Bizim İstanbul'da 3 evimiz var durumumuzda çok şükür iyi bazen diyorum ki keşke bu imkanlar erkek arkadaşımda olsa o ise Gaziantepte yaşıyor üniversitede tanıştık evlenirsek İstanbul'da yaşayacağız ailesi de karşı çıkmıyor her şey iyi güzel nişanlanmak istiyoruz ama maddi acıdan durumları hiç yok birikmislikleri yok erkek arkadaşım daha yeni mezun olcak nasıl olcak bu iş bilmiyorum. Annem gelinine her şeyin en iyisini yaptığı için aynı şeyi bana da yapsınlar istiyor ama iki arada bir derede kaldım çok daralıyorum bu durumda ne yapılmalı. Iliskiyi çok uzatip harama bulaşmakta istemiyorum 1 yıl oldu daha önceden de tanıyordum 2 yıl kadar
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılHer şey maddiyat değil, tabi ki her şeyin en güzeli olsun isteriz ama düğünü kendimiz için mi yapıyoruz yoksa el âlemin ağzını kapatmak için mi? Düğün bence gereksiz bir masraf, aile arasında sade bir nikah yeterli. Otelde düğün yapıp ya da yurt dışında düğünün en alasını yapıp bir yıl olmadan bile boşanan insanlar var, en lüks eşyaları alıp servet içinde yaşayıp evliliğini sonlandıran insanlar var. Düğünü aileler şeref meselesi olarak görüyor, el âlemin ağzını kapatmak için yıllarca kredi ödüyoruz ve evliliğin o güzel yılları kavgayla geçiyor bu sebeble.
Sen bu çocuğu geleceğinde görüyor musun? Evliliğe hazır mısın? Birbirinizi mutlu edeceğinize inanıyor musunuz?
Bekleyin, çalışın, kazanın.
Madem nişanlının ailesinin birikimi yok, sizler gençsiniz, kendiniz de birikim yapabilirsiniz. Kira masrafınız olmayacak, bu en büyük artı. İş güç sahibi olun öncelikle ve hayallerinizi yaşamak için birikim yapın. Hemen hayallerinizi yaşamak için kredi çekmeyin derim ben.
Önceliğiniz iş olsun, para kazanmak olsun bence10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBütçenizi aşmayacak şekilde olur her şey. Söz zaten kız tarafında olur siz sözü yapın şuanlık. Kınayla nişan bir olur düğün de evden çıkma konvoy halinde olur en mantıklısı bu👍 söz merasimine yapacağınızı kararlaştırın gerisi gelirr dert etme
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılvallahi ben züğürt erkeklerden sadakatli olan hiç görmedim varlıklı bir kızım ben de senin gibi maddi durumu yetersiz biriyle konuşuyordum çok seviyor gibiydi sosyal medya başka hesaptan yazdım hemen sazan gibi atladı fazla güvenme derim
04 Yorumla
Soran+1 yılBütün şifreleri var bende aslında öyle aldatma gibi niyeti olsa yol veririm umrumda olmaz zaten ama güzel de bir kızım aynı ünideydik o da yakışıklı ama 1 yıl beni gizli gizli sevmiş beğeniyormus unide popülerdim
Cevap sahibi+1 yılVallahi ne diyeyim hakkında hayırlısı benimki de öyle görünüyordu ama kısmet işte bir teste tabi tut derim ben
- +1 yıl
belli ki kendini beğenmiş burnu havada birisin çocuğu üzersin sen yol yakınken ayrıl
Cevap sahibi+1 yıl@diamondladyy yav he he
+1 yılPara biriktirip destek olabilirsin sevgiline. Süreyi bir tık azaltmanıza yardımcı olur. Çok açılmadıkça ailene de söyleme durumu. Erkek arkadaşını da kırmadan tabii.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
37Cevap
+1 yılHayatta hicbirzaman paraya onem vermedim ve boyle bir evlilik yaptim. Ama dogru mu yapmışım gelin anlatayim. Bikere maddi manevi somuruluyorsunuz. Bir suru fedakarlik ediyorsunuz. İncinmesinler diye hep ince dusunuyorsunuz. Ve deli gibi para kazanmaya calisiyorsunuz. Ama eksiden baslayan insanin isi malesef bi turlu duz gitmiyor. Hatta baska sorunlar da cikmaya basliyor, illaki cikacaktir.
Sonra yaptiginiz fedakarlik gun geliyor yapmasaydin oluyor. Sanki benim icin yaptin kendi rahatin icin yaptin cumlesini bile duydum.
Oncelikle bir evlilik yaparken sadece onun nasil biri olduguna bakariz eve bakar mi iyi niyetli mi. Bukadarcik şeyle olmuyormus. Zaten bunlar sonradan dogru da cikmayabiliyor. O kisinin yasadigi hayati yasamayi kabul ediyorsaniz evlenin ama duzeltiriz diye evleniyorsaniz bu cok yipratici oluyor.
Malum bir zaman sonra cocuklariniz olacak bu olumsuzluklarda yasanan stres hem onlara hem iliskinize yansıyacak
Ben acele etmemenizi tavsiye ederim isini bulsun ve bir sure calisip birseyler yapabilsin. Sabirla beklemeniz gerekli bence umarim herşey gonlunuzce olur sevgiler..10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılAcele etmeyin mezun olsun işe başlasin biraz durumunu düzeltsin gerisi zamanla olur
Harama bulaşma sende bütün bekarlar öyle mi
Daha erken evlilik düşünmek için biraz daha tanı sonradan pişman olursun.
Her aile çocuğunun en iyi şartlarda yaşamasını ister tabikidile herşeyin olması gerektiği gibi olmasini haklılar da. Ailenle konuş onların fikirlerini al.
Ama okulunu bitirip işini eline almadan düzenini kurmadan birşey yapmana izin vermezler ki çok haklılar... mutluluklar 🌸🌸10 Yorumla
+1 yılAnnenizin gelinine imkanları doğrultusunda en iyisini yapmış olabilir ama bu dünyada herkes aynı maddi imkanlara sahip değil maalesef.
Bu konuda sizin net bir duruş sergilemeniz lazım, altın mı seviyorsunuz arkadaşınızı mı? Ve bence sizin isteğiniz doğrultuda gitmeli herşey.
Biz gençler bu altın takma olayına dur diyerek bu saçma adeti bitirebiliriz.. evlilik bundan fazlası.40 Yorumla
+1 yılBence arkadaşına ve ailesine zaman tanımalısın nişanlana kadar para biriktirsinler arkadaşını iş bulması lazım eğer annesi veya babası çalışıyorsa ve hiç bir evi dahi yoksa kazandığı parayı harcamış demektir onun gibi insanlardan hayır gelemez benim küçükken annem babam ben abim yemedik içmedik para biriktirdik ev aldık araba aldık çocukluğumu yaşayamadım şimdi abim çalışıyor babam çalışıyor 3 evimiz 1 arabamız var arkadaşın antepli ise uzak dur derim çünkü anteplilerin erkeği kızlara takı veya düğün masraflarını karşılamıyor çoğu öyle
10 YorumlaZaten çok uzun yıllar olmamış. Bence erkek arkadaşının işe girmesini beklemelisin. Ki bence evlilik dışarıdan gözüktüğü gibi kolay değil. Bir evi geçindirmek hele ki bu zamanda çok zor. O yüzden sadece nişanı ya da düğünü yapmakla olmuyor. Devamında düzen istiyor. O yüzden acele etme.
10 Yorumla
+1 yılEğer çok seviyorsanız birbirinizi bekleyin çocuk bir mezun olsun işe girsin sonra ailene söylersin böyle bir oğlan var işi şu ailesini kimse seçemiyor durumları pek iyi değil ama en azından kendi eşimin mesleği olacak bilmem ne falan
10 YorumlaTamam eyvallh terazi eşit olsaydı fakirlik zenginlik olmazdı işede gelince sevgilin biraz işe girsin para kazansın hayatın şartlarina baksın öyle hemen nişanlanmak kolay askerlik yaptimi orasıda bilinmez o yüzden bekle derim bekle.
10 YorumlaBiraz daha sabret iş bulsun çocuk ondan sonra evlenirsiniz bir şekilde her şey para değil bu zamanda sevgi de önemli sürünecek kadar aç kalmazsan yine iyi
20 YorumlaNe kadar güzel demiş ama...
60 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı. Eğer gerçekten seviyorsan zaman tanı. Eğer onun yoksa bile birlikte çalışıp alırsınız ve ailenin durumu senin davranışlarına göre şekillenir. Eğer güçlü bir duygusal birlikteliğiniz var ise bazı şeyler de olmayıversin.
20 Yorumla
+1 yılevlilik dediğiniz şey her şey hazır olunca yapılması iki taraf için de daha sağlıklı bir şey. o işini alacak düzenli bir işi olacak, eviniz hazır olacak, öyle. böyle düzensiz bir şekilde evlenerek neden doğacak çocuğunuzun imkanlarını öldürüyorsunuz?
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılMaddi olarak çok büyük fark varsa yani ailen onun ailesine yukarıdan bakacak bir aile ise is zor.
Çocuk ve ailesi rencide olur ve ezildiklerini hissederse is gurura biner. Olmaz20 Yorumla Merhaba,
Sende var sen versene, sen yardımcı olsana!00 YorumlaYaa bir dönem bu ülke böylemiydi şu geldiğimiz hale bak
Şimdi bu kız hayırlı bir eş bulmuş amma o da fakir ve işsiz güçsüz
Vay arkadaş bunlar gerçek olmaz inanmamak en iyisi uydurmuş kesin 🤔12 Yorumla
Soran+1 yılVallahi de doğru söylüyorum kardeşim gerçekten de aynen böyle aslında mesleği var mezun olacak bu dönem
- +1 yıl
Hayda buyur Gel bur yak
Kurban olduğum Allahın benim le Derdi ne Şuna Bak ula her kulana Var bize Gelince Yok Gel içme aha Gardaş Valaha Sen bence Haline Şükret valaha Bu Rahman seni Seviyor Bana İse Kin besliyor Bir de Benim gibi olaydın Ne olacak tı o zaman Sen Şimdi Kuran'ı Kerim açıyorsun Rahman süresini okuyorsun İki rekat namazını da Kıl Şükret Allah ın sevdiği kulusun senin istediğin olur
Sıkma canını
Senin imtihanin da bu hanim kiz
Varsın düğün dernek olmayiversin
Sade bir nikah ile devam edin
Birlikte bir iş bulup düzen kurar
Ihtiyaçlarınızi yavaş yavaş giderirsiniz
Olur gider ışte00 Yorumla
+1 yılevlenebilirsin, hep erkek zengin olacak diye bir kaide olmamalı, eper sen çalışmıyorsan ve o da çalışmıyırsa evlenmeyin derim
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılE zaten nişanı kız tarafı yapar ufak tefek alıcağı şeylere de el altından destek at Be abimize iş bulana kadar bitti gitti 😄
00 Yorumla Evlenenlerin rızkını Allah verir diyor kuranda. Bizim buralarda çok kişiye işsiz olduğu halde kız verdiler. Allah büyüktür
09 Yorumla- +1 yıl
Türkiye o muhabbetten muaf brom
- +1 yıl
Allah bilir tabi reis ama biraz düşünmek lazım, çocuk ne yer ne içer ne giyer vsvsv
- +1 yıl
@Salvodor35 usta doğru söylüyorsun. Şöyle bir kendimize dönüp bakalım. Elimizde milyarlık telefon, milyarlık araba altımızda. Eskiden bayramdan bayrama kıyafet alınırdı şimdi her hafta her ay. Harcama arttıkça para yetmiyor usta. Her şeyin iyisine layık insanoğlu. EyvAllah, ammavelakin biraz da feragat edecek
- +1 yıl
Yanlış bir düşünce reis, vergiler filan 2-2,5 kat fiyat artırıyor. Telefon araba vs lux değil aslında
- +1 yıl
@Salvodor35 hadi onda da doğruluk payı var. İnsanımız her şeyi kullanım amacının dışına çıkarıyor. Daha iki gün önce kripto para için evini satıp bütün parasını borsaya yatıran adam intihar etti. Lüks yaşıyoruz. Bilmiyorlar ki temiz hava insanı huzurlu hissettirir. Adamlar akıllı telefon yaptı. EyvAllah. Bankaya gitmeden bütün işlerini halledebiliyorsın. İnternet üzerinden bütün eğitimleri alıp, merak ettiklerini öğrenip ufkunu açıyorsun. Bunu kötüye kullandıkça ya da aşırıya kaçtıkça beklentiler de artıyor. Bu da eşittir problem. Çevremde var tuşlu Samsung kullanan biri. Adam kendini sokak hayvanlarına verdi. Her gün kuşlara yem, kedi köpeklere mama veriyor. 15₺ilk tarife var bi ay yetiyor diyor. Şimdi çoğumuzun telefon faturası 80-90₺den aşağı değil. Üstelik yetmiyor da. Giyim kuşamda gelince kurumsal firmada çalışıyorum. İşim gereği kumaş pantolon beyaz gömlek giyiyorum. Yaklaşık bir sene olacak her gün aynı şey. Dolapta o kadar çok kıyafetim var ki! ( topu topuna 4-5 kazak 2 tişört 4 pantolon ikisi kumaş) gömlek pantolon harici giyemiyorum nerdeyse. İki takım olsun her hafta biri. Yetiyormuş harbiden. 2 senedir aynı ayakkabıyı giyiyorum, 3-5 ay daha idare ediyorum. Temiz tut yeter. Kısaca çok şey var anlatacak değinecek de beklentiler de çok yüksek usta
- +1 yıl
Herkesin aynı değil be usta😅😅 telefon faturam 50 lira, konuşacak bir kız arkadaşım bile yok😔😔
- +1 yıl
Dakikalarım ay sonunda 950 dakika filan kalmış oluyor 😢😭😭
Üstesinden gelinir sevin birbirinizi yeter.. Kız tarafı destek olur, ikiniz biraz borca girersiniz olur biter
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilen biraz anlayış gösterecek o zaman herkesin şartları aynı değil sonuçta, erkek arkadaşın da sana her şeyin en iyisini en güzelini yapmak istemez mi tabiki ister
10 Yorumla
+1 yılAşklar yalan olmuş bahanesi de haram olmuş allah karşıma sizin gibisini çıkarmaz umarım.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılher zaman erkek zengin kadın fakir olacak diye bir şey yok. seviyorsan evlen
00 Yorumla
+1 yılÖnemli olan mutluluk bence boşuna masraf yaptırmayın ucuz bir yüzükle adını koyun ilişkinizin
00 Yorumla
+1 yılMutlu olacağına eminsen aileni ikna etmekle baslayabilirsin.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılSen gel benimle evlen vallah sana çok iyi davranırım 3 ev var diyor gel iste beni 😂😂😂
00 Yorumla öncelikle haram kelimesini cumle icerinde kullabdiginiz icin dikkat eden birisiniz insallah kavusursunuz ama su aileler yok mu tabi sorun sadece aile degil birde hayat sartlari ne diyelim Allah kavustursun
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle Allah razı olsun
Aşk İlişkileri konusunda 11,9b cevap paylaştı. İlişkiyi uzatınca haram nasıl oluyor anlamadım bir 5 sene daha uzatın süreyi
02 Yorumla
Soran+1 yılUzaktan bir ilişkimiz vae zaten şu an
Ya bekleyeceksiniz ya da ayrılacaksınız
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir işe girip maddi durumunu düzeltmesi daha mantıklı
00 Yorumla
+1 yılSevgilin işe girince yapın işte
20 YorumlaBenimde evlendiğimde hiç birşeyim yoktu zamanla herşey olur yoluna girer yarın kimin ne olacağı belli değil seviyor musunuz siz ona bakın
00 Yorumla
+1 yılHer şeyi kendimiz yapacağız deyip hiç birşey yapmadan evlenin.
00 YorumlaHerşeyin sadesi daha güzel bişeyleri fazla lükse kaçmadan yapabilirsiniz
00 YorumlaMaddi sorunları aştıktan sonra bi şeylere adım atın
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılBekle biraz hemen iş bulup ev alamazki
00 Yorumla Birikim önemli mesele ama bırakma onu
00 Yorumla
+1 yılEe sizin durumunuz var daha nolsun
00 YorumlaAilenle konuşarak ortak bir karar al
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇok uzasın ama güzel olsun
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 984 cevap paylaştı.
+1 yılParasız aşk meşk bu devirde olmuyor..
01 Yorumla- +1 yıl
Ylnci
Aşk İlişkileri konusunda 779 cevap paylaştı. En azından 2 bilezik bir yuzuk alsınlar sna
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 556 cevap paylaştı. Yaşlarınız kaç
04 Yorumla
Soran+1 yıl25
- +1 yıl
Bende ist de yaşıyorum kız arkadaşım başka şehirde bizimki de size yakın bir durum ailem destek olmadı onların da durumu iyi evlenmedik şartları aşşırı derece ağırdı istedikleri düğün 500 ün üstü olmadı ama sana tavsiyem madem seviyorsun o da sen de girin işe ailene çaktırmadan alttan destek ol ikiniz de 1 sene çalışsanız 1 inizin maaşı toplansa yine 50 bin eder 60-70 bin de kişi başı kredi çekersiniz yani bi 200 bin i toplar altın falan da borç alır düğün günü geri verirsiniz kimse bilmeden evlendikten sonra da 2 yıl sıkıntı çekersiniz 3. Sene düzelir yol senin önerebilecegim bu
Soran+1 yılÇok güzel özetlemişsiniz teşekkür ederim sizin adınıza üzüldüm
Maddi durum engel olmaması gerek seviyorsan evlen
01 Yorumla
Soran+1 yılSeviyorum engel değil ama o engel olarak görüyor ben bakır yüzükte takarım
+1 yılbabamdan iste beni
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 441 cevap paylaştı. :D komik bi durum
02 YorumlaAilenle konuş nişanı siz yapın
00 YorumlaAllah arttırsın
Darısı başıma00 Yorumla
+1 yılSen ne iş yapıyorsun
00 Yorumla
+1 yılolmaz abicim o iş
00 Yorumla
+1 yılKredi çeksinler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNaptınız
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNasıl yani harama bulaşmak derken?
00 Yorumla
+1 yılSıkıntılı bir durum
00 Yorumla
Devamını Gör(38)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Nişanlanmak istiyoruz ama erkek arkadaşımının ailesinin maddi durumu neredeyse hiç yok?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım