Teşekkür ederim @nildatt
Bekâr kalmak avantajlı mıdır?
Teşekkür ederim @nildatt

Ben de 26 yaşındayım böyle iyiyim mutluyum diyorum ama ileri yaşta annen baban ya da kardeşlerin olmayacak yaşıtların kendi ailesi olacak senin yanına gelemeyecekler her zaman
Herkes bayramda torununu çocuğunu beklerken sen belki yalnız belki huzur evinde olacaksın
O zaman da mutlu olabilir msn soru işareti..
İnsanlar 60 70 yaşında bile evlenmeye çıkıyorsa demek ki önemli bir mevhum
Olumsuzun yanında olumlu örneklerde vardır ama şunu düşün her şey zaten güllük gülistanlık olmaz eş çocuk bunlarin hepsi ayrı sorumluluk ayrı görev ayrı dert ama güzellikleri de eminim mevcuttur
Ben yoktur demiyorum elbette vardır ama benim için zor, ben bedensel engelliyim biraz bazı konularda zaten stres yaşıyorum engel olarak değil ama böyle bir insanın sorumluluğunu almak tavrını çekmek zor, benim düzgün bir mesleğim yok, evim yok ayrı sonra emekli olmak için 6 yıl var o yüzden düşünmüyorum şu anda artık insanlar menfaat evliliği yaptığı için ve evlenenlerde gerçekten mutlu olan insan görmedim
@i-i-e-m
Ben değil akrabamdan biliyorum bekarlığı sen de anlarsın o yaşlara gelince. Anlaştığın İnsanla evleneceskin bu akdar basit senden sürekli bir şeyler istiyorsa onu alalım bunu alalım bu olmadan evlenmem diyorsa evlenmeyeceksin bu kadar basit ya en başta konuşcaksınız her şeyi ona göre evleneceksiniz
Anlattığına katılıyorum. belli bir yaştan sonra yalnız kalmayayım düşüncesiyle evlilik bir yatırım olabilir. Ama çok acımasız bir yatırım. yaşlılıkta çevremde adam olsun diye gençliğinin en güzel yıllarını evliliği tam istemeden yaşamak, çocuk bakarak ömrünü harcamak ne kadar doğru? ben zaten belli bir yaştan sonra hayata çok bağlı olacağımı sanmıyorum ki. çocuklar bayramda iki ziyarete gelmiş, iki bebek sevmişim bunlar için değeceğini düşünmüyorum. evet evde curcuna olacak ama beni mutlu edecek şeyler değil ki bunlar.
@Ferhanım Hatta bir ömür boyu geçimsiz bir insanla evlilik yaptığını belli bir zaman sonra kafan uyuşmayan bir insanla evliliği devam ettiğini yani sırf 3- 5 çocuk göreceğim sorunlarım olacak diye bence de evlilik yapmak çok saçma bir şey Üstelik yukarıdaki yorumlarda cinsellikten falan bahsetmişler evlilik sadece cinsellikten ibaret değildir zaten ülkemizde bu kafayla giderek cinsellik mantığı ile evlilik yapıldığı için insanların birçoğu sonradan pişmanlık yaşıyor, Bu yüzden yaşlandıktan sonra hayatında olan birisinin sana faydasının olacağı ne garanti O yüzden tabii hiçbir şey için büyük konuşmuyorum Allah her şeyin en doğrusuna en güzelini bilendir hepinize hayırlı eş nasip etsin inşallah ama bu devirde gerçekten sadece Allah rızası gözetilerek evlilik yapıldığını düşünmüyorum insanlar maddi çıkarlar çeşitli menfaatleri sebebiyle evlilik yapıyor O yüzden gerçekten bu sıkıntıları çekmektense bekar kalmak daha güzel.
Belli bir yaştan sonra, tüm arkadaşların evlendiğinde seninle zaman geçirecek kimse kalmıyor.
Şahsım adına, altında araban olsa ne olacak? Tek başına mı gezeceksin, cebinde paran olsa ne olacak nerede harcayacaksın. Yalnız tatile mi gidebileceksin, gitsen ne kadar keyif alacaksın
Eğer Sevdiğin Yoksa O Zaman İyide Diyemem kötü de Diyemem normal olur he geçim yönden İyi ama Kadın çalışan değilse evlendiğinde eşine de bakmak zorundasın Ama Sevdiğin varsa onunla evlenemiyorsan kardeşim acı işte 😔 Ben Evlenemem Herhalde İşim olsa bile çünkü sevdiğim geçmişte kaldı şu an benden büyük Tek Taraflı aşk işte Ama geçmiş yıllar gelsem o zaman olurdu Off Off 😥 Bi insanda aşkta hiç mi yüzü gülmez ki sevdiğim Bu 😥
Üzülme Diyorsunda Kardeşim 😔 İlk Başıma Gelen Değil ki Hep Kime Aşık oldum Sevdiysem Hep Üzülen Oldum 😥 Ya Aşık Olduğum sevgilisi çıkar olmaz ya başka aşık olduğum kıza söylerim aşkımı beni yanlış anlar ya da şimdi olduğu gibi yaş büyük Çıkar Neden şansım yok ki aşkta Tek Bir Zaman Makinesi Gerekiyor Geçmişe Gideyim Bu kızı o Zaman da Yakalayim yani yüz Yüze Göreyim Söylerim Olmayacaksa Olmaz belki ama şansımı denerdim ulan Dangalak yabancılar herşeyi icat ediyorsunuz Zamanda Yolculuk neden yok
Bekar kalmak avantaj mıdır bilmem ama sırf evli olmak için evlenmek büyük aptallıktır. Sadece kendi hayatını değil karşındaki insanın hayatını da mahvetmektir. O yüzden doğru insan olmayacaksa bekar kalmak son derece makul.
Hayatında kimse olmamasıyla bekar olmak aynı şeyler değil. Ben evlenemem çünkü3 gün sonra karşımdakine karşı cinsel isteğim bitiyor. ama 3,4 gün arayla ya da müsait olunca görüşürsem isteğim devam ediyor. Şu 20, 30 yıl evli kalanlar nasıl. hâlâ cinsellik yaşayabiliyor aklım almıyor. aslında benim direk evliliği aklım almıyor. bana imkansız bir hayat tarzı gibi geliyor.
Cevap
17Cevap
Abi bence de bu devirde bekar kalmak en iyisidir çünkü doğru düzgün gerçek aşk ve sevgi kalmadı abi hep mal mülke bakarak, boya posa bakarak evleniyorlar. Hiç dindarlığa, karaktere bakmıyorlar.
Kadın var rezil eder kadın var vezir eder. Her önüne gelenle evlenilemz zaten seni vezir edecek kadın bulacaksın
Olumlu olumsuz yönleri var.
Bekarken istediğini yapar gezersin özgürsün. Olumsuz yönleri yalnızlık çekilmesi başlarda güzel geliyor da sonrası pek iyi gitmiyor.
Evliliğin ne demek olduğunu bilmeyen biri için bekar kalmak hem kendisi hemde kadın için en avantajlı şey olur.
Bu izafi bir durumdur evlilik sorumluluk gerektirir bu sorumluluğu alamayacak olan evlenmeyebilir ama sorumluluktan kaçmakta doğru olmaz tabi.
Evlenenlerin çoğu mutlu değil. Kısıtlanışmış gibi hissediyorlar kendilerini
Önemli olan evlenmek değildir. Önemli olan doğru insanla evlenip hayatı paylaşmaktır.
Evlenip mutsuz olacağına, bekar kalmak daha mantıklı.
Mis gibi bekarlık. Eğer kafama göre biri çıkmazsa bekar kalırım.
Yaş 25 sorun yok 30 u geç seni de göreceğim
@Baytar_Bursa Tamam hocam :D
👍👍
Kesin bir şey söylenemez kişinin nasıl biri olduğuna ne istediğine bağlı
yerine göre evli olmak yerine göre bekar olmak avantajdır
Bence bu devirde Allah'ın rızasına uygun yapılan bir evlilik hayatı yok. İnsanlar sadece hayatını garanti altına almak için rahatlık için evlilik yapıyor. Başında herkes canım gülüm diyor sonra işler değişiyor.
Ben avantajlarini görmedim sadece sorumluluğun sadece kendin olabiliyor oysa hakeden bir sevgili olabilirdi
Yerine göre bilemiyorum kafamı kurcalıyor benim de şu an :D
Dünyanın en güzel seyi acı yok, kavga yok, sormak yok özgürsün.
Çok değil 4-5 sene sonra görürüm ben seni.

evet bekarım ToyoTank arabamla heryere gidiyorum
Bekarlık avantajdır,özgür olmak avantajdır
Bana göre evet rahatsın
İnsanlar evlilik nedir bilmiyorki mutlu olalar
Değil ama bu zamanda olmasada olur
Şuana kadar bir dezavantajını görmedim
Evlenilen kişiye göre değişir
Tabii
tabıkı
Değildir hayır
Bir yere kadar evet
Avantaj