+1 yıl
Bekar kalmayı tercih etmek veya evlenmemeyi seçmek kişisel bir tercihtir ve herkesin yaşam tarzı, değerleri ve hedefleri farklıdır. Bu nedenle, "hep bekar kalmak" tercihi herkes için aynı şekilde bir hata veya doğru olarak görülemez. İşte bu konuda dikkate almanız gereken bazı faktörler:
1. Bireysel Tercihler: Evlilik, aile kurma ve ilişki yaşama kararı kişisel bir tercihtir. Kimi insanlar için bu önemli bir hedef ve mutluluk kaynağıdır, ancak kimileri için böyle bir arzu olmayabilir.
2. Değerler ve Hedefler: Kendi değerleriniz ve yaşam hedefleriniz doğrultusunda kararlar almanız önemlidir. Bekar kalmayı tercih ederek daha bağımsız bir yaşam sürdürmek isteyebilirsiniz.
3. Toplumsal ve Aile Baskısı: Aileniz, arkadaşlarınız veya toplumun beklentileri bazen evlilik baskısı yaratabilir. Ancak, bu karar sizin yaşamınızı etkileyen bir karar olduğu için başkalarının beklentilerini gözetmek yerine, kendi ihtiyaçlarınıza odaklanmalısınız.
4. Psikolojik ve Duygusal Durum: Kendi psikolojik ve duygusal durumunuzu göz önünde bulundurmalısınız. Kendinizi mutlu ve tatmin olmuş hissettiğiniz bir yaşam tarzını seçmek önemlidir.
Unutmayın ki her kararın avantajları ve dezavantajları olabilir. Önemli olan kendi içsel dinamiklerinizi ve ihtiyaçlarınızı anlamak ve bunları göz önünde bulundurarak karar vermek. Eğer bu konuda kararsızsanız, bir danışman veya terapist ile konuşmak da farklı perspektifler kazanmanıza yardımcı olabilir.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kimileri için evlilik ve ilişkiler önemlidir, kimileri için ise yalnız yaşamayı tercih eder. Kendi duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarınızı anlamak ve bu tercihi buna göre belirlemek önemlidir. Toplumsal beklentiler ve kültürel faktörler, evlilik ve ilişkilere bakış açınızı etkileyebilir. Ancak, herkesin yaşam tarzı farklıdır ve kendi yolu üzerinden gitmek doğru olabilir.
Evlilik veya ilişki içinde olmadan da bireysel mutluluk ve tatmin sağlanabilir. Önemli olan, kendinizi neyin mutlu edeceğini anlamak ve bu doğrultuda hareket etmektir.
Evli veya ilişkili olmamanın yanı sıra sağlam sosyal ve arkadaş çevreleri, aile bağları ve diğer destek sistemleri, bireyin mutluluğunu ve tatminini destekleyebilir. Yaşam sürekli değişir. İleri yaşlarda bekar kalmayı tercih etmek bugünkü tercihinizle aynı olmayabilir. Değerleriniz ve ihtiyaçlarınız zaman içinde evrilebilir.30 Yorumla
Evet hatadır. İnsan genç kalmıyor. Yaşantı gereği yaşlanıyor. Yaşlanınca sıkıntı oluyor. Çevremdeki insanlardan biliyorum...
12 Yorumla
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun gayet mantıklı
- +1 yıl
@kendimcim
+1 yılHata. Çoğu kişi tercih falan diyor. Bu yaşta yalnızlığı anlamazsın gezer tozar takılır günü birlik yaşarsın. Ancak ilerleyen yaslarda özellikle 40 tan sonra o yalnızlık sessizlik içine dert olur. Zamanı geçmeden sevin sevilin sevişin (evlenince djdj).
312 Yorumla
Soran+1 yılYorumunu beğendim EİC hak ettin 🥰
- +1 yıl
Teşekkürler ❤️☺️
Soran+1 yılRica ettim 😊 ❤️
- +1 yıl
Dedi 20 lik cocuk 😂
- +1 yıl
@Professore 20 yaşındayım ama bu hayatta senden çok daha bilgiliyimdir. Çok insanla muhattap oldum benim hayatım senin gibi yiyip içip yatmaktan ibaret değil. Akıl yaşta değil baştadır bunun en büyük kanıtı sen ve ben. Defol simdi
- +1 yıl
Kizim okul birincisi sayisalda derece yapmis mezun olmus biriyim ne zirvaladin ya 😂😂
- +1 yıl
Okul birincisi olup sayisalda derece yapmanın hayat tecrübesi ve bilgisiyle alakası ne? Bizim okulda da çok matematik yapanlar vardı ama ne hikmetse münazara vrya herhangi bir yaratıcılık üzerine olan yarışmalara hep beni secerlerdi. Anladın mı 😉
- +1 yıl
Munazara en zayif kalacagin alan 😂 kendine baska bi alan sec.. aklini alirim 😂
- +1 yıl
Kulup baskanligi, sunumlar bunlar benim main islerim kizim 😂
- +1 yıl
Senden bir halt olmaz. He mutlu olacaksan eğer tamam sensin.. herkes bir b@k sen iki b@ksun. Senin gibi yaşının insanı olmayanlardsn tiksiniyorum
- +1 yıl
Bu arada 30 yaşına gelip ovundugun tek şey hâlâ yıllar önce bıraktığın okul hayatın ise sana diyecek hiçbir söz yok. Hadi sg cevap alamazsın benden. Hayattaki tek başarısı çarpma bölme olan insanla konusamam
- +1 yıl
😂😂 aglama kiz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
102Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılTercih meselesi mutlak bir doğru yok bu konuda o yüzden önemli olan kişinin neye ihtiyacı olduğu. Ben de yıllardır bekarım ve bunu bir hata olarak görmüyorum. Asıl hata sırf bekar kalmamak için birini hayatına almak olur bana göre.
20 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 21,7b cevap paylaştı.
u +1 yılHata olduğunu düşünmüyorum. Bu kararı vermekte kolay değil ama o raddeye gelmişsindir ve bekar kalmak daha mantıklı gelmiştir.
35 Yorumla- +1 yıl
Abla bir kadına zaten 35'inden sonra çocuk doğurma kapasitesi bitiyor diye biliyorum ben zaten o kadın o saatten sonra emekli olacak elin erkeğin kocasının ağzının kokusunu çekeceğini evde paşa paşa oturur emekli maaşını alır yani ben kadın olsam böyle düşünüyorum
- +1 yıl
40 yaşında anne olan alman arkadaşlarım var :D bu biraz yanlış bilgi kardeşim.
- +1 yıl
@yalnizimIsteyalniz tezyem 40 da doğurdu ayrıca doğurması için isteyen hiç istemesin mk
- +1 yıl
@IdunnowhatamIgonnado haklı 😅
- +1 yıl
Bilemiyorum ya. genel bir bilgi diye biliyorum
- Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
+1 yılUlu tanrım ben günahkarım o zaman :D
10 Yorumla
+1 yılSağlıklı, ruhsal ve fizyolojik olarak dengede bulunan her insan aile kurmayı az ya da çok arzular. Ha kimi insanlar da vardır ki bunu çok istemiş ancak zamanında çok kırılmıştır. Aşka ya da sevgiye kusmuştur ya da karşısına hiç evlenmeye ve aile kurmaya layık bir insan çıkmamıştır. Bu tip durumlarda bekar yaşamı arzular. Kendini bu seçime yakın hisseder.
Kimi de vardır ki sırf daha özgür olabilmek için, gönülden gönüllere gezebilmek için, bağlanamadığı ya da sadık kalamadığı için, aseksüel veya hiçbir cinse hiç bir şey hissetmediği için evlenmek istemez.20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9,3b cevap paylaştı.
+1 yılKişiden kişiye değişen bir durum. Bazı insanlar gerçekten evliliğe uygun olmayan bir yapıya sahipler. Şimdi onlar üzerinden bakarsak hayata hayır evlenmemek bir hata olmaz. Aksine evlenmek büyük bir hata olur. Kişinin kendini tanıması ve karşısına çıkan insana göre evliliğe karar vermesi gerekir
20 Yorumla
+1 yılEvlilik en başta Yüce Yaradanın emridir Tabii ki bekar kalmanın da bir vebali yoktur ama yaratılış gereği karşı cinse ihtiyacımız vardır ben sana kendimden örnek vereyim bekarken gerçekten çok mutluydum tanıştığım insan çok uğraşıp beni evliliğe ikna etti çok kötü bir deneyim yaşadım birkaç yıldır kurtuldum ayrıldım Yani insan genç yaşlarında herkesin evlenmek için bir beklentisi bir sebebi vardır fakat yaş ilerledikçe ihtiyaç duyduğunuz tek durum insan Karşısında bir ses bir nefes arıyor yani nasıl diyeyim Bir can yoldaşı
10 Yorumla
+1 yılEvlilik beni şöyle korkutuyor ya evleneceğin kişiyi düzgün tanımadıysan ya hayatını evlendikten sonra cehenneme çevirecekse geri dönüşü yok bunların hele ki bir de çocuk varsa bu işin içinden asla çıkamazsın ben baya uzun bir süre bekar kalmak istiyorum bir ilişkim oldu ama o da bitti bekarlık sultanlıktır mesleğin ve ailen varsa yanında napacan evliliği salla gitsin kadrolu bekarım ben
10 Yorumlahatadır bu dünyada en sevdiğim duygu sevgi aşk hayvana da aşık olabilirsin ama bir yer kadar sevip sevildiğin beraber eğlendiğin mesajına kalbinin küt küt attığı bir manit hayata renk katar ama aşk için önüne gelenle yürüp kulanılmak da kötüdür doğru kişiyi bekleyip onunla vakit geçirmek güzel şey bence
10 YorumlaHep bekar kalmayı istemek bence sağlıksız bir düşünce. Hayırlısı nasip kısmet dersin zamana bırakırsın fakat yalnız yaşamayı istemek pek akıllıca gelmiyor kulağa. İnsanın yanında mutlaka bir ailesi olmalı. İnsan doğasına aykırı. Yinede kişinin kendi tercihi.
10 Yorumlaherkes hayatın istedi gibi biçim lendiriyor
isteyen arayıp buluyor ya da önüne çıkıyor gerisi şasına artık 👀 hayat bir anada turşugibi oluyor birini bulunca ya da tekbaşınna yürü bu yolu 👀 tek başına hayat biçimi aslında dahada zor bir zaman sonra. tek olanda 2 çift olamak isteyende çitf olmuş buyolu yürüyenede bol şanslar 😁10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 367 cevap paylaştı. Hyr değildir neden olsun?
Belki bu kişi hayatında hiç ilişki istemiyordu veya bu kişi hayatında evlilik istemiyordur ama ilişki istiyordur. Bazıları ise bekar yaşamayı ama yinede gündelik yasamayaı ve gündelik ilişkileri sever. Bazıları ise hic birini istemiyordur
Herkesin isteği arzuları farklıdır10 YorumlaBence hata degil aksine bundan sonraki zamanlar icin cok dogru bir karar olur. Eskiden insanlar evlenirlerdi ne için çoluk çocuğum olsun yaşlanınca bize baksin artık bu zaman da bile görüyoruz ki kimse anne babasina bakmıyor huzur evleri dolup taşıyor biz ihtiyarlayinca kim bilir neler yapacaklar cocuklarimiz bize
11 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın
Kötü insanlarla karşılaştıysan bu gayet normal ama herkes kötü olacak diye bir kural yok. Bence çok umutsuz olma bu konuda. Bu senin sevdiğin insan ile uyumun ile alakalı.
15 Yorumla
Soran+1 yılKarşıma güven duyabileceğim bir insan çıkacağına dair inancım sıfır
- +1 yıl
Bu nasıl denir? Yani tercih sizin tercihiniz elbet ama, iki farklı şekilde ifade edilebilir. İnsanlar kötü bekar kalmayı mı tercih etmeliyim? Yoksa, evet kötü ilişkilerim oldu kötü insanlar var ama iyi bir insan olduğuna inanıyorum ve birgün karşılaşacağım. Hunula ilgili güzel bir söz var. Düşündüğünüze değil, hissettiğinize dönüşürsünüz diye. Ben yaş olarak yolun yarısını geçtim sayılır. Evlenemedim çok istememe rağmen, umutsuzda olmadım. Ama aile hayatı ve çocuk hep istedim. E belli bir yaştan sonra kadının çocuk yapması kolay değil. Bunu zorla da isteyemem. E yaşım itibari ile genç biri istiyorum demek komik olur ve hasızlık olur. Dolayısıyla başka sebeplerden dolayı evlilik işini geçtim.
Siz gençsiniz belirttiğiniz yap doğru ise. İnşallah iyi bir insan çıkacaktır. Tamamen mükemmeli beklemeyin. Ama birlikte iyi olabileceğiniz bir insan çıkacaktır karşınıza
Soran+1 yılZeki bir insansınız, yorumunuz için teşekkür ederim
Soran+1 yılAmin, cümlemizin 😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani şimdi cinsel isteği vardır herkesin masturbasyonla bir yere kadar durabilirsin ihtiyacını gidermek için insanın bir eşe ihtiyacı vardır hadi bunu da geçtim hayat kısa diyorsun ya hani şimdi annelerimizi örnek verelim bizler yanlarında olduğumuz için yalnız değiller baban ölse hiç değilse çocukları var diye o kadar üzülmez yalnız kalmaz Yalnız kalmaktan da Allaha sığınırım çok zor bir durum kişi kendine de yaşayamaz o yüzden böyle düşünmemek lazım hayırlı bir kısmet gelince evet demek lazım
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAma şöyle dersen ben istemiyorum kendi kararındır ahiretine odaklanırsın şartı budur bekar kalmanın eğer ömrünü ahirete adamışsan bu senin için daha hayırdır ama dünya da boş boş yaşamak için değil evlenince daha çok insan ahiretine çalışması gerekir evlilikte oyuncak değildir gerçekten hayırlı eş olsun namaz kılan anlayışlı şimdikilere güven olunmuyor
- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes evlenecek diye bir kaide yok. Her evlilik mutlulukla ilerlemiyor maalesef. Temiz bir yalnızlığım var ve çıkara dayalı bir evlilik içinde olmaktansa şuanki yalnızlıgimla mezara kadar giderim hiç sikinti yok.
20 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 459 cevap paylaştı.
+1 yılBekar kal ama bazı şeylerden mahrum kalma en azından
21 Yorumla
Soran+1 yılNelerden mahrum kalmayacakmışım
+1 yılTercih edilmişse hata degildir. Zaten doğru kişi ile karşılaşmış olsaydı bu tercihi de yapmazdı
30 YorumlaKur'an-ı kerimde, (Haksızlık yapmaktan korkarsanız, bir kadınla evlenin!) buyuruluyor. Evlenmek farz değildir. Allah'ın emriyle demek, Allah'ın emrine aykırı olmayan, onun emrine uygun olan demektir.
12 Yorumla- +1 yıl
o 4 kişiyle evlenmek açısından deniyor
+1 yılTercih meselesi ya. Ama bana göre evlenmek iyidir çünkü sorumluluk olur yalnız olmazsın hayatını paylaşırsın, neslin devam eder güzeldir yani tabi hayırlı kısmet çıkarsa karşına bu devirde zor Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah 🤲
10 Yorumla
+1 yılBen asla evlenmeyi düşünmüyorum zaten planlarım yurtdışına gitmek üzerine kurulu, evli olsam bana çıkan vize eşime çıkmaz ben orada eşim burada öyle iş mi olur? Çocuk doğurmak istemiyor olmam ikinci sebep.
10 Yorumlahayat kısa işte evlenmicen çoluk çocuk hayatını bitirir
12 Yorumla
Soran+1 yılBence de öyle ki hak verdim
- +1 yıl
Evet çoluk çocuk adam seni yiyip bitirecek bacım kendine zor bakıyorken kocanı da say belki 3 tane çocuğa bakmak zorunda kalacaksın bu ülkede adam yok evlenme
+1 yılHayir kendime layik beni hakeden biri olmadigi sürece basimi yakmam. Yanacagim insan degmeli🤣🤣 SAKA SAKA RUH IKIZINI GERCEKTEN IKI TARAFLI MUTLULUGU YAKALAYIP EVLENEN CIFTLERE BURDAN SELAM OLSUN. Rabbim herkese hayirlisini gönlüne göre olabi versin. Evlenmek güzel bisey AMA DOGRU KISIYLE ☺️
20 YorumlaBen isterim ama tam istediğim biri olmalı yoksa olmaz. Insan bir kere geliyor pişman olmamak için iyi birisi bul eger evlenmek istiyorsun yalnız kalma irelide
20 Yorumla
+1 yılasıl evlilik hatadır kadınlar boşanmayı bilemicek ömür boyu biriyle olacak kadar ezik çünkü paranla nasıl olsa bakacak birini tutarsın insanlar 3 kuruş için bile canını verir
10 Yorumla
+1 yılGençlik yıllarında sorun olmuyor ama yaş ileri boyutlara geldiğinde bir yol arkadaşa ihtiyaç duyulabiliyor. Çok az kişi ihtiyaç duymuyor diye görünüyorlar. Gidip sormadım
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 791 cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef ki zamanımız insanları ve durumları bu soruya hayır cevabı verdirtiyor yoksa insan sevmek, sevilmek ister yalnız yaşamak istemez ama işte...
10 Yorumla Evet cünkü biyerden sonra mutluluklarini paylasmak. istersin
Mutsuzklatini paylasmak istersin
Yanliz yayip kalkmak istemesin sevildigini sevmeyi istersin10 YorumlaYa adı üstünde bekarlık sultanlıktir bekâr kalmak en iyisi nereye gittiğini soran Yok sorgulayan yok şunu yapma bunu yapma Diyerek kısıtlayan yoksa kısacası hayatına müdahale eden kimse yok ben 23 yaşındayim bekar kalmayı yeğlerim canımın isteği herşeyi yaptım yapıyorum da seks desen kız arkadaşım var ortam desen var daha ne isterim ki
10 YorumlaHayır değil. Bunun tersini düşünelim herhangi bir yaşta evlendiğinde ufak ufak sıkıntılarda ya da ayağın taşa takıldığında ulan keşke evlenmeseydim demeyeceğin biri çıkana kadar bekar kalmak mantıklı.
10 Yorumla
+1 yılAklı olan bu ülkede evlenmez, biraz beyinciğin varsa evlenme, evleniceksin hayatın daha kötü olacak, özgürlükten hizmetçi konumuna düşeceksin onun yerine çalış para kazan gez toz hayatını yaşa
20 Yorumla
+1 yılAldığını hiç böyle Rus Tatyana olacak ki yani Evlendiğin kadının bir şeyi ağırlığı olacak boy yok kilo çok Türkiye'deki kadın mı var ya Varsa da birkaç tane
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 619 cevap paylaştı. Bence değildir
Sen istesen bile yeri gelince evleneceksin zaten
İnce eleyip sık doku derim
Bir kere evleniyorsun em doğru tercih olmalı20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 937 cevap paylaştı.
+1 yılBence değildir. Her insan evlenmek istemeyebilir
20 Yorumla
+1 yılHata değil tabiki ama seni hak eden biri varsa da hayatı onunla paylaşmak hayat arkadaşı olmak daha güzel
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı. Niye ya insan gönlünü sağlam birine yaslamak istiyor . Yalnızlıkta güzelde sevmek ayrı bir güzel.
30 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yıl
Birini hayatına sokup sokmamak
Hayatını biriyle paylaşıp paylaşıp paylaşmamak Keyfine kalmış senin öyle düşün ama yalnız da hayat geçmiyor10 Yorumla
+1 yılHayat zaten kısa olduğu için hiçbir hatanın değeri kalmayacağı yakın tarihe kadar nasıl istiyorsan öyle yaşaman mantıklı
10 Yorumla
+1 yılBu durum sizin imkan ve yaşam şeklinize göre değişir, bazı insanlar için iyidir bazıları da evliliği tercih eder genelleme yapmak doğru olmaz
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 393 cevap paylaştı.
+1 yılyalnızlık allaha mahsus derler
ama kafa dengi ve uyum olmadıktan sonra böyle iyi hiç başımı yakamam10 Yorumla Tercih meselesi.. herkes evlenmek annme baba olmak zorunda değil.. hazır hissetmiyorsa eğer kesinlikle helede..
10 Yorumla
+1 yılHep bekar kalmak sevgilin olmayacağı anlamına gelmez
20 YorumlaRuh hastası kendini eğitememiş tiplere denk gelmektense bekar kalmak en iyisi...
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet kucaktan kucağa atlayacağıma biriyle evlenir onunla ömrümü geçirmek isterim hayat yeterince kısa
30 Yorumla
+1 yılHata ya da değil ben öyle yapmayı düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılBilmiyorum evlilik fikri mantikli gelmeye basladi bana
10 YorumlaBenim kararım hemen hemen bu yönde, önceliğim kariyerim.
10 YorumlaTamamen hayata bakış açın ile alakalı ben şahsen hep tek yaşamayı düşünmüyorum
10 YorumlaSevdiğin insanla aynı sabaha birlikte uyanmak güzeldir de hakeden güven veren yok. Herkes düzenbaz
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Hayat kısa. Evlilik güzel ama bu devirde hata gibi evlenmek
10 Yorumla
+1 yılDüzgün kriterlere sahip birisi ile tanışıp evlenmemişse hatadır
10 YorumlaSenin paşa gönlün nasıl istiyorsa öyle ortada hatalık bir durum yok
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. Hata diyemeyiz adı üzerinde tercih... Evlenip mutlu olacağının da garantisi yok
10 Yorumla
+1 yılBence eğlenceye bakmak lazım hep yalnız bir hayat çekilmez
10 Yorumla
+1 yılHata değildir. Hata olan inadına evlenmek veya bekâr kalmaktır
10 Yorumla
+1 yılBen de merak ediyorum bunu. Bekar kalmayi ben de isterim ama ılerde pişman olur muyum bilmiyorum
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes doğru insanı tr mal empati yapan yok. Artık ne diyeceğimi bilmiyorum
10 Yorumla Kendi kafanda birini bulursun, evlen, kesinlikle, mutlaka..
Çocuk yap katiyen...10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7b cevap paylaştı. Hep evli olmaya karar vermekle aynı şey bence. Malum hayat kısa.
10 YorumlaBu bir hata değil, yaşam biçimi, tercih.. Yaşam tek tip değil...
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik bir mecburiyet değil ki bekarlık bir tercih olsun.
10 Yorumla - Devamını Gör (138)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat