Özellikle yaşadığımız ülkede çok eşli olmak ayıplanan bir durum fakat romantik ve cinsel açıdan iki taraf çok eşlilik konusunda anlaştıysa bunun neresi yanlış? Çok eşliliği "aldatmak" ile bir tuttuğumuz için böyle bir algı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle çok eşliliğe açık olan kişilerin yanlış bir şey yaptığını düşünmüyorum. Ben ilişkilerimde bunu tercih etmiyorum fakat, tercih edenler yanlış mı yapıyorlar sizce? 🧐
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılevet yanlış yapıyorlar, bunu daha uzun uzadıya açıklayabilirim aslında ama kısaca şu şekilde izah edeyim, her şeyden önce doğal değil, çoğu ''çok eşli'' şahsiyet hayvanlarda çok eşlilik var e o zaman biz de olabiliriz kafasına giriyor ama onların bahsettikleri hayvanlarda eş diye bir kavram yok çünkü asosyal hayvanlar, 1 mevsim için bir araya gelirler ve baba daha yavru doğmadan yürür gider, anne ise yavru (çoğu yavru yetişkinliği göremez) kendi avlanabilecek kadar büyüdüğü vakit onu kovar ve yavru geri kalan ömrünü çiftleşme mevsimi hariç tamamen yalnız geçirir ve bundan memnundur, onların eşi, dostu, ailesi olmaz, ama biz insanlar sosyal hayvanlarız tıpkı köpekgiller ve maymungiller (en yakın genetik akrabamız) gibi ve onlar tek eşli canlılardır ve geniş birer ailedirler tıpkı insanlar gibi, ve yarıca şunu da belirtmek istiyorum çok eşli ilişkilerin en çok görüldüğü amerika da bile çok eşliliğin başarı oranı %7 dir, geri kalan %93 lük kesim ilişkileri bu şekilde yürütememiştir ve bu oran bazı avrupa ülkeleri hariç (onlar amerika ile başa baş) çok daha düşüktür, her şey den öte aşk 2 kişiliktir, 1 den fazla kişiye aşk besleyemezsin, çünkü aşk tekil bir bağdır, 1 kişiden başkasını annen gibi sevemezsin, baban la anneni aynı şekilde sevemezsin (eşit sevemezsin demiyorum farklı şekilde diyorum) ve aşk ta bu duygular gibi tekil bir duygudur ve 1 kişiye karşı hissedilir, başkasına karşı hissedildiği zannedilen durumlarda genellikle ya önceki partnere karşı duygular artık aşk değildir ve hatrı sayılır miktarda zayıflamıştır, ya da kişinin sahip olduğu 2 şey de aşk değildir ve bu tarz durumlarda kişi genellikle kendi bile sahip olduğunu çoğu zaman bilmediği bir psikolojik sorundan muzdariptir (delidir demiyorum ya da hastadır demiyorum ama psikolojik veya cinsel bir sorunu farklı partnerlerle kapamaya çalışıyor olabilir ki genellikle de böyle olur) her şeyden öte kıskançlık biyolojik bir şeydir domuz hariç her hayvan eşini kıskanır bu öğretilmiş kültürel bir şey değildir sanılanın aksine, sahiplik güdüsü de öyledir avlarını paylaşmak istemezler (ve siz demeden söyleyeyim ilişkilerde de sahiplik güdüsü doğal ve biyolojik bir reaksiyondur olmadığı durumlar asıl sıkıntıdır) özetle çok eşli ilişkiler genel olarak yanlıştır ve çok arzu edilinen durumda bekar hayatı yaşanması daha sağlıklı bir yaklaşımdır (yani bekar olup kimseye bağlanmayıp karşı tarafında bağlanmak istemeyen kişilerden seçilmesi maksadında) sorunu çözmez ama en azından taraflardan biri için pişmanlık yaratabilecek durumlardan kaçınmak için nispeten daha etkili bir yoldur, ama genel olarak bir psikolojik tedavi görülmesi daha makbuldür zira bu yaşam sitili dopamin salgılamasıyla ünlü olsa da zamanla sınırına ulaşır ve kişi çoğunlukla kronik majör depresyon ile yüzleşebilir zira dopamin artık tükenmiştir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 17,1b cevap paylaştı. Tabi cinsel ve toplumsal yönden kabul edilen bir durum ancak hukuksal açıdan son derece sakıncalı.. Padişah denen deyyus köpeklerin cariyelerinden hamile kalanları öldürttüğünü çoğu kimse bilmiyor.. Bir gecede 3-4 cariye ile yatan hamamda hamam oğlanlarını halleden sonrada ülkenin içine eden... Diyarbakırda görevde iken eve iş yapmaya gelen kadının iki çocuğu vardı bir oğlan bir kız.. Nüfus kağıtları yoktu adamın üçüncü karısı imiş def etmiş.Çocuklar okul çağına gelmişti nüfus kağıdı yoktu onşarı çıkarttım.. Bir hafta sonra bir delikanlı geldi lojmana ben kız kardeşimi satıyordum neden nüfuss kağıdı çıkarttın dedi az daha gebertecektim deyyus oğlu deyyus köpeği.. Her halde anlaşılmıştır sakıncasının ne olduğunu.. Haaa gecelik seks olsun diye bir araya geliniyorsa o zaman mesele yok.
00 Yorumla
Öncelikle dediğiniz gibi iki tarafta çok eşlilik konusunda haberdar ve aynı şeyleri düşünüyorsa ortada yanlış denen bir şey yoktur. İnsan da zaten hem çok eşli hem de tek eşli olan bir hayvan. Ahlak denilen şey de zaten insanların birbirlerine karşı olan ilişkileri sonucunda gelişen bir şey. Ahlaki olarak bu doğrudur diye bir şey denilemez bu yüzden. Eğer siz çok eşli biriyseniz ve ilişkilerinizde karşı tarafa da çok eşli olduğunuzu açıkça belirtiyorsanız yanlış bir şey yapmıyorsunuz. Nasıl mutlu olacaksanız öyle yaşamanız gerekiyor.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılKadınların haklarını koruyan bir tutumdur bu. Çok eşlilik deyince herkes erkeklerin çok karısı olduğunun hayal ediyor kadının çok kocalı olduğunu hayal et bir an. Sorumluluğun arttığını. Boşanıldığında neler olacağını düşün. Ayrıca bu ilişkilerden dünyaya getirilen çocukların da hiç biri böyle bir ilişkinin meyvesi olmak istemeyecektir.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
36
Cevap
52Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 13,7b cevap paylaştı.
+1 yılSevdiğim insana birinin dokunduğunu hayal bile edemem. Ben paylaşarak sevenleri anlamıyorum. Bana uygun değil ama yapanlar da umrumda değil.
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılYani şöyle daha doğru olur neresi doğru
21 Yorumla- +1 yıl
Aynını sordum cevap vermedi hafifmeşrep karı
+1 yılErkek için çok eşlilik izin verilen birsey olsa da sadece güçlü erkeklerin becerebilecegi birseydir.
Kadin için zaten her yönden yanlış birseydir. Çünkü bir kadin birlikte olduğu her erkekten kendine belli bir oranda erkek DNAsi alır ve bu o kadının maskulenlesmesine neden olur. Diğer durum da yine çok fazla erkekle birlikte olmak kadının rahminin yabanci spermlerin birbirine karışarak mikrop kapmasina ve rahim kanseri gibi durumların ortaya çıkmasına neden olur.
Hamile olduğunda cocugun kimden olduğu konusu da cabası... DNA testi var demeyin çünkü kadının rahim yolu onceki erkeğin rahime ulasmamis spermleri ile doludur ve sonradan ilişkiye girdiği erkeğin spermleri ile birbirine karışarak rahime ulaşır. En son ilişkiye girdiği erkekten çocuk sahibi olması bile şüphelidir bu durumda.
Tüm bu durumların önüne geçmek için Islamda da kadının çok eşli olması yasak olduğu gibi ikinci evliliğini de yapmadan önce iddet suresi beklemesi gerekir ki regl yoluyla rahimi iyice temizlensin hem kendi sağlığı korunsun hem evleneceği erkeğin nesebi tehlikeye girmesin31 Yorumla- +1 yıl
Mükemmel.
+1 yılÖncelikle sorunuzdan dolayı tesekkur ediyor ve sizin bu güzel dusuncenizden dolayi gönulden tebrik ediyorum. Buraya aciklamayi birakayim dileyen okur istifade eder. Bu işin bencesi yok kuranda islamda bunun acıklamasını yapmış. Aşagıdaki yaziları okur veya detayli bir arastirma yaparsaniz daha saglikli olur aksi taktirde Allahin hukmune laf söylemis olur ve buyuk hataya dusmus oluruz.
Erkek aynı anda dilediği kadar kadın ile evli olamaz. İslamiyet bu konuda erkeğe bir sınır koymuştur.
2. Dört kadınla evlilik emredilmemiştir. Dört kadınla evlenme farz veya vacip değildir.
3. Nikah akdi yapılırken kadın, evleneceği erkeğin başka bir kadınla evlenmemesi şartını koşma hakkına sahiptir.
4. Birden fazla kadınla evli olmak, erkek için sorumluluğun ve yükün artması demektir. Eşler arasında gücü yettiği halde adaleti sağlayamayanlar kul hakkına girerler.
Eğer erkek birden fazla kadın ile evlendiğinde adil davranamayacağından korkarsa bir kadınla evli olmayı tercih etmelidir. Yoksa kul hakkı yeme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Günahlar ve kul hakları ise kişiyi cehenneme yaklaştırır.
Kaldıki bu durum daha cok eski zamanlarda kilic kalkanli savasın cok oldugu durumlarda erkeklerin sehit olmasiyla kadinlara oranan ucde biri kadar geriledigi zamanlar olmustur. Allahın hükmüde adil davranmak sartiyla (kadınlar ortada kalmasin diye onlarda yuva kurabilsinler diye) kolaylik saglanip imkan taninmis. Yukardada denildigi gibi bu farz vacip degil ve kaldiki bu duruma en çok sevinen kadinlardi o zamanlarda cunku evlenecek es bulamayan kadinlar hayatta kalabilmek icin ikinci es olarakda olsa kendi rizalariyla talip oluyorlardi. Fakat bu zamanda adil olmak sevgide ve maddiyatta esit davranmak zor oludugu icin tek es olmasi daha faziletli ama guc getirebilenlere ve adil olanlara saygilar. Allah ve rasulu her zaman daha iyi biler. Tesekkur ederim. re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (77, 77, 77), justifyLeft, p010 Yorumla- +1 yıl
İyi güzel aciklamissin şükür hepimiz müslümanız bunu inkâr etmiyoruz Müslümanlık herkese inmiştir dil din irk ayırt etmeden tabiki farklı dinlere de mensup olan arkadaşlarımız vardır fakat neden tek taraflı bakliyor erkek eşit davranıp iki esli olabiliyorken kadınlarda olabilir o zmn istek ve tercih meselesi günümüzde ve yaşadığımız şartlarda kulturumuz gereği hoş karşılanmiyor ve kadınin sadece kullanıldığı düşüncesi uyanıyor saçma değil mi o zmn iki esli erkekde kullanılıyor öncelikle algılarımızi yikmaliyiz insanlar mutluysa buna kimse karışamaz alkol de günah veya dinimizce yasak ama ne diyor ayetlerde kendini kaybetmedigi sürece bir dönem uzum ürünlerinden ve hurmadan yapılan alkol serbestti Hanefi mezhebiyle yasaklanmış şimdi biz gelecek nesillerin günahı ne onlar sapitmisssa
- +1 yıl
Bunun ilk cevabı, mülkün sahibi olan Allah böyle istediği içindir. Ancak, hakim olan Allahin her emrinde ve her yasağında sayısız hikmetler vardır. Bu hikmetleri bulmak da bir ibadettir Bu açıdan sorunuza hikmetler açısından da bakmak uygun olacaktır
Evliliğin en önemli gayesi neslin devamıdır. Bir kadın dört erkek ile evlenirse bir yılda bir defa doğum yaptığı için nesil daha az olur. Oysa bir erkek dört kadın ile evlense bir yıl içerisinde dört doğum gerçekleşebilir
2. Dünya ortalamasına göre kadınlar menopoza 51 yaşında giriyorlar. Yani 51 yaşından sonra çocuk yapamıyorlar, hatta cinsel isteklerinden kesilebiliyorlar. Oysa erkek 80 yaşında bile hem çocuk edinebilir hem de cinsel duyguları devam edebilir
3. kadın fıtratı gereği hem bedeni hem de duygusuyla şehvet duyar. Oysa erkek daha çok bedeniyle şehvet duyar. Eğer kadının dört eşi olsa, bunlardan ancak en beğendiği ile tam anlamda şehevi bir duygu içerisine girip diğerlerini ihmal eder. Oysa erkeğin bedeni şehveti daha güçlü olduğu için, her eşiyle şehevi bir duygu içerisine girebilir.
Bir kadın dört erkek ile evlenir ve bir çocuğu olur ise, çocuğun kimden olduğu bilinmediği için babalık konusunda tartışma çıkar. Oysa bir erkek dört kadın ile evlense, herkesin çocuğunun hem annesi hem de babası tartışmasız bilinir
5. Bir kadın dört erkek ile evlenir ise, erkeklerin evleri ayrı olduğunda kadının her birine ayrı ayrı gitmesi gerekir. Bu çok zor olduğundan kadın her eşine karşı yapması gereken görevleri hakkıyla yerine getiremez
6. Nimet külfetle olur kaidesince, bir kadın dört eş alırsa, bu nimetin karşısında bu eşlere bakması ve nafakalarını sağlaması istenir. Bu ise kadın için nimet değil aksine en büyük külfettir. Oysa bir erkek zaten dört eşine bakabilecek durumda ise çok evlilik yapabilir
Bir kadın dört erkekle evlense hangi birine yemek yapcak hangi birisiyle ilgilencek hangisine yetiscek bu kadin icinde bir zorluk olur. burada esitlik aramak yerine allahim hukumunun hikmetini aramak daha uygun olacaktır.
- +1 yıl
Ogrenmek icin soruyorsaniz her turlu yardimci olur aciklar izahat getiririm ama tartismak icin soruyorsaniz bu konu sabaha kadar uzar niyetim allahin kanunlarina sahip cikmak ve allah dediyse muhakkak bir hikmeti vardir diyip imani muhafaza etmek Sunuda hic bir zaman unutmayalim kisi gunaha girdigi icin ebedi cehnneme gitmez ya da icki ictigi icin kumar oynadigi zina ettigi icin degil insani asil buyuk gunaha sokan ve ebedi cehnneme sokan o gunahi inkar etmektir.
- +1 yıl
erkek 60 yaşında kısır olur yalnız 50 yaşında da isteği iyice düşer zaten
- +1 yıl
Kadınlarda, gebelik şansı menopoz döneminde kesin olarak biterken, erkekler tüm hayatı boyunca sperm üretebilirler. Ancak 40 yaşından sonra erkeklerin sperm sayısında ve kalitesinde de düşük gözlemlenmektedir.
İyi arastirma dogru bilgi kötü arastirma yanlis algilar dogurur. - +1 yıl
Kitaplar ve internetten arastirmalar yaparsak daha dogru olur
- +1 yıl
yani dolayısıyla kısır olmuş oluyor
- +1 yıl
en çok cinsellikte sorunda o zaman oluyor zaten
- +1 yıl
ayrıca kadınlarda da 50 yaşında oluyor 51 değil ayriyeten genede hamile kalabilenler oluyor
- +1 yıl
ha bi de istese yumurtayı dondurup yıllar sonra da kullanabilir
+1 yılİnsan fıtratını ve psikolojisini bilmediğinizi düşünüyorum. Tabiat olarak kadın hep tek eş ister, bu onun psikolojisinden ve doğasından gelir. Erkekler evet biraz daha çok eşliliğe yatkındır fakat bunun da doğru olmadığını savunur uzmanlar. Çünkü çok eşlilik zamanla kişinin güven duygusunu alt üst eder, sadece kendi şehvetini düşünen bir varlık haline gelmesine sebep olur. Bu da zamanla ondaki sevgi, merhamet gibi duyguları öldürür. Aynı zamanda erkek de kadın da kıskanç varlıklardır ve eşini kimseyle paylaşmak istemez.
Herkese anlayışlı olacağız derken sınırı kaçırıyorsunuz...21 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. İlişkide üç kişinin de bu durumdan haberi varsa ve üç kişide rahatsız olmuyorsa örneğin bir kadın iki erkekle birden beraberse bu iki erkeğin de bunu rızası varsa aldatmak olmuyor hatta çok güzel bir şey ama tabi hiç yaşadım mı Yaşamadım😂
Ama tabi Ülkemizde bu durum iğrenç kalıplara sokuluyor kelimeleri örnek olarak yazamam bile sansürlenir. Ayrıca alışılageldiğimiz ve öğretirmiş ilişkilere çok ters bir durum bu sebeple de ülkemizde pek tercih edilmiyor. Edenlerde gizli saklı yapıyor bunu21 Yorumla
+1 yılİslam da al 4 karı demiyor.. eskiden 20 di o kadın sayısı mı ne!!! Atheist ya da deist zamanında!!! Sınırlama geldi. Hakları. Sahip çık bak! Ve 2 eşin varsa OZAMAN birine BMW alırsan ötekine de alican! Eğer öteki eşinle yatarsan eşitlik olarak öbür geçe öbür hanımınla yatican. Aralarında en sevdiğin olmuyucak eşit davarnman gerek... ve Beyler afedersiniz aranızda kaç kişi bir kadını zabdedebiliyor? Kimsemi? OZAMAN cevap net bir eş yeter sana. mahr da var bide bu işte daha 🤣 düğün.. çocuklar... haha iki eş evliliği iyi önerilen şey bir kadın bir adam!
00 Yorumla
+1 yılBen paylaşmayı yemekte kıyafette parada severim öyle sevgiyi ya da teni bedeni başkasıyla paylaşmayı sevmem tapulu malım olmasa da bana ait sonuçta bana mühürlü olmasını isterim ben tek eşlilikten yanayım duygusal ya da cinsel anlamda farklılık isteyen başka kapıya gitsin umrumda olmaz. Sezen aksunun da dediği ben de yoluma giderimm
20 Yorumla
+1 yılBen evliyim eşimi seviyorum mutluyuz ama çapkın biriyim ve birçok partnerim var, ben böyle yaşamaktan zevk alıyorum böyle mutluyum ama bu yaptığımın doğru olduğu anlamına gelmez bu bana göre aldatmak, yanlışmı yanlış ama bu beni mutlu ediyosa yanlışın doğrunun ne anlamı var🙂
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Zeka özürlü toplumun ezberleri bozulduğu için buna karşı çıkarlar. Çünkü hayata at gözlüğüyle bakan basit tiplerdir çoğu.
Saygi ve dürüstlük olduğu sürece, insanlar özel yaşamlarında özgürdür. Kimsenin diğerini yargılamaya haddi ve hakkı yoktur.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılyalnış değil elbette.. hele ki kişiler anlaştıktan sonra.. toplum ya da insanlar ne derse desin.. bilmelerine gerek yok ayrıca.. doğru uygulanmalı doğru şartlar içinde kafada acaba bırakmadan olmalı.. yoksa zarar verici olur.. bence insan doğasına aykırı tek eşlilik
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. böyle uc sorularla bide makyajlayıp tek eşlilik cok eşlilik diye felsefi dille cilalamazlarmı çüşşş bee yanii. nerde kaldı ulnn kıskanclık nerde kaldı sadakatt.
canı sk. mek iisteyen evlenmesin o bkuu yesin kaç kişiyle yiyosa.
evli olupta bana karışma sende ne bkk ye dersenn evliliğinde anasını s. nizz
toplumnda içine edersinz20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılburada sana nefret kusanlar insan fıtratının tek eşi olmadığından bir haber tipler. Çok eşlilik ve cinselliği özellikle baskılıyorlar ki istekleriniz karşılanmadığı için aklınız sürekli cinsellik, evlilik gibi boş işlerde olsun ve asıl düşünmeniz gereken önemli meseleleri düşünemeyin. Bu ihtiyaçları karşılamak için evlendikten sonra da sisteme yeni bireyler yetiştirmeye devam edin.
00 Yorumla
+1 yılBu kadar geniş basit karakterdeysen, kendin çok eşli bir ilişki yaşayabilirsn.
01 Yorumla- +1 yıl
Bu işin bencesi yok kuranda islamda bunun acıklamasını yapmış. Aşagıdaki yaziları okur veya detayli bir arastirma yaparsaniz daha saglikli olur aksi taktirde Allahin hukmune laf söylemis olur ve buyuk hataya dusmus oluruz.
Erkek aynı anda dilediği kadar kadın ile evli olamaz. İslamiyet bu konuda erkeğe bir sınır koymuştur.
2. Dört kadınla evlilik emredilmemiştir. Dört kadınla evlenme farz veya vacip değildir.
3. Nikah akdi yapılırken kadın, evleneceği erkeğin başka bir kadınla evlenmemesi şartını koşma hakkına sahiptir.
4. Birden fazla kadınla evli olmak, erkek için sorumluluğun ve yükün artması demektir. Eşler arasında gücü yettiği halde adaleti sağlayamayanlar kul hakkına girerler.
Eğer erkek birden fazla kadın ile evlendiğinde adil davranamayacağından korkarsa bir kadınla evli olmayı tercih etmelidir. Yoksa kul hakkı yeme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Günahlar ve kul hakları ise kişiyi cehenneme yaklaştırır.
Kaldıki bu durum daha cok eski zamanlarda kilic kalkanli savasın cok oldugu durumlarda erkeklerin sehit olmasiyla kadinlara oranan ucde biri kadar geriledigi zamanlar olmustur. Allahın hükmüde adil davranmak sartiyla (kadınlar ortada kalmasin diye onlarda yuva kurabilsinler diye) kolaylik saglanip imkan taninmis. Yukardada denildigi gibi bu farz vacip degil ve kaldiki bu duruma en çok sevinen kadinlardi o zamanlarda cunku evlenecek es bulamayan kadinlar hayatta kalabilmek icin ikinci es olarakda olsa kendi rizalariyla talip oluyorlardi. Fakat bu zamanda adil olmak sevgide ve maddiyatta esit davranmak zor oludugu icin tek es olmasi daha faziletli ama guc getirebilenlere ve adil olanlara saygilar. Allah ve rasulu her zaman daha iyi biler. Tesekkur ederim.
+1 yılKimi dinen kendine bunu uygun görüyor, kimi de olaya tamamen fantezi olarak bakıyor.
Kendilerine göre doğru ama bana göre yanlış bir şey. Kimseye karışamam tabi ama çevremde böyle insanlar istemem açıkçası.10 YorumlaTek boomer kaldığım konu bu olsa gerek her ne kadar iki tarafın rızası olarak böyle bir ilişki yaşansa da ben bir türlü kabul edemiyor ve mantıklı bulamıyorum. Sevgi kişiye özel bir duygudur, her anlamda tek kişiyle yaşanmalıdır bence.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Aslında millet beni ilgilendirmiyor kendisi rahatsa mutluysa banane. Ama kendi fikrimi kendi tercihimi sorarsan ben tek kişiyle kanser oluyorum stres oluyorum bide çok esli olup kafayı yiyemem gskshshdh
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 12,2b cevap paylaştı. 3 kişi yaşıyorduk. Benim için sorun olmuyordu. Yeteri kadarda iyi anlaşıyorduk. Sevgililerimde farklı ülkelere gittiler. Ama bu durum tam tersi olsa, 2 erkek bir kız. Yok. Bana göre değil. Tercih meselesi sonuçta.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 590 cevap paylaştı.
+1 yılAnında idam edilmen gerekiyor. Çok eşlilik kadar saçmalık olamaz. Senin sevdiğini başkası elleyecek seni rahatsız etmeyecek bu he? Sakın çoğalmayın. İntihar edin de kurtulalım.
12 Yorumla- +1 yıl
@lcy20000 Aynı fikirde olmamıza sevindim :)
+1 yılyanlış değil hatta aldatan bazı kişiler çok eşli yaşamayı tercih eder ama baskı hep tek eşlilik yönünde
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 403 cevap paylaştı. Çok eşlilik benin için fbuddy herhangi bi eşin olamaz sadece seviştiğin iki veya fazla insan
30 YorumlaHe he, kendi tercih etmiyor millete övüyor. Sevgilinin yakın kız arkadaşını kıskanırsın burada laga luga yapıyorsun. Nerden baksan boş soru.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılBazı hayvanlar bile tek eşliyken insanlae neden bu kadar sapıtmış anlamiyorum birde normal diyorlar ya sabır
13 Yorumla- +1 yıl
Kadınların hoşuna gidiyor aldatan çapkın erkekler
- +1 yıl
@Düzelemiyoruz valla normal kadınların hoşuna gitmez oyle bir dunya yok kendinizi avutmayin metreslerin hoşuna gider ancak bu
- +1 yıl
O yüzden mı çoğu kız serseri hovarda erkek seviyor?
Aşk İlişkileri konusunda 919 cevap paylaştı. Aşık olduğum insanın tenine bir başkasının dokunması fikri midemi bulandırıyor.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yıltaraflar anlaşmışsa buna aldatma denmiyor zaten. herkes dürüstse ve kabul edilmişse başka kimseyi ilgilendirmez zaten
00 Yorumla Kişinin kendisini ilgilendiren bir şey ki her insanın çok eşli olduğunu düşünüyorum. Beni ilgilendirmez der ve geçerim.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBaşkasına dokunup gelip bana mı dokunacak oğğkkk kusacammm🤮
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı. Evet yanlış yapıyorlar.. Bir kalpte birden fazla kişi olmamalı, olduysa da belli bir menfaat üzerine olmuştur...
00 Yorumla
+1 yılİki taraf da bunu kabul edip gereklerini yerine getiriyorsa sıkıntı yok.
10 Yorumla
+1 yılaslında yanlış bulmuyorum bizim kültürümüzde yanlış ve yasak olduğu için bu kadar fazla aldatma ve açlık var vikingleri izliyorum harika bir yapıları var bence
00 Yorumla
+1 yılTabi ki de yanlış. Benim olana başkası dokunamaz. O sadece benim.🔪
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılYanlış değil zaten İslam da doğru bakılıyor çokça haklı sebepten dolayı
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılSen tercih etmeyip sevgilin tercih etseydi yanlış olmazdı yani hahah
00 Yorumla
+1 yılSapkınlığı hiç Bir zaman kabul etmiyecem
( erkekler hariç)00 YorumlaAblamız yedi kocalı Hürmüz gösterisinde rol alacağı için hazırlık yapıyor, kimse yanlış anlamasın.
00 Yorumlapoly ilişkiye yanlış diyenler tek eşliliği bile yürütemeyenler asko biz doru yoldayız
00 YorumlaŞimdi bir şey diyeceğim de RTÜK yine ceza yazacak bana. 😀 Senin kafa güzel böyle devam et.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇok eşlilik cok sacma insan bir kisiye sevdigi kisiye ait olmali
03 Yorumla- +1 yıl
Bu işin bencesi yok kuranda islamda bunun acıklamasını yapmış. Aşagıdaki yaziları okur veya detayli bir arastirma yaparsaniz daha saglikli olur aksi taktirde Allahin hukmune laf söylemis olur ve buyuk hataya dusmus oluruz.
Kaldıki bu durum daha cok eski zamanlarda kilic kalkanli savasın cok oldugu durumlarda erkeklerin sehit olmasiyla kadinlara oranan ucde biri kadar geriledigi zamanlar olmustur. Allahın hükmüde adil davranmak sartiyla (kadınlar ortada kalmasin diye onlarda yuva kurabilsinler diye) kolaylik saglanip imkan taninmis. Yukardada denildigi gibi bu farz vacip degil ve kaldiki bu duruma en çok sevinen kadinlardi o zamanlarda cunku evlenecek es bulamayan kadinlar hayatta kalabilmek icin ikinci es olarakda olsa kendi rizalariyla talip oluyorlardi. Fakat bu zamanda adil olmak sevgide ve maddiyatta esit davranmak zor oludugu icin tek es olmasi daha faziletli ama guc getirebilenlere ve adil olanlara saygilar. Allah ve rasulu her zaman daha iyi biler. Tesekkur ederim. - +1 yıl
Kuranda gectigini bizde biliyoruz ama bence kendim icin dedim
- +1 yıl
Eyw bro. Demek istedigim sadece bu hukum farz vacip zorunluluk degil. Sadece kolaylik olsun diye ve daha cok eski zamanda uygulanan bir hukumdu simdi ozelliklede turkiyede ikinci eş zor zaten gecim sartlarida imkansiz hale geldi. İnsanlar bu hukum sacma deyip kurani bile inkar ediyorlar boyle seymi olur diye itiraz edip ataist bile oluyorlar.
Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Senin istemediğin bişeyi normal görmen ne kadar doğru olabilir ki
01 Yorumla- +1 yıl
Kaldıki bu durum daha cok eski zamanlarda kilic kalkanli savasın cok oldugu durumlarda erkeklerin sehit olmasiyla kadinlara oranan ucde biri kadar geriledigi zamanlar olmustur. Allahın hükmüde adil davranmak sartiyla (kadınlar ortada kalmasin diye onlarda yuva kurabilsinler diye) kolaylik saglanip imkan taninmis. Yukardada denildigi gibi bu farz vacip degil ve kaldiki bu duruma en çok sevinen kadinlardi o zamanlarda cunku evlenecek es bulamayan kadinlar hayatta kalabilmek icin ikinci es olarakda olsa kendi rizalariyla talip oluyorlardi. Fakat bu zamanda adil olmak sevgide ve maddiyatta esit davranmak zor oludugu icin tek es olmasi daha faziletli ama guc getirebilenlere ve adil olanlara saygilar. Allah ve rasulu her zaman daha iyi biler. Tesekkur ederim.
Vicdanın rahatsa yaparsın. Benim vicdanım aldatmaya elvermez
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılbende çok eşlilikten yanayım ama toplum hayırflıyor
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru ya da yanlış diye belirlenemez.. İnsanların beklentileri ile alakalıdır.. Eğer beklentin o yönde ise, normaldir.. Değilse de normaldir..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSenin kocan çok eşli olsun o zaman. Hayvanlar bile tek eşli olup eşi ölünce harap oluyorlar ama bazı insanlar hayvan kadar olamıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılneresi dogru bu nasil bir mantalite ya sen sevdigini paylasacaksin o seni ne igrenc bir sey bu 🤮 kusura bakma ama ben kimseyi paylasamam
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,6b cevap paylaştı. Yanlış değil
Cuckold ve swinger tarzı ilişkiler yaşıyorum Çok ta mutluyum mutluyuz00 Yorumla
+1 yılanlaşma öyleyse, problem yok..
ama tek kişiye ait olmanın keyfi bir başka..00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yıleşler aynı düşüncedeyse yanlış olan bişi yok zaten,
00 Yorumla Yanlış değil tabi herkesin kendi tercihi kimseyi ilgilendirmez de insan bi kendi açısından düşüncede hiç hoş gelmiyor kulağa cidden ben şahsen eşimin çok eşli olmasını istemem içim almaz
00 Yorumlabu konuda bi site var online evi izliyorsun canlı neler neler yaşıyorlar :)
00 YorumlaYani bencede çok eşli herkes olabilir. Sorun onlari birbirinle tanıştırmakta. Tanistir da görelim..
00 YorumlaDoğru olan bir yanı yok ki şimdi kalkıp yanlışlarını sayayım
00 Yorumla
+1 yılKalp bir kişi için atması varken çok eşlilik nedir kafayı yediniz iyice
06 Yorumla- +1 yıl
Kaldıki bu durum daha cok eski zamanlarda kilic kalkanli savasın cok oldugu durumlarda erkeklerin sehit olmasiyla kadinlara oranan ucde biri kadar geriledigi zamanlar olmustur. Allahın hükmüde adil davranmak sartiyla (kadınlar ortada kalmasin diye onlarda yuva kurabilsinler diye) kolaylik saglanip imkan taninmis. Yukardada denildigi gibi bu farz vacip degil ve kaldiki bu duruma en çok sevinen kadinlardi o zamanlarda cunku evlenecek es bulamayan kadinlar hayatta kalabilmek icin ikinci es olarakda olsa kendi rizalariyla talip oluyorlardi. Fakat bu zamanda adil olmak sevgide ve maddiyatta esit davranmak zor oludugu icin tek es olmasi daha faziletli ama guc getirebilenlere ve adil olanlara saygilar. Allah ve rasulu her zaman daha iyi biler. Tesekkur ederim. - +1 yıl
@Yalnız_biri bunu bana değil soruyu paylaşan kişiye söylemelisiniz. Bence diye bir cümlede kullanmadığımı belirtmek isterim.
- +1 yıl
Eyw dogru. Cok eslilik nedir diye yazdiginizdan sizede bu bilgileri paylasmak istedim. Bu sadece Allahin kanunu oldugunu kafayi yemekle kisisel fikirler ve dusuncelerle alakali bir sey olmadigini aciklamak icin paylasmistim. Tesekkur ederim.
- +1 yıl
Çok eşlilik nedir biliyorum elbette. Kafayı mı yediniz diye de ondan söyledim zaten. Yinede ilgi ve alakanız için teşekkür ederim kardeşim 🙂
- +1 yıl
Hm pardon eywallah +)
- +1 yıl
Önemli değil :)
+1 yıladil olabilen varsa sorun yok ama bu çok zor eşler arasında eşit durabilmek çok zor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılBüyük yanlış
10 Yorumla
+1 yılAslında en cok bizim ulkede erkekler çok eşli
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılLütfen bunu da normalleştirmeyin ya..
10 Yorumla
+1 yılNeresi doğru ki? hiç bana göre bir şey değil.
11 Yorumla- +1 yıl
- Aşk İlişkileri konusunda 594 cevap paylaştı.
+1 yılYanlışlık yok. Eşim de ben de çok eşliyiz.
00 Yorumla Bana göre değil, bir kişiyle bile ugraşmak zor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılBen sevdiğimi paylaşamam.
00 Yorumla - Devamını Gör (28)
Devamını Gör(73)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026