ya yanımızda olun , ya da bizim yuzumuzu goremezsiniz deyin ve bu konuda da ciddi olun.
02 Yorumla
Soran+1 yılNişanlım bu süreçte umarım yanımda olur değilse üzüldügumle kalırım
- +1 yıl
Kesinlikle
Dinleme kimseyi seviyorsan ondan eminsen boş ver aile düşünür tamamda sonuçta sen sevdiginle evleniceksin alamiyorsa evlenince illa alır aile yüzünden kendini yıkma aile her zaman gidici kalıcı olacak ömür gecircegin kişi o olcak seçimin doğruysa onu bırakma yanlız
01 Yorumla
Soran+1 yılSu an hala beraberiz
- Aşk İlişkileri konusunda 12,5b cevap paylaştı.
+1 yılBence çocukta iyi niyetli başkasi olsa gurur yapıp gider babanla konuş. Nişanlıyken her şey olmuşken mi aklı başına geliyor babanın. Evlen sonra barışırsiniz.
013 Yorumla
Soran+1 yılBabam istemiyorum çocuğu deyince oda kendince gurur yapıp gelmedi evimize haklı. bende istenmesem gitmezdim elinden geleni yaptı ama.
- +1 yıl
Baban saçmalamış isteme olmadı mı sizde
Soran+1 yılEvden eşyalarını al git dedi yinede sabrettim şimdi ortalık biraz sakin. baba rızasıyla çıkmak istedim sadece onada razı gelmiolar
Soran+1 yılBabam verdi Allah'ın emriyle istenildim
- +1 yıl
Bilmiyor muydu asgari ücretle çalıştığını. Baban ayıp etmiş karşı tarafa da ayıp
Soran+1 yılKesinlikle çok mahcup oldum
- +1 yıl
Babanı al karşına konuş
Soran+1 yılCok konuştum yalvardım hayır dior ilerde üzülmektense şimdi otur ağla dior
- +1 yıl
Değişik bir baban var ya gerçekten. Biri beynini mi yıkadı naptiusa. Sevgilin ne iş yapıyor
Soran+1 yılŞu an kafe işletiyor. normal maaş alıyor. babamın beynini kesin yıkadılar iki hafta önce ev bakioduk
- +1 yıl
Çok zor işin , aile ile sevdiğin arasında kalmak
Soran+1 yılHayırlısı olsun inşallah olursa düğün yaparsak yazarım.
- +1 yıl
Aynnen canım olumsuz olursa da yaz
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇok kötü bir durum baban niye böyle bişey yaptı ki.. Sorunda yok ortada başta vermiş seni her şey tamammış.. Adamın memur olmamasımı sorun yarattı
04 Yorumla
Soran+1 yılİlk başta tamam dedi sonra bunlar olunca bende şu an evde kimseyle konusmuorum ben dert etmedim işini. annesi babası ayrı adamdan olmaz diolar
- +1 yıl
Benimde ayrı annem babam şimdi yani ne var bunda kimse seçemez o adam dünyası başına yıkılmıştır
Soran+1 yılKesinlikle çok üzgün bu hayatta anne babayı secemioruz maalesef asgari ücretle çalışıyor diye insan küçümsenmemeli bence onun yerinde bende olblrdim sonuçta.
- +1 yıl
Heralde para veya statüye göre insan seçilmez.. Babanla mutlaka ne yap et rızasını al.. Sizin her şey tamam.. Baban sorun çıkaracak yani son dakkikayı mı bulmuş.. Nereli senin baban böyle inat ediyor
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılyani asgari ucretli olması değilde karekteri önemli. sen ne uzar ne kısalırsın... ama babanda demek ki bıkmış bir bildiği var. hangi tarafın sevgisi ve seni daha iyi düşünüyorsa bence ona göre karar ver
00 Yorumla Memeursan otur ve düşün. Taş taşırım işleri boş işler. Sonra döneceğin evin olmaz
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. evlilik şahsidir. ana baba karışamaz. dinen de hukuken de böyledir. evlilik kararını kişi kendi istemeli onaylamalı tercih etmeli.
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle.
Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Baban daha önceleri paraya düşkün birimiydi düğüne bu kadar yaklaşınca neden sorun çıkarıp huzur kaciriyor
01 Yorumla
Soran+1 yılDaha önce durumu çok iyi olanlar da istedi onların variyetini kaldiramazsin deyip vermedi. kendiside devlet memuru. ben maddiyata hiç bakmadım nisanlimla tanistgmzda işsizdi ailesi düzgün olsun bana sahip çıksın eli iş tutsun yeter dierek girdim bu yola. ama şu an dik yokuş var önümde ben arada kaldım
+1 yılEşin yahut ailesiyle yarın öbür gün bir sorun yaşarsan arkanda aileni bulamicaksın, bunun farkındasındır. Ailen haklı haksız demiyorum ama en tehlikelisi bu.
00 YorumlaBaban kibir budalası bir dall*ma
Yazık ediyor sana02 Yorumla
Soran+1 yılBabamdan baba gibi bir cevap beklerdim kızım senin kararın saygı duyarım die. sonucta bende bu yaşıma kadar onları düşündüm okudum kendi elime mesleğimi aldım. geleceği Allah'tan başka kimse bilemez. şu an gizli gorusyorum
+1 yıle peki yarın birgün adam sakat kalsa ne yapacaklar adamdanmı boşatacaklar ,,, nişanlının kişiliğini bilemem ama konu maddiyatsa saçma
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBu saçmaliklar var mı hala? Bu babanini ilgilendiren bir konu değil
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl oluyor derken kendi başıma geldi. gerçekten çok üzücü iki tarafida yıkmak istemiorsun
+1 yılGit evlen. Baban sorunlu bir insan sen evleneceksin o değil onu niye gerdi bu kadar anlamadım. Ailene karşı çık
02 Yorumla- +1 yıl
Tamam
- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılAilen arkandan çekilirse er veya geç biter o evlilik emin ol.
02 Yorumla
Soran+1 yılBu tarz evlilikler ilerde problem oluyor erkek tarafı herşeyi başına kalkıyor kaçtı geldi kendi ayağıyla diolar. ben rıza almadan evlenmek istemiyorum
- +1 yıl
ikna iyi bir strateji değil, babanın hayat tecrübesine güvenip önüne bakmalısın bence.
Kaç git seviyorsan çocuğa helal memur kıza kapak atmış parasını yiyecek
02 Yorumla
Soran+1 yılO beni secmedi ben onu seçtim
+1 yılYa kızım evi bulum eşyayı dert etmeyin ilk baş ihtiyacı alın devamı i yavaş yavaş alirsiniz
03 Yorumla
Soran+1 yılBabamı ikna edemiyorum
- +1 yıl
Kaç o zaman
Soran+1 yılSon çare o gibi
+1 yıl10 sene sonra başını sağa sola çdvirdiğinde yanında kim olacak onu düşün hareket et
00 Yorumla
+1 yılBaban aşırı haklı asgari ücret dediğin bi çanta parası ya
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa bilmiyorum ailemi karşıma almayı sevmiyorum ama yine de sevdiğim birinden kolay kolay vazgeçmezdim. Herhalde ona kaçmazdım ama gizlice evlendirdim sonra aileme gizlice evlendigimi söylerim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGidin gizlice nikah kiyin sonra cikin karşısına. Nişa lin gercekten seni pişman etmeyecek bir tipse ona guveniyorsan bunu yap
01 Yorumla
Soran+1 yılBu süreci iyi değerlendirmesi lazım
Gizli Üye(30-35)+1 yılBabanın var bir bildiği. Sonradan çok zorluk yaşarsın değmez..
02 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah güzel hayırlı sonuçlar olur.
Cevap sahibi+1 yılAmin inşallah hakkınız da hayırlısı olsun
+1 yılo kardeşimizi kaçırma eli ayağı tutuyor taş taşırım diyorsa parayı sorun etme insan 1 öğün yemeklede yaşar ama yaşar diğer türlüsü yaşamak değil zaten.
03 Yorumla
Soran+1 yılHicbise yokmuş gibi davranmami bekliyorlar. ben nişanlımada üzülüyorum çok sabırlı davrandı bu süreçte. benim için para eşya çok önemli değil
- +1 yıl
son karar senin tabiki bu işlr ciddi meseleler iyi düşünmek lazım.
Soran+1 yılTeşekkürler
Baban çok yanlış yapmış. Nişanlın sonradan başka daha iyi maaşlı bir iş de bulabilir, aklına şimdi mi gelmiş babanın düğüne 20 gün kala çok ayıp etmiş.
01 Yorumla
Soran+1 yılBişe yokmuş gibi davranmami bekliyorlar. anne baba hisseder mutlu olmazsın denilmez evlada senin tarcihin denilmesi lazımdı ama hiç duymadım ağızlarından. bana karşı da karşı tarafa çok ağır şeyler konuştu babam şimdi eşyalarını alip gidebilirsin diolar
Ailen çok kırıcı davranmış ve nişanlın kararlı gözüküyor. Eğer sorumsuz bir adam olsaydı seni ele rezil etmem falan demezdi. Direkt vazgeçerdi. Ben olsam güvenirdim çünkü sen de seviyorsun belli ki. Bu gibi şeyler aranızı bozmasın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence sen ne yapmak istiyorsan onu yap aileni dinleme. Bak ne güzel eşinin aileside anlayışlı
05 Yorumla
Soran+1 yılOnlar başımızın üstünde yerin var diolar. gelelim orta yolu bulalım diolar ama babam yanaşmıyor eşya yüzünden altın yüzünden vermek istemiyor beni
Cevap sahibi+1 yılBunlar boş gereksiz şeyler. Eşyalarını birden değil de az az alır koyarsın. Altında aynı şekilde sorun edilecek şey değil.
Soran+1 yıl20 gün kala yapılacak iş mi bu. ailem kararını kendin ver diyecekleri yerde yüzüğü bırak gel dedi. simdi herkese anlasamadilar deyip benim adıma yorum yapiolar. üni mezunu memurum karşı taraf lise mezunu diye yakistirmiolar. olacak şey değil kizini verip düğün önü ayırmak
Cevap sahibi+1 yılÜniversite ya da lise mezunu olmanın aslında çok da önemli olmadığını, önemli olanın düşünce yapıları olduğunu tatlı bir dille anlatmaya çalış. Senin hayatın olduğunu sevdiğin kişiyle evlenmek istediğini lise mezunu olmasının senin için sorun olmadığını tekrar anlat. Ailen, Nişanlın ve Nişanlının ailesi ile hep beraber oturup konuşun hep beraber konuşursanız ikna edebilirsiniz
Soran+1 yılFikirlerim onlar için önemli değil kayınvalideme derim hep beraber toplanıp gelin die baba rızasıyla evlenmek önceliğim ömür boyu rızası olmadan mutlu olmayacagimi biliorum maalesef
- Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılBazıları uyanıklık yapar hanımefendi nişanlınızın aileside uyanıklık yapıyor dikkatli olun
02 Yorumla
Soran+1 yılKızı bulduk kacirmayalim kendi ayağıyla gelir belki die düşünüyor olabilirler mi?
- +1 yıl
Olabilir hanımefendi evet
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaçma babanın gönlünü alsın nişanlın sakın kaçma babanın rızasıyla çık evden
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence aileni dinlemelisin çünkü ne olursa olsun onlar oluyor yanında ablamda aşıktı evlendi boşandı yanında ailesi var ama seviyorsanda ikna etmeye çalış
12 Yorumla
Soran+1 yılDua edin bize
Cevap sahibi+1 yılEderim canım eğer dertleşmek istersen dinlerim seni
+1 yılBenim kuzenimde senin gibi 3 nişanlılık geçirdi, şimdide babasının rızası olmadan 2 ay sonra evlenecek
11 Yorumla
+1 yılBaban niye böyle düşünüyor tek sebep paramı yoksa başka şeylerin var
01 Yorumla
Soran+1 yılAyrıldıktan sonra kapıma gelmedi bunları düşünüyor
+1 yıl7 ay nisanli kalirsaniz boyle sacma sapan sorunlar cikar karşınıza
01 Yorumla
Soran+1 yılmaalesef bu tarz durumlarla herkes karşılaşabilir.
Evlilik şahsi bir meseledir. Aileni bu konu da ikna edebilirsin.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 13,4b cevap paylaştı.
+1 yılKenara çekilip bekle bu hararet geçsin bakalım
04 Yorumla
Soran+1 yılBeklicem sabrediyorum
- +1 yıl
Sabır en güzel çözüm bazen
Soran+1 yılKesinlikle su anda da olmamasinda hayır arıyorum.
- +1 yıl
Belki de haklısın bir zaman sonra çıkar aradığın şey de
+1 yılBence kaçın. Hayat sizin hayatınız.
04 Yorumla
Soran+1 yılYaşımdan dolayı iki tarafida incitmek istemiorum
- +1 yıl
Zamana bırak. Zaman her şeyin ilacı.
Soran+1 yılDüğünümüze 20 gün var aileler ikna olmuyor. nişanlim ailem le konusmuyor gelmem dior. benim yüzük attığımi kimse bilmiyor biyandan. soranlara ne dcem bilmiyorum. sabir diliyorum şu an. zamana bıraktım
- +1 yıl
Üzüldüm sizin adınıza. Herşeyin hayırlısı olur inşallah
Ne duruyorsun kaç git sevdiğine
01 Yorumla
Soran+1 yılHelal beeeee :)
çok kötü bir durum
01 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef
+1 yılAilenin sözünden asla çıkma
03 Yorumla
Soran+1 yılDoğru düzgün işin yok ev tutamadiniz diye ayrilayimmi? Vebalini nasıl vercem ilerde
- +1 yıl
Ne vebali ne sözü verdin hayatın gerçekleri var kolay değil işsiz güçsüz biriyle evlenmek.. asıl evlenince çektiklerin sana en büyük vebal sen eşek gibi çalışıp kocan evde yatarsa malak gibi vebal o ailen seni elin oğluna bak diye okutmadı
- +1 yıl
Cok dogru düşünce @sazimentt12 ne olursa olsun aile kalır yanında onları karşına alma
+1 yılBence git ailen saçmalamış
01 Yorumla
Soran+1 yılEvleniyimmi
Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Oldu ya hayatı onlar belirliyor sen yaşıyorsun
04 Yorumla
Soran+1 yılBana cevap hakkı vermediler seviormusun die sormadılar şimdi bişey olmamis gibi davranmami bekliyorlar
Soran+1 yılmaalesef söz hakkı verilmesi bana
+1 yılAileni ikna etsinler kaçma boş ver
04 Yorumla
Soran+1 yılBabam mezardan babam çıksa vermem diyor. nişanlimin ailesine bir sürü saydirdigi halde oğlum için yine gelirim babanla bir araya dior kayinvalidem. gizli görüşüyorum hepsiyle. onlarında canı sıkkın uzgunler. dugun salonu tutuldu balayı için otele para ödendi fotoğrafci tutuldu.
- +1 yıl
Sebeb be
Soran+1 yılEv bulamadık malûm fiyatlar uçtu. öyle olunca eşyalar alınmadı. nisanlim asgari ücretli calisiyor ben devlet memuruyum bu yüzden. ama ben bunları hiç sorun etmedim. rızkı veren Allah nihayetinde kimin ne olacağı belli olmaz.
- +1 yıl
Baban sizi denk görmüyo de ona
+1 yılAilenden vazgeçme ne olursa olsun...
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılTercih senin yaşça olgunsun bence
00 Yorumla
+1 yılAileni dinle sonradan pişman olma
00 YorumlaSenin durumunu biz bilemeyiz
00 Yorumla
+1 yılYuhbeee , baban sana mal muamelesi yapıyor
00 Yorumla- Devamını Gör (21)
Devamını Gör(66)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Aileler yüzünden nişanlımdan ayrılmak zorunda kaldım. Ne yapsam?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler