Gizli Üye(30-35)+1 yılBabandan uzaklaşmaya çalış mesafe koy aranıza. Şu anne babaların yaptığı en büyük hata çocuğunu kendinin uzantısı olarak görmesi hâlbuki sen bir bireysin o bir birey. Aman şu olmasın aman bu olmasın e o zaman bu dünya da nasıl tekamül edeceksin? Hata yap hayal kırıklığına ugra acı cek pişmanlık yaşa hatta aldatil ( özellikle aldatılmakla beraber gelen acının içinde çok güzel tecrübeler yatar ) bunlar kişinin tekamülunde olması gereken şeyler oturduğun yerden hatasız yaşayarak zaten ilerleyemezsin ot gibi gelip ot gibi gidersin bunu tüm senin gibi olanlara söylüyorum. Anne babaya bile gereginden fazla anlam yüklenmemeli onlar sadece bizim bu dünyaya gelişinizdeki vesiledir. Bizim gerçek anne babamız Allah'tır. Hepimiz ona aitiz bu yüzden anne babayi gereginden fazla ilk sıraya koymayın. Babanla arana mutlaka mesafe koymalisin belki de öz güvenin yok seni saf buldu istediği gibi sana şekil vermeye yön vermeye çalışıyor. Özgüveni olan insana baba bile olsa
kolay kolay bu kadar karışmaya yeltenemez. Kendine güven sen bir bireysin kararlarını senin vermen gerekir. Bir şey kötü sonuçlandiginda üzülme korkma o deneyim seni ilerleriye götürecek ama tabi hata yap yap keyfine bak değil önemli olan o hatalardan ders çıkarıp yoluna öyle devam edebilmek.21 Yorumla
Soran+1 yılYasım biraz daha büyüsün o zaman karşı çıkacağım şu an kendimi hazır hissetmiyorum bir şeylerin rayına oturması lazım
En İyi Cevaplar
+1 yılMaalesef aileler çocuklarını dış dünyadan tamamen izole ederek onları koruyabileceklerine inanıyor, elbette bu tutum ne kadar doğru tartışılır.. Hepimizin ailesi kendilerince iyiliğimizi istiyor elbette bunun aksini iddia etmiyorum fakat bazen kantarın topuzunu kaçırıp tamamen onların istediği gibi biri olmamızı isteyebiliyorlar. Bazı ebeveynlerin unuttuğu bir şey var o da evlatlarının da bir birey olduğu ve kendine göre bi hayat anlayışı olduğu.. Madem kendini baskı altında hissediyorsun o zaman ailene tüm ilişkilerinden bahsetme.. Ailene yalan söyle demiyorum ama bazı şeyleri de ailenin bilmesine gerek yoktur.. Yani sürekli karışan ebeveynler varsa maalesef bazen bazı şeyleri anlatmamak en doğrusudur.. Ya da ailenin karşısına geçeceksin ben kendime güveniyorum ve yanlış bir şey yapmam, siz de bana güvenin diyeceksin.. Umarım herşey gönlünce olur.. Keyifli günler..
50 Yorumla
+1 yılYahu bu muhafazakar ne demek sen gel ben sana öğreteyim. Babam muhafazakarlıktan başka piskopat hatta. Herşeyi söylemek zorunda değilsin. Sadece onlarında seveceği bir kız olmasına özen göster. Ohooooo. Benim babam görücü usulü, adamla telden başka görüşmeden evlenen ablama saydıklarını duysan intihar edersin. Kız gitti kurtuldu yemin ediyorum ya. Sende ailene uyan bir kız bulunca sevgili olacaksın. Tembih edeceksin ailesine söylemeyecek. Sonra sanki hiç tanışmamışsınız gibi - baba ya şurda bir kız gördüm çok güzel. Adını bile bilmiyorum. Annem bir görücü gitse de öğrense görüştürse bizi- diyeceksin. Bu işin pîri benim. Bitek kendime faydam yok 😂😂😂
612 Yorumla
Soran+1 yılAnnem ayrı babamla yaşıyorum, görücü usulü de sevmem ya
- +1 yıl
Anlattığımı hiç anlamamışsın ya 😕😊
Soran+1 yılSende beni anlamadın.
- +1 yıl
Bu denli sağlam bir senaryo tebrik ederim , lakin soran kişinin anlamamış olması ise , cam bir binanın , camlarının patlaması etkisi oluşturdu bende. Lakin , iyi bir anında okursa kesinlikle anlayacağını düşünüyorum
Soran+1 yılSen diyosun ki onların suyuna gidecek bir kız bul bende diyorum ki çevrem de doğru düzgün kız yok, çalıştığım için de gezemiyorum, ayrıca annem de yok.
- +1 yıl
Hımm şimdi anlaşıldı kusura bakma kardeşim. Yeterli bilgi olmadığı için görüş paylaştım ama , başlangıçta sanki birilerini bulmaya imkanın varda baban izin vermiyor olarak ifade etmişsin kendini. Bu doğrultuda yazdım bu görüş altında kimseyle iletişimin olmadığını bilmiyordum kusura bakma
Soran+1 yıl@1Dehliz1Zirve Canın sağolsun kardeşim, durum bundan ibaret çözümünü bulamadım vallahi her yönden düşündüm denedim şansımı ama olmayınca olmuyor ya 😔
- +1 yıl
Sende sağolasın kardeşim. Böyle olması çok iyi , yani olması gereken. İyi tarafından bakalım. İlk sevdiğin kalbini vereceğin ömrünü benliğini tüm duygularını verebileceğin kişinin evleneceğin insan olması çok çok güzel
Soran+1 yıl@1Dehliz1Zirve Bende şans yok kardeşim büyük ihtimalle aldatılırım ya da terk edilirim ya öz annem sırtımdan vurmuş başkası mı vurmayacak? Bu zamana kadar yüzüm gülmedi hiç güleceğini de sanmıyorum umudum kalmadı ya
- +1 yıl
Böyle düşünme. Annen ne yaptı ki
Soran+1 yıl@1Dehliz1Zirve Boş ver aga uzun hikaye.
- +1 yıl
Peki
+1 yılSanaldan cidden bulaşma derim iki yüzlü ve dönek çok insan var çünkü, onun dışında 20 li yaşlarda olduğunu varsayıyorum, artık sen de bir bireysin ailene asi olma tabii ki ama ezik de yetişme biraz kendi isteklerinin arkasında dur, sosyal ol tabii ki ama sosyalliği sanalda arama gerçek hayatta bulman lazım, sanaldaki kişilerle konuşabilirsin ama sadece arkadaş olarak konuş bence sonra üzülebilirsin insanlar gerçekten hayret verici sanalda, gerçekte en azından görüp tanıyabiliyorsun öncesinden, sanalda o da yok, kendisini lanse ettiği gibi yani, diyeceğim şu ki biraz kendi kararlarını kendin ver, ailenin her dediğini yapma ama mantıklı şeyler söylüyolarsa burnunun da dikine gitme.
22 Yorumla
Soran+1 yılBabama kalsa hiç arkadaşım olmasın istiyo arama diyor bana aramayınca da bulunmuyor, bana nasibini bekle diyor ama ben sıkıldım beklemekten
Soran+1 yılÇevrem olsun en azından oda yok onu da istemiyo işine git evine gel kimseyle muhatap olma devir kötü diyor devir kötü olabilir ama iyi insanlar da var diyorum olsun boş ver diyor napayım ben daha?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
Benim ailem sevgili yapmama ve sanaldan arkadaş yapmama izin vermiyor yaparsan olacaklardan biz sorumlu değiliz diyor.
Ama ben gizlice sanaldan birçok arkadaş yaptım ve hatta uzaktan ilişkim olan sevgilim bile var. Durumumu bildikleri için onlarda dikkatli davranıyor benim kadar.
Bu biraz cesaret ve dikkatli olma meselesi. Ailemiz ölünce (Allah uzun ömürler versin genede) yanımızda olabilecek birilerine ihtıyacımız var. O da sevdiklerimiz olcak. Sen korkma gizli olsada bir ilişkiye gir çaktırma. Kıza anlat durumu o da ona göre dikkatli davransın :)223 Yorumla
Soran+1 yılEn son sanaldan sevgilim oldu oda iftira attı bana ne yani s*lak mıyım ben gidiyim bir daha sanala? Sanaldan ilişki olmaz asla reel istiyorum ben kimse de yok gerçi sap kalcam belli
- +1 yıl
Kişiliği kötü olan biri gelmiş karşina herkes böyle değil ama sen reeli kafaya sokmuşsun belli. Sap kalıcam deme. Allah'ın sana nasip ettiği kişi daha karşına gelmemişte olabilir. Bende hep sap kalıcam diyordum. Ama çok güzel bir ilişkim var. İnancını kaybetme senide seven çıkacak emin ol. Allah hemen karşına çıkarır inşallah senin için hayırlı olan kısmeti :)
Soran+1 yılSanaldan kimse kimseyi sevmiyo kendini kandır sen anca sanaldan ilişki olmaz ki reel olsun ki anlamı olsun ve nasibim yok gibi duruyor nasibim olsa ailem düzgün bişi olurdu
Soran+1 yıl25e kadar rahat sap kalırım adım gibi eminim.
Soran+1 yıl@Shazam6 troll değil sanal cidden boş 6-7 tane sevgilim oldu sanaldan ama cidden ruhsuz insanlar mı denk geldi bilmiyorum ama olumlu bakamıyorum anca reele geçerse.
Soran+1 yılAynı il olması şart diyorum artık
Soran+1 yıl@Shazam6 önüme gelenle olmadım
- +1 yıl
Ailenle nasibinin alakası yon nice aileleri kötü olupta karşısına güzel nasipler çıkan insanlar gördüm inancını kaybetmemelisin kendini tek bir düşünceye odaklı yapma. Seven sanaldanda sever eğer sevmeseydi konyadan istanbula gelir miydi sürekli doğru kişi karşına çiksaydı sanaldan sendr desteklerdin yorumlarımı neyse allah sana güzel bir nasip versin kardeşim
Soran+1 yılAmin de sanala olumlu bakmıyorum, telefonu sevecek halim yok, kimse de gelmedi benim için ben zaten ailem yüzünden gidemiyorum, mal mal beklerim ve ilerde de seven olmaz beni gayet iyi biliyorum bunu kabullenmek zorunda kaldım napim
Soran+1 yılAilemle nasibim alakalı şeyler ailem rahat bıraksa beni belki biri çıkardı karşıma belki de nişanlı idim şu an kim bilir, aramayan nasıl bulsun? Oturduğum yerde kim gelsin alsın beni.
Soran+1 yıl@Shazam6 olm bu kadar kolaymış gibi konuşup durma ya dışarısı ne alemde sen biliyorsun bunları
Soran+1 yıl@Shazam6 hemm o. Hem insanlar kardeşim
Soran+1 yılPiyasa çöküyor bizim işler durmazdı normalde durulmaya başladı şimdi ben kaçıp gidersem o dükkandan da çıkmış olucam çünkü babam biliyor adresi vs başka yerde de iş bulabilir miyim bilmiyorum çünkü ben bu işi yeni yeni yapıyorum her makina aynı değil, sistemi farklı ve çok tecrübem yok
+1 yılben olsam "salak değilim kime güvenip güvenemiceğimi kendim seçebilirim, çevremi hayatımdaki kararları kendim seçebilirim bu benim hayatım kararlarını kendim verebilirim" vs derdim kusura bakma ama baban senin hiç hata yapmanı hiç risk almanı istemiyo fakat şunu bilmiyo hata tecrübedir hatasız hayat olmaz anını yaşa nası mutlu olcaksan öyle yaşa 1 kere geldin ölüp gidiceksin yarın öbür gün böyle bi hayat yaşadığına için yanmıyo mu nası yaşıcam bu aileyle diceksin dediklerimi söylemeyi dene sen babanın kararlarını uygulamak için gelmedin dünyaya hapiste gibisin resmen anlamıyosa rest çek ben olsam terk ederdim açıkçası evi kendime başka bi hayat kurardım tamam baban falan ama hayatını engelleyen kimseyi hayatında tutma mutsuzsun bunu bi an önce değiştir geçen her saatine yazık geri gelmiycekler
116 Yorumla
Soran+1 yılEvden kaçmak keşke kolay olsa gidecek yerim doğru düzgün param yok, karşı da çıksam şiddet hakaret görüyorum, ne yani bende onu mu döveyim?
- +1 yıl
babanı şikayet edebilirsin ama ne kadar ilgilenirler bilmiyorum çalışıyo musun okuyo musun para biriktir
Soran+1 yılPara birikene kadar ohooo 25-26 olurum o zaman da beni bırakır gibi ama o zamana kadar psikoloji kalmaz bendr
- +1 yıl
bi psikoloğa gidip derdini anlatsan o sana da yardımcı olur
Soran+1 yılHiç sanmıyorum.
- +1 yıl
aşırı para biriktirmene gerek yok yıllarca bekleme çalışıyorsan 1 2 maaş aldıktan sonra kaç direkt zamanla oturur hayatın
Soran+1 yılÇok zor ya
Soran+1 yılEvden kaçınca daha kötü olur her şey.
Soran+1 yıl@Shazam6 onu bile demem gittiğim zaman
- +1 yıl
- +1 yıl
@cemreeozell tesekkurler, soru sahibi anlamio ama sen anladin beni :)
- +1 yıl
Dinen ve şu anda günümüzdeki evlilik ve sevmek, aşık olmak için iki alternatif var.
1. si klasik görücü usulü
2. si Aşık olarak.
2. sinin dini anlamda yanlış olabileceğini de düşünüyorsanız dinen sevmek var. Aşık olmakta var. Ama bu da belirli kurallar içerisinde. Yani haram diye adlandırılan sınırları aşmadan, sevginin sadakate dönüştüğü bir aşk. Günümüzde bu şekilde ilerlemediği için birçok aile çocuğunun yanlış yapmasından korkuyor.
Hatta Hz. Yakup'ta sevdiği için 7 yıl tarla ekmiş. Sonrasında kızın babası önce büyük kızının evlenmesi gerektiğini söylediği için büyük kardeşi ile evlenip 7 yıl daha tarla ekmiş. Aşkı için 14 yıl tarla biçen biri. Ve örnek olarakta muhafazakarlık adı ile soruyu koyduğunuz için söylemek istedim.
Ailenizle iletişimle bunu çözebilirsiniz. Ve eğer seversenizde İslamiyet'in bu konu da insanlar üzerindeki etkisini aktarmanız ve buna göre de hareket etmeniz gerekir.50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkek olduğun için çok garipsedim kızlara daha çok baskı olur ya. 1. si evlenmek için sevgili olmaya gerek yok sevgiliyle evleneceksin diye de bir şey yok. Kafanda evlenmek yuva kurmak varsa zaten internet ortamında arama yok mu çevrende abla abi diyebilecegin yaşça senden biraz büyük evli birileri. Onlara açsan konuyu yardımcı olurlar belki. Babanın böyle baskı yapması gerçekten çok tuhaf ailende başka kimler var teyze, hala vs. aranız iyiyse onlarla konuş babanın her şeyi en ince detayına kadar bilmesi gerekmiyor bence.
13 Yorumla
Soran+1 yılBilmese de olmuyor, çalışmaktan dışarı çıkamıyorum ekstra kimse yok ki buluşayım..
Cevap sahibi+1 yılAcele etme bakalım hayırlısı de başka bir şeyler ile uğraşırken aklında olmadığı bı zaman gelip seni bulur. Aramakla olmaz bu işler.
Soran+1 yıl😔😔😔
Bunlardan kurtulmanın yolu; Onlara yaptıklarının yanlış olduğunu söylemek değildir. Tartışmak da değildir. İnatlaşarak da anlaşılamazlar. Çünkü bunlar “istediğim gibi evlat olmayacaksa ölsün daha iyi” kafa yapısında olurlar açık ve net şekilde.
Ne mutluluğunuzun ne özgürlüğünüzün ve inanın ne de hayatınızın bi önemi yoktur onlar için.
Tek çözümü basittir : Ekonomik özgürlüğünü eline almak.43 Yorumla- +1 yıl
Öyle babaya ekonomik özgürlük sökmez.
Soran+1 yıl@tecrubebılgı haklısın valla hiç faydası yok, anca evlendikten sonra kurtulurum da oda uzun bir zaman alcak o zamana kadar da psikoloji kalmaz bende büyük ihtimalle kavga çıkacak ilerleyen zamanlar da..
- +1 yıl
Kavgalık bi durum yok. Özgürleşmek hayasızca yaşamak demek değildir. Çevrede kilere özenme
+1 yılKardeş bu devirde öyle olmaz o iş. Devir cinsellik devri. Git ayrıl kendi hayatını kurmaya bak. Fosillere laf anlatamazsın. Benim annem de çok şey yapmaya çalışıyo da takmıcaksın. Sen temiz olsan bile kadınlarda ne pislikler dönüyor yani. Salla ananı babanı bağımsız hayat kur yani kaç yaşındasın?
33 Yorumla
Soran+1 yıl20 yasındayım henüz ayakta duracak gücüm yok, ailem psikolojimi bozmasa güzel yerlere gelirim de heves bırakmadılar bende çünkü ne yapsam beğenmiyorlar ne yaptıysam yaranamadım, hâlâ güvenmiyor bana 😔
- +1 yıl
ya durumu anlatman lazım olmadı bi terapiste görün sana fikir versin şöyle yapsan anlarlar gibisinden fikir verir.
Soran+1 yılBilmiyorum ya babam anlamıyor laftann
+1 yılErkek çocuklarına da mı öyle davraniyolarmiş şaşırdım. Bana da ailem çok katı davraniyoe markete bile tek gitmemi istemezler. Başka bir semte tek gittiğim zaman özgürlüğün ne olduğunu anlamıştım fırsatını buldukça biseler yapıyorum. Aileden hep izin alırsak diyecekleri cevap belli çünkü
14 Yorumla
Soran+1 yılGizli yapmaya kalktım kaç kez ama yakalandım ve hoş şeyler olmadı, gizli yapmıyorum en azından şiddet hakaret duymuyorum yoksa psikolojim hepten bozulucak
Soran+1 yılVe bunun kızı erkeği yok aile ile alakalı tamamen aileler sıkıntı olunca çocukları da sıkıntı oluyor, ben başkasının yerinde olsam kendimi sevmezdim, psikolojisi bozuk birini kim sevsin ki bazen niye yaşıyorum ben diye sorguluyorum
- +1 yıl
Aileler ya çok rahat bırakır ya çok sıkı tutar, ortasını beceremez. Abimi ailem çok serbest bıraktı her haltı yapıyor ipsiz sapsız biri oldu, evlenmesi bile imkansız şu saatten sonra. Böyle olmak da iyi değil bence. Yakalanman kötü olmuş tek bir yanlışın gözlerine batar artık sana güvenmezler. Bu saatten sonra aileni değistiremezsin malesef. İşe falan gidiyosan fırsatı buldukça kaçarsın öyle yap bence
Soran+1 yılİşte olmuyor ki adam hissediyor herhalde ya bi ara deniyim dedim sormuş patronlarıma ne yapacam bilmiyom kimse de yok gidip buluşayım mal gibi kaldım ya
+1 yılNamaz kılacak
Kapalı olacak
Hanim hanimcik olacak
Anca böyle kabul ederler
Benim eski sevgilimle 5 sene ilişkim oldu. Babası imamdı. Aşırı muhafazakardi. Beni istemediler. Haa hakkımı helal etmiyorum o ayrı mesele. Ama dedigim gibi yani kız da anca bu özellikler olacak. Dahası da var. Senin buldugun kizi kolay kolay begenmeyecekler. Annen bulur anca onla evlenirsin529 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Tabi ki ne istediğine karar vermek elbette senin hakkın. Doğru olanda bu. Herkeisn seçim hakkı vardır, olmalıdır da. Üzüldüm ama bu duruma çünkü yani insnaın hayatından giden boşa geçen 5 yıl. Bunun geri dönüşü de olmuyor ya işte o yüzden bu kadar sarsıyor bizleri. Umarım sen bu durumu atlatmışsındır en az hasarla.
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Babası imam ve 5 yıl birlikte olduğunu bile bile bir şey demedi yazık cidden
- +1 yıl
Tamamda nikahsız ve flörtlestiklerini bildiği halde nasıl izin veriyor birde imam yazıklar olsun öyle imama
- +1 yıl
@Darkness_Queen en başından beri biliyordu. Erkek arkadaşımla defalarca kez evine bile gittik tanıştık yemek yedik. Annesi bana dedi ki böylesi tamam ama evlenirseniz oğluma hakkım helal değil dedi
- +1 yıl
Yani ailesi fikir verebilir diye biliyorum ailenin sözünü dinlemek bu konuda iyidir ama madem öyle oğlu harama girse neden bir şey demiyor onu anlamıyorum. Şimdi o annesi eğer kapalı bir kız gelince geçmişini sorarsa ve kızın geçmişinde bir şey olduysa ve annesi bu yüzden istemezse yazık ona oğlunu korumamış birde geçmişinde bir şey olmamış birini isterse cidden kafasına yazık diyorum
- +1 yıl
@Darkness_Queen bak bana kapanır misin dedi erkek arkadaşım ama ben yapamam yani olmaz dedim. Kapansaydik evlenebilirdik. Ama şu anki eşine bakıyorum yani belli geçmişinde bişey olmamış çocuğu bile var hiç benimle alakası yok. Ne diyim umarım mutlu olur
- +1 yıl
Nereden belli peki olmadığı
- +1 yıl
Yasmin isimli arkadaşa dedim geçmişinde bir şey olmadığı nereden belli mesela onu sordum
- +1 yıl
@Darkness_Queen aynen saf görünüyor. Icini bilemem
- +1 yıl
Anladım yani öyle görüyorum bazılarının başı kapalı sadece bazıları tesettürlü direk ama zina yapanlar var erkek arkadaş sevgilisi olan falan gördüm öyle biride olabilir tövbe ettiyse söylemeyebilir aynı zamanda orası da var
- +1 yıl
@Darkness_Queen olabilir evet. Bu Arada ikinize de çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için
- +1 yıl
Ne demek rica ederim
- +1 yıl
Biz ne yaptık ki yasmin. Bazı şeyleri geri çeviremitoruz bu beni üzüyor. Üzülen insanları özellikle de bu daha sıklıkla kadınlarda oluyor, bu da beni üzüyor. Keşke böyle durumlar yaşanmasa ama söyleleirm pekte bir işe yaramıyor. Sadece kendim bunu yapmıyorum, yapanda tasnif etmiyorum.
- +1 yıl
Benimde ailem muhafazakar yemedigim bok yok 😂😂 kadınlara iyi yalan soylemeyi toplum ogretiyor, arkadaslarla cikmak için yalan soyletiyorlar zorla. Bir insanın arkadasiyla gezmesi kadar normal bir durum ola bilir mi sizce? Tek başıma bir kafede otursam yine yalan soylemeli oluyorum 😂😂😂😂 o evden ayrıl derim ayrilinca yalan soylemek daha kolay oluyor jdkxkzjz
511 Yorumla
Soran+1 yılYalanla işim olmaz, hem yalann şeytanın işidir
- +1 yıl
'Yemediğim bok yok' nfjfdjf
- +1 yıl
Xkjdxjjd yalan hayatımızı kurtaracak. Ben dürüst biriyim olduğu gibi herşeyi soylerim ama dusunmeme bile izin vermiyen insanlari, dini, tanrıyı asla sevemem. Düşünmek insan olmak demekdir tanrının her dedigini birebir yapacaksak ve asla kendimiz dusunmuyeceksek neden variz o zaman? Kaç karımız olacağından tut yüzümü kaç kere ve nasıl yikiyacagimi din soyler kimle gorusecegimi ailem soyler kime ne demem gerektigini bir başkası. Peki ben ne zaman bir birey gibi gerçeği yalnisdan ayircam? Sevecegin insana kadar ailen karar veriyorsa sen kimsin? Simdi baban evlendikden sonra karın arkadaşların annen, sen ne zaman olucaksin? Kaç yaşın var?
- +1 yıl
@blackflyer Yok cidden 😂😂 zina falan pek benlik değil aslında bana göre özel birisi olmalı sadece ona ait hiss etmek güzel hissdir bence. Ama ailemin sorun yaptigi tek şey o değil bana deseler ki seks yasak okey der yaşarım arkadaşlarıma kadar karisan ailem var. O kızın annesini sevmiyorum onunla gorusmeyceksin. Pardon? İlk başlarda savasirdim ama ikimizde yoruluyoruz en iyisi peki annecim tamam babacim de istedigini yap hepimiz mutlu olalım 😂😂😂 şu an ayrı evdeyim ailemle yaşamıyorum ne kadar mukemmel anlatamam dkkxkxjx
- +1 yıl
Heee iyi de bunlar yemediğim b*k olmuyor temiz kalpli kardeşim mfngfnfhfnv
- +1 yıl
@blackflyer aileme göre öyle 😂😂 normal yaşamak için kırk takla atdığımı ogrenseler kafamı keserler xjxkkxxk
Soran+1 yılAyrı evdesin kafan rahat tabi ben ayrı eve çıkacam desem olay çıkar şiddete kadar yolu var.
Soran+1 yılLaftan anlamıyor ki? 20 yasına geldim hâlâ telefonuma bakar, çok değil ama bazen
Soran+1 yılEvet
Yani gerçekten şu an Müge anlı , Serap paköz ve Esra Erol programlarını seyreder isen gençlerin ne şekilde kandırılıp bir erkek tarafından hayatlarının mahvolması vs birçok ebeveyn de bu programları veyahut etrafında tanık ettiği olaylardan dolayı herşeye aklın erdiğinde, tam o olgunluk seviyesinde yaşamanı istemeleri çok normal ve bence de en iyisini yapıyorlar. Sakın kötü niyet düşünme sen onların evladısın devir şu an çok kötü insanlar neler yaşıyor o yüzden ailene her zaman şükret
21 Yorumla- +1 yıl
Knka yazan erkek dikkatini çekerim 😂 erkek erkek tarafından mı kandırılacak
+1 yılAilenin seni sıkması normal değil ama yaşın daha cok küçük 20 yaşındasın sevgilim olacak diye diretmek neden? Herseyi ailene deme konusmak istiyorsan konuş hayir yani herkesin hayatinda evlenene kadar konusmadigi kalmiyor da ne oluyor yani diye sormazlar mi adama? Marifet birini bulmanda degil daha coook küçüKSün bence sen kendini geliştirmeye daha iyi bi is bulmaya ekonomik anlamda kendini güçlendirmeye bak sonra ayri bi sehire taşın üniversiteni oku bi önce sonra bi bakarsin etrafin kiz.
20 Yorumla
+1 yılKnka telefonda birileriyle konuştuğunu nerden biliyor ki gizliden konuş. Disariya da arkadaslarla buluşucaz diye çıkıp kizla buluş. Kendi böyle bir yola sürüklüyor seni ki yanlış bir sey değil bu istediğin insanla tanışır bulusursun. Yanlışsa da doğruysa da senin yanlışın doğrun. Baban 1990dan sonra update almamis boşver sen onu oyunu kurallarina göre oyna...
20 Yorumlayani aslında çok rahat olmak da iyi degil çok baski altında olmak da
sonuçta bu sekilde de günahlara itebilir seni? insan patlar bi müddet sonra
bence dindarsan evlilik düşün , bu niyetle biriyle tanışmakta sorun yok23 Yorumla
Soran+1 yılValla düşün diyon da ben şöyle düşünüyorum, 2-3 yıl sevgili kalayım iyice tanıyayım hem o ara da işim gelişir, para birikimi yaparım ama şu an kimse yok hayatımda hayat boş geliyor
Soran+1 yılBen böyle istiyorum hemen evlilik olmaz
Benimkiler de öyle. Ama sen erkeksin tavlanmayı bekleyemezsen ya da sana görücü gelmesini mi umut ediyorsun?
Kızlarla tanışmaya çalış, bunda yanlış bir şey yok.37 Yorumla
Soran+1 yılBize göre yanlış bişi yok, aile sıkıntı
- +1 yıl
Ailene söyleme gizli yap
Soran+1 yılO dediğin öyle kolay olmuyor bu bir ikincisi çalışıyorum ben vaktim yok
- +1 yıl
Ozaman yakin dur buralarda mal gibj
Soran+1 yılAnlamadım
- +1 yıl
Diyorum ki dert yanmaya gelmissin sadece
Soran+1 yılHayır.
Aşk İlişkileri konusunda 608 cevap paylaştı. Onları dinleme muhafazakar yetişmiş olabilirsin ama bu seniN geleceğini kısıtlamamalı. Evleneceğin kişiyi sen seç ailen değil
33 Yorumla
Soran+1 yılKimi seçeyim yok ki kız çevrem de onlar yüzünden arkadaşım dahi yok doğru düzgün dinlemediğim zamanlar da kavga çıkıyor elimden kaza çıkacak diye korkuyorum.
Soran+1 yılİnşallah
+1 yılBabanız doğru yapıyor
Şimdiki insanlar sevgili oluyorda ne oluyor?
Ya daha evlenmeden ayrılıyorlar ya da evlenince boşanıyorlar
Babaniz en iyisini yapıyor ilerde üzülmeyin diye
Elini ayağını öpün derim😄14 Yorumla
Soran+1 yılYa kanka iyi hoş da en azından sosyal çevrem olsa hoş olmaz mıydı?: sevgiliyi de geçtim dostum diyeceğim birisi bile yok.
- +1 yıl
Ha o kadarda olsun canım ona birşey demedim 😁
Soran+1 yılOlmuyor işte babam yüzünden olay bu 😔
- +1 yıl
😯😢
Ailenin elbet haklı yeri var. Çok sıkmak iyi değil tabi ama bak mesela benim babam sigara içtiğimi bilir sigara biter akşam olduğu için alamıyorum bana sigaramı alır, kıyafetime karışmaz ama sevgili istemez neden bu devirde kimseye güven kalmadı herlse bir çıkar peşinde. Rahatım ben sıkı değilim ama sevgili erkek işlerine karşılar çünkü çoğu kötü niyet peşimde bana güvenirker ama dışarı güvenmiyorlsr önce oku mesleğini al ondan sonra kimi bulursan bul ama iş sahibi olana kadar hiç bir erkekle olamazsın diyorlar ki çok haklılar
13 Yorumla- +1 yıl
Sigmund Freud olsa, bir erkeğin sevdiği kızı beklemesine de çıkar ilişkisi derdi :)
Hem güzel ve çekici hem sevgi dolu bir kızı bir erkek tabiki bekler, farkında olmaksızın burada da çıkar yatar. Fakat öncesine göre daha uzun soluklu ve daha tatminkar bir çıkar.. Sadece sevişmek için yapılan her çaba oldukça hayvanidir..
ailen muhafazakar değil takıntılı onlara kibarca bundan hoşnut olmadıklarını anlat ve kendi hayatını kendin seçmek istediğini söyle muhtemel seni küçük çocukları olarak düşünüyorlar ama ters teperlerse zaten ailen sıkıntılıdır ya da geçmiş birşeyde takılı kalmıştırlar
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 429 cevap paylaştı. Sen bu soruyu burda insanlara sorabilecek saf ve temiz yapıda bir delikanlı olduğuna göre baban seni iyi tanıyor demektir. Bu nedenle seni üzerler diyor boşver diyor. Sen babanın sözünden çıkma kardeşim, bu işler nasip işleri elbet vakti gelince sen kaçsan dahi nasibin seni bulacaktır.
10 YorumlaBaba her zaman iyilik olsun diye konuşmaz. En büyük kötülüğü yakınlarından görürsün ruhun bile duymaz. Karşı çıkacaksın yavaş yavaş.
Sana ne konuda engel oluyorsa eğer senin kendi özel hayatın ve seçimlerinse babana karşı geleceksin.
Birçok anne baba çocuğunu kendi uzantısı olarak görür cahillik böyle bir şeydir. Benim çocuğum yapmayacak derken aslında kendini on plana çıkarmaya çalışan egoist bir insan vardır ortada.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılSevgili yapma sende ailene evleneceğini söyle ve gittin kızlarla tanış ciddi olan çıktımı beğendiğin sozlenirsin sonra istediğin gibi 6 7 ay onla sevgilik hayatı hasar tanırsın evlenirsin bı sıkıntı olmaz. Zaten dürüst insanlar böyle yapar görmüyorsun millet elbise değiştirir gibi sevgililik hayatı sürüyor sen iyi bir insansın insanların duygularınla oynayamıyacağın belli ona göre düşün
10 Yorumla
+1 yılbenim ailemin nasıl olduğunu tahmin bile edemezsin. öyle bir şey olsa direkt okuldan alır. ama ben korkmuyorum sevgilim var ve 1 yıldır sevgiliyiz hiç çaktırmadım onlara
28 Yorumla
Soran+1 yılBenim reelden sevgilim olsa neredeyse buluşamam yani o derece
- +1 yıl
bizde hiç buluşamadık. o başka şehirde ve covid yüzünden gelemedi
Soran+1 yılUzak mesafe de yürümüyor ya
- +1 yıl
yürüten yürütüyo. her şey dokunmak değil
Soran+1 yılAma zor sonuçta sarılmak öpmek istiyor insan
- +1 yıl
tabi ama sabrı öğreniyo insan ve dahası gerçekten sevmeyi
Soran+1 yılTabi iki kişi de seviyosa.. çoğu zaman tek taraflı oluyor
- +1 yıl
öyle
İlk defa bir erkeğin bu şekilde baskı gördüğüne denk geliyorum hdhehe benim ailemde muhafazakar sayılır, ama asla böyle bir şeyde bulunmadılar bulunamazlarda ki bende zaten itiraz edecekleri bir şey yapmam. Ailenle aynı evde kalıyorsun heralde senin yerinde olsam zaten işin var kendim ayrı eve çıkardım 1+0 fazlada konuşmazdım ailemle. ya da durumu izah edebilirsin anlamazlarsa tamamen koparırdım ben bağımı
11 Yorumla
Soran+1 yılO iş zor biraz daha gelişmemm lazım iş konusunda.
+1 yılİzmir gibi bir şehirde ailenin seni koruması bence cinsiyete göre de değişmez çünkü erkeği de kızıda kullanabiliyorlar ailen bence bir bildiği var ki sana bunu yapıyor ama tabii ki çok sıkmakta doğru değil ama haklılar yani
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılSende önce tani zaman ver.
Baktın kafalar uyuşuyor buluşup ona göre karar verirsin.
Babanı buluşmaya götürme ama😅😅21 Yorumla
Soran+1 yılKimse yok ki 😂
+1 yılBenim ailemde çok muhafazakar senin kız versiyonunum bul beni... Aileler hiç zorluk çekmez 😂😂😂
33 Yorumla
Soran+1 yılYasın büyük 😁
- +1 yıl
Üzdün beni...
Soran+1 yılEkliyim o zaman hahah 😂
+1 yılSende anlatma babana
Herşeyi bilmesine gerek yok36 Yorumla
Soran+1 yılBu sefer de yakalıyor gizli yapamıyorum.
- +1 yıl
Hasta mı ne? Bu takip etmek hoş değil seninde bir özel hayatin olmalı. Aile evine kız arkadaşının getir demiyorum ama yüz göz olmadan kendi hayatını yasamalisin. odanda vakit geçir herşeyini anlatma.
Soran+1 yılAnlatmıyorum da kimse ile muhatap olmamı istemiyo, boş ver diyo üzerler seni işine git evine gel diyo
- +1 yıl
Hepimiz uzduk üzüldük.. hayatın doğal akışı bu. Seversin mutlu olursun seversin pişman olursun seversin acı çekersin
Eve para veriyorsan baban bunun azalmasını istemiyor olabilir.
Soran+1 yılBir sorun daha var, reel de kız arkadaşım hiç yok, sanaldan da kimse yüz vermiyo napacağımı şaşırdım enn azından olsaydı belki inadına giderdim ama yok işte umudumu kestim iyice mal mal bekliyorum nasibimi 😔
Soran+1 yılEvet eve para veriyorum bir abim daha dedi para azalsın istemiyo babann dedi büyük ihtimalle de öyle ama şöyle bişi var bana istediğini alabilirsin bişey demem diyor anlamadım gitti ya
Babana birşeyleri göstermeden haber etmeden yap napıcaksan
317 Yorumla
Soran+1 yılTam yapacam o an telefon çalıyor çoğu zaman yakalıyor
Soran+1 yıl20 yasındayım, en son baktı telefona da sen hangi hakla bakıyosun dedim ben senin telefonuna bakıyor muyum dedim dinlemedi tabi en son bir abim vardı sanaldan onunla konuşur iken görmüş kim o dedi vs baktı telefona Allah'tan silmiştim çoğu şeyi yoksa yandık ya
- +1 yıl
Kızlar iyi yapiyor bu işleri sen onlara uyma
- +1 yıl
Aynı yaştayız ve benim babam telefonuma bakmaya kalksa olay çıkarırdım yanlış anlama hayatında hanende huzursuzluk çıksın istemem ama senin de kişisel bir alanın olmak zorunda babana fırsat bulduğunda bunu anlat baktın ki anlamıyor kendi kendine hareket etmeyi öğren bu yaşlarda bu kadar annene babana bağlı onların denetimi altında yaşarsan bu ilerideki hayatında da çok büyük sorunlara yol açar 30una geldiğinde babanın annenin bulduğu bi köylü kızıyla evlenirsin gibi gibi...
Soran+1 yılValla onların seçtiği birisi ile evlenmem, kafama göre bişi de yapamıyorum, illa ki bir huzursuzluk oluyor.😔
- +1 yıl
Evlensin köylü kızları candır aldatmaz baba sözü dinle keke
- +1 yıl
Kocan ilerde telefonuna baksa surun çıkartırmısın merak ettim
Soran+1 yılDemesi kolay ya adam şiddete kadar götürüyor bi bağırıyor mahalle duyuyor.
Soran+1 yılÇalışıyorum zaten de işimde onun yüzünden gelişmiyorum, psikolojimi bozdu çünkü kendimi m*l gibi hissediyorum, evden kaçsam da gidecek yerim yok birikmiş param yok 😔
Soran+1 yılCNC operatörüyüm, sanayi de bir dükkanda çalışıyorum, 1-2 haftaya dükkanı büyütecekler başka bir dükkana geçiyoruz, işler de büyük olucak, bu psikoloji ile nasıl baş edicem bilmiyorum
- +1 yıl
Sanayi çalışanlarının çok kazandığını duymuştum ama sende durum farklı sanırım başka bir meslek düşündün mü hiç kendi kendine yetebileceğin kadar para kazanacağın farklı bir alan? Konu artık senin sevgilinin olup olmaması değil çok kısıtlanman bence ki baban da çok fazla laftan anlamayan bi tip belli ki
Soran+1 yılEvet laftan anlamıyor başka meslek yok başarılı olduğum bende durumlar baya farklı kendimi geliştirebilsem güzel para alırım ama psikoloji istek heves yok babam tam bir ruh hastası bozdu her şeyimi kimse anlamıyor.
+1 yılYaa ben bir çözüm gibi bir yol buldum deneyeceğim ama inşallah işe yarar adam gibi adam bu devir de çok zor yaa🥺
116 Yorumla
Soran+1 yılBende düzgün bir kız bulamadım çok zor
- +1 yıl
Hangi şehirdeain dışarı ile aran nasıl
Soran+1 yılİzmir'de yaşıyorum, dışarı ile pek alakam yok, kız arkadaşım dahi yok.
- +1 yıl
Aslında geniş bir şehirde yaşıyorsun ayak mı uydurmamı yorsn acaba
Soran+1 yılAilemden dolayı dışarı çıkamıyorum ki ayak uydurayım?
Soran+1 yılVe ekstra çalışıyorum
- +1 yıl
O çalıştığın yerde kızlar yok mu? Mesela oradan böyle tatlı tatlı tanışsan olur
Soran+1 yılKız yok hepsi erkek.
- +1 yıl
Gelenler gidenler müşteriler hoşlanma bakışma durumu oluyor mu?
Soran+1 yılKız gelmiyo ki olsun 😂
- +1 yıl
Aboowww orası neresi yawww anlamadım gitti😂
Soran+1 yılAcayip bir yer işte boş ver
- +1 yıl
Paran sende kalıyor demi?
Soran+1 yılHayır, eve falan gidiyo
- +1 yıl
Hmm kendine ayır ve bak biraz güzelcene daha çok gençsin
- Aşk İlişkileri konusunda 664 cevap paylaştı.
+1 yılEşinin kullanma kılavuzu mu var insanları tanıyacaksın konuşacaksın birşeyler yaşayacaksın ki usta olasın dimi
11 Yorumla
Soran+1 yılYanii
+1 yılÖyle babalar hala var. Eli öpülecek adamdır, kıymetini bil. Arkadaş işine gelince merak etme olur, görüşürsün evlenirsin.
11 Yorumla
Soran+1 yılYa tamam kötü birisi demiyorum da çok sıkıyor bea
- Aşk İlişkileri konusunda 761 cevap paylaştı.
+1 yılSana görücü usulü kız bulmayı düşünüyor galiba üniveristeye mi gidiyorsun ya da işten birileriyle konusmaya başla
11 Yorumla
Soran+1 yılİşte kimse yok, görücüye falan da gitmez kimse istemem.
- Aşk İlişkileri konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yılİstediğini yapmalısın hayat senin. Yapmadan piçman olacağına yapıp olursun. Kimseye mutluluk vb gelmiyor senin gitmen lazım. Biraz cesur olmalısın
111 Yorumla
Soran+1 yılCesur olursam katil olurum
- +1 yıl
Cesur olmak illa şiddetle çözüm bulmak değil. Bu kafayla bişi çözemezsin
Soran+1 yılAdam başka dilden anlamıyor ki?
- +1 yıl
Baban olduğunu unutma.! Kimsenin ailesi mükemmel değil. Ama ben kalkıpta onlara bişi yapamam. İstesemde yapamam yani.
Soran+1 yılBende yapamam ama hak ediyor
- +1 yıl
Etmiyor. Kimse etmez. Görüşü düşünme şekli sibir bozucu olabilir ama bunları seni sevdiği için yapıyor sonuçta. Yapmak istediğini yap ama kimseye zara ir verme hakkın yok
Soran+1 yılHaklısın da napcam başka olmuyor ne yaptıysam
- +1 yıl
Ayrı ev veya başka şehir?
- +1 yıl
ya da bunlarla tehdit edersin falan jdjfbf
Soran+1 yılO kadar kolay değil bu işler bir takım sıkıntılarım var 😔
- +1 yıl
Sıkıntılar bitmiyor be
Aşk İlişkileri konusunda 385 cevap paylaştı. olm sen mal mısın sanalda ki kızdan babanın neden haberi oluyor
24 Yorumla
Soran+1 yılHaberi olmadı aslında ama buluşamadım da
Soran+1 yılDışarı çıkamıyorum ki doğru düzgün ve çalışıyorum vaktim yok
Soran+1 yılHaklısın, bir gün kavga edicem zaten az kaldı.
Tek bir yolu var o da ekonomik bağımsızlığını eline alman ve ayrı bir eve çıkman
22 Yorumla
Soran+1 yılYandık desene..
Aşk İlişkileri konusunda 705 cevap paylaştı. Çok basit, babana söylemeyeceksin, kafana göre takılacaksın.
12 Yorumla
Soran+1 yılSöylemesem de kafama göre bişi yapamıyorum, çalışıyorum vaktim de yok ve ayrıca gizli bişiler yapınca genelde yakalıyor.. tek basıma bişi yapamıyorum illaha yanımda onun tanıdığı biri olmalı ve öyle birisi de olmadığı için dışarı çıkmama izin vermiyor
Soran+1 yılDışarı çıkmama izin vermediği için onun beğeneceğini birisini de bulamıyorum doğal olarak.
+1 yılCennette olacak, bu dünyada ben senin hakkını yiyeceğim
11 Yorumla
Soran+1 yılHe yersin hee
+1 yılBenim ailem hiç karışmaz baskıcı değillerdir habersiz iş yapmam hiç o yüzden gizli saklı işlerim olmuyor en iyiside bu muhafazakar ailem olmadıgı icin sükrediyorum resmen sen de artık bir yasa kadar katlancaksın
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAilen bulsun sana birini sağa sola haber salıp vs. Evlendirseler seni.
11 Yorumla
Soran+1 yılDaha erken evlilik ben sevgili olup güzel vakit geçirdikten sonra evlenmeyi düşünüyorum
+1 yılSiz de her şeyi söylemeyin. İnsan adım atarken yanındakine adım attım demez.
13 Yorumla
Soran+1 yılDemiyorum artık ama yine de olmuyor kardeş
- +1 yıl
Valla ben de pek istediğimi yapamıyorum; annem ehliyet, bilgisayar vb. almama izin vermiyor.
Soran+1 yıl😔😔😔
Ailen seni her ne kadar doğurup bu yaşa getirmiş olsa bile şunu unutma ki bu senin HAYATIN :)
117 Yorumla
Soran+1 yılEee yani?
Soran+1 yıl@Shazam6 öyle kolay değil işte gel yasa bu aile de de göreyim seni
Soran+1 yılDemesi kolay..
- +1 yıl
Demesi kolay evet ama malum Türkiye de yaşıyoruz bir çoğumuzun ailesi böyle ben bir kadın olarak bir çok kısıtlamaya maruz kaldım zamanında ama sesimi çıkardım ve ailem büyüdüğüme inandı ve özgür bıraktı beni. Sende sesini çıkar diyorum. Bilmiyorum kaç yaşındasın ama böyle bir arkadaşım vardı. Üniversite de ailesinin istediği bölümü okuyordu asla sevgili yapmadı ilerde ailemin seçtiği kızla evlencem derdi. Tek istediğim o çocuk gibi bunları kabullenip normalleştirme eğer yaşında büyükse kendi hayatını yaşamaya çalış. Eğer küçüksen diyecek bir şeyim yok.
Soran+1 yıl@Shazam6 haklısın da cesaret yok şu an o kadar işim de daha da geliştikten sonra gitmeyi düşünüyorum, bunları çok düşündüm.
Soran+1 yılKarşı çıkınca da şiddet hakaret görüyorum iyice psikolojim bozuluyor sen beni hapise sokacaksın sanırım eğer vurursam öldürürüm ben onu
Soran+1 yıl@Shazam6 anladığı dil o bro ama ben yapmak istemiyorum
- +1 yıl
Sana yapman gerekeni soyluyoruz sen kabul etmiyorsun dicek birsey mi kaldi ki tamam o zaman sabret onlarin sozunden cikma ilerde gidersin ne diyim Şu an ne is yapiyorsun bilmiyorum gittigin sehirde de devam edebilirsin veya baska ise girersin ozgurluk istiyorsan gidiceksin baska care yok ne kadar anlatsan anlamazlar illa ki kisitlarlar biryerlerden ha biraz raahat birakabilirler tabi ama ev onlarin banan evin reisi benim benim dedigim olcak diyen bi insan tamamen ozgur olamazsin hicbir sekilde anlattigin gibiyse yani o yuzden en gerekli sey evden gitmekk o zaman sadece sen olucaksim ve kendi hayatini kurucaksin artik kendi evin olucak ve canin ne isterse onu yapiyor olucaksin bu kadarr
Soran+1 yıl@Shazam6 anladım 😔
+1 yılTabuları yık 😂 her şeyi ailemize söyleyecek olsaydık ohoo 😂 her şeyi de bilmesinler bir yerden sonra senin hayatın
40 Yorumla
+1 yılEğer gizlice yapmak istersen yapabilirsin yaşın kaç ona göre bak yap bişeyler
11 Yorumla
Soran+1 yılYasım 20 gizli de yapamıyorum imkanım yok.
+1 yılSevgili flört işleri boş işler ayrica haram ama evlenmek istiyorsaniz nasibinizi arayacak yaştasıniz, bu konuda ailenize karşı utanmayin, direk söyleyin evlenmek istediginizi.
21 Yorumla- +1 yıl
Nurettin Yıldız hocanin bu konudaki fikirleri oldukca degerlidir, tavsiye ederim.
+1 yılSeninle aynı durumdayım yani babam annem baskıcı ve eşofrman giymeme bile kızıyor babam en sonunda birini bulmuştum gerçekten seviyirduk o çok özgür bağımsız biri olduğu için tartışıyorduk ayrıldık ama hala seviyoruz. Şu aile baskısı.
21 Yorumla
Soran+1 yılZor zor..😔
Canım kardeşim. Bence kız arkadaş edin. İnsanları tanı ancak sonradan pişman olacağın şeyleri yapma. Zinadan uzak dur. Çünkü ailen dindarsa 28 yaşlarına gelince kendini tanımaya başlıyacaksın ve kendininde dindar olduğunu fark edeceksin. Eğer durum bu olursa ve kendin gibi dindar bir insanla evlenmek istersen seni geçmişinde içinde bulunduğun durumlar yüzünden kabul etmeyebilir.
10 Yorumla
+1 yılYavaş yavaş dışarı çıkmana alıştır zamanla o kadar gözlerine batmaz dışarı çıktığında da istediğinle görüşürsün evde sadece dikkat edersin çok telefonla konuşup mesajlaşmazsın biraz strateji uygulaman lazım kafanı çalıştır
19 Yorumla
Soran+1 yılDışarı çıksam da kimse yok gidip kiminle konuşsam ki utangaçım bir de hep ezdi ailem beni korkuyorum yani çok zor hayat ya
- +1 yıl
Mesela sosyal medyadan seninle aynı şehirde yaşayan sana yakın yaşan birini bul onun arkadaşlarıyla da tanış böyle böyle takıldığın insanlar olur hatta bir bakmışsın o arkadaşlarından biri sana kız ayarlamış mutlu olmuşsun bilemezsin sosyalleşmek kolay ya bulursun illa yolunu insanlara iyi geçinmeyi bildikten sonra kolay
Soran+1 yılDemesi kolay knka benimle kimse konuşmuyor abaza falan da değilim yani eğlenceli temiz kalpli biriyim ama kimse güvenmiyor bana sadık biriyim de sanaldan hep hüsrana uğradım o toplara girmiyorum, aynı şehirden de denk gelmiyor hiç gelse bile yüz vermiyor.
- +1 yıl
Bence sen biraz sinirli gibisin insanların en ufak bir lafı bile sana dokunuyor sinirlendiriyor gibi bana özelden yazsan sana çok yardımcı olabilirim elimde iyi taktikler var insanlarla iyi anlaşırım ama tabii sen bilirsin yazmak istemezsen 🤷🏻♀️
Soran+1 yılMesaj kutun kapalı ve ben sinirli birisi değilim.
- +1 yıl
Aa öyle mi nasıl açıcam ben yeniyim bilmiyorum🥲 bu arada tamam ya sinirli değilsin 😔
Soran+1 yılAyarlara gir orada var
- +1 yıl
Tamam açtım şimdi oldu sanırım
Soran+1 yılYazdım, 642 ile bitiyor sonu
Benim Ailemde muhafazakar ama herşeyi bilmelerine gerek duymuyorum. Sonuçta reşit bir kızım ve doğruyu yanlışı ayırt edebiliceğimi düşünüyorum
20 Yorumla
+1 yılBence baban çevresinde ve etrafında gördükleriyle, konuşulan olumsuz konuşmalarıyla seni engellemeye çalışıyordur.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSana 2 tavsiye
1. Ailene göre değil kendi sevdiğine göre birini bul (ben onları düşündüm, hayatım biplendi. Biplendi bile az kalır, bitti hayatım)
2. Ailenin gözünün tutmadığı ile evlenme
İkisi bir arada bulman lazım10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiç okulda falan da mı bir kızla iletişimin olmadı? Flört yakınlaşma vs
11 Yorumla
Soran+1 yılOlmadı
Hiç bir kadına güvenme zaten. En uzun ilişkin seans lık olsun. Kadın da duygu vefa aşk kalıcılık olmaz
10 YorumlaDoğru diyor sevgili demek eş demek değil ki seninle oynayıp gidecek biri için niye bu kadar dert sevgili değil eş bul kendine
10 Yorumla
+1 yılBenim ailemde ya kaç yaşındayım hala erkeklerle konuşmama izin vermiyorlar sevgili yapmama izin vermiyorlar dışarı çıkmak zaten yasak ama ben konuşuyorum yinede bazı erkeklerle kdkdlld
50 YorumlaAilene ve etrafındaki insanlara kendi hayatındaki kararları kendin verebileceğini göster. Bu genelde büyük bir olayı tek başına başarmadan gerçeklmeşmez. En azından sert bir tavırla fikirlerini onlara göstermelisin.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı şeyi bende yaşıyorum. Ailem sürekli oku iyi bir işin olsun kızlar kendileri gelir diyordu okudum fena olmayan bir isim var ama hiç sevgilim olmadı olacak gibi de durmuyor yaş 25 bu arada
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle kız arkadaşım çok ama erkekde ilk defa gördüm 😅
10 Yorumla
+1 yılBence babanı dinle benim babamda öğle asla hiç bir şeye izin vermez
29 Yorumla
Soran+1 yılDinlemicem
- +1 yıl
O zman özele gel sana bir kaç bir şey dicem 🥀
Soran+1 yılmesaj kutun kapalı
- +1 yıl
Takip et
- +1 yıl
Mesajları açtım birda yaz
Soran+1 yılKapalı hâlâ mesaj kutun? İki dk aç
- +1 yıl
Ben sana mesaj niye atamıyorum
Soran+1 yılÇünkü gizli 😂
Soran+1 yılEkledim seni yaz şimdi
+1 yılBabana sorsana niçin izin vermediğini? Muhakkak asıl sebebini biliyordur sana açıklasın
110 Yorumla
Soran+1 yılDevir kötü diyor
- +1 yıl
Doğru söylüyor. Çünkü ınsanlar güvenilir değil. Benim düşünceme göre senin günah işlemeni istemiyordur, temiz kalmanı istiyordur
Soran+1 yılİyi hoş da iyi insanlar da var devir kötü diye hepsi kötü sayılmaz.
- +1 yıl
Çevrende zaman geçirdiğin arkadaşların yok mu?
Soran+1 yılVar da beni ciddiye almıyorlar
- +1 yıl
Arkadaşlarin sevgilin olma konusunda mı seni ciddiye almıyor?
Soran+1 yılErkek hepsi 😂
- +1 yıl
Peki onlarda senin gibi sevgilim olsun diye kız arıyorlar mi?
- +1 yıl
Ayrıca aşağıdaki yorumlara göz attım düzgün bir kız bulamadığını söylemişsin , Demek ki sen de farkındasın
Soran+1 yılOnların zaten var ama beni ortamlara sokmuyorlar.
+1 yılBirileri öyle istiyor diye bütün hayatıni zehir etme kendine
16 Yorumla
Soran+1 yılKeşke elimden bişi gelse şiddete kadar gidiyor😔
- +1 yıl
Bak benim kimim kimsem yok ben daha kötü zamanlardan geçtim ama kimseye boyun egmedim hep kendi bildiğimi okudum ne yapmak istiyor san yapmak istediğin şeyin arkasında dur karşı taraf yorulana kadar
Soran+1 yılPes etmiyor adam işte her zaman engel çıkarıyor.
- +1 yıl
Benim etrafımdaki insanlarda annemi babamı kaybetikten sonra her lafları senin iyigilin için söylüyoruz dediler ben hep kendi aklıma gittim onlar yapamazsın dedi ben başardım istersen sende yaparsın
Soran+1 yılİşte her şey istemekle olmuyor karşı çıktım ama küfür şiddet hepsini gördüm, psikolojim bozulmasın diye pes ettim artık iş ile ev arası hayatım var başka bişi yok, gitgide kötüye gidiyor psikolojim😔
- +1 yıl
Sen güçlü durmazsan her gelen ezer geçer
- Devamını Gör (51)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler